1780

Κώστας Ζαφείρης

Λίγο έλειψε να καεί…

Γεια χαρά… Σήμερα το βράδυ στο «Παβεγιόν Φουέντε Σαν Λούις» η Βαλένθια υποδέχεται την Μάλαγα, με το νικητή της αναμέτρησης να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος, εκεί όπου περιμένει η Ρεάλ.

Οι δύο μονομάχοι (η σειρά είναι στο 1-1, στις 2 νίκες κρίνεται η πρόκριση) έχουν… βαρεθεί να παίζουν μεταξύ τους τη φετινή σεζόν (απόψε θα διασταυρώσουν για 7η φορά τα ξίφη τους για την ACB και το Γιούροκαπ, με τις «νυχτερίδες» να μετρούν τέσσερις νίκες και η ομάδα της Ανδαλουσίας να έχει πάρει δύο ροζ φύλλα).

Η Βαλένθια έπαιξε με τη φωτιά την προηγούμενη εβδομάδα και λίγο έλειψε να καεί. Εχασε (78-85) το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, όμως στην Ανδαλουσία απέδειξε ότι η φανέλα της έχει… αποκτήσει έξτρα βάρος τα τελευταία χρόνια. Εφυγε νικήτρια με 76-69 και έστειλε τη σειρά σε 3ο παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου θα τα κρίνει όλα.

Το βλέπω δύσκολο η Βαλένθια να τρώει ξανά τα μούτρα της μέσα στο κάστρο της. Όχι, ότι η Μάλαγα είναι για πέταμα (το αντίθετο. Αλλωστε, κατά τη διάρκεια της σεζόν την στηρίξαμε αρκετές φορές και μας δικαίωσε), όμως πιστεύω ότι οι «νυχτερίδες» θα βγάλουν τρομερή ενέργεια στην άμυνα και θα φτάσουν μέσω αυτής της οδού στο στόχο τους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης