1863

Μάκης Μηνδρινός

Λίγο από μπάσκετ

Χαιρετώ! Περίεργο του Σ/Κ που έφυγε με τις αναβολές και την κακοκαιρία στο Νησί. Από το Σάββατο το πρωί αναβλήθηκε το ένα από τα δύο ματς που επέλεξα (Τρανμίρ), ένα άλλο που είχαν στα υπόψιν, η Κάρζον, αναβλήθηκε κι αυτή, οπότε σ’ αυτές τις περιπτώσεις απλά «πετάς» ένα Σ/Κ στα.. σκουπίδια.

Την Κυριακή, λίγο πριν ξεκινήσω για τα τρεξίματα του ημιμαραθωνίου της Αθήνας, στο… τσακ ήμουν να βάλω τη Μίλγουολ.

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να τσιμπήσει λίγο παραπάνω ο άσος. Μιλήσαμε για 3,75 την Παρασκευή, κάπου στο 3,65 ήταν την Κυριακή. Το άφησα και ακόμα και την ώρα του αγώνα δεν είχα αποφασίσει αν έπραξα σωστά! Από τη μία έβλεπα αυτό που περίμενα αγωνιστικά (μια Μίλγουολ παθιασμένη και πιο αποφασισμένη), από την άλλη είναι αυτό που είπαμε από την αρχή.

Η απόδοση ήταν αυτή που έπρεπε να είναι. Χωρίς λάθος. Αν έπαιζα σίγουρα κάτι θα έσπαγε στο φινάλε. Τηλεκοντρόλ; Ποντίκι; Κινητό; Κάτι δεν θα γλίτωνε!

Πάμε στα φρέσκα. Πρώτη διακοπή για Εθνικές ομάδες μέσα στο 2019, εντελώς ψόφιο το ποδοσφαιρικό κουπόνι, που σημαίνει μεσοβδόμαδο No Bet. Την Παρασκευή έχουμε να πούμε πράγματα καθώς παίζουν κανονικά οι μικρές κατηγορίες, όμως μέχρι τότε δεν παίζουμε τίποτα.

Βασικά δεν έχει και τίποτα! Ένα Μπάρνετ – Χάρογκεϊτ στη Νάσιοναλ Λιγκ που έρχεται ό,τι θέλετε και ένα Σπένιμουρ – Μπράντφορντ ΠΑ στο Βορρά που επίσης είναι πολύ ανοιχτό. Αυτά!

Στην KingBet έγραψα για Ευρωλίγκα. Το έχω ξαναφέρει ότι βλέπω πολλά ματς κάθε εβδομάδα. Εχω άποψη, από ‘κει και πέρα όμως δεν μπορώ εύκολα να προσεγγίσω στοιχηματικά ένα ματς.

Εχω παίξει ελάχιστες φορές στη ζωή μου και κυρίως πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμα ψάχναμε να βρούμε τι είναι στοίχημα!

Θα κάνω, λοιπόν, μια πολύ επιφανειακή ανάλυση, λοιπόν, για την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές που διεξάγονται μεσοβδόμαδα. Υπενθυμίζω ότι απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου. Και μετά το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα απομένουν μόλις δύο.

Εφές – ΤΣΣΚΑ: Το πολύ μεγάλο ματς της αγωνιστικής και προσωπικά δεν θεωρώ ότι η Εφές είναι τόσο αουτσάιντερ όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Την άποψή μου για την ΤΣΣΚΑ την έχω αναφέρει και στο παρελθόν, θεωρώ ότι δεν είναι η ομάδα-φόβητρο των προηγούμενων ετών. Προφανώς έχει παίκτες με τεράστιο ταλέντο αλλά σε πολλές περιπτώσεις φέτος δείχνει να «κολλάει» όταν το παιχνίδι δεν της πηγαίνει καλά.

Η Εφές είναι πολύ πιο ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διαθέτει κι αυτή ταλέντο στο ρόστερ της και αν κερδίσει απόψε «αγκαλιάζει» την 4η θέση. Προς τον άσο θα πήγαινε, παίρνοντας ίσως και κάποιο χάντικαπ για κάλυψη.

Φενέρ – Μπουντούτσνοστ: Δεν έχει να πούμε κάτι, το πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά με την οποία θα κερδίσει η Φενέρ θα κριθεί καθαρά από τις ορέξεις της τουρκικής ομάδας.

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που στο φινάλε έχει καλό πρόγραμμα. Κι αυτό σχετικό είναι, βέβαια, γιατί η εικόνα των «ερυθρόλευκων» είναι τόσο κακή που δεν είναι εύκολο να κερδίσει καμία ομάδα της Ευρωλίγκας αυτή τη στιγμή. Θα βελτιωθεί; Θα ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα την πιο κατάλληλη στιγμή; Θα αφήσει πίσω του όσο έχουν γίνει εντός και εκτός αποδυτηρίων; Θα μείνει ανεπηρέαστος απ’ όσα γίνονται στη διαμάχη με ΕΟΚ/ΕΣΑΚΕ; Είναι πολλά τα ερωτήματα και πολύ δύσκολο να απαντηθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει πολλά αγωνιστικά θέματα. Λείπει ο Σπανούλης, λείπει ο Στρέλνιεκς, ο Γκος είναι στη χειρότερη περίοδό του από τότε που ήρθε στην ομάδα, ο Μάντζαρης δεν πολύ-υπολογίζεται και όλα αυτά σημαίνουν λειψανδρία στα γκαρντ. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι το μπάσκετ είναι πλέον παιχνίδι κυρίως των «κοντών» και ο Ολυμπιακός έχει σοβαρότατο θέμα εκεί αυτή την περίοδο.

Η Μπάγερν από την άλλη προσπάθησε κατά τη διάρκεια της σεζόν να κάνει την υπέρβασή της. Θα ήταν υπέρβαση αν με αυτό το μέτριο ρόστερ που έχει έμπαινε στα πλέι οφ. Παρ’ όλα αυτά – Γερμανοί είναι – πάλεψαν και παλεύουν ακόμα. Και θα συνεχίσουν να παλεύουν. Ο Γουίλιαμς είναι παίκτης άλλου επιπέδου, ο Μπούκερ είναι ψηλός που θα μπορούσε να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα, ο Κόπονεν στη μέρα του είναι «χεράς» μεγάλος και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι καλά εργαλεία αλλά ως εκεί.

Πολύ οριακό θεωρώ ότι είναι το παιχνίδι, δύσκολα θα πάρει νίκη-ξέσπασμα ο Ολυμπιακός (με μεγάλη διαφορά δηλαδή), από την άλλη επειδή η Μπάγερν εκτός έδρας είναι απλά μια μέτρια ομάδα, είναι πολύ πιθανό το σκορ να πάει στα όρια του χάντικαπ (4-5 πόντοι).

Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην εύκολης νίκης Μπαρτσελόνα θα θεωρηθεί έκπληξη.

Πάντα οι εμφύλιοι είναι ιδιαίτεροι, αλλά η Μπάρτσα περιμένω να καθαρίσει. Αν θα καλύψει το χάντικαπ 12,5 πόντων; Πιθανολογώ πως ναι, αλλά όπως ήδη έχω πει, με τα χάντικαπ δεν έχω καλή σχέση.

Νταρουσάφακα – Χίμκι: Παντελώς αδιάφορο. Από τη μία αυτή η κακή ομάδα που λέγεται Νταρουσάφακα αλλά που στην έδρα της έχει κάνει ορισμένα καλά παιχνίδια, από την άλλη η Χίμκι που αποτελεί την απογοήτευση της σεζόν.

Στοίχησε πολύ η πολύμηνη απουσία του Σβεντ, αλλά και από τότε που γύρισε ο Ρώσος η Χίμκι ψάχνεται. Δεν έχω ιδέα γιατί έχει βγει εντελώς από το ροτέισον ο πιο σταθερός παίκτης της, ο σέντερ Μίκι, παρά το γεγονός ότι ήταν στην αποστολή των προηγούμενων αγώνων της. Γενικά, ματς ό,τι να ‘ναι!

Παναθηναϊκός – Μπακόνια: Ο Παναθηναϊκός είναι στην καλύτερή του κατάσταση από την έναρξη της σεζόν.

Και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Δεν θεωρώ ότι θα είναι τόσο επηρεασμένος ψυχολογικά από το χαμό του τεράστιου Θανάση Γιαννακόπουλου, ίσα ίσα που σε ανάλογες περιπτώσεις οι «πράσινοι» βγάζουν συσπείρωση. Περιμένω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει σε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, όμως διαφωνώ στο χάντικαπ των 8,5 πόντων που του δίνουν οι μπουκ.

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παραδοσιακά δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό, έχει κάνει διπλά στο ΟΑΚΑ και αν δεν είχε τις σημαντικές απουσίες, το ματς θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο.

Μακάμπι – Ζαλγκίρις: Η Ζαλγκίρις δεν είναι ομάδα που θα εμφανιστεί αδιάφορη πουθενά. Εχει δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο θα παίξει δυνατά, θα παίξει για να κερδίσει.

Ηδη έχει ανακοινώσει sold out για το ματς με την ουραγό Νταρουσάφακα που θα ακολουθήσει! Η Μακάμπι είναι πολύ ανεβασμένη από τότε που την ανέλαβε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όμως η εντός έδρας ήττα από την Εφές την προηγούμενη αγωνιστική ενδεχομένως να αποβεί καθοριστική. Για όποιον πάει… αβίαστα στον άσο του 1.40, να υπενθυμίσω ότι ο Σφαιρόπουλος δυσκολεύεται παραδοσιακά απέναντι στον Γιασικεβίτσιους και αν οι γηπεδούχοι επικρατήσουν περιμένω να το κάνουν δύσκολα.

Ρεάλ – Μιλάνο: Αυτό είναι ένα ματς που λογικά θα έχει το ψηλότερο σκορ απ’ όλη την αγωνιστική. Το ίδιο βέβαια πιστεύουν και οι μπουκ και άνοιξαν το line του over στο… Θεό (175,5). Η Ρεάλ είναι όντως το φαβορί, περιμένω εύκολα-δύσκολα ότι θα κερδίσει, ίσως όμως οι αποδόσεις αδικούν λίγο την… τρελιάρα ομάδα του Μιλάνου, που στη μέρα της μπορεί να σε… σκοτώσει!

Συμπερασματικά, αν έπαιζα μπάσκετ στοίχημα θα επέλεγα άσο με χάντικαπ την Εφές (3,5 πόντους) και διπλό με χάντικαπ την Μπασκόνια (8,5 πόντους).

Αλλά, είπαμε, όλα αυτά είναι περισσότερο φιλολογικά, γιατί ΔΕΝ παίζω στοίχημα μπάσκετ. O Κώστας ο Ζαφείρης είναι πιο ειδικός σ’ αυτά, το έχετε καταλάβει. Αυτά! Τα λέμε ξανά Παρασκευή, επιστρέφοντας σε… κανονικούς, ποδοσφαιρικούς ρυθμούς.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος