178

Germanos

Λίγο από όλα στη αρχική διαλογή

Καλημέρα φίλτατοι! Τέλος οι εθνικές μέχρι τέλος Μαρτίου του 2024. Αυτό σημαίνει πως η επόμενη διακοπή είναι πλέον τα Χριστούγεννα. Θυμίζω πως η Αυστρία σταματάει αρκετά νωρίς, αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι «Γερμανίες» παίζουν μέχρι 20.12. Μέχρι τότε έχουμε σερί πρόγραμμα με Ευρώπη, με Κύπελλο.

Η αρχική διαλογή μου έβγαλε αρκετά σημεία, αρκετά γκολ/γκολ και φυσικά αρκετές εμπνεύσεις που μία στο τόσο θα ποντάρω, όταν φυσικά θεωρώ πως μου «μιλάνε» περισσότερο.

Μια από αυτές τις φορές θα είναι και το Σ/Κ που μας έρχεται.

Το ντέρμπι των Borussia ξεχωρίζει

Πολύ λίγα πράγματα κράτησα από την πρώτη κατηγορία της Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ για παράδειγμα δεν πατάει καλά, υπάρχει πολύ γκρίνια στις τάξεις της, αρκετοί παίκτες είναι ντεφορμέ και κουρασμένοι, ενώ ακολουθεί και το παιχνίδι με τη Μίλαν.

Όλα αυτά αν τα αναμίξει κανείς θα δει πως η ομάδα είναι για κόντρα. Βέβαια, παίζει με την Γκλάντμπαχ, που ναι μεν σιγά σιγά και σταθερά γίνεται όλο και πιο ομάδα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Γκλάντμπαχ έχει τραγική παράδοση εκτός έδρας με τη Ντόρτμουντ. Τελευταία νίκη ήταν στις 15.03.2014. Το 5,25 πάντως του διπλού θα το σκεφτώ μέχρι το Σάββατο το πρωί.

Κακό timing που η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη Ντάρμστατ. Η Φράιμπουργκ έχει τεράστια αμυντικά προβλήματα, που δεν την αφήνουν φέτος να μαζέψει τους βαθμούς που θέλει. Αν ήταν άλλη ομάδα και όχι η Ντάρμστατ, τότε θα πήγαινα πολύ πιο εύκολα στην κόντρα. Θυμίζω πως την Πέμπτη υποδέχεται τον Ολυμπιακό (σημειωμένο το διπλό του Ολυμπιακού).

Για τους λάτρεις της στατιστικής, 9 σερί over2,5 η Φράιμπουργκ, 9/10 τελευταία παιχνίδια της over2,5 η Ντάρμστατ. Στο 4,33 το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου.

Νέο προπονητικό δίδυμο στο Βερολίνο, με την Ουνιόν να αναγκάζεται ουσιαστικά να πει αντίο στον Ουρς Φίσερ. The end of an era που λένε οι Άγγλοι. Τεράστιο κεφάλαιο για τον σύλλογο ο Ελβετός προπονητής, που χάρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της στην Ουνιόν Βερολίνου.

Αναλαμβάνει προσωρινά με βλέψεις για μονιμότητα ο Μάρκο Γκρότε, με βοηθό την πρώτη γυναίκα βοηθό προπονητή στη Γερμανία, την Μαρί Λουίζα Έτα.

Τέλος, «βλέπω» γκολ στο Βέρντερ – Λεβερκούζεν, αλλά στο 3,50 το γκολ/γκολ ημίχρονο δεν μου λέει κάτι, ενώ στο παιχνίδι της Χάιντενχαϊμ με την Μπόχουμ, έχω ένα feeling πως θα δούμε διπλό ημίχρονο, άσο τελικό, κάτι που πληρώνει 23,00.

  

Τα φώτα στο πολιτικό ντέρμπι

Ξεκινώντας από τα ματς της Παρασκευής, το Αμβούργο – Μπράουνσβαϊκ μου βγάζει αρκετή «ανατροπή». Με ψυχολογία η Μπράουσνβαϊκ μετά τη νίκη επί της Όσναμπρουκ, βρίσκει ένα Αμβούργο πληγωμένο, που ίσως επηρεαστεί στο πρώτο ημίχρονο. Θεωρώ πάντως δύσκολο να πάρει αποτέλεσμα η Μπράουνσβαϊκ στο «κάστρο» του Αμβούργου.

Στο 15,00 η ανατροπή.

Από τα Σαββατιάτικα παιχνίδια ασφαλώς ξεχωρίζει το μεγάλο πολιτικό ντέρμπι στη Γερμανία. Ο λόγος για το Χάνσα – Πάουλι, όπου η «δεξιά» συναντάει την «αριστερά». Η Πάουλι είναι η καλύτερη ομάδα στη Β Γερμανίας, μακάρι να συνεχίσει έτσι, ώστε να ανέβει κατηγορία. Η λευκή ισοπαλία με το Ανόβερο μου δείχνει πάντως πως υπάρχουν τρωτά σημεία.

Σε καλή κατάσταση η Ρόστοκ, αδικείται από το 4,33 του άσου. Στο βραδινό παιχνίδι, στο Ντίσελντορφ, μου αρέσει πολύ το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου στο 3,75, με τις δύο ομάδες να δείχνουν μεγάλα προβλήματα όσον αφορά την αμυντική συνοχή, ενώ παράλληλα έχουν τρομερή ποιότητα μπροστά.

Στα της Κυριακής, πιθανό παιχνίδι για «ροντέο» και πολλά γκολ το Λάουτερν – Κίελο.

Κατά τα άλλα το διπλό της Βέεν Βίσμπαντεν στο 4,75 είναι εξαιρετικά μεγάλο. Για 3,50 είναι το διπλό, αφού η Βέεν είναι πρώτον ισόβαθμη με τη Φιρτ και δεύτερον βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση. Προφανώς και στο έτερο παιχνίδι κοιτάμε το διπλό του 3,10, ο λόγος για το Καρλσρούη – Νυρεμβέργη.

Θα κρατήσει και τώρα το απόλυτο;

Στο ματς της Παρασκευής μου αρέσει πολύ το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Μάνχαϊμ  με την Φερλ.

Αναγκασμένη η Μάνχαϊμ να αναζητήσει γκολ, κλασσικά επιθετικά η Φερλ, ομάδα με τα περισσότερα γκολ/γκολ ημιχρόνων στην κατηγορία. Στο 4,00 η συγκεκριμένη επιλογή. Παιχνίδι που επίσης μπορεί να έχει γκολ είναι το Χάλεσερ – Σάαρμπρουκεν, όμως από το 4,33 πήγε στο 3,75 η επιλογή.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχώρισα τρία παιχνίδια με στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Στο Σαντχάουζεν η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Ντούισμπουργκ. Για τις «ζέβρες» το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο, αφού η ανάγκη για βαθμούς είναι επιτακτική. Στους 8 βαθμούς, με νέο προπονητή εδώ και έναν μήνα. Όλα μα όλα τα παιχνίδια της Ντούισμπουργκ είναι οριακά. Δεν είναι κακή ομάδα, όμως οι λεπτομέρειες είναι πάντα με το μέρος του αντιπάλου.

Στο γκολ όλες τις οι ήττες φέτος, ενώ εκτός έδρας επίσης έχει πολύ καλή παρουσία, όμως κάκιστη συγκομιδή. Η παράδοση λέει πως στο Σαντχάουζεν δεν έχει χάσει ποτέ, στις έξι φορές που έχει ταξιδέψει εκεί. Βρίσκει μια Σαντχάουζεν που είναι ντεφορμέ και με μια αρκετά προβληματική άμυνα. Το διπλό στο 4,20.

Επίσης διπλό του 4,20 είναι και το διπλό της Ρέγκενσμπουργκ στην Δρέσδη.

Ο πρώτος υποδέχεται το δεύτερο. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες, με τη Ρέγκενσμπουργκ να είναι οριακά πιο φορμαρισμένη από τη Δρέσδη. Αήττητη και μάλιστα χωρίς ισοπαλία εντός έδρας η Δρέσδη, έχει καταφέρει να κάνει το 7/7 στην έδρα της μέχρι στιγμής. Την έχω κοντράρει ήδη μια φορά, όλες της οι νίκες ήταν εντελώς οριακές και πλέον καλείται απέναντι σε μια ξεάγχωτη και φορμαρισμένη Ρέγκενσμπουργκ να δείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα.

Προσωπικά διαφωνώ, ειδικά μετά την ήττα της στο Σάαρμπρουκεν, που έδειξε αρκετές αδυναμίες. Αν είναι να σπάσει η έδρα, ας σπάσει τώρα, που έχει καλή ομάδα, ισόβαθμη και σε απόδοση 4,20.

Τέλος, το νου μας στο παιχνίδι της Μόναχο 1860 με την Ουντερχάχιγνκ. Καλές σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων, πάει στην ανατροπή το χεράκι μου. Στο 23,00 η ανατροπή.

Με θηρία στην Αυστρία

Στην Αυστρία υπήρξαν σκέψεις να κοντράρω Ραπίντ, όμως ανακοίνωσε νέο προπονητή, καλό προπονητή, τον παλιό της Νυρεμβέργης, επομένως κάνω πάσο. Εκεί που θα σκεφτώ μέχρι τελευταία στιγμή είναι η κόντρα της Λίντσερ και της Σάλτσμπουργκ. Στη Λίντσερ το Βάττενς πληρώνει 8,00, μια Βάττενς που αντέδρασε στο κακό σερί και βρίσκει τη Λίντσερ πριν από μεγάλο ματς στο Λίβερπουλ.

Στο Σάλτσμπουργκ η Ρεντ Μπουλ δεν πατάει καλά, έχοντας στον πάγκο της έναν κακό προπονητή. Την είδαμε και με Αούστρια, 20 τελικές σε ματς στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ είχε να δεχτεί πάνω από δεκαετία. Η Χάρτμπεργκ φέτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε έδρες και το 7,50 το καλοβλέπω.

Από τα παιχνίδια της Κυριακής, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παραβλέψω το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της ΒΑΚ με την Αούστρια.

Η ΒΑΚ έχει βρει επιθετικά χημεία, η Αούστρια δημιουργεί πολλές φάσεις, παιχνίδι που προσφέρεται για γκολ, με το σημείο να πληρώνει 4,33.

Στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας κρατάω ζεστά την ανατροπή της Φλορίντσντορφερ με την Στρίπφινγκ. Ομάδες που έχουν πολύ καλές σχέσεις, μια Στρίπφινγκ που ως γνωστό είναι ουσιαστικά η Αούστρια ΙΙ με τους παίκτες που διαθέτει, παίζει ανοιχτά, ενώ στο παρελθόν έχουν κάνει αρκετά όμορφα πράγματα μεταξύ τους.

Στο 23,00 η ανατροπή. Από κοντά και το 3-2 σκορ.

Επίσης, παρασκευιάτικο παιχνίδι από της Πόλτεν με την Χορν. Θεωρώ πως η Χορν έχει αυτοπεποίθηση, δεν θα κλειστεί, θα αναζητήσει το γκολ και με την συχνότητα που επισκέπτεται την αντίπαλη περιοχή, πολύ πιθανό να βρει δίχτυα νωρίς απέναντι στην Πόλτεν. Το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου πληρώνει πολύ ψηλά για τα δεδομένα του ματς.

Στο 4,50 συγκεκριμένα και αποτελεί επιλογή.

Κλείνοντας με την Αυστρία, θεωρώ πως το 4,20 αδικεί την Κάπφενμπεργκ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Γκράτσερ. Σταθερή και σοβαρή η Κάπφενμπεργκ έχει καταφέρει να μην χάσει από Λίντσερ εντός έδρας στο Κύπελλο (αποκλεισμός στα πέναλτι), ενώ η Γκράτσερ έρχεται από ήττα εντός έδρας.

Γύρω στο 3,00 είναι η δίκαιη απόδοση, για μια ομάδα που αγνοεί την ήττα εντός έδρας από τέλος Αυγούστου.

Κλείσαμε την διαλογή. Κρατάω παιχνίδι για Παρασκευή, ανανεώνω ραντεβού για Σάββατο πρωί και φυσικά εμείς θα τα πούμε στο τσατ την Παρασκευή. Να περνάτε όμορφα!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS