3001

Billaras

Λίγο από όλα!

Ξεκινάω με το Σαββατοκύριακο. Το κουπόνι ξανάγινε καλό, δεν ήταν “περίεργο”. Οπως το περίμενα. Και αν με ρωτήσετε γιά μένα, θα σας πω ότι…με αδίκησε. Και πολύ μάλιστα. Γιατί ούτε εγώ ήμουν κακός. Κάθε άλλο. Και φυσικά, δεν μου λέει τίποτα η μιά δυάδα που ήρθε. Απολύτως. Γιατί να μου πει; Ηθελα και άξιζα παραπάνω. Ξέρω πότε δεν αξίζω, ξέρω πότε έπρεπε να έχω καρπωθεί κάτι ακόμα.

Γιατί; Ιδού: Στα….μικρά σημεία του Σαββατοκύριακου (τα “μικρά τα δικά μου ξέρετε ποιά είναι, έτσι;). Ανέφερα δέκα στην προτελευταία διαλογή. Αυτά έφτασαν ως το παρά πέντε. Πόσα πέρασαν; Τα…εννιά!! Τα θυμίζω κάνοντας copy: Σάλκε (2.45), Σάουθεντ (2.25), Γουόλσολ over (2.05), Ατλέτικο Μαδρίτης g/g (2.37), Βαγιεκάνο 1+over (2.75 το κόμπο), Αλκμάαρ (2.40), Μπαστιά (1.

83), Μπέτις (2.62), Λούγκο over (2.25), Μαρσείγ over (2.00). Κι εγώ έπαιξα τα τέσσερα, βάζοντας μέσα το…μοναδικό που έσπασε (Βαγιεκάνο, που έμεινε στο 2-0). Είπατε κάτι; Στα μεγάλα: Από αυτά που πέταξα, πέρασαν τρία. Κρου-Γκεντσλέρ-Λανούς. Από αυτά που έπαιξα, έχασαν….δύο (κι αυτά με 1-0)! Η Γούεστ Χαμ και η Ντάγκεναμ. Στο Χ Σάντερλαντ, στο Χ Σριούσμπερι, στο Χ η Γιουνάιτεντ, στο Χ η Φόρεστ Γκριν, στο Χ η Χέρτα! Δηλαδή κόντραρα καραφαβόρες (θυμίζω, η Χέρτα στο 6.

00, η Σάντερλαντ στο 8.00, 4αρια σχεδόν όλα τα άλλα) και κέρδισαν….δύο και με το ζόρι. Επαιξα-είδα κάτι λάθος; Και όχι μόνο αυτό. Αλλά αν τα είδατε τα ματς, είδατε αν είχα “διαβάσει” σωστά την Γιουνάιτεντ. Ή την Χέρτα. Και ομολογώ ότι γιά κανένα δεν έχω να πω λέξη, δεν θα έγραφα τίποτα από τα παραπάνω, αν έπαιρνα αυτά που…άξιζα. Ποιά ήταν αυτά; Μάντσεστερ, Χέρτα και Βαγιεκάνο over (o άσος ήρθε).

Να κάνω μιά δυάδα ακόμα και δύο μονά. Να πάρω κέρδος. Δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση…. Πάω παρακάτω, στην….Λέστερ που άξαφνα όλοι την θαυμάζουν! Και δεν το λέω γιά κακό αυτό. Απλά μου τη δίνει που οι…προφέσορες όλοι αναρωτιούνται και μιλάνε για χαμένες ευκαιρίες και δεν ξέρω τι άλλο. Θα γράψω τρία πράγματα: Ενα γιά το πριν, ένα γιά το τώρα, ένα γιά το μετά! Γιά το πριν: Η μπαλίτσα αγαπητοί μου, είναι αξιολατρευτη ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί δεν έχει σταθερές.

ΔΕΝ έχει “άσπρο-μαύρο”. Εχει ΓΚΡΙ!!! Ο Κλοπ που ναι εξαιρετικός, ΕΝΑ γύρο ήταν …τελευταίος πέρυσι! Χαλόου! Ο Φαν Χάαλ που ναι φέτος αστείος, με την Ολλανδία (τελευταία του δουλειά) έκανε …παπάδες (κάτι τάληρα στου παγκόσμιους Ισπανούς). Ο Ρεχάγκελ που ταν στα αζήτητα και “παρωχημένος”, πήρε EURO με την Ελλάδα! Χαλόου! Η Δανία επίσης κάποτε από τις παραλίες! Η Νόριτς κάποτε το άγγιξε ακριβώς σαν τη Λέστερ τώρα (θα διαβάσετε παρακάτω).

Οσο γιά τον Ρανιέρι; Οταν μου πείτε τι άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, θα μιλήσουμε. Είναι ΟΜΑΔΙΚΟ. Δεν είναι τέννις. Ολοι λένε “ο τουρίστας εδώ, τα σπάει εκεί”! Και ΓΙΑΤΙ απαγορεύεται αυτό; Γιατί “άσπρο-μαύρο”; Δηλαδή επείδη τα σπάει εκεί, δεν ήταν τουρίστας εδώ; Να θυμίσω πρόβλεψη την…ημέρα πρόσληψης του στην εθνική μας που λεγα “θα φύγει νύχτα”; Τουρίστας ήταν.

Κολεγίες με μάνατζερ, προπόνηση της πλάκας έκανε, ένσημα κολλούσε και αβάντες σε παίκτες (που του υπαγόρευαν) έκανε. Και είχε και την…ΕΠΟ φυσικά από πίσω. Γιατί τώρα στη Λέστερ είναι πρώτος; Τι σας εκπλήσσει; Αλλο περιβάλλον, άλλη νοοτροπία, άλλη διοίκηση, άλλο κλίμα, άλλη κουλτούρα, άλλοι παίκτες, άλλη ΧΗΜΕΙΑ. Και επειδή πολλοί είναι και τυφλοί, αναφέρω και δυό ματς συγκεκριμένα που ο Ρανιέρι ήταν τραγικός, αλλά η μπάλα…ήθελε αλλιώς.

Λέστερ-Τσελσι 2-1 και Τότεναμ-Λέστερ 0-1. Γιό-γιό τον έκαναν τον Ρανιέρι ο Μουρίνιο και ο Ποκετίνο. Πάρτε τα βίντεο και δείτε τα. Αλλά επανέρχομαι: Ο Μάκης σας ανέλυσε το σκεπτικό του που είχε ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το είχε. Οπως και…όλος ο πλανήτης το είχε. Αλλά παρ' όλα αυτά, ούτε κόντρα κάναμε τρελλή στη Λέστερ να φάμε τα μούτρα μας, ούτε τίποτα (εγώ ούτε μακροχρόνια παίζω και αυτή εδώ η ιστορία είναι η πιό δυνατή επιβεβαίωση ότι καλά κάνω και δεν παίζω).

Και γιά το προχθεσινό ματς; Γιά το τώρα; Προχθές έγραψα αυτολεξεί στην στήλη: “Α, μιά λέξη και γιά ένα ματς που δεν θα παίξω. Το Σίτι-Λέστερ. Οποιος παίξει διπλό, πολύ καλά θα κάνει! Απλώς εμένα δεν μου μιλάει. Και θέλω να το αναλύσω. Πιό εύκολα σε μιά εβδομάδα μπορώ να πάω στο διπλό του…Αρσεναλ-Λέστερ, αν δω καλά δείγματα σήμερα από τις αλεπούδες και παράλληλα δω ξανά μέτρια την Αρσεναλ”.

Τι είπατε; Δεν το διαβάσατε ή δεν το έγραψα; Πάμε τώρα στο μέλλον. Καλός φίλος έκανε κουβέντα στα σχόλια, περί early bet εν όψει Αρσεναλ-Λέστερ. Εκτίμησε ότι θα πέσει η απόδοση. Αλλος καλός φίλος είπε ότι θα γίνει public bet. Ποιά είναι η πραγματικότητα; Ούτε public έγινε, ούτε θα γίνει, ούτε έπεσε η απόδοση, αντίθετα …ανέβηκε! Γιατί κι εδώ ισχύει το…ΓΚΡΙ.

Δεν είναι όλα “άσπρο μαύρο”. Και πάω και στο πιό μακρινό μέλλον, κάνοντας copy ότι έγραψα στην σημερινή Kingbet: “Την πλέον σοβαρή κουβέντα την διάβασα προχθές, από τον πρώην φορ της Νόριτς, τον Κρις Σάτον. Η Νόριτς, τη σαιζόν 1992-93 πήγε να κάνει κάτι αντίστοιχο με ότι κάνει η Λέστερ σήμερα. Εφτασε έξι (!) αγωνιστικές πριν το τέλος να είναι πρώτη, με ένα βαθμό διαφορά από τη δεύτερη.

Δεν πήρε τον τίτλο, τον πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νόριτς ήρθε τρίτη. Τι είπε ο Σάτον; “Οσο περίσσότερο μένεις πρώτος, όσο περισσότερο πλησιάζεις στον απίθανο στόχο σου, τόσο πιό δύσκολο γίνεται. Ολοι μας ξαφνικά αρχίσαμε μετά τον Μάρτη να σκεφτόμαστε αν μπορούμε να το καταφέρουμε. Ολοι στην πόλη, μας έβλεπαν, απλοί άνθρωποι και μας ρώταγαν “μπορείτε να το πάρετε;”.

Κι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πως στο καλό είμαστε ακόμα πρώτοι, τι θα γίνει αν το πάρουμε και τέτοια. Ηταν ένα είδος πίεσης πρωτόγνωρης γιά εμάς. Και ακριβώς εξ' αιτίας αυτή της νέας πίεσης λυγίσαμε και στραβοπατήσαμε τις κρίσιμες στιγμές….”. Κάπως έτσι είναι. Τώρα, από προχθές, η Λέστερ είναι “κι επίσημα” το φαβορί. Ως τώρα όλοι είχαν επιφυλλάξεις.

Τώρα δεν έχουν. Πείστηκαν και οι μπουκ. Και ακριβώς εδώ είναι το κρίσιμο σημείο. Πόσο θα αντέξει όχι αγωνιστικά, αλλά ψυχολογικά, νοητικά. Είναι πολύ εύκολο να ζαλιστείς. Να μην αντέξεις την πίεση. Ως αουτσάιντερ παίζεις ελεύθερα. Σαν το κρίσιμο πέναλτι στο 90' σε τελικό Μουντιάλ. Ο τερματοφύλακας δεν έχει πίεση. Ο εκτελεστής όμως, έχει 100 κιλά σε κάθε πόδι….

Θα τολμήσω, βλέποντας και το πρόγραμμα, να πω ότι η Λέστερ δεν θα αντέξει. Ξαναγράφω, όχι αγωνιστικά. Νοητικά”. Αυτό έγραψα από χθες και φυσικά…ισχύει. Θέλω να γίνει το μπαμ και να το πάρει. Οποιος λατρεύει το ποδόσφαιρο, το θέλει. Με…τρέλλα το θέλω. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει και εξηγώ (όπως και ο Σάτον) το γιατί. Γιατί τώρα…κοιτάς κάτω.

Και αν δεν το ξέρεις αυτό, μπορεί να ζαλιστείς. Και κάπου εδώ κλέινω το θέμα “Λέστερ και Ρανιέρι¨, επισημαίνοντας ότι αυτή η εκτίμηση δεν ειναι στοιχηματική, στοιχηματικά βλέπω το καθε ματς ξεχωριστά!!! Μπορεί και να παίξω, μπορεί και να κοντράρω Λέστερ, ανάλογα τη στιγμή. Πολύ γρήγορα στα…φρέσκα. Μικρό κουπόνι. Χωρίς αναλύσεις, θα παίξω ένα patent.

Κοίταξα δεξιά αριστερά, έσβησα Πιτέρμπορο που ναι αυριανό γιατί με ρίχνουν, έσβησα Πόλτεν στην Αυστρία επίσης γιατί με ρίχνουν, έμεινα με τρία ματσάκια. Στουτγάρδη (5.25), Μάνσφιλντ (6.50) και Ντάγκεναμ (4.00). Δείτε τα ρεπορτάζ. Μην τα υπεραναλύω, οι αποδόσεις είναι λάθος. Θα ξαναπαίξω το Σάββατο, τότε νέα στήλη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες.

Επιστροφές από 7/2: 343 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.493 μονάδες. Ποντάρισμα 9/2: Patent: Στουτγάρδη 1 (5.25)-Μάνσφιλντ 2 (6.50)- Ντάγκεναμ 1 (4.00). Με 8 μονάδες η τριάδα, με 25 κάθε δυάδα, σύνολο 75. Και στα μονά, 55 σε Στουτγάρδη, 45 σε Μάνσφιλντ, 65 σε Ντάγκεναμ. Ολο μαζί το σύστημα 248 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.245 μονάδες. Κλείσαμε. Τι θέλω; Ας…το πω αλλιώς: Θέλω αυτό που δικαιούμαι, αν το δικαιούμαι.

Αν αξίζει κάποια, να κερδίσει. Τίποτα άλλο! Ραντεβού το Σάββατο με νέα στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras