2203

Billaras

Λίγο διαφορετικό παιχνίδι

Χαιρετώ! Από τα 5 σημεία που μου άρεσαν περισσότερο από την Αγγλία στο μεσοβδόμαδο κουπόνι, μόνο η Φλίτγουντ επιβεβαιώθηκε κι αυτή με γκολ στο τέλος. Που σημαίνει πως ό,τι και να επέλεγα θα έχανα, εκτός αν είχα την έμπνευση να παίξω μόνο Φλίτγουντ. Η μεσοβδόμαδη αγωνιστική στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας έτσι κι αλλιώς έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς αυτά που είδαμε σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Καταρχάς νιώθω πολύ τυχερός που βρέθηκα στο γήπεδο και είδα από κοντά το Ρόμα – Μπαρτσελόνα. Γνωστό ότι είναι δύο από τις αγαπημένες μου ομάδες. Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια και τα κείμενα δεν μπορούν να περιγράψουν όλο αυτό που ζήσαμε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Για τα καθαρά αγωνιστικά νομίζω πως ήταν τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα, που δεν έχει νόημα να πλατιάσουμε.

Από τη μία μπήκε μια ομάδα με το μαχαίρι στα δόντια, από την άλλη μια ομάδα για να κάνει αγγαρεία. Το γρήγορο 1-0 βοήθησε τους παίκτες και τον κόσμο να το πιστέψουν ακόμα περισσότερο, την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα δεν έκανε τίποτα –τίποτα όμως- για να φέρει την κατάσταση στα μέτρα της. Και αν βάλουμε κάτω τα δύο ματς των ομάδων, αποδόθηκε δικαιοσύνη 100%.

Η Μπαρτσελόνα, σκασμένη, χωρίς φρέσκες ιδέες και χωρίς βοήθεια από τον πάγκο, ακόμα κι αν περνούσε τη Ρόμα, θα έμενε εκτός στον ημιτελικό όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος. Οσοι συμπαθούν τη Ρόμα και την παρακολουθούν λίγο πιο στενά την τελευταία 20ετία, αν δεν έχουν μπει στο τρελοκομείο, νομίζω ότι πλέον είναι ενάμισι βήμα έξω από αυτό! Δεν το λέω μόνο εγώ, ένας Ελληνας που απλά έτυχε να συμπαθώ λίγο παραπάνω τους Ρωμαίους, το λένε και οι ίδιοι οι οπαδοί της, που είναι πάνω-κάτω στην ηλικία μου.

Το διαπίστωσα την Τρίτη, που έτυχε να συνομιλήσω με αρκετούς… Μετά το Ρόμα – Μπαρτσελόνα, ακολούθησε το Ρεάλ – Γιούβε. Εδώ μπορεί να μην ολοκληρώθηκε η ανατροπή, αλλά και μόνο που κρίθηκε στο 97’ είναι… σαν να ολοκληρώθηκε. Με 0-3 το πρώτο ματς, δεν ξέρω αν υπήρχε ένας που πίστευε στην ανατροπή. Και έσκασαν και τα Σάλτσμπουργκ – Λάτσιο και Μαρσέιγ – Λειψία την Πέμπτη.

Η Λάτσιο είχε κερδίσει 4-2 το πρώτο, η Λειψία 1-0. Στο 2’ Μαρσέιγ – Λειψία 0-1, στο 55’ Σάλτσμπουργκ – Λάτσιο 0-1. Τελικά αποτελέσματα: Μαρσέιγ – Λειψία 5-2 και Σάλτσμπουργκ – Λάτσιο 4-1. Αυτό που έγραψε ο Βασίλης για το Τσάμπιονς Λιγκ στη σημερινή KingBet επιβεβαιώνεται και για το Γιουρόπα Λιγκ: Ας μη γίνουν τελικοί μετά από τέτοιους προημιτελικούς! Τελοσπάντων, πάμε στα φρέσκα γιατί ο χρόνος πιέζει.

Ξεκινάμε κλασικά από Πρέμιερ Λιγκ, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει κουβέντα για πολλά ματς. Και συμβαίνει το πολύ σπάνιο: δεν έχω ούτε ένα διπλό! Πρέμιερ Λιγκ * Δύο πιθανοί άσοι, τους αναφέρω μαζί γιατί ισχύουν πάνω-κάτω τα ίδια δεδομένα: Σουόνσι – Εβερτον και Χάντερσφιλντ – Γουότφορντ. Και οι δύο άσοι είναι γύρω στο 2.60. Με βαθμολογικό κίνητρο οι γηπεδούχοι, πιο άνετες οι φιλοξενούμενες.

Η Σουόνσι εντός έδρας έχει 4 σερί νίκες, δύο εκ των οποίων κόντρα σε Αρσεναλ και Λίβερπουλ, τη στιγμή που η Εβερτον έχει απολογισμό 2-9-13 στα 24 τελευταία εκτός έδρας. Η Χάντερσφιλντ μετά τη Γουότφορντ έχει να παίξει με Εβερτον, Σίτι, Τσέλσι και Αρσεναλ. Ουσιαστικά είναι «ή τώρα, ή ποτε». Και η Γουότφορντ στα 5 τελευταία εκτός δεν σκόραρε καν.

* Σαουθάμπτον – Τσέλσι και Νιουκάστλ – Αρσνεναλ. Αυτά δεν μοιάζουν τόσο πολύ. Η Σαουθάμπτον είναι εντός ζώνης υποβιβασμού και στα 19 τελευταία νίκησε μόνο την ουραγό Γουέστ Μπρομ, όμως στο τελευταίο με την Αρσεναλ έδειξε πράγματα και μάλλον αδίκησε τον εαυτό της. Θα μπορούσε τουλάχιστον την ισοπαλία. Για το υλικό της, μην τα ξαναλέμε, είναι μια χαρά.

Η Τσέλσι σταθερά προβληματική μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο -10 από την τετράδα, είναι λογικό να ρίχνει πλέον το βάρος στο Κύπελλο. Στο 4.50 ο άσος. Η Νιουκάστλ είναι σούπερ, τρεις σερί νίκες, τρομερό πάθος και σχεδόν εξασφαλισμένη πλέον. Παρ’ όλα αυτά τη φτιάχνουν τα μεγάλα ματς, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παρουσιαστεί χαλαρή.

Η Αρσεναλ έρχεται από ταξίδι στη Μόσχα, έπαιξε Πέμπτη βράδυ, ενώ ελπίδες για τετράδα ουσιαστικά δεν έχει. Το μόνο που με χαλάει εδώ είναι η εποχιακή απόδοση του άσου (3.30). Τσάμπιονσιπ * Υπάρχουν κάποιες έδρες που τις σέβεσαι, μία από αυτές είναι το «Μπράμαλ Λέιν» της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Δεν την κοντράρω εύκολα εντός έδρας, όμως το Σάββατο υπάρχουν σχεδόν όλες οι προϋποθέσεις.

Δεν ενθουσιάζει τελευταία, δεν είναι φόβητρο εντός (ακόμα και στις περισσότερες νίκες της, τα σκορ είναι οριακά) και παίζει με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας (μαζί με τη Φούλαμ), τη Μίλγουολ (11-5-0 το σερί της!). Στο 3.60 το διπλό. * Πολύ ιδιαίτερο, πολύ περίεργο το Νότιγχαμ – Ιπσουιτς. Εξι (!) ματς χωρίς γκολ η γηπεδούχος, έφυγε ο ΜακΚάρθι από την Ιπσουιτς και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει.

Με έβαλε σε σκέψεις το σετ, ξεφεύγουν τα 4.50+ του διπλού. Μάλλον θα το αφήσω γιατί όντως είναι μπέρδεμα, αλλά πραγματικά μου κάνει εντύπωση το σετ. Λιγκ 1 * Δεν είναι εύκολη ομάδα η Μπλάκπουλ και γενικά εμένα προσωπικά δεν με πάει καλά. Αντέδρασε και στο ντεφορμάρισμά της με δύο καλές νίκες, 5-0 την Μπράντφορντ και 3-0 τη Νορθάμπτον. Αλλά το 2άρι είναι μικρό.

Ή, ανάποδα, το 4.33 της Φλίτγουντ, που από τότε που ανέλαβε ο Σέρινταν έχει μόλις μία ήττα σε 9 ματς. Συν ότι έχει 9 διπλά φέτος, μόνο η πρώτη τριάδα έχει περισσότερα. Λιγκ 2 * Τρένο η Ακρινγκτον, δεν της το ‘χα, για να είμαι ειλικρινής. Μιλάμε για 15 νίκες σε 17 ματς και 9 διαδοχικές εντός έδρας! Ουσιαστικά ανέβηκε, στόχος τώρα να βγει και πρώτη.

Οι αριθμοί της η αλήθεια είναι ότι δεν θυμίζουν ομάδα μικρής κατηγορίας της Αγγλίας, σπάνια γίνονται τόσο μεγάλα σερί στα πρωταθλήματα αυτά. Μορφή φιέστας θα έχει το αυριανό με την Εξετερ, η οποία είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα της Λιγκ 2. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία, 9 διπλά, πλέον μόλις στο -2 από την απευθείας άνοδο.

Παρ’ όλα αυτά, το διπλό είναι στο 4.50. Προφανώς έπρεπε να είναι φαβορί η Ακρινγκτον, αλλά όχι και 1.85 στο ματς αυτό. Νάσιοναλ Λιγκ * Η Γκέιτσχεντ έπαιζε την Πέμπτη, ήρθε 2-2 εκτός με τη Χάλιφαξ και ξαναπαίζει σε λιγότερο από 48 ώρες. Ισοφαρίστηκε στο 96’, αλλά το Χ ήταν το περισσότερο που άξιζε. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί δύο φορές από ισάριθμα τραγικά λάθη του αντίπαλου γκολκίπερ (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και στις δύο περιπτώσεις).

Για την Ιστλι τα είπαμε και μεσοβδόμαδα. Μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Μπάροου να μην ήταν καλή, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα είχε διπλό δοκάρι, το δεύτερο σε κεφαλιά ψαράκι του τερματοφύλακα. Αν και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, έδειξε πάλι ότι δεν έχει σκοπό να χαρίσει τίποτα. Συζήτηση για το 3.40 του διπλού. * Είναι δύσκολο να σωθεί η Τόρκι, αλλά να δούμε λίγο τα δεδομένα; Αυτή τη στιγμή είναι στο -8 από την 20ή Γουόκινγκ, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο.

Της μένουν 4 παιχνίδια, τα τρία εντός (με Χάλιφαξ αύριο, την ουραγό Γκάισλι και την Εμπσφλιτ που ίσως είναι αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική), το άλλο εκτός (με την Χάρτλπουλ). Με λίγα λόγια, το αυριανό θα κρίνει αν μείνει ζωντανή στην υπόθεση παραμονή: ή κερδίζει και συνεχίζει να παλεύει, ή χάνει και… χάνεται. Η καλή συγκυρία είναι πως η Χάλιφαξ έπαιξε την Τρίτη (2-1 τη Σάτον εντός) και την Πέμπτη (2-2 με Γκέιτσχεντ εντός – ισοφάρισε στο 96’).

Με τους 4 αυτούς βαθμούς αγκάλιασε την παραμονή (+9). Και προφανώς το να παίξει τρίτο ματς σε 5 μέρες θεωρώ ότι θα την επηρεάσει. Θα μου πεις, «όλα αυτά για έναν άσο του 2.10;». Ε, πόσο να το δώσουν ρε παιδιά τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και με τα παραπάνω δεδομένα; * Η Σάτον έχει τρεις σερί ήττες και τέσσερις στα 5 τελευταία, μόνο την υποβιβασμένη Τσέστερ κέρδισε στο διάστημα αυτό.

Τώρα υποδέχεται τη Χάρτλπουλ, η οποία πάνω που άρχισε να ανεβαίνει, έκανε δύο σερί εντός έδρας ήττες και βρίσκεται πάλι στο μόλις στο +4 από τη γραμμή υποβιβασμού. Αν κάποιος έχει όρεξη για… φαντασματάκια, το 6.50 μπορεί να αποτελέσει επιλογή. Σημειώστε και κάτι ακόμα: με τα σημερινά δεδομένα, αν η Σάτον ανέβει στη Λιγκ 2 (αυτή τη στιγμή είναι 3η), δεν θα μπορεί να αγωνιστεί εκεί καθώς απαγορεύεται στη Φούτμπολ Λιγκ να έχεις πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδό σου.

Μάλιστα, η τιμωρία μπορεί να φέρει και υποβιβασμό! Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει η σκέψη να αλλάξει ο κανονισμός και να επιτρέπονται τα 3G. Περίεργο ματς πολύ… Στις μικρότερες κατηγορίες, Βορρά και Νότο, δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον. Για να τα μαζέψουμε λίγο: από Πρέμιερ Λιγκ Σαουθάμπτον (4.50) και Νιουκάστλ (3.

30) από τα πιο μεγάλα, Χάντερσφιλντ (2.62) και Σουόνσι (2.60) από τα μικρότερα. Στην Τσάμπιονσιπ Μίλγουολ (3.60), στη Λιγκ 1 Φλίτγουντ (4.33), στη Λιγκ 2 Εξετερ (4.50), στη Νάσιοναλ Λιγκ Ιστλι (3.40), Τόρκι (2.10) και το… φαντασματάκι της Χάρτλπουλ (6.50). Κάνω κάτι που γίνεται πολύ σπάνια, θα βάλω τρία σημεία κάτω του 3.00 σε σύστημα (Χάντερσφιλντ, Σουόνσι και Τόρκι).

Η εναλλακτική είναι να πεταχτεί ένα και να γίνει μια δυάδα. Ή να μπει ένα ακόμα και να γίνουν δύο δυάδες. Λέω να πάω με σύστημα αυτή τη φορά. Θα παίξω και μόνη της την Εξετερ. Τσεκ την Κυριακή και τη Νιουκάστλ, ίσως γίνει update. Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (10/04): -39 μονάδες Νέο υπόλοιπο (13/04): -39 μονάδες Ποντάρισμα 14/04 Σύστημα 2-3 Χάντερσφιλντ – Γουότφορντ 1 (2.

62) Σουόνσι – Εβερτον 1 (2.60) Τόρκι – Χαλιφαξ 1 (2.10) Επί 15 οι δυάδες, επί 10 η τριάδα. Σύνολο: 55 μονάδες Μονό Ακρινγκτον – Εξετερ 2 (4.50): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 75 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -114 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Billaras