1977

Μάκης Μηνδρινός

Λίγο διαφορετικό παιχνίδι

Χαιρετώ! Επιστροφή των «μεγάλων» αυτό το Σ/Κ, μετά το διάλειμμα λόγω Εθνικών ομάδων. Εχουμε να πούμε αρκετά, αν και πάντα οι αγωνιστικές που ακολουθούν τη διακοπή είναι πάντα επικίνδυνες.

Μεσοβδόμαδα, πήραμε και για το… σπίτι, που λένε! Η Εμπσφλιτ έχασε 2-0 από την Τσέλτεναμ μάλλον εύκολα, η δε Τσόρλι δεν το πάλεψε καν στο Ντόνκαστερ, με το σκορ να είναι 4-0 στο 30’ και 7-0 στο τέλος, με τη γηπεδούχο μάλιστα να παίζει και με παίκτη λιγότερο από το 59’! Γι’ αυτό λέω πήραμε και για το σπίτι! Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, για εμάς που παίζουμε στοίχημα, το 1-0 από το 7-0 ως αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Δεν πρέπει να παίζει ρόλο στην ψυχολογία μας. Τα ίδια λεφτά χάνουμε αν έρθει 1-0 ή αν έρθει 7-0. Τα ψυχολογικά ας τα δουν οι της… Τσόρλι (γέλια).

Πάμε στα φρέσκα. Μέχρι Νάσιοναλ Λιγκ θα φτάσουμε σήμερα. Τα υπόλοιπα, τα πιο χαμηλά, παίζουν το κυπελλάκι τους άρα δεν έχει κανονικές αγωνιστικές.

Πρέμιερ Λιγκ 

Οι αποδόσεις αδικούν τη Γουότφορντ στο εντός έδρας με τη Λίβερπουλ.

Η γηπεδούχος κάνει πορεία πολύ καλύτερη του αναμενομένου και εγώ, τουλάχιστον, δεν περίμενα τη Γουότφορντ τόσο δυνατή φέτος και αξίζει μπράβο ο Γκράθια που επίσης δεν του το ‘χα! Η Λίβερπουλ είναι πριν από τη ματσάρα με την Παρί και το αρκετά aggressive παιχνίδι της Γουότφορντ ενδεχομένως να τη δυσκολέψει. Δεν είναι εύκολο, η κουβέντα είναι περισσότερο θεωρητική, έχει και κάμποσο Χ, όμως αν δούμε μόνο αποδόσεις, ο άσος στο 6,50 ξεφεύγει.

* Όπως ξεφεύγουν οι αποδόσεις και στο ΓουλβςΧάντερσφιλντ. Η Γουλβς ξεκίνησε δυνατά αλλά δεν παύει να είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, με υλικό όχι τόσο εγγλέζικο (πολλοί ξένοι), οπότε θεωρώ λογικό ότι το τελευταίο διάστημα έχει «κάτσει» η απόδοσή της (τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα 4 τελευταία). Εχω ξαναπεί ποιο είναι το βασικό  πρόβλημα των «λύκων»: ο σέντερ φορ.

Μια ομάδα με εξαιρετικούς «γύρω-γύρω» παίκτες, που μπορούν να ταΐσουν καλά στον επιθετικό, μόνο που ο επιθετικός που έχει η Γουλβς (Χιμένες) χρειάζεται 10 προσπάθειες για να βάλει ένα γκολ. Γι’ αυτό η Γουλβς έχει σημειώσει μόλις 12 γκολ σε ισάριθμα ματς.

Η Χάντερσφιλντ προφανώς δεν είναι κάνα θηρίο, προτελευταία είναι και δείχνει σε χειρότερη μοίρα σε σχέση με πέρσι.

Παρ’ όλα αυτά, στα τελευταία ματς πριν από τη διακοπή έδειξε ότι… σαλεύει: νίκη με τη Φούλαμ (1-0), 1-1 με τη Γουέστ Χαμ. ΟΚ, δεν πετάει, απλά σαλεύει! Φουλ άμυνα θα παίξει στο Γουλβς, η γηπεδούχος δυσκολεύεται σε κλειστές άμυνες, οπότε αυτόματα το ματσάκι γίνεται επικίνδυνο.

* Τη Δευτέρα η Μπέρνλι υποδέχεται τη Νιουκάστλ.

Σαν να επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ομάδα του αγγλικού Βορρά, έστω κι αν η γκρίνια για την ιδιοκτησία δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ με τα υπάρχοντα δεδομένα. Επέστρεψαν τα χαμόγελα επειδή η Νιουκάστλ έρχεται από δύο σερί νίκες και γενικά μοιάζει βελτιωμένη αγωνιστικά. Δεν είναι μόνο ότι κέρδισε Μπόρνμουθ (2-1) και Γουότφορντ (1-0), είναι ότι πήρε κι ένα 0-0 στο Σαουθάμπτον και ότι έχασε πολύ δύσκολα από τη Γιουνάιτεντ σε ματς που προηγήθηκε 2-0.

Αυτά είναι τα τέσσερα τελευταία της.

Η Μπέρνλι από την άλλη συνεχίζει να μη θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών. Δέχεται πολύ εύκολα γκολ, για την ακρίβεια δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της. Φόρμα δεν έχει, η έδρα της δεν είναι πιο φόβητρο, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η Νιουκάστλ αποδράσει με το διπλό. Το πρόβλημα είναι οι αποδόσεις που είναι εντελώς ισορροπημένες.

Θα το ξαναδούμε ως τη Δευτέρα, να τσεκάρουμε και τις ειδήσεις γιατί η Νιουκάστλ έχει κάμποσους αμφίβολους.

Τσάμπιονσιπ

Για την Πρέστον έχουμε μιλήσει αρκετά από την αρχή της σεζόν. Είχαμε πει ότι είναι δύσκολο να κάνει πορεία ανάλογη της περσινής και όντως ως τώρα δυσκολεύεται. Βέβαια είναι περίεργη ομάδα, μπορεί να σου κάνει ματσάρα εκεί που δεν το περιμένεις και ειδικά εντός έδρας βελτιώνεται αρκετά.

Την έχω κοντράρει ήδη κάμποσες φορές, άλλες με δικαίωσε άλλες όχι. Τώρα υποδέχεται την Μπλάκμπερν, η οποία παραμένει στα ψηλά στρώματα παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο σταθερή όσο στο ξεκίνημα. Εχει καλό υλικό, είναι ζημιάρα εκτός έδρας, περίμενα πιο ισορροπημένο το σετ αποδόσεων (στο 3,50 άνοιξε το διπλό, στο 3,30 είναι τώρα).

* Λάθος βλέπω και στο ΜπρέντφορντΜίντλεσμπρο (3,20 το διπλό). Πολυσυζητημένη και η Μπρέντφορντ, ειδικά μετά την απομάκρυνση του προπονητή της για την Αστον Βίλα. Είναι επηρεασμένη, έχει 4 ήττες στα 5 τελευταία, ενώ στα 10 πιο πρόσφατα νίκησε μόνο τη Μίλγουολ στο λονδρέζικο ντέρμπι. Παίζει επιθετικά παντού και πάντα και προφανώς αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό όταν παίζεις στην Τσάμπιονσιπ.

Η Μίντλεσμπρο, από την άλλη, είναι το εντελώς ανάποδο. Όπως όλες οι ομάδες του Τόνι Πιούλις, έτσι κι αυτή, είναι expert στο να κλέβει αποτελέσματα. Εχει και ποιότητα το ρόστερ της, έχει και τον προπονητή που ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, γι’ αυτό και η «Μπόρο» είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα. Προφανώς σε κάθε ματς της Μίντλεσμπρο παίζει και η ισοπαλία, όμως είναι τέτοιο το στυλ της Μπρέντφορντ που δεν νομίζω ότι θα κολλήσει στο Χ.

* Πολύ επικίνδυνο και το ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ, Αστον ΒίλαΜπέρμιγχαμ. Η φιλοξενούμενη είναι σταθερά σοβαρή, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο δεν ψήνομαι να την κοντράρω την Αστον Βίλα (που με τον νέο προπονητή αρχίζει να παίρνει τα άνω της).

Λιγκ 1

Ρότσντεϊλ – Ακρινγκτον: Το διπλό εδώ φτάνει στο 3,90, κακώς κατά την άποψή μου.

Μπορεί η Ακρινγκτον να μην έχει τη φούρια των πρώτων μηνών της σεζόν, δεν παύει όμως να είναι μια σκληρή ομάδα και ιδιαίτερα εκτός έδρας έχει μάθει να κάνει ζημιές. Μόλις δύο ήττες έχει μακριά από το σπίτι της, καλύτερη συγκομιδή έχει στις εξόδους της. Η Ρότσντεϊλ από την άλλη, είναι σταθερά αναξιόπιστη, θυμάστε ότι την κουβεντιάσαμε και την εβδομάδα του Κυπέλλου, την είχα κοντράρει στο εντός έδρας με την Γκέιτσχεντ.

Γενικά είναι ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Μόνο που το καλύτερο το βλέπουμε πολύ πολύ σπάνια…

 Λιγκ 2

Κέμπριτζ – Μπέρι: Οάσος καβάλησε το 4,00 και στην απόδοση αυτή νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της η Κέμπριτζ μετράει 4 νίκες και γενικά βασίζεται πολύ στο γήπεδό της για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Η Μπέρι είναι και αυτή ομάδα έδρας κυρίως. Είναι σε αρκετά καλό φεγγάρι αγωνιστικά, πρέπει όμως να προσθέσουμε και ότι μακριά από το σπίτι της κέρδισε μόνο ένα από τα 4 τελευταία, την ουραγό Μάκλσφιλντ.

Νάσιοναλ Λιγκ

Μπρόμλι – Ντάγκεναμ. Εδώ νομίζω ότι έχουμε κάποια καλά δεδομένα: η Μπρόμλι προβληματίζει σταθερά το τελευταίο διάστημα, τέσσερις ήττες έχει στα 5 τελευταία.

Στο πιο πρόσφατο έχασε 3-1 από τη Λέιτον εκτός, σε ένα ματς που γενικά είχε καλή παρουσία όμως επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ότι πίσω είναι ασταθέστατη. Η Ντάγκεναμ από την άλλη, με την αλλαγή προπονητή είναι σαφώς βελτιωμένη. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία, ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις και δείχνει ότι θα το παλέψει. Τα καλά της διαστήματα στο τελευταίο, όπου κέρδισε 2-1 την Φάιλντ εντός με ανατροπή, τα έκανε όταν περίμενε τον αντίπαλο και έπαιζε με αντεπιθέσεις.

Το ίδιο περιμένω να κάνει και κόντρα στην Μπρόμλι. Δεν είναι εύκολο, αλλά στο 4,50 μπορούμε να σταθούμε.

* Η Χάβαντ είναι μια ομάδα που γενικά παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να παίξει επιθετικά, άλλες φορές τα καταφέρνει, άλλες φορές μαζεύει πολλά γκολ, πληρώνοντας το γεγονός ότι σπάνια προσαρμόζεται στα δεδομένα κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Εχει 35 γκολ παθητικό, από την άλλη όμως έχει σκοράρει 27, ένα ακόμα δείγμα ότι είναι ομάδα «όσα πάνε κι όσα έρθουν». Η Μέιντστοουν είναι ομάδα με τον ίδιο στόχο (παραμονή), προφανώς δεν μιλάμε για κάνα θηρίο, αλλά τελευταία παλεύει αρκετά και στα 5 τελευταία εκτός έχασε μόνο από τη Φάιλντ. Το περίμενα πιο χαμηλά το διπλό από το 4,00 που κυκλοφορεί.

* Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν η Μπρέιντρι πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Χάρογκεϊτ και το 9άρι προκαλεί λίγο! Γενικά τη Χάρογκεϊτ την έχω στα υπόψιν για το άμεσο μέλλον, γιατί βλέπω ότι μάλλον κολλάει (μία νίκη στα 5 τελευταία εντός έχει).

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Χάντερσφιλντ και Νιουκάστλ στην Πρέμιερ Λιγκ, για Μπλάκμπερν και Μίντλεσμπρο στην Τσάμπιονσιπ, Ακρινγκτον από Λιγκ 1, Κέμπριτζ από Λιγκ 2, Ντάγκεναμ και Μέιντστοουν από Νάσιοναλ Λιγκ.

Τα της Πρέμιερ τα αφήνω, εξάλλου είναι Κυριακή και Δευτέρα. Μπλάκμπερν δεν θα παίξω γιατί η Πρέστον εντός έδρας το παλεύει. Κέμπριτζ το αφήνω γιατί είναι καλά η Μπέρι. Ντάγκεναμ και Μέιντστοουν θα τις αφήσω για τον ίδιο λόγο: θα πρέπει να σκοράρουν από 2 γκολ και πάνω για να πάρουν αποτέλεσμα, επειδή θεωρώ πολύ πιθανό να φάνε τουλάχιστον ένα.

Η Ντάγκεναμ εκτός έδρας έχει 6 γκολ όλα κι όλα, να βάλει τώρα τουλάχιστον δύο;  Μπορεί, αλλά δεν είναι εύκολο.

Αρα μένω με Μίντλεσμπρο και Ακρινγκτον. Και επειδή έχουν και τα δύο μπόλικη ισοπαλία μέσα, θα παίξω λίγο διαφορετικά: θα πάρω τις καλύψεις στα διπλά (στο dnb) σε αποδόσεις 2,20 (Μίντλεσμπρο) και 2,75 (Ακρινγκτον) και θα ανεβάσω λίγο τη μίζα.

Εννοείται πως με ένα από τα δύο είμαι από πάνω και έχω την επιστροφή σε περίπτωση ισοπαλίας. Τα λέμε ξανά είτε αν προκύψει κάτι στα της Πρέμιερ Λιγκ για Κυριακή και Δευτέρα, αλλιώς κανονικά την Τρίτη που θα είναι σαν Σ/Κ, καθώς έχει εμβόλιμες αγωνιστικές στις περισσότερες μικρές κατηγορίες.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος