3662

Billaras

Λίγο διαφορετικό παιχνίδι…

Καλημέρες και ..ταπεινά συγγνώμη από την απουσία μου γενικώς τις τελευταίες 48 ώρες (και απο το chat και από το ράδιο χθες), αφού…έπεσαν μαζεμένα τα τρεχάματα και οι έγνοιες και τα πάσης φύσεως προβληματάκια. Ολα καλά, πάμε στα φρέσκα, δεν έχω να σχολιάσω κάτι γιά μεσοβδόμαδα, σβηστά πέρασε, θα μπορούσε να κάτσει στο Χ η Μπενφίκα, δεν ήρθε, πάμε παρακάτω και θα τα ξαναπούμε γιά τα ευρωπαϊκά την άλλη Τρίτη.

Στα φρέσκα λοιπόν… Η Αγγλία φθίνει. Λίγα πράγματα, μοιραία. Οτι παίξαμε, ουσιαστικά παίξαμε. Να μας ξαναπληρώσει; Οχι απίθανό, αλλά τώρα το πράγμα έχει αλλάξει, κοιτάς κίνητρο, κοιτάς το φινάλε, δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα σας πω τι έβαλα στην άκρη αφού τα ξανακοίταξα σήμερα όλα, πριν κάνω ακόμα μιά διαλογή: Σάντερλαντ (1.90), Φούλαμ (2.

30), Στόουκ over (2.05), Ιπσουϊτς (3.30), Μίλγουολ (3.80), Μπάρνσλεϊ (3.80), Νότιγχαμ (3.40), Κόλτσεστερ (3.75), Τορκί (2.80), Ακριγκτον στο…Χ-2, αλλά μάλλον στο Χ (3.30). Αυτά είναι. Μοιάζουν πολλά, αλλά δεν είναι. Η τελευταία μου διαλογή, πάνω σε αυτές που διαβάσατε, έσβησε σχετικά εύκολα τις Κόλτσεστερ, Ιπσουϊτς (παίζει και νωρίς αυτή), Μπάρνσλεϊ και -δυστυχώς- Τορκί.

Ε, οκ, στο 2.80 εκτός έδρας, δεν την παίζω. Αν ήταν Ιταλία, το 2.80 θα είχε αξία, αλλά είναι Αγγλία και δεν έχει καμία. Ποιές απέμειναν; Φούλαμ-Σάντερλαντ-Στόουκ over- Μίλγουολ- Νότιγχαμ- Οξφορντ Χ. Αυτά τα ολίγα. Θα σβήσω και την Νότιγχαμ γιατί οκ, εντός ειδικά, αλλά και όλη τη σαιζόν, η Μπόρνεμουθ είναι μιά καλή και αξιόπιστη ομάδα. Οι επιλογές μου εν ολίγοις λιγόστεψαν δραματικά… Θα κάνω ένα παιχνίδι…mixed grill.

Λίγο από όλα και παντού. Ενα trixie με Μίλγουολ, Φούλαμ και Οξφορντ Χ. Αρχικά σκέφτηκα Σάντερλαντ και Φούλαμ να τις βάλω μαζί σε μιά δυάδα, μετά άλλαξα γνώμη και θα βάλω αλλού τις “μαυρόγατες” σε κάποιο “μικτό” παρολί, όπως ίσως και το over της Στόουκ. Γιατί αυτά τα τρία; Μίλγουολ γιατί έχει κίνητρο, είναι μιά χαρά (και ήδη πλήρωσε πολλάκις) εκτός έδρας, έχει Χαλογουέι (που και κολλητός και αγαπημένος με τον Ρέντναπ είναι και αγαπητός γενικά στην ΚΠΡ είναι, αφού διετέλεσε παίκτης της γιά μια πενταετία και προπονητής της γιά ακόμα μιά πενταετία).

Στο νησί αυτά πολλές φορές πάνε περίπατο, γνωστό αυτό, αλλά γιά 3.80 το δέχομαι. Φούλαμ γιατί πιστεύω απλά ότι θα σωθεί. Η Χαλ σαν να έχει το μυαλό και το βάρος στο κύπελλο, έχει κάνει μιά σοβαρή κοιλιά στο πρωτάθλημα και δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση ότι θα κινδυνέψει. Το 2.30 οκ, δεν είναι καμιά ευκαιρία, θα το ήθελα στο 2.45, αλλά…είπαμε, τέτοια ώρα-τέτοια λόγια.

Και τέλος, στο Οξφορντ-Ακριγκτον παίζει το Χ και το 2, καταλήγω στο Χ γιατί και η Ακριγκτον δεν “δαγκώνει” εσχάτως και παράλληλα το Χ της κάνει, την σώζει οριστικά και αμετάκλητα (αφού παίζουν μεταξύ τους Γουίκομ-Μπρίστολ Ρόβερς). Η Οξφορντ είναι σε τραγική κατάσταση, νομίζω το Χ είναι το πιό πιθανό. Η μιά σταματάει το τραγικό σερί, η άλλη σώζεται.

  Πάμε στα εκτός νησιου. Εχω “στο χέρι” Σάντερλαντ και Στόουκ over, να δω που θα τα “χωρέσω”. Εκτός νησιού, είχα ξεδιαλέξει Μπολόνια, Ιντερ (και άσο και over), ΠΑΟ, Νις, Γκινγκαμπ, Σοσιεδάδ και σήμερα…πρόσθεσα δύο σπανιόλικα. Θα σας…κουφάνω λίγο. Και άσο Χετάφε και άσο Γρανάδα. Αποδόσεις; Μην τα ρωτάτε, προφανώς μας ρίχνουνε.

Στο 2.10 η Χετάφε, στο 2.25 η Γρανάδα. Γιατί τις πρόσθεσα; Γιατί και μονόπλευρο κίνητρο έχουν και γιατί άκρες υπάρχουν. Στο ένα ματς έχουμε “δανεικα” προπέρσινα, στο άλλο έχουμε Σούστερ και σία που έχουν περάσει από την Χετάφε. Βλέπω κάτι κινήσεις, θα το ρισκάρω. Μπορεί να φάω τα μούτρα μου εδώ, αλλά και μικρό μπετ θα τους δώσω και οκ, δεν θα πάω στα 1.

60 της Ελτσε χθες! Αυτά σήμερα είναι “μισή κοροϊδία”, εκείνο χθες ήταν….ολοκληρωτική. Στο 2.10 και 2.25 κάνω στραβά μάτια, στο 1.60 δεν θα έκανα ποτέ…. Θα σβήσω ΠΑΟ (όχι και 2.30 ρε παλληκάρια), θα σβήσω Σοσιεδάδ (αδιάφορη είναι), θα σβήσω Γκινγκάμπ (έχει και τελικό), άρα εκτός από τα σπανιόλικα έχω τα δύο ιταλικά και την Νις. Στα ιταλικά, υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, ο τελικός κυπέλλου.

Παίζουν σε μιά εβδομάδα Φιορεντίνα-Νάπολι και στο πρωτάθλημα δεν πάνε….πουθενά. Και έχουν σβήσει και αρκετά τις μηχανές. Είδα την Φιορεντίνα με την Ρόμα, δεν είναι μόνο ότι έκανε μιά φάση όλη κι όλη, είχε συνολικά μιά συμπεριφορά…βαρεμάρας. Και στο Ιντερ-Νάπολι έχουμε βέβαια και τον Μαντζάρι στη μέση (έχουμε και λίγο Μπενίτεζ).

Σκέφτηκα να πάω ακριβώς σε ένα παρόμοιο trixie με το εγγλέζικο. Δηλάδη ένα μεγάλο (Μπολόνια), ένα μεσαίο (Ιντερ ή κάποιο από τα σπανιόλικα), αλλά…δεν έχω χινάρι (γέλια). Θα κάνω το εξής (εσείς φυσικά κάντε ότι χημεία θέλετε): Μιά δυάδα “πακέτο” τα δύο σπανιόλικα. Γιά προφανής λόγους. Μιά δυάδα “πακέτο” με τα ιταλικά. Γιά προφανής λόγους.

Και ένα τελευταίο παρολί, που καλούμαι να επιλέξω τρία από Σάντερλαντ-Στοουκ over-Ιντερ over-Νις. Ποιό να αφήσω έξω; Θα αφήσω το over της Στόουκ. Καθαρά έμπνευση. Οπότε, το παιχνίδι σχηματίστηκε…   ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.560 μονάδες. Ποντάρισμα 26/4: Trixie: Φούλαμ 1 (2.30)-Μίλγουολ 2 (3.80)-Οξφορντ Χ (3.30) με 60 μονάδες κάθε δυάδα, 20 στην τριάδα, σύνολο 200 μονάδες.

Δυάδα: Μπολόνια 1-Ιντερ 1 (7.65) με 70 μονάδες. Δυάδα: Χετάφε 1-Γρανάδα 1 (4.73) με 100 μονάδες. Παρολί: Σάντερλαντ 1-Νις 1-Ιντερ over (5.97) με 90 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 460 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.100 μονάδες.   Είναι προφανές ότι το παιχνίδι μου σήμερα είναι αρκετά …πως να το πω, τζογαδόρικο. Ειδικά με αυτές τις δυάδες. Μπορεί να περάσει ένα μονάχα σε καθεμιά.

Κάντε-το ξαναγράφω- τη δική σας χημεία. Εγώ είχα διάθεση να τζογάρω λίγο, δεν είναι το “κλασικό” μου παιχνίδι αυτό, ούτε με τόσα φαβορί, ούτε με τέτοιο τρόπο. Κάνω όμως και κάτι άλλο (ακριβώς επειδή “τζογάρω”). Δεν ξανοίγομαι. Νορμάλ παιχνίδι. Οτιδήποτε και να βγει, δεν χάνω ή κερδίζω και λίγα. Tίποτα άλλο, ραντεβού ξανά σε ένα 24ωρο!   Υ.

Γ: Οταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο άδικα, τα λόγια είναι περιττά. Καλό σου ταξίδι Τίτο Βιλανόβα…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras