438

Billaras

Λίγο θολό το τοπίο-UPDATE!

Ωραία εβδομάδα αφήσαμε πίσω μας και σε “περίεργο” ΣΚ μπήκαμε. Ωραία ήταν γιατί και ξεκουραστήκαμε λιγάκι και είδαμε ωραία ματς. Οκ, δεν ήταν στοιχηματική αλλά ήταν ωραία. Οταν χάνει η (κάθε) Σίτι από την (κάθε) Σαουθάμπτον, πάντα θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αν έπαιζα, θα έπαιζα Φούλαμ. Και θα κέρδιζα. Δεν έπαιξα όμως, απολύτως τίποτα, γι αυτό και δεν είδατε στήλη.

Τι δεν θα έπαιζα; Με τίποτα Γιούβε ας πούμε. Είδατε πιστεύω το vidcast της περασμένης Δευτέρας. Κάπου λέω του Μάκη “προσπαθησα να δω το Γιούβε-Ουντινέζε μπας και παίξω κάτι live και στο πεντάλεπτο το άλλαξα, δεν βλέπετε αυτό το πράγμα”. Και χθες η ομάδα των 8 σερί αγώνων χωρίς να φάει γκολ, εκτέθηκε. Τάληρο και λίγα ήταν. Κάποτε θα συνέβαινε, το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος έχει πέσει πολύ και γι αυτό βλέπουμε την Γιούβε να κάνει σερί ενώ είναι μετριότατη.

Λίγο καλύτερος να είσαι (Νάπολι) τους κάνεις πλάκα.

Φυσικά και δεν θα έπαιζα και Σίτι προ ημερών. Κυνηγάμε εκπλήξεις αλλά αυτά δεν τα περίμενε κανείς. Ούτε σουτ στο στόχο; Να που έγινε όμως. Και η τελευταία της Premier κέρδισε άνετα την -ίσως- καλύτερη. Οπως και να’χει, αυτά έγιναν, τα αφήνουμε πίσω μας, γιά να το κλείσουμε με χιούμορ ακόμα παλεύει το μυαλό μου να καταλάβει γιατί η Γιουνάιτεντ πήρε τον Βεγκχορστ δανεικό, αλλά η ιστορία θα δείξει.

Ενα ντυμένο ξύλο που μάλλον θα έχει καλό μάνατζερ…

Πάμε πλέον στα φρέσκα (ουδέν σχόλιον με το FA CUP κι ας πήραμε ακόμα κι ένα 13αρι με ανατρόπα, Betsellers είσαι).

Χθες δεν έγινε ράδιο γιατί ο Μάκης ήταν τέζα, με πυρετούς και τέτοια, όλοι κρυωμένοι είναι, δεν θα ξεφυγει κανείς, θα θυμάστε που είχα κι εγώ φαρυγγίτιδα την Πρωτοχρονιά.

Ποιά είναι η λύση; Μένεις μέσα και βλέπεις όλη μέρα μπάλα (γέλια)! Μόνο έτσι δεν κολλάς τίποτα!

Ας μείνουμε σήμερα μέσα λοιπόν γιατί από νωρίς, σε μιά ώρα, ξεκινάει ο…χαμός.

Γιουνάιτεντ-Σίτι έχουμε, αλλά κάνει τζιζ στοιχηματικά. Το 4,00 μου κλείνει λίγο το μάτι, αλλά λέω να προσπεράσω. Οτι παίξω, στο live αν προκύψει. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα έπαιζα Σίτι.

Γενικώς η Premier είναι ζόρικη. Να παίξω τι στο Μπράιτον-Λίβερπουλ; Στο 3,00 ο άσος, καμιά αξία. Στο πάτωμα και τα g/g και τα over, ακόμα και το over 3,5. Κάτι σε 3-2, 2-2, 2-3 το περιμένω (κοινώς…ρουλέτα με γκολ που πάει παντού), αλλά οι αποδόσεις δεν μου λένε. Εχουμε και μάχες της ουράς, κρίνονται πολλά, γενικώς ζόρικο μενού. Αν κρατάω εν τέλει κάτι; Χωρίς να πετάω τη σκούφια μου, το 3,30 της Σαουθάμπτον.

Πήρε πολύ επάνω της με το μπαμ στο Λιγκ Καπ, έκανε και δύο καλές μεταγραφές, θα την βολέψει το παιχνίδι κόντρας, δεν μου αρέσει καθόλου η Εβερτον. Ξαναλέω, με το ζόρι αυτό και τίποτα άλλο.

Είπα τη λέξη “μεταγραφές”. Δεν είναι απλό. Να σας πω πχ 2-3 “πονηρά” λόγω μεταγραφών; Η Μπέρμιγχαμ είναι ένα. Δυο καλές κινήσεις. Θα παίξουν.

Μπορεί άξαφνα να κάνουν την διαφορά. Να σας πω κι άλλο; Η Φόρεστ Γκριν. Κοντά στο 5,00 (4,75) μέσα στην Εξετερ. Πήρε…πέντε (νωρίς νωρίς κιόλας), οι τέσσερις θα είναι 11αδατοι σήμερα. Μπορεί να δούμε άλλη ομάδα άξαφνα. Είναι πολλά τέτοια, αλλά εγώ δεν είμαι και μάντης! Τα αναφέρω, τα έχω τσεκάρει, αλλά καλούμαι να κανω μαντεψιά ουσιαστικά.

Κλείνω εδώ γιά λίγο την Αγγλία (έχουμε κρατήσει μόνο Σαουθάμπτον). Και βγαίνω από τη Μάγχη. Εχω τσεκάρει μιά Σεβίλλη, μιά Τβέντε, μιά Μαρίτιμο. Αυτά τα τρία. Η Σεβίλλη κάπου θα πάρει μπροστά, η απόδοση με προκαλεί. Η Τβέντε είναι σούπερ (και ο Αγιαξ δεν είναι, μόνο το όνομα του προσδίδει τέτοιες αποδόσεις) ενώ η Μαριτιμο με νέο τεχνικό εδώ και 15 μέρες, κάμποσες μεταγραφές και σούπερ νίκη με την Σπόρτινγκ δεν αποκλείω να ξεκινάει αντεπίθεση σωτηρίας (και να τα καταφέρει κιόλας).

Επιστρέφω τώρα στο Νησί. Μπέρμιγγχαμ την ανέφερα αλλά δεν παίζω. Οπότε αφήνω εντελώς την Championship, πολύ ζόρικο μενού. Στην 1η, ανέφερα την “πονηρή” Φόρεστ Γκριν (θα την ελέγχω και σήμερα και γενικώς), αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το Ιπσουϊτς-Πλίμουθ. Κάπου ώπα. Πόσο καλή ειναι πιά η Ιπσουϊτς; Οκ, έχει 4-5-1 στα 10. Οκ έχει 7-4-1 εντός.

Οκ, έχει 3 μεταγραφές. Αλλά με ποιά παίζει; Με την Πέρα Παναγιά; Που ακούστηκε η πρωτοπόρος στο 7,00; Η Πλίμουθ είναι 1η. Και έχει 5-4-1 στα 10. Και μπορεί να έχασε έναν καλό παίκτη, αλλά πήρε…πέντε! Και θα παίξουν τουλάχιστον οι τρεις. Μάχη κορυφής με δύο εξαιρετικές ομάδες και η μιά 1,45 και η άλλη 7,00; Βγάζει μάτια.

Και πάω στην 2η. Εδω κουβέντα σηκώνουν κάμποσες.

Και η Γκρίσμπι (ακέφαλη η Σουίντον, ο Λίντσεϊ πήγε Κρόουλι) και η Γουόλσλ (σε φόρμα) και η Χάρτλπουλ (μπάζο Vs μπάζου αλλά με δύο καλές νίκες το φιλοξενούμενο μπάζο), ακόμα και Νορθάμπτον (η “πριμοδότηση” της Στόκπορτ καλά κρατεί, λες και η είναι Ρεάλ Μαδρίτης). Βέβαια, σε όλα κάτι με χαλάει. Στη Γκρίσμπι η απόδοση (κάτω από 3,00;) και η έλευση του μεγάλου Τσάρλι Οστιν στη Σουίντον.

Στα 33 του μπορεί να κάνει πλάκα σε τέτοιο επίπεδο. Στη Χάρτλπουλ με χαλάνε οι ανακατατάξεις της Τζίλι. Ρίχνει χρήμα, παίρνει παίκτες, τα αλλάζει όλα, νέα διοίκηση και τεχνικοί διευθυντές. Στη Νορθάμπτον με χαλάει η κακή της φόρμα. Η απόδοση έχει λάθος μεν, δεν είναι στα καλύτερά της δε.

Τα ανέφερα όλα. Εχω να ξεδιαλέξω από πολλά.

Ο καθένας ας αποφασίσει.

Θα παίξω σίγουρα δύο μονά. Χωρις κάλυψη. Το 7,00 της Πλίμουθ και το 6,50 της Τβέντε. Αμα φάω πέντε, ας τα φάω. Εχουν λάθη μεγάλα.

Και μετά μετράω τα υπόλοιπα. Θα πάω σε ένα trixie μικτό. Σεβίλλη-Μαρίτιμο-Σαουθάμπτον. Σκαλώνω λίγο που το πορτογαλικό δεν έχει πρώιμη. Τα άλλα δύο έχουν (όπως και τα μονά, τα…θηρία).

Αλλά θα το ρισκάρω.

Κατέληξα έτσι γιατί στο Νησί έχουμε πολλά ναι μεν-αλλά. Οι μεταγραφές με φρενάρουν. Δείτε ποιά ανέφερα, θα τα ελέγχουμε και μαζί στο chat.

UPDATE: Εχω μιά πικρία από χθες γιατί ένα απ’ τα δύο (ή και τα δύο) “θηριάκια” άξιζαν. Καρφωθηκαν στο Χ, ενώ και η Πλίμουθ και η Τβέντε είχαν ευκαιρίες (και δοκάρια) νίκης.

Καλώς κόντραρα, κρίμα που δεν ήρθαν. Οταν κυνηγάς 6ρια και 7αρια θες και ρέντα. Χθες δεν την είχαμε. Βέβαια, πήρα ένα εύκολο live και…ίσιωσα, αλλά η πικρία παρέμεινε ως ένα βαθμό.

Anyway, στο σήμερα, τα νερά είναι…πολύ ρηχά. Τι να παίξω; Φαβοράκια; Και από μεγάλα σημεία πάλι…περονόσπορος έχει πέσει. Τα εγγλέζικα είναι ζόρικα (και αν έπαιζα κάτι θα ήταν τα under σε Νιουκάστλ και Τότεναμ), τσέκαρα όλο το κουπόνι και κατέληξα.

Δυο μονά και η δυάδα τους, combo και τα δύο. Ρεν-Παρί στo 2+g/g που μας δίνει 3,00 (πάντα από το “φτιάξε αγορά” γιά να πάρουμε πρώιμη) είναι το πρώτο. Η Ρεν παίζει πάντα ανοιχτά, τα g/g τα φέρνει σαν στραγάλια, ενώ η Παρί…είναι η Παρί που σήμερα θα έχει πίσω όλη την “ανφάν γκατέ” με Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ.

Το άλλο είναι…δικό μας, στα Γιάννενα πάμε.

Εκεί ο ΠΑΟ παραδοσιακά “σκαλώνει” (0-2-6 έχει στα τελευταία οκτώ εκεί). Και έρχεται από ήττα (την 1η), βγάζει θέματα, έχει και απουσίες. Ο ΠΑΣ είναι καλά, σκοράρει, εκεί φρέναρε και ΑΕΚ (2-1) και Ολυμπιακό (2-2, από 0-2 μάλιστα). Θα πάω στο 1-Χ+g/g που μου δίνει 4,75. Εχει ρίσκο, αλλά αξίζει.

Και έτσι απλά θα κλείσω τη μέρα μου, θα πάω και στο γήπεδο που όμως είναι νωρίς (στις 4 παίζει η ΑΕΚ), οπότε κάπου μέσα στον αγώνα Τότεναμ-Αρσεναλ θα εμφανιστώ στο chat! Νέα στήλη την Τρίτη, αύριο βραδάκι βέβαια θα έχουμε νέο Vidcast.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras