1291

Skotostrious

Λίγο πριν την λήξη…

Καλημέρα σε όλες και όλους! Πλησιάζουμε σιγά σιγά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου στον επίπεδο στίβο (Flat Season) και οι επιλογές όσο πάει και ελαττώνονται και έτσι φτάνουμε σε προγράμματα όπως το σημερινό όπου οι επιλογές μας περιορίζονται σε 2 ιπποδρόμια, ένα στην Αγγλία και ένα στην Ιρλανδία. Κάπως έτσι αναμένεται να πάνε και οι επόμενες εβδομάδες μέχρι να μπούμε πιο δυνατά στη σεζόν στον στίβο με εμπόδια ή National Hunt όπως ονομάζεται στο μεγάλο νησί.

Ξεκινώντας τις σημερινές μας επιλογές πάμε στο ιπποδρόμιο του Goodwood όπου πραγματοποιείται μια αρκετά ενδιαφέρουσα ημερίδα. Η κούρσα που δείχνει να έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι η πέμπτη του προγράμματος, ένα ανταγωνιστικό χάντικαπ και ο εκτομίας MY STYLE. Ιδιαίτερα άτυχος στην τελευταία του έξοδο καθώς οριακά δεν έκανε το χατ τρικ νικών από τη στιγμή που φόρεσε παρωπίδες (blinkers) οι οποίες το βοήθησαν αρκετά να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

Τρέχει στα χαμηλά επίπεδα βαρών και η αναβάτης του είναι εκπαιδευόμενη πράγμα που δίνει επιπλέον 5 lbs πλεονέκτημα στα βάρη. Αναμένεται να έχει και σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λίγο αργότερα στην Ιρλανδία, στο ιπποδρόμιο του Curragh, διεξάγεται ένα από τα σημαντικότερα χάντικαπ της αγωνιστικής περιόδου, το Irish Cesarewitch. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και φέτος όπως αναμενόταν εξάλλου με πολλούς ίππους ικανούς για τη νίκη.

Αυτό που δείχνει να ξεχωρίζει είναι η φοράδα RUN FOR MARY η οποία είναι σε πολύ καλή φόρμα με 1 νίκη και μια εξαιρετική δεύτερη θέση στην φετινή της καμπάνια. Η δευτεριά ειδικά παίρνει ιδιαίτερη αξία καθώς ο νικητής εκείνης της κούρσας συνέχισε με νίκες σε Listed και Group 1 κούρσες. Αν καταφέρει και δώσει τον γρήρορο ρυθμό που αρέσκεται να τρέχει και με σύμμαχο τις 7 lbs πλεονέκτημα βάρους που έχει από τον εκπαιδευόμενο αναβάτη αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Στην ίδια ιπποδρομία αγωνίζεται και ο GOLDEN SPEAR (each-way). Τρίτος πίσω από τη βασική μας επιλογή στην πολύ δυνατή τελευταία τους κούρσα δείχνει να έχει προοπτικές για καλό πλασάρισμα. Αγωνίζεται σε πολύ καλό επίπεδο στα χάντικαπ και έχει και αυτός επιπλέον πλεονέκτημα από τον αναβάτη. Θα τον στηρίξουμε για μια θέση στο βάθρο και σήμερα σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Συνοπτικά

10/11 17:25 Goodwood tote.co.uk Home Of The Placepot Handicap : MY STYLE (10,00 each-way)

10/11 17:40 Curragh Paddy Power Irish Cesarewitch : RUN FOR MARY (4,33)

10/11 17:40 Curragh Paddy Power Irish Cesarewitch : GOLDEN SPEAR (17,00 6 θέσεις placed)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

H κούρσα στο Goodwood βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 515 , αρ : 11)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious