3520

Billaras

Λίγο στοίχημα, πολύ Εθνική!

Ωραίο πράγμα το κουμάρι τελικά! Παίζω έτσι γιά αρχή το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν βρίσκω…την ψήφο μου. Μεσοβδόμαδα είχε Λιγκ Τρόφι. Γράφω επί λέξη στην Kingbet της περασμένης Τρίτης: “Πολύ επιδερμικά και εμπειρικά, με το…μάτι που λένε, η Ροτσντέιλ, η Μπράντφορντ, η Πόρτσμουθ, Τζίλιγχαμ και η Μόρκαμ, έχουν καλύτερες τύχες από όσο λένε οι αποδόσεις τους ως αουτσάιντερ.

Το -ας το πούμε- μεγάλο ματς είναι το Πιτέρμπορο-Λέιτον, αλλά αν θα έβαζα κάπου τα λεφτά μου (μάλλον δεν θα το κάνω ή αν το κάνω θα είναι…ψίχουλα), θα ήταν στις Πόρτσμουθ-Τζίλιγχαμ- Ροτσντέιλ. Δεν είναι τίποτα φοβερές ευκαιρίες, αλλά έστω και οριακά αουτσάιντερ, η απόδοσή τους αξίζει”. Αυτά ήταν…με το μάτι που λένε, την περασμένη Δευτέρα όταν έγραφα.

Μιά μέρα μετά, τα ξανακοιτάω. Και γράφω εδώ στο site: Αμα θέλετε Λιγκ Τρόφι, κοιτάξτε Κέμπριτζ/Καρλάιλ από αουτσάιντερ (πάιζανε αντίπαλες αυτές προχθές και η 5αρα έφερε απόλυση του Κάβανα στην Καρλάιλ), άμα θέλετε φαβορί, κοιτάξτε Νοτς Κάουντι/Γουίμπλεντον. Εγώ δεν θα ακουμπήσω τίποτα, απολύτως”.   Οντως, δεν έπαιξα φράγκο. Αλλά…κοιτάξτε τις δύο διαφορετικές ματιές.

Την πρώτη και την δεύτερη. Εντελώς επιδερμικά, και τα τρία που γλυκοίταξα αρχικά περάσαν (και συνολικά 4 από 5)! Αντίθετα, την επόμενη, πέρασαν δύο από τα τέσσερα. Θυμήθηκα έτσι αυτό που πάντα έβρισκα μπροστά μου. Η αρχική διαλογή, η πρώτη ματιά, αυτά που θα σου “μιλήσουν” είναι και τα καλύτερα… Καλημέρες, καλό μεσημέρι μάλλον, με βροχερό σκηνικό.

Τώρα ήθελε….φουλ κουπόνι, να το ευχαριστηθούμε. Αντίθετα, δεν έχει σχεδόν τίποτα. Τι μου άρεσε λιγουλάκι από την πρώτη στιγμή; Οσα έγραψα στην εφημερίδα. Σωστά φαβορί Σριούσμπερι και Μπράντφορντ (η πρώτη καθαρά αγωνιστικά, η δεύτερη κυρίως λόγω γκρίνιας στην Γέοβιλ, ο Τζόνσον τα'χει ..μαζεμένα στον πρόεδρο που δεν έκανε μεταγραφές και το έδειξε με τη συμπεριφορά του).

Και από αουτσάιντερ, Κόλτσεστερ (έχει πέσει στο 3.80 από το αρχικό 4.20, είχαμε αλλαγή τεχνικού, αυτό πάντα φέρνει σοκ, έφερε και στην Καρλάιλ μεσοβδόμαδα, παίζει με μπάζο που'χει να κερδίσει εντός από τον Μάρτη, δεν θα έπρεπε να έχουν τόση διαφορά οι αποδόσεις), Τρανμίρ (γύρισε οριακά φαβορί στο 2.70, έρχεται από νίκη-ανατροπή και σίγουρα η Ακριγκτον δεν τρομάζει) και Τσέλτεναμ στο 2.

75 (στη μέση αυτό), εδώ παίζουν “ισοϋψείς” ομάδες, αλλά μου κάνει το “κλικ” η αήττητη Τσέλτεναμ σε σχέση με την Μόρκαμ που πιστεύω θα αρχίζει να …κατηφορίζει, ήδη με “πρόδωσε” το περασμένο Σάββατο. Α, κοιτώντας σήμερα, μου κάνε κλικ κι άλλος ένας άσος, αλλά όχι εγγλέζικος, ένας βραζιλιάνικος, η Φλαμένγκο, με σερί νικών, ντελίριο ενθουσιασμού και σωστό 2.

25.   Εννοείται ότι παίζω όσο πιό χαλαρά γίνεται. Ισα γιά να έχω κάτι να ασχολούμαι. Και με ρίσκο, γιά να ανεβάσω και την αδρεναλίνη, επειδή…βαριέμαι (χεχεχεχε). Ενα trixie (δεν έχω μεγάλες αποδόσεις γιά να πάω σε πάντεντ, θέλω 2 από 3 μεγάλα γιά να παίξω πάτεντ, τώρα έχω ένα. Κόλτσεστερ, Τσέλτεναμ, Τρανμίρ. Και μιά δυάδα “ξερή”, με Μπράντφορντ-Φλαμένγκο.

Θα ποντάρω…όσα έδωσα χθες βράδυ που βγήκα στο χαλαρό γιά κάτι μεζεδάκια. Χωρίς άγχος και πίεση. Είπαμε, οι μηχανές ανάβουν από την άλλη εβδομάδα. Σοβαρεύει το πράγμα. Τώρα ακόμα ρίχνουμε τροχιοδεικτικά, δοκιμάζουμε.   ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.450 μονάδες. Ποντάρισμα 6/9: Trixie: Κόλτσεστερ (3.80)- Τσέλτεναμ (2.75)- Τρανμίρ (2.

70) με 30 μονάδες σε κάθε δυάδα και 10 στην τριάδα, όλο μαζί 100 μονάδες. Δυάδα: Μπράνφορντ 1-Φλαμένγκο 1 (4.72) με 50 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 150 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.300 μονάδες.   Ραντεβού…λογικά χωρίς μπετ, απλά γιά κουβεντούλα, την Τρίτη. Από εθνικές δεν αγγίζω τίποτα, εύχομαι μονάχα καλή επιτυχία και στις δύο αύριο (χρόνια είχαμε να παίζουνε την ίδια μέρα και οι δύο, αύριο θα απολαύσουμε γαλανόλευκη εις διπλούν).

  Υ.Γ: Η ημερομηνία γιά το (πρώτο) ραντεβού μας (το λέω κομψά, γιατί κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιήσω λέξεις όπως “φαγοπότι, κρασοκατάνυξη, μάζωξη ρεμαλιών κλπ κλπ) “κλείδωσε”. Κάντε τα κουμάντα σας, 19 του μήνα, την παράλλη Παρασκευή. Οπως είπαμε, θα είναι το πρώτο φετινό ραντεβού, στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει τον Οκτώβρη κι άλλο, στη Θεσσαλονίκη.

Λοιπόν, αυτό το πρώτο, θα γίνει κάπου στα βόρεια προάστια, όπως και τα δύο προηγούμενα, αλλά…λίγο πιό κοντά στο σπίτι μου, κάπου Μαρούσι ή Πεύκη, μην περπατάω και πολύ γέρος άνθρωπος (γέλια). Δεν έχω κλείσει μαγαζί-ταβερνείο γι αυτό και δεν το ανακοινώνω. Αλλά η ημερομηνία είναι 1000% αυτή. Στις 19/9, σε 13 μέρες. Κάντε τα κουμάντα σας, μην κανονίσετε τίποτα άλλο, να είστε εύκαιροι και να βρεθούμε όσο γίνεται περισσότεροι.

Οσοι έχουν έρθει 2 χρόνια, ξέρουν αν περνάμε καλά ή όχι. Το κάνω Παρασκευή γιατί αν το έκανα στις 20, θα ήταν Σάββατο με φουλ πρόγραμμα και δεν θέλω να είμαστε όλοι με τα κινητά στο χέρι (αρρωστάκια, έ αρρωστάκια), αλλά με το…παϊδάκι στο ένα και την μπύρα στο άλλο. Λοιπόν, την Τρίτη θα ανακοινώσω το μαγαζί και θα ανοίξω και ποστ στο φόρουμ να δω παρουσίες, να ξέρουμε πόσα τραπέζια θα πιάσουμε!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras