466

Skotostrious

Λασπομαχίες στο νησί…- UPDATE

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Μια αρκετά σύντομη στήλη σήμερα καθώς αντιμετωπίσαμε κάποια τεχνικά προβλήματα, οπότε χωρίς καθυστέρηση ας δούμε τις σημερινές επιλογές.

Πρώτη στάση στο Kempton, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα και πάμε στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, ένα πολύ δυνατό handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και έχοντας ως δεδομένο το πολύ βαρύ έδαφος δίνουμε ένα προβάδισμα στον PETIT TONNERRE (each-way).

Νεαρό άλογο έχει ήδη αρκετές επιτυχίες και καλές εμφανίσεις στα πόδια του με πιο σημαντικές αυτές επί αγγλικού εδάφους σε με μια τρίτη και δεύτερη θέση σε αντίστοιχης δυναμικής με σήμερα κούρσες. Τα 2.5 μίλια δείχνουν να του ταιριάζουν σαν απόσταση και όλες οι νίκες του μέχρι τώρα είτε ως αρχάριος τριετής στη Γαλλία είτε στην νίκη του στην πρεμιέρα του στην Αγγλία ήρθαν σε βαρύ έδαφος.

Εκπροσωπεί έναν από τους κορυφαίους στάβλους στο νησί και θα το οδηγήσει ο πλέον ελπιδοφόρος νέος τζόκεϋ της γενιάς του.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα από την πέμπτη κούρσα στο ιπποδρόμιο του Warwick, σε ένα από τα Classic Handicaps της σεζόν στον μαραθώνιο των 3 miles 5 furlongs (5,800 μέτρα) στα ψηλά εμπόδια/φράκτες και σε μια ιπποδρομία που η αντοχή θα παίξει τον κυρίαρχο ρόλο με δεδομένο το πολύ βαρύ έδαφος δίνουμε ένα προβάδισμα στον LORD DU MESNIL.

Πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του άλλα όταν πιάνει φόρμα είναι ικανός να κτίσει ένα καλό σερί και ερχόμενος από εξάμηνη διακοπή έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός απέναντι σε ένα άλογο που στην επόμενη του έξοδο κέρδισε το Coral Gold Cup. Η αντοχή και η ικανότητα του να διαπρέπει σε βαρείς στίβους (τον χαρακτηρίζουν ως mudlark στο νησί, δηλαδή άλογο που αγωνίζεται καλύτερα σε λασπώδες έδαφος) είναι τα δυνατά του στοιχεία και με σύμμαχο το πολύ καλό rating που έχει στα handicap αξίζει να τον στηρίξουμε.

Νέα στήλη κατά πάσα πιθανότητα αύριο καθώς έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Punchestown στην Ιρλανδία.

UPDATE : για Ιρλανδία ξεκίνησε η μελέτη σήμερα άλλα στην Αγγλία βγήκε μια καλή επιλογή και πιο συγκεκριμένα στην δεύτερη κούρσα του προγράμματος στο Kelso αγωνίζεται η φοράδα ATLANTIC DANCER. Η φόρμα της φαινομενικά δεν είναι κάτι το εξαιρετικό με εξαίρεση την τελευταία της έξοδο πριν 20 μέρες στο Ayr όντας δεύτερη στην πρεμιέρα της για τη φετινή σεζόν άλλα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγωνίζεται πλέον με πλεονέκτημα στο handicap.

Αρκετά ώριμο άλογο καθώς βαδίζει στο 10ο έτος της ηλικίας του έχει σήμερα την ευκαιρία σε μια σχετικά χαμηλού επιπέδου κούρσα χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί να επιστρέψει στην υψηλότερη θέση του βάθρου ειδικά αν θεωρήσουμε πως θα έχει τη φυσιολογική βελτίωση με μία κούρσα στα πόδια της..

Συνοπτικά :

Κυριακή 15/10 15:00 Kelso Visitkelso com Handicap Hurdle : ATLANTIC DANCER (5,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious