1046

Thassios

Λατίνοι του Betsellers ενωθείτε.. – UPDATE!

Καλησπέρα Λατίνοι μου!

Σας είχα ενημερώσει στην προηγούμενη στήλη ότι αν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη με το Copa America θα είχαμε νέα στήλη και όπως και έγινε. Το Copa America λοιπόν θα γίνει κανονικά στην Βραζιλία μετά από 40 κύματα που πέρασε. Μιλάμε για την κυριότερη διοργάνωση των Λατίνων σε επίπεδο εθνικών ομάδων και την αρχαιότερη στο κόσμο (από το 1916).

Το τελευταίο κύπελλο το κατέχει η Βραζιλία ενώ η εθνική ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις είναι η Ουρουγουάη. Φέτος οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων από τις οποίες θα προκριθούν οι τέσσερις σε κάθε όμιλο.

 Έχουμε πρόσφατη εικόνα των ομάδων από τα προκριματικά Ν. Αμερικής που παίζουν και έτσι νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε πιο εύκολα κάποια συμπεράσματα σε σχέση με το Euro.

Στα μάτια μου νικήτρια θα είναι η Βραζιλία αφού η διαφορά ποιότητας σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι τεράστια. Επίσης δεν βλέπω κάποια έκπληξη (τύπου Περού τελικό το 2019) αλλά νομίζω πως θα δούμε έναν τελικό ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις δηλαδή Βραζιλία και Αργεντινή. Μια Αργεντινή που διψάει για την κατάκτηση (2η σε κατακτήσεις μετά την Ουρουγουάη) αφού η τελευταία φορά που ήταν νικήτρια ήταν το μακρινό 1993.

Θεωρώ ότι έχει το 2ο καλύτερο ρόστερ μετά την Βραζιλία και είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια με τον Messi να παίζει μάλλον το τελευταίο του Copa America (σκεφτείτε λίγο τι έχει να γίνει αν το πάρει η Αργεντινή την στιγμή που γίνεται τελικά στην Βραζιλία η διοργάνωση!!!!).

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι Ουρουγουάη , Χιλή και Κολομβία είναι οι ομάδες που θα παίξουν το ρόλο τους στα ημιτελικά αφού είναι οι ομάδες με ποιοτικά ρόστερ και παίκτες με μεγάλη εμπειρία.

Ωστόσο η Ουρουγουάη προβλημάτισε λίγο με τις τελευταίες εμφανίσεις της , η Κολομβία ναι μεν δείχνει να παίρνει τα πάνω της με τον νέο τεχνικό Rueda Rivera αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να την εμπιστευτούμε για κάτι παραπάνω ενώ τέλος η Χιλή δε ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος για μια ακόμη φορά παίκτες όπως ο Vidal , Sanchez , Vargas και οι υπόλοιποι έμπειροι της παρέας.

Οπότε θεωρητικά στα μάτια μου και βλέποντας τις λίγο τις ομάδες θα έχουμε δύο ημιτελικούς με Βραζιλία – Κολομβία και Αργεντινή – Ουρουγουάη.

Τέλος οι υπόλοιπες πέντε ομάδες (Ισημερινός , Παραγουάη , Βενεζουέλα , Περού και Βολιβία) θα παλέψουν να περάσουν τους ομίλους και να φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά. Δύο από αυτές τις πέντε θα αποκλειστούν και προσωπική μου απόψη είναι ότι η Βενεζουέλα θα είναι μία από αυτές.

Σωστό το 2,20 (κάτι μου λέει ότι μπορεί να φτάσει και 1,50-1,60 μέχρι την έναρξη αυτό) που βρίσκουμε να τερματίσει τελευταία στον όμιλο αφού δεν έχει να δείξει και πολλά η ομάδα του Jose Peseiro. Κάποιοι την είδαμε μαζί στο chat στον αγώνα που είχαμε ποντάρει και έχασε 3-1 από τη Βολιβία και έκανε μια απογοητευτική εμφάνιση έχοντας παράλληλα και αρκετές απουσίες.

Σε κανέναν τομέα δεν τα πήγε καλά αφού δεχότανε πολύ εύκολα φάσεις ενώ επιθετικά είχε θέμα να δημιουργήσει φάσεις. Στον τελευταίο αγώνα με την Ουρουγουάη απέσπασε μεν την ισοπαλία αλλά η εικόνα της Ουρουγουάης ήταν πολύ χάλια για να μπορέσω να πω ότι έδειξε κάποια καλά σημάδια.

Από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες νομίζω ότι ο Ισημερινός είναι η μόνη που ίσως να μπορεί να κάνει μια μικρή έκπληξη και να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά καθώς πρόκειται για μια ομάδα που έχει αρκετό ταλέντο και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αν και πολλές φορές σε τέτοια διοργάνωση παίζει ρόλο και η εμπειρία κάτι που δεν την έχει η ομάδα του Gustavo Alfaro.

Την 4η θέση είχε πάρει το 1993 και αυτό ήταν όλο τα τελευταία χρόνια. Στο 4 να φτάσει στα ημιτελικά είναι μια απόδοση που έχει μια αξία. Από εκεί και πέρα οι τρείς που μείνανε νομίζω ότι βρίσκονται πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση. Η Παραγουάη είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που θα πάει τα παιχνίδια της στον δυναμισμό και θα κοιτάξει πρώτα την άμυνα , το Περού έχει αρκετά αμυντικά θεματάκια να λύσει αν θέλει να κάνει την υπέρβαση αλλά δύσκολα κατά τη γνώμη μου ενώ και επιθετικά δεν δημιουργεί εύκολα φάσεις.

Τέλος η Βολιβία είναι μια ομάδα που δημιουργεί αρκετές φάσεις μπροστά και μπορεί να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο αλλά από εκεί και πέρα ανασταλτικά και αμυντικά είναι κάτω του μετρίου και αποτελεί αγκάθι ώστε να προχωρήσει στο θεσμό . Νομίζω ότι μαζί με την Παραγουάη θα παλέψουν για το ποια θα αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου.

Έτσι σας έδωσα πάνω κάτω μια εικόνα των ομάδων ώστε να ψάξετε και εσείς κάποια μακροχρόνια στοιχήματα που σας καλύπτουν. Πάμε τώρα να δούμε τι θα κρατήσω για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Καταρχήν νομίζω ότι το 3,25 που βρίσκω στο ζευγάρι τελικού Βραζιλία – Αργεντινή έχει  μια μικρή αξία καθώς δεν θα το έδινα πάνω από 2,20 – 2,30.

Νομίζω ότι θα πέσει κι εδώ η απόδοση και θα είναι το μπετ που θα έχω με το μεγαλύτερο ποντάρισμα. Εντάξει ξέρω ότι δεν ανακάλυψα την Αμερική αλλά αν και φαβορί η απόδοση εμένα με καλύπτει. Ακόμη και κάποιο στραβοπάτημα να γίνει στου ομίλους και να βγει κάποια 2η δεν επηρεάζει το πρόγραμμα ώστε να πέσουν μαζί σε προηγούμενη φάση.

Μετά σκέφτηκα πολύ σοβαρά αυτό το 4αράκι που είπα για τον Ισημερινό αλλά θεωρώ ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο με ποια ομάδα θα πέσει στα προημιτελικά. Δηλαδή αν βρεθεί αντιμέτωπος με καμιά Ουρουγουάη μπορεί να φανεί πολύ ανταγωνιστικός αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να διαχειριστεί έναν τέτοιο αγώνα. Οπότε το αφήνω στην άκρη.

Μένουμε τώρα στις ομάδες και πάμε στις κάρτες.

Ξεκάθαρα νομίζω ότι θα επιλέξω την Αργεντινή να πάρει τις περισσότερες κάρτες στην διοργάνωση αφού την περιμένω να φτάσει μέχρι τον τελικό και γενικά είναι μια ομάδα με υψηλό μέσο όρο σε κάρτες. Στο Copa America του 2019 ήταν η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες στην διοργάνωση παρόλο που δεν έφτασε στον τελικό. Στο 6 που το βρίσκω είναι μια σούπερ απόδοση.

Εντάξει ξέρω ότι Βολιβία και η Βενεζουέλα ρίχνουνε πιο πολύ ξύλο αλλά όπως είπα περιμένω να μην περάσουν τους ομίλους οπότε αυτόματα τις διαγράφω. Όταν έχω μια ομάδα που περιμένω να παίξει άλλα τρία παιχνίδια επιπλέον νομίζω ότι αξίζει σε τέτοια απόδοση.

Εδώ θα τελειώσουν τα πονταρίσματα που αφορούν τις ομάδες. Και περνάμε τώρα στους σκόρερ.

 Δεν θα παίξω κάποιον σκόρερ στην διοργάνωση αφού ναι μεν ο Neymar είναι καυτός έχοντας 5 γκολ (τα 3 με πέναλτι) με τη Βραζιλία στους τελευταίους 4 αγώνες αλλά νομίζω ότι μπορεί σε αυτή τη διοργάνωση να τον δούμε πιο πολύ στο ρόλο του οργανωτή (να έχει πιο πολλές ασίστ). Τα ίδια φυσικά και ο Messi που μας προσφέρεται ως φαβορί για σκόρερ σε απόδοση 4.

Σίγουρα το 7αράκι του Neymar αποτελεί μια επιλογή που έχει πιο πολύ αξία από αυτή του Messi αλλά θα πάω πάσο. Σκέφτηκα λίγο και τον Cavani ή Suares αλλά όπως σας είπα δεν μου άρεσε τελευταία η εικόνα της Ουρουγουάης και δεν θα μπλέξω. Ή σκέψη μου πάντως που οριακά άφησα ήταν ο Firmino αλλά δεν εκτελεί τα πέναλτι και είναι ένα αρνητικό αυτό.

Εκεί λοιπόν που θα μπλέξω είναι στους σκόρερ τον ομάδων.

Έχω τρεις σκόρερ στο μυαλό μου με αποδόσεις που έχουν αξία για εμένα. Ξεκινάω από τη Κολομβία όπου θα επιλέξω για πρώτο σκόρερ της ομάδας τον πολύ καλό και έμπειρο Luis Muriel. Ο Επιθετικός της Αταλάντα θα αποτελεί δίδυμο με τον Zapata. Οι Μπουκ δίνουν για φαβορί τον Zapata όμως εγώ βλέπω πιο φορμαρισμένο τον Luis Muriel. Σε 6 αγώνες στα προκριματικά Ν.

Αμερικής έχει πετύχει 3 γκολ έναντι 1 που πέτυχε ο παρτενέρ του. Εκτός από αυτό είναι και ο παίκτης που εκτελεί τα πέναλτι οπότε και έχει αξία για εμένα αυτό το 3αράκι που βλέπω.

Μετά πάμε στην ομάδα του Ισημερινού που τόσα είπαμε όπου θα επιλέξω τον Michael Estrada για πρώτο σκόρερ της ομάδας. Ο 25χρονος παίκτης της Τολούκα είναι σε πολύ καλή φόρμα.

Φέτος στο Μεξικό έχει πετύχει 7 γκολ σε 20 συμμετοχές (17 βασικός στο Clauzura) ενώ στα προκριματικά με την εθνική ομάδα έχει 3 γκολ σε 6 συμμετοχές (4 βασικός). Νομίζω ότι θα  θα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της επίθεσης αφού είναι πιο ζεστός από τους Caicedo και Valencia που διεκδικούν θέση στην επίθεση. Μπορεί να παίξει και κορυφή αλλά και πίσω από τον επιθετικό.

Το 5αράκι που βλέπω έχει αρκετή αξία για εμένα.

Τέλος πάμε στο Περού που όπως σας είπα δεν βλέπω και πολλά να κάνει στην διοργάνωση. Ωστόσο αν πετύχει 1-2 γκολ αυτά πιστεύω πως  θα τα κάνει ο πλαϊνός μεσοεπιθετικός της Αλ Χιλάλ Andre Carrillo. Σε 6 συμμετοχές έχει πετύχει 3 γκολ με την εθνική ομάδα και δείχνει σε καλή φόρμα αφού θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίθεση μαζί με τον Lapadula που θα είναι ο βασικός επιθετικός.

Φαβορί μπορεί να δίνουν οι εταιρίες τον επιθετικό της Μπενεβέντο αλλά με τον τρόπο που παίζει το Περού αυτός τραβιέται πιο πολύ πίσω να πάρει μπάλα και να μοιράσει στα πλάγια γι αυτό και έχει μέχρι στιγμής 1 γκολ με το Περού αλλά 2 ασίστ. Οπότε το 8αράκι που βλέπω θα τιμηθεί ως το τελευταίο μακροχρόνιο και το πιο χαλαρά πονταρισμένο.

Οπότε σας παραθέτω τα μακροχρόνια μπετ που θα παίξω:

1)ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ > ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ > ΦΙΝΑΛΙΣΤ > ΒΡΑΖΙΛΙΑ & ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

2)ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ > ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ > ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ > ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

3)ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ > ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ > ΚΟΛΟΜΒΙΑ > ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ > ΜΟΥΡΙΕΛ

4)ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ > ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ > ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ > ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ > ΕΣΤΡΑΔΑ

5)ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ > ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ > ΠΕΡΟΥ > ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ > ΚΑΡΙΓΙΟ.

Αυτά λοιπόν σε ότι αφορά τα μακροχρόνια μπετ στο Copa America. Συνολικά σε Euro και Copa America ξόδεψα 27 μονάδες σε μακροχρόνια. Αυτό ήταν το πλάνο και φυσικά το βάρος έπεσε στο Copa America. Νέα στήλη ανάλογα όταν θα έχω κάποιο μπετ από το Euro ή το Copa America. Καλή επιτυχία σε ότι και αν ποντάρετε στη συγκεκριμένη διοργάνωση και φυσικά σήμερα και αύριο που θα είμαι στο τσατ μην διστάσετε να ρωτήσετε ότι θέλετε.

Ενωθείτε λοιπόν όλοι οι Λατίνοι του Betsellers και ετοιμαστείτε γιατί αύριο αργά το βράδυ ξεκινάμε!

UPDATE!

Καλησπέρα παικταράδες μου! Βλέπουμε αρκετή μπάλα και στα πρώτα ματς προσπαθούμε να καταλάβουμε λίγο τις ομάδες και τι εικόνα δείχνουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έπαιζα κάτι μέχρι να τελειώσουν αυτά τα πρώτα παιχνίδια αλλά τελευταία στιγμή είπα λίγο να ρισκάρω.

Τα δύο ζευγάρια που έχουμε σήμερα για το Copa America προσφέρονται για ξύλο αν και πολλές φορές στην έναρξη μιας διοργάνωσης και στα πρώτα παιχνίδια δεν βλέπουμε πολλές εντάσεις. Στα αρνητικά ότι λείπει και ο πωρωμένος κόσμος των Λατίνων σε αυτό τον τομέα. Δηλαδή αν κάποιος σας πει ”Ορμίστε σήμερα και παίξτε κάρτες γιατί έχει Αργεντινή – Χιλή ” μάλλον κάπου το χάνει.

Σίγουρα θα είναι ένα δυνατό ματς όπως και της Παραγουάης (εδώ και το 2πλό το βλέπω πολύ ψηλά αλλά με προβληματίζει η πολύ κλειστή άμυνα της Παραγουάης , κάτι που δεν έχει την ποιότητα να ξεκλειδώσει η Βολιβία αλλά και η απουσία του βασικού και σημαντικού επιθετικού της που έχει κορονοιο αλλιώς άξιζε μια στεκιά) αλλά θεωρώ ότι θα είναι λίγο πιο προσεκτικοί οι παίκτες.

Ωστόσο βρήκα αξία και στα δύο στο ειδικό ΄΄να έχουμε από 2 κάρτες για κάθε ομάδα αλλά και κόκκινη΄΄. Θα το ποντάρω γιατί και στους δύο αγώνες έχω καλούς ρέφερι αλλά και επειδή αυτές οι ομάδες έχουν καλή παράδοση σε ξύλο. Στην Αργεντινή σφυρίζει ο Wilmar Roldan που δεν χαμπαριάζει από Εθνικές. Μέχρι τώρα έχει σφυρίξει στο Copa America 8 ματς και έδειξε 4 κόκκινες ενώ στο άλλο έχουμε την μηχανή της κόκκινης Diego Haro που όμως δεν έχω καθαρή εικόνα του παιχνιδιού του από τις εθνικές αφού δεν έχει εμπειρία μεγάλη (4-5 ματς όλα και όλα).

Με όλα τα παραπάνω που είπα θα παίξω και στα δύο το ειδικό που ανέφερα αφού οι αποδόσεις με υπερκαλύπτουν αλλά με χαμηλό ποντάρισμα αφού θα βάλω 5 μονάδες όλες και όλες(σχεδόν τις μισές από αυτές που θα έβαζα σε τέτοια παιχνίδια). Επόμενη αγωνιστική του Copa είναι τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου θα σιγά σιγά θα ανεβάζω ρυθμούς

Τα λέμε στο chat εμείς όπως πάντα και μέχρι αργά τα ξημερώματα!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS