2443

Μάκης Μηνδρινός

Λιγκ Καπ και ερασιτεχνικές

Φρένο ξε-φρένο, δεν είναι… κακό να ξεκινάς με νίκη. Μικρή; Μικρή! Δεν έχει σημασία. Στη φάση που είμαστε, χωρίς να έχουμε σαφή δείγματα γραφής και βασιζόμενοι μόνο στο προσωπικό διάβασμα και στην εμπειρία, σημασία έχει να φύγει η αναγνωριστική περίοδος με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Αν υπάρχουν και κέρδη, ακόμα καλύτερα.

Οπότε, μπορεί η Νορθάμπτον να χάλασε το τρίξι δεχόμενη μάλιστα γκολ στα χασομέρια, αλλά προφανώς δεν έχω παράπονο. Ασε που δεν άξιζε κιόλας να κερδίσει η Νορθάμπτον. Η Γκρίμσμπι έκανε ωραιότατη νίκη στο Τσέστερφιλντ και η Ντάρλινγκτον επιβεβαίωσε πως τα 4.50άρια που κυκλοφορούσαν ενόψει του αγώνα με τη Σάλφορντ ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Γενικά, στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ επιβεβαιώθηκε κι άλλο ωραίo σημείο που αναφέραμε (η Τσόρλι, στην έδρα της Κιντερμίνστερ), χάθηκαν μόνο οι Μπλάιθ Σπάρτανς, σε ένα ματς (με την Αλφρετον) που θα μπορούσε να λήξει και… 7-4! Πάμε κατευθείαν στα φρέσκα. Το Λιγκ Καπ, όπως και όλα τα Κύπελλα Αγγλίας, έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία: τσεκ στους προπονητές (υπάρχουν κάποιοι που παραδοσιακά κάνουν ροτέισον), τσεκ στους στόχους της ομάδας (πολλές φορές εκείνες που πάνε για άνοδο ή που κοιτάζουν μόνο την παραμονή, δεν πολυασχολούνται με τα Κύπελλα), τσεκ στο πρόγραμμα, τσεκ στις τελευταίες ειδήσεις, τσεκ στις αποδόσεις.

Μετά απ’ όλα αυτά βάζεις έμπνευση και ακολούθως το χέρι στην τσέπη για να παίξεις… Παρένθεση: όταν λέμε ότι ένας προπονητής θα κάνει ροτέισον, ή ότι μια ομάδα θα κατέβει με αλλαγές, ΔΕΝ σημαίνει ότι κατεβαίνει για να χάσει. Σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να μην παρουσιαστεί όπως πρέπει. Αυτό, σε συνδυασμό ΠΑΝΤΑ με τις αποδόσεις, ΙΣΩΣ μας οδηγήσει σε ένα σημείο από εκείνα που μας αρέσουν (αουτσάιντερ, προφανώς).

Μπαλίτσα είδαμε το Σ/Κ, αναλύσεις αγώνων διαβάσαμε μπόλικες, όμως δεν μπορείς από ένα ματς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Δεν είναι Οκτώβρης, Αύγουστος είναι! Τα λέω όλα αυτά γιατί μπορεί να λέμε εδώ πολλά και διάφορα, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο να μας διαψεύσουν. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, μεταγραφές γίνονται σε καθημερινή βάση.

Τέλος το μπλα-μπλα, πάμε να δούμε τι έχουμε. Δεν θα μιλήσω μόνο για Λιγκ Καπ, θα μιλήσω και για τις τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες (Νάσιοναλ, Νάσιοναλ Βορράς, Νάσιοναλ Νότος). Λιγκ Καπ Αρχικά σημειωμένες: Γουίμπλεντον (3.70), Μόρκαμ (6.25), Ντόνκαστερ (4.20), Πόρτσμουθ (4.75), Γκρίμσμπι (5.25), Πλίμουθ (6.50), Σουίντον (10.00), Νορθάμπτον (5.50), Μπλάκπουλ (4.

75), Γουίκομ (6.00), Γουόλσολ (8.00). Θέλω να καταλήξω σε 2-3, οπότε αρχίζει το κόψιμο. Φεύγει η Νορθάμπτον που… κατέρρευσε (από 6.70 σε 5.50), φεύγει η Σουίντον γιατί η Νόριτς εντός ακόμα και με αλλαγές δεν χάνει εύκολα. Εξω και η Ντόνκαστερ γιατί δεν μ’ αρέσει η απόδοση: να την κοντράρω εντός την Μπράντφορντ αλλά όχι σε αποδόσεις με το ζόρι περνούν το 4.

00. Η Γουόλσολ προς το παρόν μένει στην άκρη γιατί είναι αύριο και θα το ξαναδώ. Τα 11 έγιναν 6. Αφήνω και την Γκρίμσμπι κι ας κατέβει με πολλές αλλαγές η Ντέρμπι. Οσες αλλαγές και να κάνει ο Ρόουετ, μιλάμε για μια ομάδα με ποιοτικότατο ρόστερ και τα δεύτερά της θα μπορούσαν να είναι και πρώτα. Αφήνω και Μόρκαμ: ναι μεν συνηθίζει να μπαίνει καλά κάθε χρόνο, ναι μεν η Μπάρνσλεϊ δεν ήταν καλή στην πρεμιέρα, αλλά η Μόρκαμ είναι πολύ αφελής και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα αντέξει.

Εχουν μείνει η Γουίμπλεντον (με την Μπρέντφορντ), η Πλίμουθ (στο Μπρίστολ), η Πόρτσμουθ (στο Κάρντιφ), η Μπλάκπουλ (στο Γουίγκαν) και η Γουίκομ (υποδέχεται τη Φούλαμ). Δύο άσοι και τρία διπλά. Ηθελα πολύ να κοντράρω τον Κουκ (Γουίγκαν), ο οποίος πέρσι με την Πόρτσμουθ κατέβαζε δευτερότριτα και αναμένεται και σήμερα να έχει αλλαγές, όμως διαβάζω πως και ο Μπόιερ ετοιμάζει κάμποσες αλλαγές στη Μπλάκπουλ.

Πάει κι αυτό. Τελευταία κόβεται η Γουίκομ. Θυμάμαι είχα κοντράρει πέρσι τη Φούλαμ σε ένα ματς Κυπέλλου, με αντίπαλο τη Χαλ, και έριξε με τα… δεύτερα μια τεσσάρα για πλάκα. Τώρα, βέβαια, είναι εκτός έδρας, όμως η αλήθεια είναι πως αν βρει ρυθμό δύσκολα θα τη σταματήσει η Γουίκομ. Οπότε μένω με Γουίμπλεντον (3.70 εντός με Μπρέντφορντ), Πλίμουθ (6.

50 εκτός με Μπρίστολ Σίτι) και Πόρτσμουθ (4.75 στο Κάρντιφ). Από τα 11 κατέληξα στα τρία, με πολύ μέτριο ποντάρισμα όπως θα δείτε. Νάσιοναλ Λιγκ Δεν είδα κάτι που να με τρέλανε. Ισως μια Ρέξαμ, αλλά όχι ότι το 3.20 στην έδρα της Μέιντενχεντ είναι καμιά σούπερ ευκαιρία. Νάσιοναλ Λιγκ Βορράς * Μπόστον – Αλφρετον: Η Μπόστον στην πρεμιέρα ήταν τραγική πίσω, το 4-0 από τη Σάουθπορτ τα λέει όλα.

Μπορεί να αντιδράσει, μπορεί και όχι όμως. Η Αλφρετον, είπαμε και παραπάνω, έκανε ένα πολύ επιθετικό ματς με την Μπλάιθ, μπροστά ήταν εξαιρετική, αλλά πίσω έβγαλε προβλήματα. Το 3.50 (3.75 μέχρι χθες) του διπλού το βρίσκω υπερβολικό… Εστω κι αν η Αλφρετον δεν έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα της Μπόστον! * Τέλφορντ – Μπράκλεϊ: Η Μπράκλεϊ νίκησε 2-1 την Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, σε ένα περίεργο ματς.

Καλύτερη σε όλο το ματς η Μπράκλεϊ, αλλά εντελώς… ατσούμπαλη μπροστά. Αποτέλεσμα να αγχωθεί, στο 77’ έβαλε το νικητήριο. Η Τέλφορντ έκανε μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα, στην έδρα της Γιορκ, που είναι από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο άσος είναι στο 4.00+. * Σκέψεις και για το Στόκπορτ – Κάρζον. Και εδώ μου φαίνεται υπερβολική η απόδοση του διπλού (στο 5.

00!). Η Στόκπορτ έχασε στην πρεμιέρα, μέτρια η εμφάνισή της. ΟΚ, δεν είναι κακή ομάδα, ειδικά εντός έδρας, αλλά όχι και 1.65. Η Κάρζον, εξάλλου, έριξε 4άρα στην πρεμιέρα. Για να τα λέμε όλα, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο δείχνει το σκορ, αλλά ήταν αποτελεσματική, είναι κι αυτό ένα στοιχείο που μετράει. * Δεν ήταν καλή η Νάνιτον στην πρεμιέρα, αλλιώς το 4.

33 στο εντός έδρας ματς με την Κιντερμίνστερ θα το συζητούσαμε σοβαρά. * Δεύτερο σερί δυνατό τεστ για το πρώτο φαβορί για την άνοδο, τη Σάλφορντ, αυτή τη φορά στην έδρα της Τσόρλι. Μάλλον σωστό το σετ (2.40 άσος, 2.90 διπλό). Η Σάλφορντ ήταν πολύ νευρική και πιεσμένη στην πρεμιέρα. Ισως, βέβαια, ότι παίζει εκτός έδρας να της κάνει καλό (κόντρα 2.

000 κόσμο είχε το Σάββατο). * Διαβασμένο το Λίμινγκτον – Τάμγουορθ, φαβορί οι φιλοξενούμενοι. Οι οποίοι έχασαν εντός στην πρεμιέρα, αλλά το 0-1 από την Μπράντφορντ ήταν μαγική εικόνα. Νάσιοναλ Λιγκ Νότος * Είδα κάμποσα στιγμιότυπα από τα ματς των δύο κατηγοριών. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το Γουίλντστοουν – Κόνκορντ 2-1. Τρομερό γηπεδάκι, η μπάλα πάνω-κάτω και η Γουίλντστοουν λες και ήταν ομάδα από ανώτερη κατηγορία.

Εκτός των δύο γκολ και των πολλών χαμένων ευκαιριών, είχε και 3 δοκάρια! Το αρνητικό, καθόλου τακτική στο παιχνίδι της, θυμίζει λίγο Πίτεμπορο ή την παλιά Μπλάκπουλ του Χόλογουεϊ. Αποτέλεσμα, στο τέλος να κινδυνεύσει. Οριακό αουτσάιντερ δίνεται στην έδρα των Σεντ Αλμπανς (2.75), μάλλον το φοβούνται και οι μπουκ. * Γουέλινγκ – Τσέλμσφορντ.

Η Τσέλμσφορντ νίκησε 2-0 την Γκλόουτσεστερ με 7 νεοφερμένους στη σύνθεσή της. Ηταν η πρώτη νίκη της σε πρεμιέρα από το 2010. Τυχερή γιατί προηγήθηκε νωρίς (2’), το καθάρισε στο 87’. Πρωταγωνιστής και σκόρερ ένα θηρίο που έχει μπροστά, ο Ογιενούγκα. Στο ενδιάμεσο δεν ήταν σούπερ θα μπορούσε να ισοφαριστεί. Η Γουέλινγκ, από την άλλη, ακόμα δεν ξέρει πως έχασε από την Τρούρο Σίτι (3-2).

Σε ένα γήπεδο-χωράφι, έμεινε 2-0 πίσω από ισάριθμες αντεπιθέσεις, ισοφάρισε δικαίως, όμως με μια… απίθανη σέντρα σουτ στο 92’ έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο. Νομίζω ότι το 3.80 του άσου είναι λίγο υπερβολικό… Στη σούμα. Τρία από το Λιγκ Καπ: Γουίμπλεντον (3.70), Πλίμουθ (6.50) και Πόρτσμουθ (4.75). Και από τις μικρές Αλφρετον (3.50), Τέλφορντ (4.

00) και Γουέλινγκ (3.80). Είναι 6 ματς (τα μισά είναι άσοι), για την εποχή μοιάζουν πολλά. Αλλά όλα κάτι μου λένε, οπότε θα παίξω. Με το μικρότερο δυνατό ρίσκο: τρίξι με τα μικρά (Γουίμπλεντον, Αλφρετον, Γουέλινγκ) και μονά τα άλλα. Προσέξτε, παίζω σχεδόν ότι πήρα το Σάββατο και το μίνιμουμ να πιάσω απ’ όλα αυτά (ένα μονό, ή δυάδα στο τρίξι) παίρνω πίσω τα λεφτά μου.

Νέα στήλη την Παρασκευή, εκτός απροόπτου. Ισως υπάρξει αύριο update, με την Γουόλσολ. Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (05/08): -30 μονάδες Επιστροφές από 05/08: 111,78 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 82 μονάδες Ποντάρισμα Σύστημα 2-3 Γουίμπλεντον – Μπρέντφορντ 1 (3.70) Μπόστον Γιουν. – Αλφρετον 2 (3.50) Γουέλινγκ – Τσέλμσφορντ 1 (3.80) Επί 9 οι δυάδες, επί 3 η τριάδα.

Σύνολο: 30 μονάδες Μονά Κάρντιφ – Πόρτσμουθ 2 (4.75): 20 μονάδες Μπρίστολ Σίτι – Πλίμουθ 2 AH 0 (4.75): 20 * To ασιατικό 0 είναι ουσιαστικά το draw no bet. Απλά στο ασιατικό η απόδοση είναι σχεδόν πάντα λίγο ψηλότερα. Τέλφορντ – Μπράκλεϊ 1 (4.00): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 90 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -8 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος