891

Skotostrious

Μάχη σε τρία μέτωπα…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο! Ενα πλούσιο πρόγραμμα απλώνεται μπροστά μας με κούρσες και στον επίπεδο στίβο άλλα και στις ιπποδρομίες με εμπόδια καθώς ξεκινάει η αγωνιστική σεζόν και σε αυτές τις κατηγορίες οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε τι επιλογές έχουμε για σήμερα.

Πρώτη στάση για σήμερα στο ιπποδρόμιο του Newmarket και στην δεύτερη κούρσα του προγράμματος, μια Group 3 ιπποδρομία μόνο για διετείς που θα αγωνιστούν σε μια απόσταση 1 mile 2 furlongs (2,000 μέτρα) και την προτίμηση μας στις τρέχουσες αποδόσεις έχει ο ένας εκπρόσωπος από την Ιρλανδία, UNCONQUERABLE.

Εχει την καλύτερη φόρμα ανάμεσα στις σημερινές συμμετοχές και η εμφάνιση του στην τελευταία του έξοδο σε Group 2 κούρσα έδειξε ότι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθει στην απόσταση που θα αγωνιστεί σήμερα. Εχει την μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία ανάμεσα στον ανταγωνισμό καθώς έχει τρέξει σε 6 κούρσες φέτος και με εξαίρεση την πρεμιέρα του έχει τερματίσει στις 3 πρώτες θέσεις σε όλες τις υπόλοιπες.

Χαίρει τις υπηρεσίες του κορυφαίου τζόκεϋ Frankie Dettori σήμερα και σε κούρσα με πολλές συγκινήσεις αναμένεται να είναι πάλι πρωταγωνιστής.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του York όπου λίγο αργότερα πραγματοποιείται μια Listed ιπποδρομία sprint επίσης μόνο για διετή άλογα και θεωρώ αρκετά περίεργο το γεγονός ότι η φοράδα CANONIZED δεν δίνεται καθαρό φαβορί καθώς έχει ξεκάθαρα την καλύτερη φόρμα στα πόδια της και αγωνίζεται σε μια απόσταση που δείχνει να είναι ιδανική για το αγωνιστικό της στυλ.

Είχε σκοράρεις τρις στην αρχή της αγωνιστικής της καριέρας και αγωνιζόμενη στα 5 furlong (1,000 μέτρα) δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο ξεπέταγμα σε επίπεδο Group ιπποδρομιών, μέχρι που πάρθηκε η απόφαση από τον εκπαιδευτή της να ανέβει απόσταση, μια κίνηση που είχε άμεσα αποτελέσματα καθώς αγωνιζόμενη σε Group 3 κούρσα οριακά στερήθηκε τη νίκη στο φώτο φίνις.

Σήμερα θα αγωνιστει σε σαφώς χαμηλότερη κατηγορία και δείχνει να θέτει το στάνταρ στην συγκεκριμένη κούρσα.

Επόμενη επιλογή για σήμερα και πρώτη για τη σεζόν σε κούρσα με εμπόδια και στο ιπποδρόμιο του Chepstow διεξάγεται μια πολύ ανταγωνιστική Grade 3 ιπποδρομία στην οποία αξίζει να στηρίξουμε τον ORBYS LEGEND στο ντεμπούτο του σε κούρσες handicap.

Είχε μια αξιοσημείωτη αγωνιστική σεζόν πέρσι με 2 νίκες σε 5 κούρσες και γενικά όποτε έχει αγωνιστεί είναι πάντα στο βάθρο. Εκλεισε την σεζόν με μια εμφατική νίκη σε πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία στο Sandown σε κούρσα για αρχάριους στα εμπόδια (novices) και θα αγωνιστεί σήμερα στην πρεμιέρα της φετινής καμπάνιας του σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο στα βάρη.

Αν συνεχίσει την πρόοδο που έδειξε και πέρσι θα έχει πολύ καλές επιδόσεις φέτος και στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να τον στηρίξουμε απέναντι σε όχι και τόσο ισχυρό ανταγωνισμό.

Κλείνουμε τις σημερινές μας προτάσεις επιστρέφοντας στο ιπποδρόμιο του Newmarket με μια επιλογή από ένα Listed sprint μόνο για φοράδες και την προτίμηση μας έχει η GALE FORCE MAYA που έρχεται να αγωνιστεί σήμερα στην κορύφωση της φόρμας της και στοχεύει σε ένα γρήγορο χατ τρικ κλείνοντας την σεζόν.

Τελευταία της έξοδος στο ίδιο ιπποδρόμιο και απόσταση και σκόραρε με πολύ δυναμικό φίνις δείχνοντας να έχει πολλές δυνάμεις στο τέλος της κούρσας. Γενικά στην φετινή της καμπάνια αν εξαιρέσουμε 1-2 ιπποδρομίες που δεν την βόλεψε το έδαφος ήταν άκρως ανταγωνιστική τερματίζοντας πάντα σε μια θέση του βάθρου. Ο ανταγωνισμός σήμερα δεν δείχνει να έχει κάτι το ξεχωριστό και όντας αουτσάιντερ θεωρώ ότι έχει αξία το ποντάρισμα πάνω της στο κλείσιμο της αγωνιστικής της χρονιάς.

Συνοπτικά

Σάββατο 09/10 15:45 Newmarket Godolphin Flying Start Zetland Stakes : UNCONQUERABLE (5,00).

Σάββατο 09/10 16:02 York Coral Beaten-By-A-Length Free Bet Rockingham Stakes : CANONIZED (5,00).

Σάββατο 09/10 17:30 Chepstown Wasdell Group Silver Trophy Handicap Hurdle : ORBYS LEGEND (8,50).

Σάββατο 09/10 18:10 Newmarket Dubai British EBF Boadicea Stakes : GALE FORCE MAYA (6,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious