2929

Billaras

Μ’ένα “βαρύ” σύστημα!

Το έργο της Τετάρτης το..είχα ξαναδεί και μάλιστα πρόσφατα. Τότε με γκολ της Γουέστ Χαμ στο 90' (με Εβερτον) και καπάκι ισοφάριση της Σάντερλαντ (στην Σαουθάμπτον). Το ίδιο έγινε και τώρα. Γκολ η Χιχόν στο “θάνατο”, πας να …αγκαλιάσεις τα λεφτά και το τρώει καπάκι η Βαγιεκάνο! Σαδιστικό δεν είναι; Ας μην το έβαζε (τότε) η Γουέστ Χαμ και (τώρα) η Χιχόν, να μην πει κανείς κουβέντα! Αλλά οκ, μην λέμε τα ίδια ξανά και ξανά.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και γιά να κλείσουμε με τα μεσοβδόμαδα, επειδή πότε δεν κρύφτηκα κι επειδή αυστηρότερος κριτής από τον ..εαυτό μου δεν υπάρχει (σας το υπογράφω αυτό, το καταλάβατε καλά πέρυσι), μου'φυγε κι ένα σημείο. Η Χετάφε. Το οποίο ήταν…μέσα στη βρωμιά (γέλια). Πάμε παρακάτω, στα φρέσκα. Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον Μάκη.

Ξενέρα είναι το πρόγραμμα, ελάχιστα σημεία. Η Αγγλία ολοένα και φθίνει. Ψίχουλα πλέον. Είτε θα βρίσκεις μεν σημεία αλλά θα είναι υποψιασμένα (πχ την Τρίτη οκ, τους…ξέφυγαν των μπουκ Πλίμουθ και Λούτον αλλά είδατε ότι δεν έπαιξα Ολνταμ γιατί ήταν πετσοκομμένη), είτε θα αναγκάζεσαι να πηγαίνεις σε αδιάφορα ματς. Ελάχιστα τα λάθη πλέον.

Εκτός νησιού δεν βοηθάει το πρόγραμμα. Πλην μιάς αγγλικής δυάδας φαβορί που όμως αξίζουν εκεί που είναι (καλές ομάδες, ψηλά στη βαθμολογία, με κίνητρο και αν δεν ήταν στις μικρές Αγγλίας θα βλέπαμε κάτι 1.70), έχω αποφασίσει να πάω με ομάδες που συνδυάζουν κίνητρο και απόδοση. Λίγες είναι αυτές. Ελάχιστες. Τα δύο φαβορί είναι Μπέρτον (2.

20) και Γουίμπλεντον (2.25). Οκ, τα αρχικά 2.50 της Γουίμπλεντον ξέφευγαν, αλλά και πάλι είναι σωστά, η δική μου αξιολόγηση ήταν στο 2.00 ταβάνι. Λέιτον κοντράραμε και την Τρίτη, μην λέμε ξανά σε τι χάλια είναι. Ενώ η Μπέρτον δεν έχασε το ματς κορυφής, παίζει με την ουσιαστικά υποβιβασμένη Κόλτσεστερ που δεν κέρδισε ούτε την Κρου κι έχει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.

Και δεν μπορεί να εφησυχάσει γιατί η Γουόλσολ έχει ματς λιγότερο! Μιά δυάδα με σωστά φαβορί που έχουν και αξία μέσα τους, γύρω στο 2.00 έπρεπε να είναι το καθένα. Και πάμε τώρα σε αυτές που έγραψα ότι έχουν κίνητρο και απόδοση μαζί. Στα μάτια μου τέτοιες είναι η Νιουκάστλ (6.50), η Χάλιφαξ (4.50), η Μπρέχινν (3.40) από το νησί. Και οι Πάσος Φερέιρα (4.

00), Αουγκσμπουργκ (4.20), Στουτγάρδη (4.50) εκτός νησιού. Πάπαλα. Κοίταξα κι αλλού φυσικά. Και Σέφιλντ Γουένσντεϊ κοίταξα (αλλά είναι ντέρμπι το ματς και…ζορίζομαι) και Χάρτλπουλ κοίταξα (ξεφεύγει τρελλά η απόδοση του 9.00, αλλά δεν έχω κίνητρο και μάλλον πήγε διακοπές η Χάρτλπουλ απ' όσο είδα την Τρίτη), και Λιντς κοίταξα (αλλά φορμάρεται ξανά η Χαλ) και Σριούσμπερι κοίταξα (αλλά το θέλει και η καλή εντός Τζίλιγχαμ), και Λιλ κοίταξα (αλλά…κοντράρεις την Παρί σε τελικό;) και Αννόβερο κοίταξα (αλλά οκ, έπεσε, δεν μπορώ να το παραβλέψω αυτό).

Μένω λοιπόν με έξι μεγάλα σημεία απ' όλη την ημέρα. Από τις έξι αυτές, είναι καλά οι Νιουκάστλ, η Μπρέχιν, η Πάσος, η Αουγκσμπουργκ. Οι τέσσερις δηλαδή. Οι Χάλιφαξ και Στουτγάρδη δεν είναι. Και χωρίς πολλές σκέψεις, σβήνω και την γερμανίδα. Η Χάλιφαξ λοιπόν είναι η μόνη που δεν είναι καλά, αλλά εδώ έχουμε…χάλια και την αντίπαλό της.

Ετοιμάζεται γιά τα πλέι οφ η Φόρεστ Γκρίν, έξι ματς χωρίς νίκη, δεν πάει πουθενά. Ενώ η άλλη παίζει τη ζωή της και με προπονητή που ξέρει τα κατατόπια καλά, ήταν τρία χρόνια (και πετυχημένα) στην Φόρεστ Γκριν. Οσο γιά τις τέσσερις άλλες; Η Νιουκάστλ δείχνει ζωή. Ο Μπενίτεζ δείχνει να την συνεφέρνει. Ελπίζω να μην δω τη Νιουκάστλ που εκτός έδρας…χάνεται.

Ας το παλέψει και βλέπουμε. Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της Βιγιαρεάλ, μάλλον θα γίνει rotation, ο Ράφα αγαπιέται στο Ανφιλντ, δέχομαι το ρίσκο. Η Αουγκσμπουργκ δεν έχει καθαρίσει (μόλις +2 από τη ζώνη), έκανε αντεπίθεση τη σωστή στιγμή, υλικό είχε και έχει, απλά την Ευρώπη δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά φέτος, καθότι πρωτάρα. Η Βόλφσμπουργκ ναι, εντός είναι καλύτερη από την…εκτός έδρας τραγωδία της, αλλά από την άλλη, είναι ομάδα με τρεις νίκες σε 17 ματς, χωρίς Ντράξλερ-Βιερίνια-Σούρλε σήμερα! Η Πάσος έρχεται από τεράστια ανατροπή-νίκη, δείχνει να θέλει (και να πιστεύει) Ευρώπη, η Μπράγκα δεν πάει πουθενά (+8 από την πέμπτη, -10 από την τρίτη θέση), έχει μπροστά της ημιτελικό Λιγκ Καπ και τελικό κυπέλλου, ενώ ο Φονσέκα ήταν χρόνια στην Πάσος και…της έχει μιά αδυναμία.

Και τέλος, η Μπρέχιν, ομάδα που παίξαμε και προ μιάς εβδομάδας κι έριξε…τάληρο, καλή εντός, σε φόρμα (5 νίκες σε 7 συνολικά, πέντε σερί εντός), μέχρι που και εκτός μπαράζ μπορεί να βγει, κόντρα σε μιά αντίπαλο καλή μεν, μόνο εντός δε! Εκτός η Στρανράερ χάνει πολλή απ΄τη δυναμική της. Τα ανέλυσα όλα. Και μένει πλέον το πως θα τα ποντάρω.

Οκ, μιά δυάδα είναι τα φαβορί που είπαμε. Τα πέντε μεγάλα όμως; Αν τα “σπάσω” σε βρεταννικά και μη, θα πάω σε ένα patent και μονά-δυάδα, άρα 10 στήλες. Θέλει σκέψη. Μπορώ να σβήσω ένα και να πάω σε yankee (11 στήλες). Είναι μεγάλες οι αποδόσεις όμως σήμερα. Σηκώνουν (γιά να μην πω επιβάλλουν) τα μονά. Θα κάνω κάτι ενδιάμεσο. Θα σβήσω μεν ένα, αλλά θα πάω σε Lycky 15, δηλαδή 15 στήλες.

Μονά-δυάδες-τριάδες-τετράδα. Ενα “βαρύ” σύστημα, μιά ξερή δυάδα φαβορί και τέλος. Μόλις έξι σημεία απ΄τη μέρα. Αυτό που θα σβήσω θα'ναι το…μικρότερο, την Μπρέχιν. Οποιος θέλει ας την αξιοποιήσει. Και φυσικά όποιος θέλει κάνει και καλύψεις. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 11.170 μονάδες. Ποντάρισμα 23/4: Δυάδα: Μπέρτον 2-Γουίμπλεντον 1 (4.

95) με 80 μονάδες. Lucky 15: Αουγκσμπουργκ 2 (4.20)-Πάσος 1 (4.00)-Νιουκάστλ 2 (6.50)-Χάλιφαξ 2 (4.50) με 5 μονάδες στην τετράδα. Με 10 σε κάθε τριάδα (σύνολο 40). Με 25 σε κάθε δυάδα (σύνολο 150). Και μετά, από 60 σε Αουγκσμπουργκ-Χάλιφαξ-Πάσος και 45 στην Νιουκάστλ. Ολο μαζί το σύστημα 420 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.670 μονάδες. Αν γυρίσετε λίγο πίσω, θα δείτε ότι ακριβώς εκεί ήμουν μετά το ποντάρισμα της περασμένης Κυριακής (που έχασα).

Που σημαίνει ότι Τετάρτη και σήμερα "ροκάνισα" όσα κέρδισα την Τρίτη. Ανοίχτηκα λίγο μιας και το σύστημα αυτό είναι “βαρύ”. Επρεπε όμως, γιατί όλα έπρεπε να παιχθούν και μονά. Ενα να βγει, πήρα τα μισά πίσω. Με δύο είμαι κερδισμένος. Φυσικά και είναι ζόρικα, τρεις εκ των τεσσάρων είναι σε μάχες υποβιβασμού, μην γελιέστε. Η δυάδα των φαβορί είναι η “ασπίδα μου”, κάπως έτσι την βλέπω.

Αύριο θα κατεβάσω μονάδες εκτός αν έρθει νίκη σήμερα. Τίποτα άλλο, ραντεβού στο chat λίγο πριν τις 5, αύριο κανονικά νέα στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras