2713

Billaras

Μέτριο μενού, δύο συστήματα!

Τρία συμπεράσματα έτσι λίγο “τηλεγραφικά” από το τριήμερο που αφήσαμε: 1) Πολλές (σχεδόν όλες από τις ) “μεγάλες” δεν είναι καλά. Εμφανίσεις κάτω του μετρίου γιά πολλές βαριές φανέλες. Κάκιστη Γιούβε, κάκιστη Αρσεναλ, κάκιστη Μπάγερν και πάει λέγοντας 2) Η μπάλα όταν έχει κέφια τα κάνει όλα. Κάτι που “δεν γίνεται”, δεν υπάρχει.

Από πάσες με ραμπόνα, σε γκολ με ραμπόνα, από 0-3 σε 3-3 σ' ένα ημίχρονο, ως και τριπλό δοκάρι στην ίδια φάση είδαμε, τι άλλο να πούμε; 3) Οι μπουκ το…μάζεψαν το χαρτί. Κανονικά. Με τόσα διαλυμένα φαβορί, πως να μην το μαζέψουν; Τα σπασίματα των Ιντερ και Βιγιαρεάλ την Πέμπτη, ήταν το “κερασάκι”. Σε ατομικό επίπεδο, ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά είπαμε, ότι θέλει η μπάλα γίνεται, όχι ότι θέλουμε εμείς.

Το μόνο που θα άλλαζα τώρα θα ήταν το διπλό της Νις, αλλά όταν έμαθα ότι δεν θα παίξει ο Μπαλοτέλι και θα γίνουν κι αλλαγές (πάει να πει “δεν ασχολούμαστε”, ήταν αργά. Είχα γράψει-παίξει… Πάμε στα σημερινά. Μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά..λίγο άνοστο μου μοιάζει το κουπόνι.Με χαμηλά λιπαρά. Πολλά φαβορί δίκαια, έχει τέτοια.

Αλλά να παίξω..παρολί; Φαβοράκια; Εχω ξαναγράψει εκατοντάδες φορές, στα δικά μου μάτια ένα πρόγραμμα-κουπόνι είναι καλό όταν έχει λάθη ο μπουκ, άρα παικτικές αξίες γιά εμάς, άρα πεδίο δράσης. Οχι όταν είναι τίγκα στα φαβορί, ακόμα και τίμια. Θέμα φιλοσοφίας και οπτικής είναι… Και είναι και διαφορετική προσέγγιση να ξεδιαλέγεις αουτσάιντερ από το να ξεδιαλέγεις φαβορί.

Να πάμε στην πράξη; Ιδού: Μάλαγα-Κορούνια, 1.95 ο άσος. Εσπανιόλ-Λεγκανιές 1.95 ο άσος. Κοιτάξτε τώρα τα σετ ξανά και δείτε τα νούμερα! Η Μάλαγα με παλληκαρίσια εμφάνιση πήρε 0-0 στο Καμπ Νου και έχει εντός 4 στα 4. Παίζει με την Λα Κορούνια του 0-3-3 εκτός, που έφαγε ανατροπή από τη Σεβίλλη στο τέλος! Η Εσπανιόλ εντός έχει….0-4-2! Χαίρι δεν έχει δει.

Και παίζει με τη Λεγκανιές που ήδη φέτος έχει 50% ευστοχία εκτός, δηλαδή σε έξι ματς έχει τρία διπλά ήδη! Αναρωτηθήτε απλά ποιός είναι ο τίμιος άσος και ποιός ο…χιλιοπετσοκομμένος. Και μετά αναρωτηθείτε που θα ορμήσουν οι φαβορακηδες επειδή έχει δύο καλές απουσίες η Λεγκανιές! Βρε ας έρθει 0-3 η Μάλαγα και 3-0 η Εσπανιόλ. Απαξιώ παντελώς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ παίζουμε. Ποιό αξίζει και ποιό κλέβει; Μπαμ κάνει, αλλά η μάζα (και ένα κάρο σκιτζίδες tipsters) δεν θα το δει ποτέ αυτό… Μετά το παράδειγμα λοιπόν, αναφέρω τα τίμια φαβορί: Μάλαγα, Χάιντεχάιμ, Κολωνία, Μονπελιέ, άντε και λίγο Σριούσμπερι στο νησί, άντε και λίγο Ντέρμπι. Αυτά παίζονται. Ολα τα άλλα σαν να μην υπάρχουν. Αλλά…ακόμα κι αυτά που παίζονται, δεν παύουν να είναι φαβορί.

Να είναι άντε βαριά-βαριά ένα 0.20 επάνω; Να είναι απλώς fair; Μέχρι εκεί… Και μετά, κοιτάω τα “δικά μου”. Πιθανά λάθη των μπουκ. Εχει πέσει…ξεραίλα. Θα έλεγα Αιντραχτ αν δεν ήταν εκείνο το ματς πέρυσι το Μάη που η Ντόρτμουντ…σφύραγε αδιάφορα. Θα έλεγα Χοφενχάιμ αλλά με φοβίζει κάτι απροσδιόριστα. Με το ζόρι, εκτός νησιού, κρατάω μιά Σεντ Πόλτεν στο 4.

00, μιά Λιλ στο 3.60 και στο 2.70 μιά Μετς που δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ψηλά με το μπάζο της Λοριάν. Επειδή άλλαξε προπονητή προ εβδομάδας; Στο δε νησί, ΚΠΡ (3.40), Μπέρμιγχαμ (3.60), Γέοβιλ (3.80), Μάνσφιλντ (4.33) και Νιούπορτ (4.33). Και κλείσαμε. Πολύ μικρή τελική διαλογή… Τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω, πριν γράψω τι και πως, θέλω να ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου τι θα παίξω.

Και αποφασίζω. Να πάω στην εύκολη λύση των φαβορί, δεν το κάνω. Τα ανέφερα, σας τα ξεδιάλεξα κιόλας, αλλά δεν. Θα παίξω ένα trixie μη αγγλικό με τις τρεις που οριακά έχω (Λιλ, Μετς, Σεντ Πόλτεν), θα παίξω κι άλλο ένα σύστημα εγγλέζικο και πάπαλα. Αμα δεν μου βγαίνει δεν το πιέζω. Οπότε, ένα ερώτημα μένει! Ποιές εγγλέζες; Σίγουρα την ΚΠΡ. Την “φάγαμε” στην πρεμιέρα Χάλογουέι, ξανά μαζί της, ντεφορμέ η Ιπσουϊτς έτσι κι αλλιώς.

Η δεύτερη θα είναι η Μάνσφιλντ, δύο στα δύο με τον Εβανς, παίρνει πάνω της, θα ρίξει ξύλο και η Καρλάιλ παραπατάει (καιρός ήταν, δεν γίνεται να πηγαίνεις τραίνο 3 μήνες). Και μετά από σκέψη, τρίτη θα είναι η Γέοβιλ. Ξεκουραστη (αναβλήθηκε το τελευταίο της ματς), σε φόρμα. Και εντελώς ντεφορμέ με απανωτές ήττες η Ακριγκτον. Οριακά άφησα Μπέρμιγχαμ (ίδια κυβικά με Μπρέντφορντ) και Νιούπορτ (με φοβίζει λίγο η ήττα της προ ημερών).

Παρότι ψηλές αποδόσεις, δεν θα πάω σε patent, θα πάω κι εδώ σε trixie. Δεν θέλω να παίξω πολλά, δεν θέλω να ανεβάσω στήλες. Που σημαίνει οτι ανεβάζω το βαθμό δυσκολίας, θα ψάχνω 66% είτε στο μη εγγλέζικο, είτε στο εγγλέζικο trixie. Οχι κι εύκολο, αλλά σε μέρα που δεν μου “μιλάει” μάλλον είναι το ενδεδειγμένο… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 6.

500 μονάδες. Ποντάρισμα 26/11: Trixie: Μετς 1 (2.70)-Λιλ 2 (3.60)-Σεντ Πόλτεν 2 (4.00) με 10 μονάδες η τριάδα και από 40 κάθε δυάδα. Ολο μαζί 130 μονάδες. Trixie: Μάνσφιλντ 2 (4.33)-ΚΠΡ 2 (3.40)-Γέοβιλ 2 (3.80) με 10 μονάδες η τριάδα και από 40 κάθε δυάδα.Ολο μαζί 130 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 260 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.240 μονάδες. Ξαναλέω, τα φαβορί στην…δική σας απόφαση. Θα μπορούσα κάλλιστα να παίξω και μιά και δύο δυάδες ξερές.

Δεν το κάνω. Κατέβασα ποντάρισμα, αφού δεν με “ψήνει” η μέρα. Και δεν έχω και πολλές απαιτήσεις. Ας βγουν δύο μαζί στο ένα ή το άλλο σύστημα να βγω και κερδισμένος. Αν έρθει κάτι παραπάνω, καλοδεχούμενο. Τα λέμε στο chat γύρω στις 16.30, αύριο νέα στήλη το μεσημέρι αν και θα είναι πάλι με…χαμηλά λιπαρά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras