2134

Billaras

Μέχρι να τις δούμε όλες!

Πρόστιμο 18 εκατ. και φυλάκιση με αναστολή (για φοροδιαφυγή) εσείς; Τρία γκολ εγώ! Αυτό “απάντησε” χθες βράδυ ο Ρονάλντο στην Ισπανία (γέλια). Οκ, προφανώς αστείευομαι. Αν σοβαρευτώ, χθες βράδυ…απλά ξεκίνησε το Μουντιάλ. Ουτε προχθές ξεκίνησε, ούτε χθες νωρίς. Είχαν πονέσει τα ματάκια μας ώσπου να παίξουνε δύο ευρωπαικές ομάδες επιπέδου.

Κάνει μπαμ χρόνια, ότι τα EURO είναι απείρως δυσκολότερα και με καλύτερο θέαμα από τα Μουντιάλ. Μπάζα σαν την Σαουδική Αραβία δεν υπάρχουν. Αλλά ας τα πάρουμε απ' την αρχή. Εκτιμώ ότι καλώς (κάλλιστα) φώναζα (και το έκανα πράξη) “να δούμε τις ομάδες παιδιά”. Και μετά σοβαρό στοίχημα. Τι περίμενα και τι δεν περίμενα; Τα περισσότερα ΔΕΝ τα περίμενα, άρα καλώς έχω κάτσει στ αυγά μου και απλώς σκανάρω-τσεκάρω.

Δεν περίμενα τόσο ψοφίμι τους Σαουδάραβες. Παραήταν τραγικοί. Δεν περιμενα τόσο χάλια τον Σουάρες και γενικά τόσο σφιγμένη την Ουρουγουάη. Δεν περίμενα τόσο μέτριο το Μαρόκο. Εγώ αν δεν δω, δεν μιλάω. Τώρα που είδα, απογοητεύτηκα. Δεν περίμενα -σε βαθμό σοκ- να δω έναν Ντε Χέα…αλά Κάριους. Φέτος (και απόντος Νόιερ) είναι το νο.1 του πλανήτη.

Κι όμως, αυτή είναι η μπάλα, χθες βράδυ ήταν τραγικός. Τι περίμενα; Την Αιγυπτο ακριβώς όπως την είδα. Ομάδα Κούπερ. Δουλεμένη. Με ταβάνι μεν, αλλά να τα κάνει όλα τα βασικά σωστά. Το Ιραν ομοίως το περίμενα…έτσι χάλια. Μιά μετριότατη ομάδα. Το ότι κέρδισε με ενα αυτογκολ στο 94' δεν μου λέει κάτι. Σε EURO δεν θα προκρινόταν ποτέ (ενώ η Αίγυπτος και θα προκρινόταν και θα στεκόταν).

Τα αμυντικά θέματα της Πορτογαλίας. Αυτά τα φωνάζαμε καιρό. Αργά μπακ, γερασμένα. Και μπορεί χθες να είχε Ρονάλντο (και ρέντα) αλλά πίσω μπάζει εκεί που κάποτε ήταν μπετόν αρμέ. Και θα της στοιχίσει. Τέλος, περίμενα να μην έχει καλή ψυχολογία η Ισπανία (μετά τα πρόσφατα γεγονότα). Ο Ιέρο μαζεψε την ομάδα πίσω στο 3-2. Φοβόταν. Κακώς κατ'εμέ.

Αυτά μέσες άκρες. Γιά τον Ρονάλντο τι να πω; Οτι ξεκινόντας από το 2004 έχει σκοράρει σερί σε οκτώ (!!!) μεγάλες διοργανώσεις (4 EURO, 4 Mουντιάλ) και ότι μπήκε στη λίστα με Ζέελερ-Κλόζε-Πελέ (που είχαν επίσης σκοράρει σε 4 Μουντιάλ) τα λέει όλα. Πείτε τον αχώνευτο, αλλά είναι top ο άνθρωπος… Πάμε στα στοιχηματικά; Αυτά τα…ολίγα; Δύο fun bets είχα, στο ένα τζίφος, στο αλλό…στο τσακ.

Ειδικά αν έκανε το 1-0 ο Καβανι εκεί που ο άλλος έπιασε το άπιαστο κι είχε και κάμποσο χρόνο, το 2-0 με Καβάνι any time ήταν κόντα. Και πιό μετά πάλι το άγγιξε. Και χάθηκε κι ακόμα ένα! Εγραψα εδώ, ότι live ποντάρω, θα μπαίνει μετά (στην επόμενη στήλη) στην κάβα. Επαιξα…ένα. Στο 0-0 της Ουρουγουάης, έπαιξα Γοδίν any time στο 26.00 με 4 μονάδες. Ξέρω τη δύναμη της Ουρουγουάης στα στημένα, ξερω πως προωθείται, καλώς έπραξα και το…άγγιξα.

Και μετά το δοκάρι του Καβάνι που γύρισε πίσω η μπάλα και μετά, στο γκολ ακόμα, απλά του πήρε άλλος τη μπουκιά. Οπότε, έχασα 4 μοναδούλες ακόμα. Χαλαρά και χωρίς άγχος αυτά τα live. Να πω εδώ, χάρηκα που…ζωντανέψαμε με το “καλημέρα” το chat. Ο…χαμός. Περάσαμε τους 100 φίλους από χθες κιόλας. Εχουμε μέλλον (γέλια). Περνάμε καλά, συζητάμε τα ματς, συμβουλεύουμε, βοηθάμε και ΑΝ προκύψει κάτι, παιζουμε.

Το live ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός. Του Γοδίν ναι μεν ήταν χαλαρό αλλά και μελετημένο ήταν και άξιζε η απόδοση. Δεν πετάμε μονάδες (λεφτά) στο βρόντο απλά για αδρεναλίνη. Αυτό ειδικά οι νέοι στο site και στο chat, να το θυμάστε (και έχουμε και αθρόα προσέλευση νέων μελών οπότε σημειώστε αυτές τις κουβέντες). Σήμερα θα μπω στο chat στις 2. Στο ημίχρονο του 1ου αγώνα.

Και…όσο αντέξουμε! Και πλέον, στα φρέσκα. Με μιά παρένθεση: Σε όλα (και στα 4) ματς ως χθες, είχαμε γκολ μετά το 85'. Σημειώστε το. Σήμερα θα δούμε μιά δεκάδα αγώνων. Σημερινά-αυριανά-Δευτέρας. Νέα στήλη Τρίτη πρωί. Ετσι κι αλλιώς τα λέμε συνέχεια στο chat. Εκεί χτυπάει η καρδιά του site! Στα ματς λοιπόν. Εχοντας γράψει γι αυτά από προχθές, προφανώς τα έχω μελετήσει μέρες πριν.

Και δεν έχω αλλάξει γνώμη σήμερα το πρωί. Θα κάνω copy ένα μέρος όσων έγραψα στην Kingbet. Δεν έχει νόημα να ξαναγράφω τα ίδια με άλλα λόγια, ενώ-το έγραψα ήδη- δεν μου προέκυψε κάτι καινούργιο, δεν είδα κάτι που ίσως να μου είχε διαφύγει αρχικά. Ιδου λοιπόν: “Δείτε λίγο τα ζευγάρια. Στα δέκα αυτά ματς, έχουμε έξι καυτά φαβορί. Γαλλία-Αργεντινή-Γερμανία-Βραζιλία-Βελγιο-Αγγλία πληρώνουν όλες μαζί, ένα και τίποτα.

Τα…παρολί του “θανάτου” με καμιά 5αδα καυτών φαβορί είναι γιά…φυλακισμένους. Ούτε ως σκεψη. Οπότε, πάμε στο παρασύνθημα. Μπορεί κάποιο από τα αουτσάιντερ να κάνει ζημιά; Η εμπειρία λέει ότι σε Μουντιάλ οι εκπλήξεις ειναι σπανιότερες απ' ότι σε EURO. Και δεν έχουμε και εικόνα. Οπότε, η δική μου απάντηση είναι “όχι”.

Πως να εκτιμήσω την απόδοση ενός μπουκ σωστά αν δεν έχω δει με τα ματάκια μου; Αρα, δεν προκύπτει σημείο 1-Χ-2. Πανε περίπατο. Μοιραία λοιπόν στρέφομαι (ξανά) σε ειδικά. Τώρα οκ, αν μας κάτσει και κανένα, καλοδεχόυμενο. Αλλά σαφώς δεν είναι σοβαρά μπετ αυτά. Σε τρία από τα δέκα, αποφασίζω καθολικό no bet. Τίποτα. Στο Γαλλία-Αυστραλία (άπαξ κι έχω Γκριεζμάν ως 1ο σκόρερ Μουντιάλ δεν τον ξαναπαίζω και απλώς θα …παρακαλάω να ανοίξει λογαριασμό).

Στο Κόστα Ρίκα-Σερβία ομοίως. Και στο Σουηδία-Ν.Κορέα. Εδώ ομολογώ ότι αρχικά κοίταξα δεξιά, αλλά μετά τα τελευταία “στραβά” φιλικα της Κορέας, έκανα πίσω. Δεν αποκλείω πάντως αυτό να βγάλει “ψωμάκι” στο live! Με λίγα λόγια; Τα τρία πρώτα κάθε μέρας τα έσβησα. Και μου έμειναν τα άλλα επτά. Πάντα με γνώμονα να βρούμε κάτι που να έχει αξία.

Πρώτη στάση Αργεντινή-Ισλανδία. Τα τσέκαρα όλα. Και προσπάθησα να φανταστώ το ματς. Μονότερμα, γύρω γυρω όλοι (απ την περιοχή της Ισλανδίας), διπλή ζώνη άμυνας και καμιά κόντρα αν μας κάτσει. Πολλές φορές αυτό το “τοίχος” σπάει είτε με μακρινό σουτ είτε με ατομική ενέργεια. Και αυτομάτως σκέφτεσαι μπούκα του Μέσι. Αλλά δεν πληρώνει τίποτα ο σούπερ σταρ.

Σκληροτράχηλοι οι ισλανδοί, ντρίπλες θα φάνε, βρε…λες; Εχουμε και VAR, θα το ρισκάρω. Αργεντινή γκολ με πέναλτι. Πληρωνει 6.00! Θέλουμε και να δωθεί και να ευστοχήσει ο Μέσι (λογικά αυτός). Του δίνω καλές τύχες, είναι φυσικά έμπνευση. Μετά, Περού-Δανία. Εδώ ήταν ευκολάκι τι θα κρατήσω. Ερικσεν να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. Ο παιχταράς της Τότεναμ τα…κάνει όλα γιά τη Δανία.

Το any time δίνει 3.50. Μετά Κροατία-Νιγηρία. Πάω σε κάτι…ταπεινό. Ενα σκοράκι. Πιστεύω ότι οι αφρικανοί θα βάλουν ένα γκολ. Δεν είναι μπάζο η Νιγηρία, κάθε άλλο. Θα πάω στο (κλασικό) 2-1. Πληρώνει 8.50. Πέρασα στην Κυριακή. Γερμανία-Μεξικό και θα κυνηγήσω το…ίδιο κλασικό σκοράκι, το 2-1. Εδώ δίνει 8.00. Ε, στο Βραζιλία-Ελβετία (εδώ θα θέλω και γκολ Χεσούς γιά τα μακροχρόνια), θα ανεβάσω τον πήχη, θα στραφώ στο σκορ που έληξε το τελευταίο φιλικό της Σελεσάο, στο 3-0.

Και κλεινω με την Δευτέρα. Να τον ανεβάσω κι άλλο τον πήχη του σκορ; Λέω στο Βέλγιο-Παναμάς να δοκιμάσω το 4-0 (κι εδώ πάντως μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη του “να σκοράρει πέναλτι το Βέλγιο” που δίνει 5.00. Ειναι εναλλακτική επιλογή). Οσο γιά το Τυνησία-Αγγλία; Ε, ας…συνεχίσω με Τότεναμ! Αλλά όχι με Χάρι Κέιν που πληρώνει ψίχουλα.

Με Ντέλε Αλι. Το any time του πληρώνει 2.87, πιστεύω θα κάνει καλό Μουντιάλ, όλοι στον Κέιν θα πέσουν και ο Ντέλε Αλι μπορεί να μας πληρώσει…” Αυτά έγραψα. Τι διαπιστώνετε; Οτι …επιμένω χαλαρά. Χθες-προχθές έπαιξα δυό combo με σκορ και anytime σκόρερ, τώρα και σκέτα σκορ και πέναλτι και σκόρερς σκέτοι. Ποικιλία (γέλια). Αλλά με εναν γνώμονα: Υπομονή.

Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου. Μπορεί κάποιος να πει “καλά, ο Billaras κάνει χαβαλέ”. Οχι. Το αντίθετο κάνω. Χαβαλέ κάνουν όσοι χωρίς να έχουν δει τις ομάδες, πάνε και ορμάνε. Εκεινοι δεν σέβονται είτε τα λεφτά τους είτε τους αναγνώστες τους. Εγω απλά προσέχω. Περιμένω. Τροχειοδεικτικά ρίχνω, σκανάρω, αν κάτσει και κανένα μπετ “περίεργο”, καλώς.

Γιατί ναι μεν ειναι ειδικά και θέλουν ρέντα και είναι εμπνεύσεις αλλά είναι και μετά απο μελέτη. Και στέκονται και οι αποδόσεις. Τι να έπαιζα δηλαδή; Λίγο Κορέα κοίταξα, έκανα πίσω, έχουμε το live. Σημείο της προκοπής δεν υπάρχει. Πάμε παρακάτω… Παρακάτω είναι ώρα γιά ξεδιαλεγμα. Είναι επτά “εμπνεύσεις” και μάλιστα η μιά (στο Βέλγιο) είναι διπλή.

Σβήνω το σκόρ της Γερμανίας, σβήνω το σκορ της Κροατίας, τα δύο 2-1. Και μένουν πέντε. Στο ματς του Βελγίου καταλήγω να κρατησω το σκορ 4-0. Οπότε, από τα δέκα ματς, πέντε ειδικά. Οπως θέλετε αξιοποιήστε τα. Εγώ θα παίξω ζητώντας δυάδες. Τρία να βγούν (άρα τρεις δυάδες κερδισμένες) είναι άριστο κέρδος, δεν το συζητάω, παραπάνω είναι too much.

Είναι δέκα στήλες οι δυάδες. Εσεις φυσικά κάντε ότι νομίζετε. Και μονά αντέχουν τα τρία εκ των πέντε. ΚΆΒΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 1300 μονάδες. Προηγούμενο υπολοιπο: 871 μονάδες (αφαιρέθηκαν οι 4 του χθεσινού live). Ποντάρισμα 17-18-19/6: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ (6.00) ΠΕΡΟΥ – ΔΑΝΙΑ ANY TIME ΣΚΟΡΕΡ ΕΡΙΚΣΕΝ (3.50) ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 3-0 ΣΚΟΡ (10.

00) ΒΕΛΓΙΟ – ΠΑΝΑΜΑΣ 4-0 ΣΚΟΡ (10.00) ΤΥΝΗΣΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ ANY TIME ΣΚΟΡΕΡ ΝΤΕΛΕ ΑΛΙ (2.87) Από 4 μονάδες σε κάθε δυάδα, σύνολο 40 μονάδες. Και εξτρά 6 μονάδες στην δυάδα των δύο any time σκόρερς (Ντέλε Αλι-Ερικσεν), επειδή αυτή δίνει τα λιγότερα (10 σύνολικά δηλαδή στην συγκεκριμένη). Σύνολο 46 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 825 μονάδες. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ (5.

00), 110 μονάδες. ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (23.00), 25 μονάδες. ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΓΑΛΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (21.00), 20 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (13.00), 40 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΧΕΣΟΥΣ (17.00), 35 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ+ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ+ΒΡΑΖΙΛΙΑ (81.00), 5 μονάδες. 1oς ΣΚΟΡΕΡ+ΚΑΤΑΚΤΉΣΗ: ΧΕΣΟΥΣ+ΒΡΑΖΙΛΊΑ (51.00), 5 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΤΥΝΗΣΙΑΣ: ΜΠΑΝΤΡΙ (9.

00), 30 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ: ΜΟΥΣΑ ΣΟ (10.00), 20 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: ΜΟΟΥΙ (15.00), 20 μονάδες. TRIXIE ΦΟΡΚΑΣΤ ΟΜΙΛΩΝ: Ουρουγουάη 1η/Ρωσία 2η (3.00)-Αργεντινή 1η/Κροατία 2η (2.75)-Κολομβια 1η /Πολωνία 2η (4.50). Στις δυάδες από 30 μονάδες (σύνολο 90), στην τριάδα 10 μονάδες. Συνολο 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ σε μακροχρόνια: 410 μονάδες. Κλείσαμε. Θεωρώ ότι το πνεύμα μου το πιάσατε.

46 μονάδες για ενα τριήμερο με 10 ματς είναι… πασατέμπος. Αλλά εξηγησα το γιατί. Πάνω από όλα, θέλω να δω τις ομάδες. Από την Τρίτη ίσως “μιλήσουμε” αλλιώς (αφού θα έχουμε μιά πρώτη εικόνα απο τις 28 εκ των 32). Οτι άλλο, ΑΝ προκύψει, στο τριήμερο, θα είναι στο live. Τα λέμε στο chat κατά τις 2, νέα στηλη Τρίτη πρωί.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras