4456

Billaras

Μέχρι τη φυσούνα…

Κάθησα και σκέφτηκα πως να ξεκινήσω το σημερινό κέιμενο. Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα ότι…τσάμπα σκεφτόμουν και πως όλα είναι πολύ πιό απλά! Μιά μέρα που τα καλύτερα μου σημεία είχαν “φύγει” λόγω αναβολών (δεύτερο σερί Σάββατο), που η “έμπνευση μου” σε μιά κακή δυάδα δεν βγήκε (το “κακή” ήταν δεδομένο πριν τη σέντρα και το ανέλυα), μιά μέρα που σε ένα ματς είχαμε όλη την ατυχία μαζεμένη (Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου το σκορ έπρεπε να είναι 0-4), μιά μέρα που μας “έστησαν σε μιά γωνιά” και είπαμε και ευχαριστώ (Ουντινέζε-Μίλαν 1-2).

Συνολικά, ήττα. Δεν ξέρω τι είναι στο μυαλό του καθενός, δεν ξέρω πως σκέφτεται και πως λειτουργεί. Ξέρω όμως κάτι. Πως μπορεί να διαβάσει ο καθένας ελληνικά. Μπορεί να καταλάβει τι του γράφω. Γιατί αν μη τι άλλο χθες έγραφα και γιά κακή μέρα, και πως θα είμαι προσεκτικός και πως τσαντίστηκα που έφυγαν τα καλύτερα μου και πως η δυάδα ήταν αποκλειστικά δικό μου κόλλημα και λάθος μπετ εξ'αρχής.

Οπότε, γιατί να ξαναγράφω τα ίδια; Δεκάδες φορές έχω αναλύσει γιατί είναι πιό σημαντικό ΠΩΣ παίζουμε, παρά το ΤΙ παίζουμε. Τι δεκάδες, εκατοντάδες…. Τα σημεία …πάνε κι έρχονται. Η μπάλα αποφασίζει, όχι εμείς. Οταν επιλέγω λάθος, είτε το παραδέχομαι μετά το ματς (πχ Καιζερλάουτερν μιά εβδομάδα πριν) είτε το αναφέρω πριν το ματς (πχ Τσέλσι χθες).

Γιά όλα τα υπόλοιπα όμως, γιά το 95% των επιλογών τι να προσθέσω; Αλλοτε θα περάσουν όλα, άλλοτε κανένα, that's football και… αυτό είναι και το στοίχημα! Αυτό που μπορώ να κάνω πάντα, είναι να παίζω σωστά. Αναρωτιέμαι πόσα μάτια είδαν χθες ότι με ένα και μοναδικό σημείο ακόμα, αυτό που…δεν έγινε (Ιπσουϊτς), θα μπορούσα να έχω και κέρδη! Και πόσα μάτια είδαν επίσης ότι ο μέσος όρος απόδοσης των χθεσινών εννιά τελικών επιλογών ήταν 2.

65 και.. όχι 1.35. Στα 8 που παίχθηκαν, περάσαν τα 2. Αν έπαιζε η Ιπσουιτς και κέρδιζε, στα 9 θα είχα 3 ευστοχα. Και με ένα… ταπεινό 33% ευστοχίας, με ένα κακό 33%, θα είχα κέρδη! Ενα μονό (Μπράιτον), μιά δυάδα (Μπρίστολ-Ιπσουϊτς) θα είχα βγει από πάνω. Ε, δεν φταίω που διεκόπη στο 37' το ματς, τι να κάνω… Αρα, που έγκειται εν κατακλείδι το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν τα…απλά.

Αυτό που ήδη έγραψα παραπάνω. Πως δεν έχει σημασία ΤΙ παίζουν, αλλά ΠΩΣ παίζουν. Με τον δικό μου τρόπο (χιλιογραμμένο κι αυτό), με ένα 40% ευστοχίας έχω βγει από πάνω ή δεν έχω χάσει. Χθες θα αρκούσε ένα 33%! Οταν κάνω 50-60% έχω και πολύ καλά κέρδη, αν πάει παραπάνω…έγινε πάρτι. Αυτό το 40% σε πολλούς δεν αρκεί. Χάνουν. Οι μέρες περνάνε, οι μήνες περνάνε και χάνουν.

Και φταίω εγώ που ο Φαλκάο έχανε άχαστα ή η Ιπσουϊτς διεκόπη στο 37'. Η κάβα είναι εδώ (χωρίς trading μέσα, μην ξεχνιόμαστε, γιατί και χθες όταν έκανε 1-0 η Σάντερλαντ εγώ έκανα trading στο 1.47 και κέρδισα κι από εκεί), είναι με καλά κέρδη, αλλά πόσοι την βλέπουν; Γιά να το κάνω …πενηνταράκια: Η κάβα είναι εικονική. Πολλοί λένε ότι έχει 20.000 μονάδες, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει “κάψει” 1150 μονάδες όλες κι όλες, από 17/9 που ξεκίνησε.

Δηλαδή, θα μπορούσε να είναι κάλλιστα και 2.000 μονάδες (και τώρα να είναι στις 6.000). Παίζω με κέρδη από… τέλη Σεπτέμβρη. Σερί. Οποιος πει ότι δεν μπορεί να έχει αρχική κάβα γιά όλη τη σαιζόν 2.000 μονάδες, απλά είναι ψεύτης. Ξοδεύει ΠΟΛΛΑ περισσότερα, απείρως περισσότερα, μέσα στη χρονιά.Μπορεί λοιπόν να έχει και να παίζει α-κρι-βώς όπως εγώ.

Και χωρίς trading. Και γιά να τελειώνουμε, πόσοι μπορούν να καταλάβουν ότι μιά φορά το μήνα ένα καλό ταμείο φτάνει και περισσεύει; Τρία πολύ καλά μέσα σε όλη τη σαιζόν είναι υπεραρκετά; Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που το έχουν πιάσει το νόημα, αυξάνονται. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τσάμπα γράφω. Η μάζα θα μείνει κολλημένη στο “δώσε ένα φαβοράκι, δώσε δυό σιγουράκια, δώσε μιά πεντάδα με άχαστα” και μετά “καλά ρε άσχετε, που πάς με 2 στα 8”; Στο ποδόσφαιρο αν μιά ομάδα δεν πάει καλά, συνήθως απολύεται ο προπονητής.

Ευκολη λύση. Στο στοίχημα ο καθένας επειδή δεν έχει προπονητή να απολύσει, βάζει τον κάθε Billara στον ρόλο του κόουτς. Ο κόουτς όμως, μαθαίνει συστήματα, τακτικές, προπονεί και δυναμώνει τους παίκτες. Τους οδηγεί στη νίκη μέσα από την προπόνηση και την εκμάθηση. Τους πάει ΜΕΧΡΙ τη φυσούνα. Δεν μπαίνει να βάλει το γκολ που χάνει ο παίκτης από το ένα μέτρο, δεν… μετακινεί το δοκάρι, δεν “σβήνει” μια κόκκινη κάρτα.

Τα αφήνουμε όλα πίσω μας, πάμε στο σήμερα. Η μέρα είναι ξεκάθαρη. Λίγα σημεία. Εψαξα να προσθέσω κάτι και δεν βρήκα. Τι είχα εξ'αρχής; Πάτερμπορν, Γουέστ Μπρομ, Κατάνια over, Σίτι, Παρί, Αμβούργο, τέλος. Είχα και μιά Γιούβε που αναβλήθηκε. Από εκεί και πέρα, δεν βρήκα κάτι άλλο. Ψείρες κάτι Βιγιαρεάλ, Φέγενορντ, Λιλ. Ψείρα και ο Παναιτωλικός που πολλοί θα παίξουν.

Στα αρχικα 2.30 που υπήρχαν την Πέμπτη ίσως και να τον σκεφτόμουν. Τώρα πιά όχι. Κι έτσι, με λίγα σημεία θα πορευτώ. Είναι μόλις έξι. Δεν μπορώ να δεχθώ τα 5.60 της Πάτερμπορν, ας έρθει 6-0. Εγώ ο ίδιος έπαιξα Φιρτ την Τετάρτη. Ξέρω πόσο καλή ομάδα είναι. Αλλά να βλέπω ομάδα αήττητη από τις 13 Αυγούστου να είναι στο 5.60, δεν το δέχομαι. Ξαναλέω, ας έρθει 6-0.

Κάποτε θα χάσει η Πάτερμπορν. Αλλά με τα δεδομένα που έχω πριν το ματς, είναι καθαρή παικτική αξία. Πεντακάθαρη. Και δεν δέχομαι και τον φαβοριτισμό της Γουλβς. Δεν την έχω σε καμιά εκτίμηση. Και είναι και ντέρμπι. Και η Γουέστ Μπρομ εκτός είναι …παραπάνω από ύπουλη. Το 3.00 στο ανταλλακτήριο μου κάνει. Τα άλλα είναι φαβορί. Δεν ξέρω αν χρίζουν ανάλυσης.

Μου άρεσε πολύ το Αμβούργο κόντρα στην Μπάγερν και είναι έξι ματς αήττητο εκτός έδρας. Και η Κολωνία ακόμα και με την Καϊζερσλάουτερν που έπαιζε με 10 και ήταν…ψοφίμι, με το ζόρι κέρδισε. Η Παρί είναι σφιχτή με τον Αντσελότι και κέρδιζει έστω και με 0-1, η Σίτι ξεπερνάει ένα μίνι ντεφορμάρισμα και το κλίμα γιά τον ΜακΛις στην Βίλα μυρίζει μπαρούτι, στην Τζένοα ο νέος προπονητής είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και σήμερα προσθέτει και τον Μπελούτσι στη μηχανή του, κλείσαμε.

Πως θα παίξω; Μα είναι ξεκάθαρο. Σε μονό η Πάτερμπορν, σε μονό η Γουέστ Μπρομ, να μπορώ να καλυφθώ στο live. Και από τα άλλα τέσσερα, θα κάνω το εξής -που δεν το έχω ξανακάνει. Θα γίνω… πιό προσιτός σε όσους παίζουν ΟΠΑΠ! Θα πάω περίπου γιά “όλα ή τίποτα”. Θα παίξω δυνατά τη δυάδα Παρί-Αμβόυργο, και μετά θα κάνω τρίαδα με το over και….

τετράδα με την Σίτι. Πολλοί θα πουν τώρα “Μα τετράδα;”. Πρώτον, η κορωνίδα μου θα είναι η δυάδα. Δεύτερον, έχει μέσα ένα over. Και ξέρω ότι αν σπάσει Παρί ή Αμβούργο, χάνονται όλα. Πολύ πιο επιθετικό παίξιμο, ενώ πχ θα μπορούσα να κάνω δύο δυάδες ξεχωρίστες. Και φυσικά όποιος θέλει, μπορεί να το κάνει…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 24.

000 μονάδες. Κέρδη από 11/2: 377 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.377 μονάδες. Ποντάρισμα 12/2: Μονό αποδεκτό: Πάτερμπορν 2 (5.50), 52 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γουέστ Μπρομ 2 (3.00), 95 μονάδες. Δυάδα: Παρί 2 -Αμβούργο 2 (4.56), 150 μονάδες. Τριάδα: Παρί 2-Αμβόυργο 2-Κατάνια over (8.66), 50 μονάδες. Τετράδα: Παρί 2-Αμβούργο 2-Κατάνια over- Σίτι 2 (14.7), 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 377 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 24.000 μονάδες. Μπορεί να τα χάσω όλα όπως πάιζω σήμερα; Σαφώς. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ξανοίγομαι, τα σημεία είναι λίγα, το μάτι μου είναι ήδη στην Τρίτη που έχει καλό πρόγραμμα. Μελετήστε καλά πως παίζω. Ποντάρω ακριβώς όσα πήρα πίσω χθες! Τις 377 μονάδες. Κι αν τα χάσω όλα, θα είναι σαν να μην έπαιξα σήμερα, απλά σαν να μην πήρα τίποτα πίσω χθες! Θα έχω “ακυρώσει” το γκολ της Μπράιτον στο 90', αυτό θα έχω κάνει.

Τις εναλλακτικές του καθενός τις ανέλυσα ήδη (πχ να κάνει δύο δυάδες). Και έχω και τα μονά να περιμένω κι από εκεί. Ραντεβού με νέα στήλη (και ράδιο το μεσημέρι), την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras