2824

Billaras

Μέ….διπλή πίτα!

Με….γλέντια ξεκίνησε το νησί, τα έγραψε ο Μάκης νωρίτερα, τα είδατε, τα έγραψα κι εγώ στην εφημερίδα σήμερα, ας μην τα ξαναλέμε. Φαβορί στα χαρτιά, κουτουλιές στο γήπεδο. Κάπως έτσι θα συνεχιστεί το μοτίβο, αυτό που πρέπει όμως, είναι να…πετύχουμε εμείς αυτές τις κουτουλιές.Και αυτό, είναι πολύ δυσκολο στην παρούσα φάση. Οκ, το Λιγκ Καπ πληρώνει συνήθως με καλές μπόμπες αυτή την εποχή (πέρυσι-πρόπερσει έγινε…πάρτι), αλλά…μιά κουβέντα είναι να τις βρεις.

Στα μάτια μου, το πρώτο αρκετά πιό σοβαρό παιχνίδι θα γίνει την άλλη Τρίτη. Μετά της Παναγιάς. Θα έχουνε παίξει όλες τρία ματς (ένα που έγινε, ένα απόψε-αύριο γιά Λιγκ Καπ κι ένα το Σάββατο που'ρχεται), θα έχουμε βραδινή εμβόλιμη παντού και θα παίζουνε και σεντόνι-Europa. Εκεί, 16-17 του μήνα, παρότι δεν θα ανοίξω κάβα ακόμα (θα το κανω το επόμενο Σ'αββατο 20 του μήνα), βλέπω ότι μπορούμε να παίξουμε….

σουβλάκι μεν, με….διπλή πίτα δε (γέλια). Οχι δηλαδή τίποτα τρομερό, στο σουβλάκι θα μείνουμε (ούτε καν με σαλάτα μαζί), απλά θα προσθέσουμε μιά πίτα, αν με πιάνετε. Σοβαρό γεύμα, μην τα ξαναλέμε, από τις αρχές Σεπτέμβρη και μετά. Πάμε στα ματς; Δεν θα επεκταθώ, δεν έχει νόημα. Είμαι χαλαρός και μελετάω ώρες, αυτό κάνω. Στην εφημερίδα είχα συλλέξει τις Πόρτσμουθ, Λέιτον, Μάνσφιλντ, Πλίμουθ, Νοτς Κάουντι και αύριο τη Λούτον.

Μιά εξάδα. Και ήταν περισσότερο εμπειρική διαλογή, χωρίς ειδήσεις κλπ. Με το “μάτι” και τα λίγα που είδα απο την καθεμιά σε ένα και μοναδικό ματς που έπαιξε. Σήμερα…άρχισα να σβήνω. Πόρτσμουθ…χαίρετε. Δεν θα βάλει βασικούς, η άνοδος την ενδιαφέρει. Λέιτον χαίρετε, την…χτύπησε ίωση και άντε να δούμε ποιοί από τους άρρωστους θα παίξουν.

Πλίμουθ χαίρετε, ήταν κάκιστη το Σάββατο, διάβασα λεπτομέρειες και θέλει εμφανώς πολλή δουλειά γιά να δέσει ως ομάδα. Νοτς Κάουντι χαίρετε και γιατί ήταν επίσης μέτρια και θέλει ακόμα δουλειά από τον Σέρινταν, αλλά και γιατί σέβομαι την Σκάνθορπ. Ποιές μου έμειναν; Οι δύο…άσοι! Καλό κι αυτό! Η Μάνσφιλντ σήμερα με την Μπλάκμπερν (3.

20 και η Λούτον αύριο με την Αστον Βίλα (3.60). Είναι προφανές ότι έχει πέσει τσεκούρι και μάλιστα μεγάλο. Στο 4.00 έκαστη έπρεπε να είναι. Αλλά έχεις μιά Μπλάκμπερν που άρπαξε ντόρτια και ζαλίστηκε, μιά Βίλα που έχασε επίσης στην πρεμιέρα και δύο γηπεδούχους καλές και με θετικό ντεμπούτο. Κάνω τα στραβά μάτια εντελώς, αφού παίζω …σουβλάκι.

Ειδάλλως θα τις έσβηνα κι αυτές. Εδώ είμαι οκ αγωνιστικά, χαλιέμαι από τις αποδόσεις. Και έτσι, έμειναν δυο από τα έξι. Να προσθέσω ένα τρίτο; Τα ξανακοίταξα όλα, κρατάω και την Νορθάμπτον (3.80) κι έκλεισα. Η Μπάρσνλεϊ ως άλλη Μπλάκμπερν άρπαξε κι αυτή την 4αρα της. Κοντράρω εν ολίγοις τρεις ομάδες Championship που έχασαν όλες τους, οι δύο συνετρίβησαν.

Κι εδώ τσεκούρι, εδώ άξιζει και 4.50 εύκολα (είναι εκτός), αλλά είπαμε. Ας όψεται που είναι 9/8. Αυτά τα τρία είναι. Με τέτοιες αποδόσεις, γιά trixie είναι. Οχι γιά μονά και patent. Δύσκολο να έρθουν δύο, αλλά οκ, σιγά τα λεφτά. Αμα χάσω, δεν θα παραγγείλω σουβλάκια απόψε (γέλια). Νορθάμπτον-Μάνσφιλντ-Λούτον (αυριανό αυτό) και τέλος. Νέα στήλη το Σάββατο, αλλά επειδή….

καιρό είχα να το κάνω, αύριο 6-7 συντονιστείτε στο Sport fm, θα…ξανασμίξουν τα αηδόνια, ο Μάκης κι εγώ δηλαδή! Λίγα ματς, χαλαρά θα περάσουμε, το'χα ανάγκη λίγο μικρόφωνο! *** Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, μέσα στην άλλη εβδομάδα, μετά τον δεκαπενταύγουστο, θα “ανέβει” το ανανεωμένο Betsellers. Ανανεωμένο…περίπου σε όλα του. Δεν θέλω να πω ακριβώς μέρα, ούτε τι ακριβώς θα έχουμε αλλάξει, ίσως το Σαββατο γράψω περισσότερα.

Αυτό όμως που μπορώ να γράψω, είναι ότι θα υπάρχει….(παραπάνω) χώρος γιά …εσάς! Εσείς είστε η ψυχή, πάντα το site ενεργούσε διαδραστικά, ας το δυναμώσουμε κι άλλο αυτό. Τόσα χρόνια (μπαίνουμε στον έκτο σε ένα μήνα, ζωή να'χουμε) το forum έσφυζε από στήλες. Ο καθένας τα σημεία του, την κάβα του, βοηθούσε και έπαιρνε βοήθεια. Και αναδείχθηκαν και ταλέντα, που πλέον…ανέβηκαν κλίμακα, είτε ο Χρήστος Στεργίου (ο Prosvoro γιά πολλούς), είτε ο Γιώργος Κωστομοίρης (ο germanos) που πλέον γράφουν και στην Kingbet, Γαλλία ο ένας, “μικρή” Γερμανίας ο άλλος.

Σκέφτηκα λοιπόν, “ωραίο το φορουμ, αλλά μήπως να το κάναμε σαν ξεχωριστό blog, σαν μιά ακόμα στήλη;”. Και…το ετοιμάσαμε. Θα το κάνουμε ως εξής: Κάθε εβδομάδα, γιά επτά μέρες, ένας από εσάς θα έχει δικό του χώρο στο…εξώφυλλο του site. Η στήλη μου, του Μάκη και η δική του! ΔΕΝ θα είναι κάτι διαφορετικό απ' ότι κάνει στο φόρουμ, απλά το κείμενο θα “έρχεται μπροστά”.

Θα το στέλνει σε εμάς, θα το ανεβάζουμε εμείς (και μετά θα μπαίνει και στο φόρουμ από τον ίδιο τον γράφοντα). Κυκλικά. Μιά εβδομάδα ο καθένας, κάθε Τρίτη θα αλλάζει η σκυτάλη, θα μπαίνει άλλος. Που σημαίνει μίνιμουμ δύο (Τρίτη-Σάββατο), μάξιμουμ πέντε (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή) στήλες έκαστος. Βασικοί κανόνες: Καλά ελληνικά.

Καλή ανάλυση, όχι ξερά σημεία. Καλό στοίχημα, μην έρθει κανείς να μου πει “θα δώσω πεντάδες-μασούρια”. Αυτά τα τρία στοιχεία τα έχετε πολλοί. Αποφασίστε ποιοί θέλετε να συμεττέχετε, σκεφτείτε το και λεπτομέρειες από την άλλη εβδομάδα. Θα το ξεκινήσουμε από Σεπτέμβρη αυτό, αν μαζευτείτε πάρα πολλοί, θα πάει με…κλήρωση η σειρά! Αν είστε λίγοι, θα κάνω …rotation, δηλαδή θα γράψετε και δύο εβδομάδες κάποιοι (αν πχ η σαιζόν έχει 40 εβδομάδες και είστε 20, θα γράψει δύο εβδομάδες ο καθένας).

Αυτά και….όσοι κάνετε βουτιές ρίξτε και μιά γιά εμάς!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras