4407

Billaras

Μήπως και…τις σώσουμε!

Και… τελικά, στήλη και σήμερα! Εγραψα και χθες ότι αν “ανεβάσω” κάτι, θα το κάνω ως τις 6. Ιδού λοιπόν που ανέβασα! Πολλοί…βιαστήκατε να γράψετε ευχές στα σχόλια κάτω απο τη στήλη, αλλά …αυτή θα είναι η τελευταία πριν το Μ.Σάββατο! Οπότε…ξαναγράψτε τα, γιά να κάνουμε και λίγο πλάκα! Οσο γιά χθες; Οκ, πήρα τα δύο μπετ που “έτρεχαν” από προχθές, πάνω από 1.

000 μονάδες, αλλά δεν είμαι ευχαριστήμένος. Καθόλου. Ημουν φανερά άτυχος. Γιατί; Ενα (και μονάδικό) σημείο από όλα τα υπόλοιπα, έφτανε γιά καλύτερα κέρδη. Είτε το over του Αννόβερο, είτε η Φέγενορντ, είτε το Χ-2 της Γουέστ Μπρομ, είτε το Χ στην Χοφενχάιμ, όποιο (και μοναδικό) να “έσκαγε”, με πλήρωνε. Ισως και κακή χημεία. Αλλά σαφώς και ατυχία, γιατί γενικά και πολλές παγίδες απέφυγα (από PSV ως Γιουνάιτεντ που την κόντραρα κιόλας) και είχα κι άλλα καλά σημεία στην αρχική διαλογή (από Καρλσρούη, από Ααχεν, από Γκενκ.

Πολλά. Τέλος πάντων. Το μόνο που θέλω να προσθέσω γιά χθες, είναι κάτι …εκ βαθέων. Οι στήλες του διημέρου αυτόυ, ήταν …κρυστάλλινες. Γιουβέντους και Μονπελιέ δεν…χαλάγανε ποτέ. Το έγραψα δέκα φορές, το είπα στο ράδιο, στο chat, παντού. Είχαν…τελειώσει πριν γίνουν τα ματς. Ξέρετε τι εννοώ. Κάποιος άλλος στη θέση μου, θα έλεγε από προχθές κάτι σαν “all in, max bet στο δίδυμο αυτό, πχ με 1000 μονάδες”.

Και θα κέρδιζε. Και να πάνε να κουρευτούν όλα τα άλλα. Γιατί δεν το έκανα και δεν το κάνω αυτό; Ο πρώτος λόγος είναι απλός. Δεν θέλω να “παρασύρω” κανέναν. Εχω ευθύνη. Πόσος κόσμος μπαίνει, το ξέρετε. Πολλοί παίζουνε 5ευρα. Είναι παιδιά. Είναι άνεργοι. Παίζουν από το υστέρημα τους. Να…τους κάνω και να δανειστούν; Να χώσουν πακέτο; Και μην μου πει κανείς “μα αφού δεν χαλάγανε”, γιατί έχω δει ματς στη ζωή μου είτε εντελώς αβαβά να σπάνε από ατυχία (κάποτε ένα Γιούβε-Κιέβο που δεν ήρθε Χ), είτε να…ξεστήνονται 5' πριν τη σέντρα (κάποτε ένα Μίλαν-Ουντινέζε).

Ναι, ήξερα ότι κατά 99% είχαν “τελειώσει” Γιούβε και Μονπελιέ. ΔΕΝ είπα σε κανέναν δημόσια “all in”. Το τι έκανα εγώ, δεν αφορά κανέναν. Αναφέρομαι στην στήλη. Τα “φωτογράφισα”, τα έκανα πιό “λαικά”, σε δυάδες ή τριάδες, πλήρωσαν έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι ακόμα. Να “φουσκώσω” με τέτοιο τρόπο την κάβα δεν το θέλω.

Δεν έχει και νόημα. Η κάβα είναι εδώ γιά να σας δείξει την διαχείριση. Δεν…κάνω διαγωνισμό μονάδων. Απαξιώ. Και τέλος; Ο πιό σοβαρός λόγος: Εδώ μέσα είναι κάτι σαν σχολείο. Πολλοί τώρα μαθαίνουν. Οταν μαθαίνεις την αλφαβήτα, δεν πας από το Β στο Χ, αλλά στο Γ! Ας μάθουν λοιπόν όλο και περισσότεροι τα βασικά και εδώ είμαστε. Ενα ανώριμο (στοιχηματικά) μυαλό και ένα ευθραυστο (στοιχηματικά) στομάχι, δεν αντέχουν μπετ σαν αυτά.

Νομίζω με καταλαβαίνετε όλοι… Αυτά με όσα έγιναν. Πάμε στα φρέσκα. Θέμα πρώτο: Ντε Γκράαφσαπ. Κάιγεται. Η Εξέλσιορ έχασε και η Ντε Γκράαφσαπ με νίκη φεύγει από την τελευταία θέση. Ναι, είναι τελευταία. Αρα..μπάζο. Αλλά μην ξεγελιέστε, δεν είναι και τόσο μεγάλο. Οι απανωτές ήττες ήρθαν και ελέω ζόρικου προγράμματος. Τβέντε, Φεγενορντ, Αλμάαρ, ήταν οι τρεις από τις έξι τελευταίες αντιπάλους.

Λογικό ήταν να χάσει. Απόψε έχει ευκαιρία. Παίζει με την παντελώς αδιάφορη Ουτρέχτη. Πουθενά δεν πάει. Μα πουθενά. Και…κέρδισε την Εξέλσιορ στο τελευταίο της ματς αν αυτό σας λέει κάτι. Συν τοις άλλοις, η Ουτρέχτη σταθερά, χρόνια τώρα, είναι ομάδα (καλής και σκληρής) έδρας. Φέτος εκτός έχει 2-3-9 και 11-21 γκολ (ακόμα και η…Ντε Γκράαφσαπ που είναι τελευταία, είναι καλύτερη από την Ουτρέχτη εκτός, με 2-4-8!!).

Οχι ότι είναι κάτι ύποπτο στο ματς. Εν γνώσει μου όμως, παίζω το ψοφίμι. Και να χάσω, οκ, δεν τρέχει μία. Αλλά τα δεδομένα μου δίνουν κίνητρο. Και το 4.00 μου κάνει. Θέμα δεύτερο: Μπολόνια. Ολα ως χθες οδηγούσαν το ματς με την Κάλιαρι στο Χ. Με 37 η Μπολόνια, με 38 η Κάλιαρι, μιά χαρά ήταν. Εμ έλα που κέρδισε η Λέτσε με ανατροπή χθες (εδώ γελάνε).

Και έτσι απόψε το χινάρι πάει περίπατο. Οκ, εντελώς στα ίσα, μπορεί να έρθει. Δεκτόν. Αλλά… μήπως αλλάξαν τα “κόζια”; Μήπως (λέω τώρα) δούμε Μπόλόνια άσος σήμερα, ισοπαλία την Κυριακή (και πάει στους 41 και χαίρετε) και ταυτόχρονα η Κάλιαρι χάσει απόψε, μετά κάνει άσο την Κυριακή με την Κατάνια, και πάει κι αυτή 41 και όλοι…ευχαριστημένοι; Η Μπολόνια πχ με δύο ισοπαλίες (απόψε και στην Σιένα την Κυριακή) πάει 39 και μετά έχει Μίλαν.

Αρα…κάτι παραπάνω το θέλει. Καταλήγω: Πάω με τον άσο του 2.60. Είπαμε, μπορεί να έρθει αγωνιστικά ισοπαλία, μπορεί και να λέμε τρίχες αν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών η Λέτσε. Ομως με αυτά που τώρα ξέρω, πάω με τον άσο. Θέμα τρίτον: Σαραγόσα. Εδώ έχω ένα πρόβλημα. Δεν ξέρω τι θα κάνει η Βιγιαρεάλ τώρα που γράφω. Μπορεί κι εκεί ο Πελεγκρίνι να….

συγκινηθεί και να “αφήσει κάτι”. Αυτό το ματς, θα το δούμε στο live (σημειώστε, η ήττα της Λεβάντε χθες, κάνει σχετικά άνετη και την Μάλαγα γιά την 4αδα). Η Σεβίλλη, με όσα είδα στο ματς με την Μπιλμπάο, χωλαίνει επιθετικά. Εχασε πολλά γκολ. Και έχασε και τον Κανουτέ τώρα. Η Μπιλμπάο έφερ Χ χθες, η Ατλέτικο έχασε επίσης χθες, άρα η Σεβίλλη δεν βλέπει να ξεφεύγει καμιά.

Ο Χιμένεθ γυρνάει στο σπίτι του, μπορεί να…του δείξουν πόσο τον αγαπάνε. Μπορεί κι αυτός να…παρακαλέσει, όπως στην φωτό! Μπορεί και όχι. Οπως και με την Ντε Γκράαφσαπ, μπάζο παίζουμε και μπορεί να αρπάξουμε 4μπαλο στο κεφάλι! Το ερώτημα μου είναι ..τι το παίζουμε; Αν η Βιγιαρεάλ δεν κερδίσει, τότε και το Χ δεν είναι κακό. Για καμιά.

Αν η Βιγιαρεάλ το πάρει το ματς, τότε… τι γίνεται; Θέλει νίκη και η Σαραγόσα, αλλιώς η ψαλίδα θα ανοίξει! Βάζω στο ζύγι δύο ακόμα δεδομένα. Οτι η Σαραγόσα ήδη έχει κάνει τελευταία κάτι…κουφά. Και ότι -περιέργως- το ματς μπήκε τελευταίο στο πρόγραμμα, 9 το βράδυ Ισπανίας, που θα ξέρουν τι χρειάζεται η…Σαραγόσα! Πως να ποντάρω λοιπόν; Θα κάνω το εξής.

Θα ποντάρω διπλό. Αφού είναι το τελευταίο ματς, θα μπορώ (ξέροντας και τι έχει γίνει στο Μαδριγάλ) να κινηθώ. Να κάνω trading. Να πουλήσω. Να “στραφώ” στο Χ ενδεχομένως. Προς το παρόν, πάω με το 7.00 του διπλού. Και θα κάνω και κάτι άλλο. Καθοριστικό. Τα σημεία είναι τρία. ΔΕΝ θα πάω σε trixie. Το trixie είναι τέσσερις στήλες. Θα πάω σε μονά και δυάδες (και…κατιτίς στην τριάδα).

Τρεις στήλες παραπάνω, αλλά πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Γι αυτό και θα δείτε άλλες αποδόσεις στα μονά (στο ανταλλακτήριο) και άλλες στις δυάδες (σε μπουκ). Με αυτό τον τρόπο, είμαι πιό ευέλικτος, μπορώ να πουλάω στο καθένα, να εξσφαλίζω κέρδη. Και αν έρθουν δύο, ήρθε και μιά δυάδα, ακόμα καλύτερα. Ε, αν έρθουν τρία, καλο Πάσχα! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.150 μονάδες. Κέρδη από 10-11/4: 1004 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.154 μονάδες. Ποντάρισμα 12/4: Μονό αποδεκτό: Ντε Γκράαφσαπ 1 (4.10), 80 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπολόνια 1 (2.67), 134 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σαραγόσα 2 (8.00), 40 μονάδες. Δυάδες (τρεις): Ντε Γκράαφσαπ 1 (4.00)-Μπολόνια 1 (2.60)-Σαραγόσα 2 (7.00), από 40 μονάδες η κάθεμιά, σύνολο 120.

Τριάδα με τα τρία παραπάνω, 10 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 384 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.770 μονάδες. Είναι σαφές ότι με ένα, παίρνω όλο το μπετ ουσιαστικά πίσω. Και έχω “όπλο” και το trading. Σας υπενθυμίζω ότι θα είναι…οι κεραιες τεντωμένες και γιά την Βιγιαρεάλ, και γιά το δικό της live και γιά την Σαραγόσα μετά. Αντε, μήπως και…κάνουμε μιά καλή πράξη σήμερα, μέρα που είναι και σώσουμε ομάδες! Πριν σας αφήσω, αν σας απασχολεί, από τα αυριανά είναι πολύ πιθανό το Χ στο ντέρμπι κορυφής της Championship, Σαουθάμπτον-Ρέντινγκ.

Και αγωνιστικά, και…βαθμολογικά, εκεί οδηγούμαστε. Λίγο ήθελα να το ποντάρω. Δεν το κάνω, αλλά το αναφέρω. Τίποτα άλλο, ραντεβού το Μ. Σάββατο το μεσημέρι κατα τις 13.30-14.00, κλασικά. Οπότε, τότε θα σας ευχηθώ κιόλας! Αύριο δεν θα εμφανιστώ ούτε στο chat, θα είμαι εκτός Αθηνών και η μέρα δεν είναι γιά στοίχημα….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras