637

Κώστας Ζαφείρης

Μία – δύο πινελιές

Γεια χαρά σε όλους.

Ουσιαστικά, η σεζόν έχει ολοκληρωθεί κι αυτό που απομένει είναι μία – δύο πινελιές για να μπούμε στη διαδικασία γεμίσματος των μπαταριών εν όψει της επόμενης απαιτητικής χρονιάς που μας περιμένει.
Στην… πρίζα είναι οι τελικοί στη Γαλλία (η Μονακό προηγείται 2-1 της Βιλερμπάν/στις 3 νίκες ο τίτλος) και οι μικροί τελικοί στην Ελλάδα, με την Λάρισα να έχει από κάτω μέχρι στιγμής τον Προμηθέα (2-1) και παράλληλα την ευκαιρία να κατακτήσει την τρίτη θέση.


Κοινό σημείο και των τριών έως τώρα παιχνιδιών στη σειρά τα υψηλά σκορ: game 1: Προμηθέας – Λάρισα 78-89, game 2: Λάρισα – Προμηθέας 88-84 και game 3: Προμηθέας – Λάρισα 83-78. Κάτι λογικό από τη στιγμή που οι δύο ομάδες έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με επιθετικό ταλέντο και την άμυνα σε δεύτερο πλάνο στο μυαλό τους.
Σήμερα το απόγευμα, οι Θεσσαλοί υποδέχονται τους Πατρινούς και στην περίπτωση που «τσιμπήσουν» το ροζ φύλλο θα γράψουν ιστορία βάζοντας στο τσεπάκι τους την τρίτη θέση, την ίδια ώρα που ο Προμηθέας θα παίξει τα ρέστα του για το 2-2 και την επιστροφή της σειράς στην Πάτρα για το 5ο και το τελευταίο ματς των μικρών τελικών.


Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το σημερινό παιχνίδι είναι… χωρίς αύριο για τους φιλοξενούμενους (επί της ουσίας το διακύβευμα είναι μικρό γι’ αυτούς), όμως πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να το παλέψουν, κάτι άλλωστε που επισήμανε αρκετές φορές σε δηλώσεις του ο προπονητής τους Μάκης Γιατράς.
Εριξα ένα ψιλό στο χάντικαπ του Προμηθέα, με την ελπίδα, όντως οι παίκτες του να μην έχουν το μυαλό τους στις καλοκαιρινές διακοπές.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης