2535

Μάκης Μηνδρινός

Μία εβδομάδα μετά

Καρλάιλ και Εξετερ συναντήθηκαν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην έδρα της δεύτερης, με το ζευγάρι να διασταυρώνει τα ξίφη του και στην πρώτη φάση των πλέι οφ ανόδου. Επιστρέφει ο «μπομπέρ» Ντάνι Χίλτον στη Λούτον, που απουσίασε στις δύο τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Καρλάιλ – Εξετερ και Μπλάκπουλ – Λούτον συνθέτουν τα ζευγάρια των πλέι οφ της Λιγκ 2.

Ακολουθούν ρεβάνς στις έδρες των νυν φιλοξενούμενων (18/05). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση που μετά το δεύτερο ματς οι αντίπαλοι έχουν πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Οι νικητές θα αγωνιστούν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» την Κυριακή 28 Μαΐου, όπου θα διεκδικήσουν το τέταρτο εισιτήριο για τη Λιγκ 1 (Πόρτσμουθ, Πλίμουθ και Ντόνκαστερ τα άλλα τρία).

ΚΑΡΛΑΪΛ – ΕΞΕΤΕΡ (20:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1179 Γήπεδο: ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΠΑΡΚ (18.202) Απόσταση (χλμ.): 465 Σετ αποδόσεων: 2.25 – 3.40 – 2.75 *Στην κανονική περίοδο: Καρλάιλ – Εξετερ 3-2, Εξετερ – Καρλάιλ 2-3. *2-1-2 η πρόσφατη παράδοση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Καρλάιλ. *Στην Καρλάιλ περιμένουν πάνω από 10.000 κόσμο, ενώ περίπου 800 οπαδοί της Εξετερ θα βρεθούν στο «Μπράντον Παρκ».

ΚΑΡΛΑΪΛ Ρεπορτάζ: Χρειάστηκε δύο πέναλτι για να παραμείνει στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε ισάριθμες στιγμές (1-1 και 2-2), με τον Πρόκτορ στο 75’ να δίνει τη νίκη 3-2 στην έδρα της Εξετερ και παράλληλα τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Τη μοναδική φορά που βρέθηκε στη συγκεκριμένη διαδικασία (τη σεζόν 2004/05) κατάφερε να κερδίσει την άνοδο από την –τότε- Κόνφερενς στην Β’ Αγγλίας.

Πάντως και στα δύο φετινά παιχνίδια κόντρα στην Εξετερ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πήρε ισάριθμες νίκες με ανατροπή, όλες 3-2. Προς το φινάλε της σεζόν αυτό που την κράτησε… όρθια στη διεκδίκηση της 7άδας ήταν η εκτός έδρας επίδοση (2-2-0 στο πρόσφατο καρέ) και όχι αυτή του «Μπλάντον Παρκ» (1-1-2 στα 4 τελευταία εκεί).

«Θέλουμε όλο τον κόσμο στο πλευρό μας. Το γήπεδο πρέπει να βράζει, το χρειαζόμαστε αυτό. Θα απογοητευτώ αν δεν συμβεί», το σχόλιο του Κιθ Κερλ για το πρώτο ματς των πλέι οφ, που ποντάρει αρκετά στην ώθηση του κόσμου. «Το μήνυμα που έχω δώσει όλη την εβδομάδα στους παίκτες μου είναι να παίξουν το παιχνίδι τους, να μην σκέφτονται τίποτα άλλο.

Εννοείται θα υπάρξει νευρικότητα, αλλά δεν πρέπει να μας επηρεάσει», δήλωσε ο προπονητής των «μπλε». Αγωνιστικά νέα: Εγινε αναγκαστική αλλαγή ο Ιμπέρε (φορ, 38/12) στο πιο πρόσφατο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Επίσης αμφίβολος και με λιγότερες ελπίδες για είσοδο στην αποστολή έχει ο Κένεντι (μεσοεπιθετικός, 27/10) που λείπει αρκετό καιρό παρότι κάνει κανονικά προπονήσεις.

Εκτός παραμένει ο Τζόουνς (μέσος, 28/0). Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 2 νίκες – 3 ισοπαλίες – 1 ήττα, 11-10 τέρματα, 2 under-4 over ΕΞΕΤΕΡ Ρεπορτάζ: Το πάλεψε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Καρλάιλ (2-1 στο πρώτο 45λεπτο) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όμως στην επανάληψη παρέδωσε… πνεύμα και ηττήθηκε με ανατροπή 2-3.

Οπως στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο γήπεδο της Καρλάιλ, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: ανατροπή! Στην πρόσφατη μάχη τους (6/5), βέβαια, δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο για τους παίκτες του Τίσντεϊλ, καθώς είχε κριθεί τόσο η συμμετοχή τους στα πλέι οφ, όσο και η 5η θέση, με τη συγκεκριμένη ήττα απλώς να κρίνει τον αντίπαλό τους.

Φέτος είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Εξετερ που μπαίνει σε πλέι οφ ανόδου (σε όλες τις κατηγορίες), στις δύο προηγούμενες φορές δεν κατάφερε να κερδίσει το πρώτο ματς (και στα δύο ως γηπεδούχος) έχοντας μάλιστα 2/2 ήττες! Αν και ξεκίνησε άσχημα σε εκείνα τα πλέι οφ, προκρίθηκε στους τελικούς με δύο διπλά. Κοινή συνιστάμενη και των δύο προηγούμενων συμμετοχών σε πλέι οφ, ο άνθρωπος του… πάγκου, καθώς και τότε προπονητής ήταν ο Πολ Τίσντεϊλ.

«Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει φέτος, που βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία έπειτα από μία δύσκολη σεζόν. Όταν κάποια στιγμή βρεθήκαμε στις τελευταίες θέσεις δήλωσα ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών και βλέπετε τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην κατηγορία, το κάναμε τόσο στο Ντόνκαστερ, όσο και στο Πόρτσμουθ.

Πηγαίνουμε στο γήπεδο της Καρλάιλ, σε ένα παιχνίδι που θα είναι διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, τώρα σαφώς όλα αλλάζουν», το σχόλιο του Πολ Τίσντεϊλ. Μία Εξετερ που είχε τη δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πίσω από την Πλίμουθ. Αγωνιστικά νέα: Οι Γούντμαν (αριστερό μπακ, 33/0) και Οκλεϊ (μέσος, 19/0) που έλειπαν τους τελευταίους δύο μήνες επιστρέφουν και ίσως τους δούμε κανονικά στην αποστολή.

Εκτός ο Σίμπσον (φορ, 26/1). Δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα. Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 3 νίκες – 0 ισοπαλίες – 3 ήττες, 10-8 τέρματα, 2 under-4 over ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΛΟΥΤΟΝ (20:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1178 Γήπεδο: ΜΠΛΟΥΜΦΙΛΝΤ ΡΟΟΥΝΤ (16.750) Απόσταση (χλμ.): 206 Σετ αποδόσεων: 2.30 – 3.15 – 2.85 *Στην κανονική περίοδο: Μπλάκπουλ – Λούτον 0-2, Λούτον – Μπλάκπουλ 1-0.

*Εξι διαδοχικές νίκες μετράει η Λούτον κόντρα στην Μπλάκπουλ ανεξαρτήτως έδρας. *Τηλεοπτικό. Η Λούτον εξάντλησε τα 1.700 εισιτήρια που πήρε. Πάντως, από πλευράς Μπλάκπουλ δεν περιμένουμε τίποτα σπουδαία, αφού η αποχή των οπαδών από το γήπεδο δεν θα αλλάξει λόγω πλέι οφ. ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ Ρεπορτάζ: Εκανε το καθήκον της στο πέσιμο της αυλαίας στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, επικράτησε 3-1 της υποβιβασμένης εδώ και καιρό Λέιτον και «σφράγισε» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου.

Για 5η φορά μπαίνει στη διαδικασία πλέι οφ τα τελευταία 17 χρόνια (από τη σεζόν 2000-01 και μετά), στις τέσσερις κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο, στη μία από αυτές ηττήθηκε στον τελικό. Μία άσχημη χρονιά, κυρίως λόγω εξωαγωνιστικών ζητημάτων, οδεύει να ολοκληρωθεί με χαμόγελα, σε περίπτωση δηλαδή που έρθει η άμεση επιστροφή στην Α’ Αγγλίας.

Αφορμή της γκρίνιας και της αποχής των οπαδών από τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος, η κόντρα τους με τη διοίκηση Οϊστον, μία κόντρα που δεν έχει σβήσει, αφού και πριν το παιχνίδι υπήρξε πορεία εκτός γηπέδου με έντονα… παρατράγουδα! «Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε φέτος να πάρουμε την απευθείας άνοδο, όμως καλούμαστε να βγούμε ζωντανοί από μία δύσκολη σειρά αγώνων.

Γνωρίζουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ, τόσο απέναντι στη Λούτον, όσο και στην υπόθεση της ανόδου», δήλωσε ο Γκάρι Μπόιερ. Αγωνιστικά νέα: Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα πλην των ΜακΑλιστερ (εξτρέμ, 22/0) και Ματ (φορ, 32/3) που λείπουν καιρό. Ο τελευταίος ενδέχεται να μπει στην αποστολή, όμως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του.

Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 3 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες, 8-5 τέρματα, 3 under-3 over ΛΟΥΤΟΝ Ρεπορτάζ: Τι και αν ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, τι και αν παρουσιάστηκε με μικροαλλαγές, έδειξε τα… δόντια της στη Μόρκαμ, φτάνοντας στη νίκη 3-1 χάρη στα γκολ των Βάσελ (28’) και Μάριοτ (74’, 86’). Με αυτό το τρίποντο «έκλεισε» θετικά το πρωτάθλημα, έκανε 3/3 νίκες στο φώτο-φίνις και μπαίνει με πατημένο γκάζι στη διαδικασία των πλέι οφ.

Στις τρεις τελευταίες φορές (σεζόν 2009-2012) που συμμετείχε σε πλέι οφ ανόδου -όλες από την Κόνφερενς στη Β’ Αγγλίας- δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο! «Οι διαφορές είναι μικρές στα πλέι οφ, δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί, ούτε η ομάδα που έχει λίγες πιθανότητες. Κόντρα στην Μπλάκπουλ θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Τα περιμένω αρκετά σφιχτά και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση», το σχόλιο του Νέιθαν Τζόουνς.

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε ο «μπομπέρ» και πρώτος σκόρερ της ομάδας Χίλτον (φορ, 38/21) που απουσίασε στις δύο τελευταίες στροφές της κανονικής περιόδου. Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Τζάστιν (δεξί μπακ, 29/1) κόντρα στη Μόρκαμ, ωστόσο θα βρεθεί στην αποστολή. Αμφίβολοι οι Μάλινς (στόπερ, 23/0) και Κουκ (μεσοεπιθετικός, 35/3) που λείπουν το τελευταίο διάστημα, ίσως ένας από τους δύο θα μπει στην αποστολή.

Τραυματίας καιρό ο ΜακΓκίχαν (μέσος, 24/10). Bet Info: Η φόρμα της στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος: 4 νίκες – 2 ισοπαλίες – 0 ήττες, 13-6 τέρματα, 2 under-4 over   Πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος