1881

Μάκης Μηνδρινός

Μία μεγάλη και δύο μικρές

Καλό μήνα! Τελικά αν και μικρό, μια χαρά ήταν το μεσοβδόμαδο. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ έφερε κέρδος, αναφορά έγινε και στην Τσέστερφιλντ που κέρδισε και στην Μπέρμιγχαμ που επίσης κέρδισε, ακόμα και η Γιουνάιτεντ που λέγαμε πως είναι δίκαιο φαβορί, το επιβεβαίωσε. Η Τότεναμ, από την άλλη, ήταν κατώτερη των προσδοκιών, το ίδιο και η Μπέρνλι.

Πάμε κατευθείαν στα επόμενα λοιπόν. Μεγάλο κουπόνι, φουλ πρόγραμμα στην Αγγλία, όμως από ποιότητα δεν μπορώ να πω ότι πετάω και τη σκούφια μου.

Πρέμιερ Λιγκ

Ντεμπούτο Μπρένταν Ρότζερς στη Λέστερ και συμπίπτει με το εκτός έδρας παιχνίδι στο Γουότφορντ. Λίγες ημέρες πριν, στην εμβόλιμη μεσοβδόμαδη αγωνιστική, η Λέστερ έβγαλε αντίδραση κερδίζοντας την Μπράιτον 2-1 εντός έδρας.

Η Γουότφορντ, από την άλλη, έκανε μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις και συνετρίβη στο «Ανφιλντ» (5-0). Το διπλό πριν από τα μεσοβδόμαδα ματς ήταν στο 3,40, τώρα είναι στο 3,00. Το σκέφτηκα λίγο, αλλά η απόδοση δεν μου δίνει την ώθηση να το πάρω απόφαση!

* Επίσης πριν από τα μεσοβδόμαδα ματς, το διπλό στο ΤότεναμΑρσεναλ έδινε 4,00.

Τώρα είναι στο 3,65. Μεσολάβησε η ήττα και κυρίως η μέτρια εμφάνιση της Τότεναμ απέναντι στην Τσέλσι αλλά και η καλή εμφάνιση της Αρσεναλ απέναντι στην Μπόρνμουθ (5-1). Πάντα ιδιαίτερα τα Τότεναμ – Αρσεναλ, είναι γνωστή η κόντρα των δύο ομάδων, το μομέντουμ δείχνει να είναι με τους φιλοξενούμενους. Ισως έπαιρνα το ρίσκο αν το διπλό παρέμενε στα επίπεδα του 4,00.

Αλλά όπως και να ΄χει είναι ζόρικο.

* Το ΕβερτονΛίβερπουλ είναι ματσάρα, για πολλούς λόγους. Και γιατί είναι από τα κλασικά εγγλέζικα ντέρμπι (έστω και χωρίς μεγάλη αντιπαλότητα) αλλά κυρίως επειδή υπάρχει περίπτωση να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος. Εχουμε φτάσει σχεδόν στην τελική ευθεία και κάθε απώλεια βαθμών για Λίβερπουλ και Σίτι θα μετρήσει πολύ στη μάχη για τον τίτλο.

Σίγουρα δεν είναι για 1,60 το διπλό. Μπορεί ανάμεσα στους συλλόγους, όπως είπαμε, να μην υπάρχει κάποια τρομερή αντιπαλότητα, όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα μεταξύ τους συνήθως έχουν πολύ μεγάλη ένταση, ξύλο και ενίοτε αποβολές. Είναι, άλλωστε, το ζευγάρι με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ! Δεν θα παίξω γιατί την Εβερτον εντός έδρας δεν την εμπιστεύομαι, από την άλλη δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η Λίβερπουλ αφήσει βαθμούς στο «Γκούντισον Παρκ».

Τσάμπιονσιπ

Στόουκ – Νότιγχαμ: Εδώ νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε, αν και το διπλό είναι σε καθοδική πορεία. Ηταν στο 3,80, τώρα είναι στο 3,50, μέχρι εκεί είναι ΟΚ. Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet, η διαφορά τους είναι στον… σφυγμό. Η Νότιγχαμ με την αλλαγή προπονητή δείχνει ότι είναι ικανή να το παλέψει για τα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το αν στο τέλος θα τα καταφέρει.

Η Στόουκ, από την άλλη, μοιάζει να έχει ρίξει… λευκή πετσέτα. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματά της, είναι κυρίως οι… ξενερουά εμφανίσεις της. Η Στόουκ έχει πολλούς παίκτες με παραστάσεις από Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις άρχισαν να απομακρύνονται τα πλέι οφ, οι περισσότεροι έβγαλαν ξενέρωμα στον αγωνιστικό χώρο. Η Νότιγχαμ έρχεται από τη μεγάλη νίκη στο σπουδαίο ντέρμπι κόντρα στη Ντέρμπι (1-0) και νομίζω ότι το ματς στο Στόουκ έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Λιγκ 1

Μια σκέψη είναι η Γουίμπλεντον στο Σριούσμπερι, που έρχεται από δύο σερί διπλά, ενώ στο τελευταίο πάλεψε πολύ κόντρα στην Τσάρλτον (2-1, στις καθυστερήσεις). Ετσι κι αλλιώς ο εκτός έδρας απολογισμός της είναι καλύτερος από τον εντός. Πρέπει, βέβαια, να πούμε ότι και η Σριούσμπερι είναι σε καλή φάση.

Μεγάλη νίκη την Τρίτη επί της Ντόνκαστερ (2-0), αλλά και επιπλέον κούραση. Επειδή όλα καταλήγουν στην απόδοση, νομίζω ότι ξεφεύγει το 4,50.

Λιγκ 2

Λίγα πράγματα. Ουσιαστικά δεν με απασχόλησε κανένα στα σοβαρά. Λίγο παραπάνω είδα τη Νορθάμπτον στο εκτός με την Κρου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το 3,50 είναι και το λάθος της χρονιάς.

Κάπου εκεί το περίμενα. Οπότε για μένα η Λιγκ 2 είναι No Bet.

Νάσιοναλ Λιγκ

Τρεις ήταν οι αρχικές σκέψεις: Μπάροου στην Μπάρνετ (στο 3,85), Ντάγκεναμ στο Χάρογκεϊτ (στο 5,75) και Χάρτλπουλ στο Σάτον (στο 3,80). Και μία ήταν πιο… ακραία (Τσέστερφιλντ στο 5,40). Η Μπάρνετ, για τα λέμε όλα, μόνο στον Stoiximan είναι στο 3,85.

Στη Novibet είναι στο 3,65. Στην Bet365 έχει πέσει στο 3,30 και νομίζω ότι με βάση την εικόνα των δύο ομάδων τελευταία, το 3,30 είναι μια πιο δίκαιη απόδοση. Προφανώς έχει τεράστια διαφορά το 3,85 με το 3,30. Και από τη στιγμή που θεωρώ δίκαιο το 3,30, το 3,85 το είναι λάθος.

Η Μπάρνετ μεσοβδόμαδα έχασε 2-0 από την Τσέστερφιλντ και έχει αρχίσει να παίζει ένα ματς κάθε τρεις μέρες.

Κοιτάξτε τη βαθμολογία και δείτε τα παιχνίδια της: έχει 30 όταν οι περισσότερες ομάδες μετρούν 35 ματς! Αυτό σημαίνει ότι θα παίζει συνεχώς εξ αναβολής ματς. Δεν έχει κάνα σούπερ βαθύ ρόστερ, οπότε είναι λογικό να βγάλει κούραση. Η Μπάροου έχει 4 ισοπαλίες στα 5 τελευταία (και μία νίκη). Από τις 5 Γενάρη έχει να χάσει, ενώ μεσοβδόμαδα δεν είχε υποχρεώσεις.

* Η Ντάγκεναμ είναι καλή εκτός, έρχεται από σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Σάτον («φτωχό» το 1-0) και γενικά είναι πολύ ύπουλη ομάδα. Από την άλλη, η Χάρογκεϊτ έρχεται από το 1-0 στην έδρα της Τσέστερφιλντ και κέρδισε μάλλον δίκαια, αν και στο τέλος γλίτωσε από το δοκάρι την ισοφάριση. Η Ντάγκεναμ πιστεύω θα σκοράρει (η Χάρογκεϊτ τρώει εύκολα γκολ και δύσκολα θα κρατήσει δεύτερο σερί ματς το μηδέν), από ‘κει και πέρα πρέπει να είναι σταθερή πίσω.

Το 5,75 ξεφεύγει…

* Η Χάρτλπουλ έχουμε πει ότι είναι επικίνδυνη ομάδα και ειδικά εκτός έδρας μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με τον τρόπο που παίζει. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάρει κάτι από το παιχνίδι με τη Σάτον, εξάλλου η τελευταία δεν είναι καλά τελευταία και προέρχεται από προβληματική εμφάνιση.

* Με την Τσέστερφιλντ το βασικό πρόβλημα είναι ότι το 5,40 έγινε 4,85.

Τη Ρέξαμ την έχω σταμπαρισμένη, την ανέφερα και σε προηγούμενες στήλες. Σερί εκτός έδρας ματς, είχαμε μιλήσει για κόντρα στο ματς με την Γκέιτσχεντ και τον… έσωσε στο τέλος το βαθμό (1-1). Η Τσέστερφιλντ έβγαλε διπλό στην Μπάρνετ μεσοβδόμαδα, γενικά είναι ανεβασμένη με την αλλαγή προπονητή και το θεωρώ πολύ ύπουλο το ματς. Αλλά ήθελα να παραμείνει πάνω από 5,00.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά, η Στόκπορτ είναι αήττητη 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, 14 στο πρωτάθλημα. Και μεσοβδόμαδα νίκησε ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ, την Μέιντστοουν, με σκορ 3-0, προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Trophy. Γενικά, προφανώς είναι καλά. Οι δύο αστερίσκοι που βάζω είναι:

* Ισως είναι περισσότερο ταλαιπωρημένη λόγω των δύο αγώνων της κόντρα στην Μέιντστοουν.

* Παίζει με την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία! Η Σπένιμουρ έχει 7 σερί νίκες, είναι ξεκούραστη και καμία άλλη στην κατηγορία τα 9 διπλά της.

Οσο και να σέβομαι την Στόκπορτ, το 4άρι του διπλού είναι λάθος. Θυμάστε είχαμε αναφερθεί και πάλι στη Στόκπορτ, στο τελευταίο της εντός με την Σάουθπορτ. Τότε το γύρισε από 0-2 σε 3-2.

Η Σπένιμουρ είναι πιο αξιόπιστη από τη Σάουθπορτ…

Στη σούμα. Από Πρέμιερ είπαμε για Αρσεναλ στο 4,00, από Τσάμπιονσιπ για Νότιγχαμ στο 3,50, από Λιγκ 1 για Γουίμπλεντον στο 4,50, από Λιγκ 2 τίποτα, από Νάσιοναλ Μπάροου (στο 3,85), Ντάγκεναμ (στο 5,75), Χάρτλπουλ (στο 3,80) και Τσέστερφιλντ στο 4,85 και από Βορρά την Σπένιμουρ (4,00). Νότιγχαμ θα παίξω σίγουρα.

Από ‘κει και πέρα αφήνω οριακά Μπάροου και παίζω λίγα σε Ντάγκεναμ και Σπένιμουρ. Νέα στήλη την Τρίτη και update αν προκύψει κάτι.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος