537

Μάκης Μηνδρινός

Μία ξεκάθαρη επιλογή

Καλό μουντιαλικό μήνα να έχουμε! Δεν τα είπαμε μεσοβδόμαδα, έκανα ένα μικρό break, πολύ απλά γιατί αφενός στοιχηματικά δεν με ενδιέφερε κάτι, αφετέρου επειδή δεν θέλω να εκβιάσω τίποτα όσον αφορά το στοίχημα.

Ένα ματς μου άρεσε μεσοβδόμαδα, η Νάπολι στο Λίβερπουλ. Από τη στιγμή που το διπλό έπεσε από το 4,00+ στο 3,60, πάει κι αυτό, σβήσιμο.

Η όποια αξία χάθηκε και δεν είχα καμία διάθεση να ακολουθήσω την τάση και να παίξω το διπλό σε αυτή την απόδοση. Ίσως αν ένιωθα «ζεστός» να έπαιζα, γιατί αντικειμενικά το συγκεκριμένο διπλό, με τις συνθήκες που υπήρχαν πριν από τον αγώνα, θα έπρεπε να δίνει μαξ 3,20. Κάτι άλλωστε που αποδείχθηκε κιόλας κατά τη διάρκεια του ματς, η Νάπολι θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς, για μερικά χιλιοστά δεν βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Anyway, ήταν γενικά ένα διήμερο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ο κόσμος πρέπει να κέρδισε από τη στιγμή που είδαμε και πολλά over. Και στα χθεσινά όμως, φυσιολογικά κινήθηκαν τα περισσότερο, πολλά φαβορί πέρασαν, άρα κέρδισε ο πολύς κόσμος.

Πάμε στα φρέσκα, όπου έχουμε και τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Θα δείτε κάμποσες άγνωστες ομάδες, είναι ωραία η συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου, βγάζει ωραίες ιστοριούλες (θυμάστε οι παλαιότεροι ότι κατά καιρούς έχουμε γράψει κάμποσες ιστορίες βγαλμένες από τις μικρές αυτές ομάδες που ο περισσότερος κόσμος δεν τις γνωρίζει).

Γενικά, πάντως, στοιχηματικά, νομίζω ότι και πάλι έχουμε πολύ μέτριο κουπόνι στην Αγγλία. Στην Πρέμιερ Λιγκ σχεδόν τίποτα. Ένα ύπουλο Λιντς – Μπόρνμουθ (κυρίως λόγω απόδοσης, δεν υπάρχει 1,70 άσος και 4,75 διπλό. Πιθανόν να κερδίσει η Έβερτον (στο 2,40 με τη Λέστερ) και τίποτα άλλο! Ματσάρα Τσέλσι – Άρσεναλ, πολύ ενδιαφέρον και το Τότεναμ – Λίβερπουλ, πιθανό goal/goal σε απόδοση αουτσάιντερ στο Σίτι – Φούλαμ και τέλος.

Στην Τσάμπιονσιπ εστίασα λίγο παραπάνω στο αποψινό Ρέντινγκ – Πρέστον, δύο πολύ περίεργες ομάδες. Η Ρέντινγκ που ξεκίνησε με στόχο την παραμονή και πραγματοποιεί αρκετά καλή πορεία και η Πρέστον που στοχεύει στα πλέι οφ , είναι κοντά στην εξάδα αλλά δεν τη λες και υπόδειγμα αξιοπιστίας. Παρ’ όλα αυτά προέρχεται από δύο καλές νίκες και γενικά δείχνει αυτό το διάστημα να πατάει καλύτερα από τη Ρέντινγκ, η οποία έχει μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια της.

Στο 3,20 το διπλό.

Στα υπόλοιπα δεν έχω κάτι.

Στο Κύπελλο, στον πρώτο γύρο που βρισκόμαστε (η πρόκριση δίνει 41,000 λίρες), έχει περισσότερο ενδιαφέρον η ιστορία της κάθε Σάουθ Σιλντς, Μπράκνελ Τάουν, Νίνταμ Μάρκετ ή Μέρτιρ Τάουν, παρά το καθαρά στοιχηματικό.

Ας πούμε προπονητής στη Σάουθ Σιλντς (μια ομάδα στο Βορρά της Αγγλίας, κοντά σε Σάντερλαντ και Νιουκάστλ) είναι ο Κέβιν Φίλιπς, παλιός διεθνής Αγγλος, παίκτης της Σάντερλαντ για χρόνια, μεγάλη μορφή στα αγγλικά γήπεδα.

Μιλάμε για μια ομάδα που κόβει κατά μέσο όρο 2.000 εισιτήρια στην 7η κατηγορία! Αντίπαλος είναι η Φόρεστ Γκριν και οι μπουκ το φοβούνται φουλ, αφού ο άσος είναι στο 4,50. ΟΚ, να παίξω μια ομάδα που δεν έχω δει, να παίξει μια ερασιτεχνική ομάδα, αλλά στο 4,50 και ενώ έχουν τρεις κατηγορίες διαφορά; Μπαααα!

Καθαρά στοιχηματικά, εκείνο που ξεχωρίζει είναι σίγουρα το Στόκπορτ – Σουίντον.

Το διπλό για κάποιο λόγο είναι στο 4,75 και ειλικρινά ψάχνω να βρω το λόγο. Αγωνιστικά, η Σουίντον είναι μια χαρά. Είναι 4η στη Λιγκ 2, από τα φαβορί για τα πλέι οφ, με καλή φόρμα και μόλις τρεις ήττες σε 17 ματς. Στο δε τελευταίο, συνέτριψε 5-2 εκτός έδρας την ισχυρή Μάνσφιλντ. Η Στόκπορτ, που ξεκίνησε τη σεζόν ως φαβορί για την άνοδο, είναι στη μέση της βαθμολογίας προερχόμενη από τέσσερα ματς δίχως ήττα.

Είναι δηλαδή κι αυτή καλά, χωρίς όμως η μέχρι τώρα εικόνα της να μπορεί να δικαιολογήσει το 1,80 του άσου. Το αντίστοιχο μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα έληξε 1-1.

Έψαξα αρκετά το ρεπορτάζ, μήπως έχει προκύψει κάτι από εκεί που μου διαφεύγει. Τίποτα απολύτως. Ισα ίσα, βλέπω τον προπονητή της Σουίντον να δηλώνει πως –σε αντίθεση με το Τρόφι και το Λιγκ Καπ όπου έκανε φουλ ροτέισον- θα το κυνηγήσει το Κύπελλο και για οικονομικούς λόγους.

Υπάρχουν χρέη στην ομάδα και, όπως ο ίδιος είπε, τα χρηματικά έπαθλα από το Κύπελλο μπορούν να δώσουν μεγάλο μπουστάρισμα στο σύλλογο.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο, για μένα είναι ξεκάθαρο σημείο το διπλό.

Από ‘κει και πέρα, όποιος έχει όρεξη για κάποιο… μπαμ, υπάρχει το Πίτερμπορο – Σάλφορντ, με το διπλό στο 7,50. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά μία κατηγορία, η Πίτερμπορο από τα φαβορί για την άνοδο στη Λιγκ 1, η Σάλφορντ το παλεύει για την άνοδο στη Λιγκ 2.

Η ιστορία της Σάλφορντ γνωστή, την έχουν οι πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλουν να τη βγάλουν στην επιφάνεια, θεωρώ δεδομένο ότι θα κυνηγήσει την πρόκριση. Για την Πίτερμπορο τα είπαμε πριν λίγο και στην εκπομπή με τον Βασίλη, προφανώς είναι το φαβορί, αλλά είναι… ιδιαίτερη ομάδα.

Στη σούμα. Σουίντον παίζω και θα ρίξω και μια μονάδα στη Σάλφορντ, στο 7,50.

Τίποτα άλλο από Αγγλία, τα λέμε ξανά τη Δευτέρα στο vidcast/podcast και την Τρίτη νέα στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος