1766

Billaras

Μίξη Λάτιν-Σκανδιναβίας!

Γιά την Εθνική μας τα έγραψα όλα στο Editorial και ας μην είχε γίνει το ματς με την Αρμενία. Και που έγινε, δεν έχω να αλλάξω κάτι, απλώς να προσθέσω ότι κακώς δεν έπαιξα διπλό. Αφου “φώναζε” η κηδεία από χιλιόμετρα. Οταν το συναίσθημα κερδίζει την λογική, δεν είναι καλό στο στοίχημα. Τέλος παντων, θα τις ξαναδούμε τις “δικές μας” Εθνικές σε τρεις μήνες (εκτός αν έχουμε εξελίξεις, οπότε θα τις σχολιάσουμε).

Περνάμε στις “άλλες” Εθνικές, δηλαδή τις λατίνες. Είμαστε και φάση ημι-διακοπών (ξέρετε, που δεν έχει και τίποτα άλλο ποδοσφαιρικό-στοιχηματικό, αλλά δεν είναι και κατακαλόκαιρο, δεν έχουμε φύγει για μπάνια), κολλάει μιά χαρά τώρα το Κόπα Αμέρικα. “Κάτι” θα βλέπουμε, “κάτι” θα παίζουμε, αλλά…όχι και πολλά-πολλά.

Χθες την Βραζιλία δεν την είδα.

Μαύρη νύχτα (γέλια). Ελεγα θα αντέξω, πήγα με παρέα γιά μπύρες, γύρισα 01.30, έκατσα τηλεόραση, δεν άντεξα. Γέρασα ο έρμος! Σήμερα στις 10 η Βενεζουέλα, στη 1 τη νύχτα η Αργεντινή, ταμάμ γιά να δούμε τόπι. Οκ, Σάββατο είναι, πολλοί θα χάσουν το πρώτο ελεώ βόλτας (μάλλον κι εγώ) αλλά στο δεύτερο θα είμαι παρών, ελάτε chat 1 με 3 να το…ξενυχτήσουμε λίγο.

Χθες δεν ανέβασα, ενώ το είχα σκοπό στο μυαλό μου. Ο λόγος; Δεν βρήκά κάτι καλό γιά άντε-ποστ, γιά κάποιο μακροχρόνιο στοίχημα στο Κόπα Αμέρικα. Εχω και ως πάγια τακτική να θέλω να βλέπω τις ομάδες, αυτό ισχύει πάντα. Οπότε έκανα πίσω και θα πηγαίνουμε step by step, παιχνίδι με παιχνίδι. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ίσως αλλάξει και η ροή στηλών, όπως και τα update.

Ας πούμε, μπορεί να βάλω ένα update αύριο ή τη Δευτέρα. Το βέβαιο είναι ότι θα είμαι στο chat -εξαιρώντας το σημερινό νωρίς- στα περισσότερα παιχνίδια. Γιατί γυρίζει στο νου μου ότι η καλύτερη επιλογή ίσως να είναι το live.

Σήμερα λοιπόν, έχουμε Βενεζουέλα-Περού. Η μιά με καλά αποτελέσματα στα φιλικά, η άλλη με άσχημα.

Βέβαια, τα φιλικά…είναι φιλικά, αυτό εννοώ όταν λέω ότι πρέπει να τις δούμε. Σημαντικό ματς γιατί θα παιχθεί η 2η θέση του ομίλου με δεδομένο ότι η Βολιβία είναι ο αδύναμος κρίκος και η Βραζιλία θα είναι πρώτη. Πολλοί πάνε στην Βενεζουέλα. Εγώ θα πάω στην ισοπαλία. Λίγα τις χωρίζουν, στις πρεμιέρες κανείς δεν θέλει να χάνει, μένουν ανοιχτοί οι λογαριασμοί και οι ελπίδες, ενώ περνάνε και κάποιες τρίτες, οπότε περιμένω λίγα ρίσκα.

Θα πάρω το 3,00 της ισοπαλίας. Στο Αργεντινή-Κολομβία μένω αμέτοχος. Live (αν μας προκύψει κάτι) και τέλος. Δεν ξέρω πως θα είναι με Σκαλόνι η Αργεντινή, δεν ξέρω τις διαθέσεις του Μέσι. Οπως διάβασα κάπου εύστοχα, ως τώρα ο Μέσι πληγωνόταν με την Εθνική και γύρναγε στο “καταφύγιο” της Μπάρτσα να πάρει τα πάνω του. Τώρα είναι…ανάποδα.

Ειναι πληγωμένος από τα φετινά με τους καταλανούς και ίσως ξεσπάσει εδώ. Η Κολομβία είναι σταθερή αξία, οριακό ματς, πάσο λοιπόν. Γιά το Παραγουάη-Κατάρ αν μου αρέσει κάτι θα έχουμε update αύριο.

Ψάχτηκα και για ειδικά, τζίφος κι εδώ, οπότε μένω με το Χ στο Βενεζουέλα-Περού.

Και τι άλλο έχει το μενού; Κάτι σκανδιναβικά.

Ενα μου γυάλισε. Αυριανό. Ελπίζω να μην με περιμένει η ατυχία όπως με την Μιάλμπι προ εβδομάδος και έχουμε ισοφαρίση στα χασομέρια.

Αναφέρομαι στο αυριανό νορβηγικό Σπάρτα-Οντ. Προφανώς και εικόνα δεν έχω. Αλλά όταν βλέπω τη μιά με 1-4-4 σε εννιά ματς και τέσσερις σερί ήττες και την άλλη με 7-1-1 και τέσσερις σερί νίκες, με γυμνό μάτι το διπλό το κοστολογώ στο 2,35-2,40.

Και το βρίσκω στο 3,10! Η μιά δεν σκοράρει με τίποτα (7 γκολ σε 9 ματς) η άλλη δεν τρώει με τίποτα (6 γκολ παθητικό σε 9 ματς). Κάτι σε 0-1 ή 0-2 το κόβω. Κλασική περίπτωση value bet, δεν το ψειρίζω άλλο.

Οπότε, έκλεισα. Μονά και δυάδα, το Χ της Βενεζουέλας και το διπλό της Οντ. Οτιδήποτε άλλο, θα το δουμε είτε live, είτε με update.

Καλές βουτιές (γιατί έχουμε και τριημεράκι)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras