4228

Billaras

Μακριά από τα “λαμπερά”!

Η Κυριακή τελικά αποδείχτηκε όντως καλύτερη του Σαββάτου, πήραμε…κατιτίς και ισιώσαμε! Η κάβα πέρασε τις 20.000, πήγε σε θετικό πρόσημο, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό, ποτέ δεν θα είναι αυτό. Είναι να καταλάβουν όλοι πως έγινε κατανομή πονταρισμάτων, αυξομειώσεις και εν τέλει, παίζοντας όλο το διήμερο πάνω από 1.000 μονάδες και με το Σάββατο κακή μέρα (και με τεράστιο ρίσκο από μέρους μου), να έρθει το βράδυ της Κυριακής και να είμαι από πάνω.

ΑΥΤΟ θα ήθελα να μελετήσουν όλοι καλά. Το δεύτερο ζητούμενο είναι να μείνουμε….εκεί. Προσέξτε: Οχι ντε και καλά να ανέβουμε. Καλό θα είναι μεν, όχι απαραίτητο δε. Αν εγώ μπορώ να μένω στο κεφάλαιό μου για 17 μέρες (από την 1η Σεπτέμβρη) και αυτό το διατηρήσω, τότε μαθηματικά θα έρθει η καλή νίκη. Το πότε δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι το πάτωμα θα με απασχολεί πάντα, όχι το ταβάνι.

Και γιά να κλείσουμε με την Κυριακή, καλά τα “μπράβο” και τα θετικά σχόλια, αλλά μέσα μου ξέρω καλά ότι έκανα ένα λάθος, που ονομάζεται Οσασούνα. Λάθος μπετ ήταν αυτό βάση φόρμας. Απέρριψα πχ την Φιτέσε που πήγαινε τραίνο και πόνταρα Οσασούνα. Λάθακι… Αυτό θα άλλαζα μονάχα προχθές, ή μάλλον αυτό και…κάτι ακόμα, έπρεπε να παίξω Λοριάν.

Μου έβγαλε τα μάτια, εντυπωσιακή, ενώ το σημείο ήταν “κυκλωμένο” μεν, κράτησα μόνο το over δε. Αυτό δεν ήταν λάθος, ήταν απλώς κακή χημεία…. Πάμε στα φρέσκα. Ναι, ξέρω, έχει Champions League. Κι εγώ γουστάρω. Ως φίλαθλος όμως και ως ποδοσφαιρόφιλος. Οχι ως κουμαρτζής. Δικιά μου …πατέντα είναι αυτό το “η χρυσή φάκα”. Εγώ το βάφτισα έτσι.

Και επιμένω σε αυτό. Στο σεντόνι οι μπουκ σπάνια κάνουν λάθος, άρα σπάνια βρίσκεις αξίες. Επίσης, στο σεντόνι όλοι (νομίζουν οτι) ξέρουν τις ομάδες και πάνε…γιούργια. Ο συνδυασμός αυτός, κακών συνήθως αποδόσεων και …ντου της μάζας των παικτών συνήθως είναι καταστροφικός. Μην θυμηθούμε αυτά τα Μπάρτσα-Τσέλσι πέρυσι, έτσι; Αν έχουν κάνει λάθος σήμερα και αύριο; Είχαν κάνει δύο, έγινε…ένα.

Και δεν είναι αυριανά. Αύριο, το γράφω από τώρα, ΔΕΝ παίζω. ΔΕΝ θα έχω στήλη. Αύριο μόνο θα δω μπαλίτσα. Εξι από τα οκτώ ματς είναι από 1.50 και κάτω, κόντρες δεν βλέπω, λέω λοιπόν NO BET και περιμένω ξανά την Πέμπτη (σ.σ: μεγάλο κεφάλαιο το no bet, το…άνοιξα και χθες βράδυ στο chat, όπου…έκραξα κάμποσο πολλούς που εξακολουθούν να παίζουν ότι πετάει και ότι κολυμπάει, 7 ημερές την εβδομάδα, λέγοντας συχνά αυτό το “έλα μωρέ, ένα 5ευρω γιά πλάκα έριξα”.

Ξαναλέω λοιπόν: Κάθε φορά που λές no bet, είναι μια ΝΙΚΗ σου απέναντι στον μπουκ. Το no bet είναι σημείο, χωνέψτε το και βάλτε μυαλό κάποιοι….). Παιχνίδι λοιπόν σήμερα και την Πέμπτη. Αύριο…πίτσες, μπυρίτσες, καλή παρέα και άραγμα. Στο σημερινό μενού, ο μπουκ σφάζει Παρί και Ντόρτμουντ (δεν βλέπω κόντρα, οπότε πάσο σε τέτοιες αποδόσεις που είναι γιά τους φαβοράκηδες), φυλάγεται σε Πόρτο και Αρσεναλ (οριακά αποδεκτά φαβορί αυτά), διαλύει κακώς τις αποδόσεις σε Μίλαν και Ρεάλ λες και είναι σε τοπ φόρμα και παίζουν με Κατάνια και Κορούνια και “βαφτίζει” ζόρικα Ολυμπιακό και Μάλαγα.

Κοιτάω αυτά, τα τέσσερα τελευταία. Δηλαδή Μίλαν, Ρεάλ, Ολυμπιακό και Μάλαγα. Αφήνω την Μίλαν γιατί δεν έχω ξεκάθαρη άποψη γιά την φετινή Αντερλεχτ. Το βέβαιο είναι ότι όποιος παίξει Μίλαν, ακόμα κι αν έρθει 5-0, σύντομα θα ψάχνει την τρύπα στην τσέπη του, απλά γιατί θα είναι άσχετος. Αφήνω και τον Ολυμπιακό. Εγραψα παραπάνω ότι οι μπουκ είχαν κάνει δύο λάθη απόψε, που.

.έγινε ένα. Το ένα που “διορθώθηκε” ηταν στο Ολυμπιακός-Σάλκε. Είχαν αουτσάιντερ την γερμανίδα. Πλέον γύρισε σε φαβορί. Οπότε…το έσβησα. Αν είχα ακόμα απόδοσεις αουτσάιντερ στην Σάλκε, θα την πόνταρα. Ο Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον 30% κάτω από πέρυσι, έχει παίκτες που έφυγαν και δεν τους έχει καλύψει (που είναι ο Ορμπάιθ, ο Μιραλάς, ο τραυματίας Αβράαμ, ο Μέλμπεργκ;), δεν έχει δώσει κανένα σοβαρό τεστ και όπου τον είδα δεν με έπεισε καθόλου.

Anyway, αφού αλλάξαν οι αποδόσεις, μένω αμέτοχος. Το προσπερνάω. Και…έμειναν δύο. Ρεάλ-Σίτι και Μάλαγα-Ζενίτ. Πάμε στο πρώτο: Εβλεπα τη Ρεάλ στο Σάββατο. Δεν είναι ότι έχασε. Είναι ότι (κι αυτό είναι σπανιότατο) την έβλεπες και έλεγες “δεν κερδίζει ούτε σε 10 ημίχρονα”. Κάκιστη. Οπως και σε άλλα ματς φέτος. Θα κάνει αλλαγές ο Μουρίνιο.

Θα τους πορώσει. Μπερναμπέου είναι αυτό. Μπορεί και να ξεσπάσει. Ολα μπορεί να συμβούν. Αλλά αυτά ανήκουν σε…μελλοντολόγους. Εγώ παίζω με τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου. Οταν έχω το draw no bet στο 4.00 (!) δηλαδή με Χ παίρνω τα λεφτά μου πίσω και το ξερό διπλό στο 6.60 (!) στο ανταλλακτήριο όπου μπορώ να κάνω και trading αν προηγηθεί η Σίτι, τότε…σόρρυ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ρισκάρω.

Δηλαδή μου λένε οι μπουκ ότι αυτή η Ρεάλ, έχει πάνω από 60% πιθανότητες νίκης! Ε, δεν έχει τόσες. Και ανάποδα, δεν γίνεται ομάδα που έχει μέσα Τέβεζ, Αγουέρο, Μαικόν, Κομπανί, Τζέκο, Τουρέ, Σίλβα και τόσους άλλους να έχει….15% πιθανότητες νίκης. Εχει παραπάνω. Απλό. Οσο γιά το άλλο ματς; Τη Μάλαγα την είδα στα δύο ματς με ΠΑΟ κι ένα στο πρωτάθλημα.

Οκ, καλή είναι. Αλλά…οι μπουκ έχουν μάλλον εμμονές με τις ανατολικές. Δείτε αποδόσεις για Ζενίτ, γιά Ρούμπιν, γιά Σπαρτάκ ακόμα, γιά Ανζί. Εκεί παίζουν καιρό μπάλα, όχι 3-4 αγωνιστικές. Η Ζενίτε δεν θέλει συστάσεις. Η εμπειρία της είναι…πολλαπλάσια της Μάλαγα. Χώρια οι φρέσκιες μεταγραφές, ο Σπαλέτι στον πάγκο κλπ. Θα περίμενα φαβορί την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης.

Την έχω αουτσάιντερ (3.65 γιά μονό); Τότε παίζω. Απλό κι εδώ. Αυτά τα δύο στο σεντόνι και τέλος. Παίξτε over, under, g/g, σκόρερς, ειδικά, ότι άλλο θέλετε. Εγώ θα πάω σε μονά στο 4.00 του draw no bet στο Ρεάλ-Σίτι και στο 3.65 της Ζενίτ. Ομως, το κουπόνι αυτό δεν έχει….μόνο σεντονάτες. Εχει και αγγλιδούλες! Το μενού μου άρεσε. Αρκετά. Στην αρχική διαλογή μου είχα οκτώ παιχνίδια.

Μπράιτον, Γέοβιλ, Μπρέντφορντ, Σκάνθορπ, Νορθάμπτον, Σάουθεντ, Ακριγκτον, Πορτ Βέιλ. Αν κάποιος θέλει να τα κάνει….εννιά, καλό, σωστό φαβορί ειναι η Τορκί. Εγώ θα πάω σε μεγαλύτερες αποδόσεις. Αρχίζω να σβήνω, όπως πάντα στο τελικό στάδιο. Πρώτα σβήνω την Ακριγκτον. Δεν μου άρεσαν όσα διάβασα γιά το 1-1 του Σαββάτου. Την θεωρώ λάθος την απόδοση μεν, αλλά δύο σερί ματς έχει κολλήσει στο Χ.

Πάσο. Μετά σβήνω την Γέοβιλ. Ούτε εδώ μου άρεσαν όσα διάβασα. Η Λέιτον, την έιδα την Πέμπτη με την Μπρέντφορντ, μπάλα ΔΕΝ παίζει. Μαγική εικόνα αυτό το 1-0 που κέρδισε. Αξίζει δηλαδή κόντρας. Αλλά δεν πάει το χέρι τόσο εύκολα πιά, ειδικά στο 2.80 μαξιμουμ. Να πέρναγε το 3.20, να πω ότι αξίζει και το ρίσκο μου… Τρίτο ματς που σβήνω, η Μπρέντφορντ.

Επαιζε με την Λέιτον και την είδα φυσικά την Πέμπτη. Καλή ομαδούλα. Την μπάλα στο πλέκτό όμως…ζορίζεται να τη στείλει. Προ ημερών, με την Λέιτον, έπρεπε να βάλει δύο γκολ σε μιά ώρα αγώνα και να έχει καθαρίσει βάση εμφάνισης. Οκ, καμιά φορά η πρώτη εντύπωση μετράει, αλλά μετράει και η πιό ώριμη σκέψη εξίσου. Αν δεν είχα…καλύτερα, ίσως τις κράταγα.

Μένουν πέντε. Τα δύο είναι ΠΟΛΥ ζόρικα. Φλίτγουντ-Πορτ Βέιλ και Τζίλιγχαμ-Σάουθεντ. Σε φόρμα…και οι τέσσερις!! Αλλά 3.60 και 3.80 γιά Σάουθεντ και Πορτ Βέιλ αντίστοιχα; Είναι μεγάλα. Και οι δύο έχαναν το Σάββατο, και οι δύο έκαναν ανατροπές, και οι δύο κέρδισαν με 1-3 εκτός και οι δύο έχουν σερί νικών και οι δύο έχουν..γατόνια στους πάγκους (Στάροκ και Ανταμς).

Μιλάμε γιά καλές ομάδες!! Σέβομαι απόλυτα την Τζίλιγχαμ και τον (αγαπημένο μου) Αλεν, αλλά ξεκίνησε φουριόζα μετά τον δεκαπενταύγουστο και κάπου θα αρχίσει να υποχωρεί αυτό βάση προπονητικής, ενώ η Σάουθεντ ξεκίνησε άσχημα, πάτησε γκάζι εδώ και τρία ματς και είναι σαφώς στο πικ φόρμας. Η δε Φλίτγουντ, είναι -το ξαναγράφω- υπερτιμημένη.

Οκ, 4 σερί νίκες. Αλλά το Σάββατο με παίκτη παραπάνω από το 25' το έβαλε το γκολ στο…95'! Και η Πορτ Βέιλ ξέρει να παλεύει, να δίνει μάχες, να κλέβει αποτέλεσμα, να καταθέτει ψυχή. Θα γίνει μάχη, αλλά πάω με το 3.80. Τα τρία τελευταία είναι τα καλύτερα μου. Μπράιτον, Νορθάμπτον, Σκάνθορπ. Κατ' αρχάς εδώ δεν κοντράρω φορμαρισμένες. Κοντράρω την μετριότατη και ντεφορμέ Γουότφορντ, την κάκιστη Ντάγκεναμ (χωρίς νίκη) και την μετριότατη Ολνταμ.

Κατά δεύτερον, έχω Μπράιτον στο 2.55 να βγάζει φωτίες (εδώ…παραδέχομαι τον ΟΠΑΠ που βγήκε με το αστείο 2.20, είναι διαβασμένοι στον Κηφισό), έχω Νορθάμπτον στο 2.90 να “πέφτει όρθια” στην Φλίτγουντ και να μου δείχνει ότι το έχει το ύψος ο Μποθρόιντ, έχω και Σκάνθορπ στο 3.20 που..με πολύ ψυχή έριξε το κάστρο της Σριούσμπερι, πλήρωσε και μένα, ανέβασε ηθικό, βρήκε και φορ (Κλαρκ) γιά το εύκολο γκολ.

Αυτά είναι όλα. Πέντε εγγλέζικα και δύο “σεντονάτα”. Μέσος όρος απόδοσης των επτά αγώνων; Το…3.40 (με την Σίτι στο 4.00 draw no bet, όχι στο ξερό διπλό). Αρα, ρίσκο και σήμερα. Αλλά…μου αρέσει αυτό το σημερίνο ρίσκο. Πατάω πάνω σε αξίες, σε λάθη των μπουκ. Απομένει οι ομάδες να με δικαιώσουν. Θα ξέρω, ότι κι αν γινει, ότι σήμερα έπαιξα σωστά.

Δεν θα μετανοιώσω γιά κανένα όπως έκανα την Κυριακή με την Οσασούνα…Ξέρω ότι πολλοί νέοι αναγνώστες…θα ξυνίσουν. Οταν περιμένουν σήμερα κάτι σαν “g/g Αρσεναλ, άσο Παρι, over Ολυμπιακό” κι εγώ τους λέω….3αρια και 4αρια με πέντε αγγλιδούλες, λογικό είναι να…ξυνίζουν. Δεν πειράζει. Με τον καιρό θα πάψουν να ξυνίζουν και το κυριότερο, θα πάψουν να παίζουν στοίχημα όπως έπαιζαν ως τώρα (με τα…γνωστά αποτελέσματα).

Υπομονή και πειθαρχεία να έχουν μονάχα…. Το τελευταίο που μένει, είναι…πως παίζουμε σήμερα! Μονά τα δύο σεντονάτα. Trixie τα τρία καλύτερα μου (Μπράιτον, Νορθάμπτον, Σκάνθορπ). Και…τα άλλα δύο εγγλέζικα; Αλλος μπορεί να τα “κολλήσει” στα τρία καλύτερα. Ή να πετάξει ένα και να παίξει yankee. Η χημεία, το λέω πάντα, ανήκει στον καθένα σας!!! Εγώ θα τα κάνω μονά και δυάδα.

Τα “σεντονάτα” δεν τα κάνω δυάδα, τα δύο ζόρικα εγγλέζικα τα κάνω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.120 μονάδες. Κέρδη από 16/9: 947 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.067 μονάδες. Ποντάρισμα 18/9: Μονά αποδεκτά: Μάντσεστερ Σίτι draw no bet (με Χ παίρνω το μπετ πίσω), (4.00), 65 μονάδες. Ζενίτ 2 (3.65), 75 μονάδες. Πορτ Βέιλ 2 (4.10), 80 μονάδες. Σάουθεντ 2 (4.

00), 90 μονάδες. Δυάδα Πορτ Βέιλ 2-Σάουθεντ 2 (13,68), 30 μονάδες. Trixie (2-3 σύστημα): Νορθάμπτον 2 (2.90)-Σκάνθορπ 2 (3.20)-Μπράιτον 2 (2.50). Από 110 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 330) και 37 στην τριάδα. Ολο μαζί 367 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 677 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.390 μονάδες. Κλείσαμε.Σημειώστε ότι στα δύο εγγλέζικα μονά και την δυάδα, οι αποδόσεις είναι διαφορετικές.

Τα μονά είναι πιό ψηλά στο ανταλλακτήριο, η δυάδα είναι σε μπουκ, σε 3.60 και 3.80 αποδόσεις. Ραντεβού 3-5 στο www.betradio.com, νέα στήλη εδώ την Πέμπτη, όχι αύριο. Και γιά να μην αλλάξουν και οι αποδόσεις, σας λέω ότι ΗΔΗ έπαιξα Ανζί διπλό μέσα στην Ουντινέζε, στο 2.75, με καλό ποντάρισμα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras