4457

Billaras

Μας έφαγε ο χιονιάς…

Πιάσε το αυγό και κούρεψτο! Κάπως έτσι είναι η κατάσταση σήμερα. Αν κάθε πέντε λεπτά -την ώρα που μελέταγα- άλλαζα σελίδα και έκανα refresh γιά να βλέπω τις νέες αναβολές, μπορείτε να καταλάβετε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Γιά να κάνουμε μιά σούμα, την ώρα που ξεκίνησα να γράφω, λίγο μετά τις 12.30, είχαν μείνει 2 ματς στην 1η Αγγλίας (Καρλάιλ και Χάτερσφιλντ) και 3 στην 2η (Μπράντφορντ, Νορθάμπτον και Πλίμουθ).

Και είχε αναβληθεί και η Πόρτσμουθ στην Championship, όπως και η Ντόνκαστερ πρίν λίγο. Η αλήθεια είναι ότι αν αυτό συνέβαινε την Τρίτη, δεν θα με πείραζε! Εξ'αρχής η κεντρική μου δεξαμενή ήταν η Championship. Σήμερα όμως, η κεντρική μου δεξαμενή σημείων ήταν η 1η και η 2η κατηγορία. Λέιτον-Τορκί-Μπρίστολ Ρόβερς ήταν τα καλύτερα μου. Αναβλήθηκαν.

Και τώρα; Τώρα αναγκάζομαι να στραφώ σε “δευτερεύοντα” σημεία, είτε σε σημεία που τα είχα ως…. σκέψεις, είτε δεν τα είχα προσέξει και καθόλου. Και αυτό δεν είναι καλό. Τα έβαλα όλα σε ένα σακί. Αναφέρομαι πάντα στο νησί. Εβαλα στο σακί και Σουόνσι και Μπόλτον και ΚΠΡ και Σάντερλαντ από την Premier League. Εβαλα στο σακί την Ιπσουϊτς και την Μπέρμιγχαμ από την Championship (σήμερα βρήκε να έχει κακό πρόγραμμα;).

Εβαλα ακόμα και τις Μπράντφορντ, Νορθάμπτον, Πλίμουθ απο την 2η, καθώς και την Τσέστερφιλντ από την 1η. Αρχισα το ξεσκαρτάρισμα. Ποιά τα είχα στην άκρη εξ' αρχής “σημαδέψει”; Σάντερλαντ και ΚΠΡ, καθώς και Μπέρμιγχαμ. Τα ξανακοιτάω. Και πετάω ένα. Την Μπέρμιγχαμ. Διαίσθηση; Ενστικτο; Μου μίλησε η στοιχηματική μου λογική που έλεγε “Βασιλάκη, να την παίξεις αουτσάιντερ την Τρίτη ήταν σωστό, αλλά στο 2.

10 σήμερα είναι λάθος”; Λίγο από όλα. Αν η ΚΠΡ είναι στο 1.90 με το μπάζο που λέγεται Γουλβς, τότε γιατί να είναι ελαφρώς πιό πάνω η Μπέρμιγχαμ ενώ παίζει με την πολύ καλή Σαουθάμπτον; Αυτό σκέφτηκα και το άφησα… Δύο στο χέρι λοιπόν (Σάντερλαντ και ΚΠΡ). Πετάω από το σακί και τις Μπόλτον, Σουόνσι. Η ομάδα μου σαφώς ανεβαίνει αισθητά, αλλά και στον πόντο ο Κόιλ δεν θα πει όχι.

Ενω στην Σουόνσι, όσο εύκολα πήγα πάνω της την Τρίτη που έπαιζε εντός, τόσο… ζορίζομαι αν παίζει εκτός. Λες και είναι άλλη ομάδα! Οπότε.. πάσο. Πετάω από το σακί και την Ιπσουϊτς. Αφερέγγυα η ρουφιάνα, δεν ξέρω πως θα ξημερωθεί. Οπως εύκολα έβαλε 5 στην Γουέστ Χαμ, έτσι εύκολα αρπάζει 2-3 σήμερα. Κοιτάω παρακάτω. Κανένα μα κανένα δεν ήταν αρχική επιλογή μου.

Μπράντφορντ; Φανέλα μεν, έχασε τον Ταμπς η Κρόουλι, αλλά… πάει το χέρι; Δεν πάει. Κοιτάω την Πλίμουθ. Οι αρχικές σκέψεις ήταν…πονηρές. Στάροκ πολλά χρόνια στο λιμάνι του νότου, μπας και της κάνει κανένα δωράκι; Τις ξέχασα γρήγορα όμως μετα τα..ντόρτια που έφαγε προ ημερών η Σάουθεντ. Αν δεν τα είχε φάει, το ματς ήταν “ύπουλο”.

Τώρα το αφήνω, θεωρώ πολύ πιθανό να αντιδράσει η νυν ομάδα του Πολ Στάροκ. Ποιές δεν ανέφερα ότι βγάζω από το σακί; Την Τσέστερφιλντ και την…Νορθάμπτον. Η τελευταία είναι “καινούργιο” φρούτο! Ο Μποθρόιντ το πάει το ματς σε χαρακτήρα τελικού, ενίσχυσε με  δύο μεταγραφές την ομάδα του, τελευταία είναι, περιθώρια δεν έχει.

Στην πολύ δυνατή Τορκί το πάλεψε όσο πήγαινε, γενικώς -γνωρίζοντας και τον Μποθρόιντ- ξέρω ότι θα… σκυλιάσει γιά αυτό το ματς. Στο φινάλε, την Μάκλσφιλντ έχει απέναντι του. Κακή ομάδα, κακή φόρμα. Και όχι τυχαία, η μοναδική που εκτός έδρας έχει τόσες ήττες (10). Αν δεν πάρει αυτό, ποιό θα πάρει η Νορθάμπτον; Ποιό έμεινε; Η Τσέστερφιλντ.

Το αουτσάιντερ που θα παίξουμε… όλοι τελικά σήμερα. Δεν θα το πόνταρα αν είχε φουλ μενού. Εγραψα παραπάνω ποιά ήταν τα καλύτερα μου. Τώρα, στην αναβροχιά, καλό είναι και το χαλάζι. Μεταγραφές έκανε, διάθεση δείχνει, σαφώς βελτιωμένη είναι, στον τελικό του Τρόφι πέρασε, ηθικό έχει. Και η Καρλάιλ από κουφή και μεγάλη ήττα. Μέσα κι αυτή λοιπόν.

Στη σούμα: ΚΠΡ, Νορθάμπτον τα δύο φαβορί. Σάντερλαντ και Τσέστερφιλντ τα δύο αουτσάιντερ. Αρα, το παιχνίδι μου είναι…απλό. Μια “ξερή” δυάδα τα δύο φαβορί, απόδοσης 1.90Χ2.10=3.99. Και δυό μονά (και δυάδα με λίγα) τις Σάντερλαντ (3.50) και Τσέστερφιλντ (5.00). Νομίζω ότι είναι… υπεραρκετά γιά τέτοια μέρα, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το ποντάρισμα μου με την Τρίτη!! Και εκτός νησιού; Μπαστιά, Αλμπινολέφε, Σάλκε, Μπιλμπάο, Αζαξιό, Αμβούργο, ήταν τα σημεία μου εξ'αρχής.

Και μετά την τελευταία μελέτη δεν προσθέτω κανένα. Μόνο θα… πετάξω! Εδώ, μιά σημείωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ! Πολλά ματς στην Γαλλία λόγω χιονιά, θα γίνουν μεν, άλλαξαν ώρα δε! Προσέξτε το! Νανσί, Ντιζόν και Σεντ Ετιέν θα παίξουν στις 16.00, τώρα το μεσημέρι! Ποιά θα πετάξω από τα σημεία μου; Μπαστιά (μικρό γιά να το κυνηγήσω), Αλμπινολέφε (εμ κακός καιρός, εμ θα πρέπει να ποντάρω στην.

.καλή θέληση της Βαρέζε αν θέλει να ανταποδώσει την χάρη του 1ου γύρου, εμ κόλλησα άσχημα σήμερα που είδα ότι η τάση της αγοράς είναι κατά του άσου, με το ανταλλακτήριο να πηγαίνει τον άσο στο 3.50 και κυρίως τον ιταλό μπουκ, την SNAI να τον έχει στο 3.20, σαν να μην φοβάται τυχόν… νταραβέρι). Και μένω με Σάλκε, Αζαξιό, Μπιλμπάο, Αμβούργο.

Αυτά τα τέσσερα. Γιά το Αμβούργο τα πράγματα είναι απλά. Δεν δέχομαι τον τόσο μεγάλο φαβοριτισμό της Μπάγερν. Και η σκέψη μου είναι μιά: Να πάω σε σέκο άσο του 6.80 και να καλυφθώ στο live, ή να πάω σε ένα draw no bet (αν έρθει Χ παίρνω δηλαδή το ποντάρισμα μου πίσω) που το έχω στο 4.75; Σκέψη… Καταλήγω, πάω στον ξέρό άσο του 6.80 στο ανταλλακτήριο και πάω για καλό trading στο live.

Οποιος θέλει, πάει άλλες “λύσεις”. Θα σβήσω την Αζαξιό (έχει κι εκεί χιόνια, παράξενο γιά Κορσική, αλλά…ισχύει και η τάση της αγοράς μου έχει γυρίσει φαβορί την Νις), θα μείνω και με τη δυάδα Σάλκε-Μπιλμπάο (1.65Χ1.75=2.88, σαν ένα μονό αποδεκτό) και τέλος. Μαζεύτηκα αρκετά. Και τα μπετ μου θα είναι μαζεμένα. Πρώτος στόχος σήμερα (όπως πάντα, αλλά σήμερα ένας λόγος παραπάνω), να ΜΗΝ χάσω.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 25.170 μονάδες. Ποντάρισμα 4.2: Δυάδα: ΚΠΡ 1-Νορθάμπτον 1 (3.99), 120 μονάδες. Δυάδα: Σάλκε 1-Μπιλμπάο 1 (2.88), 160 μονάδες. Μονά αποδεκτά: Σάντερλαντ 2 (3.50), 70 μονάδες. Τσέστερφιλντ 2 (5.00), 60 μονάδες. Αμβούργο 1 (6.80), 40 μονάδες. Δυάδα: Τσέστερφιλντ 2-Σάντερλαντ 2 (17.5), 20 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 470 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.

700 μονάδες. Αυτά ήταν. Την Τρίτη έπαιξα 830 μονάδες, βγήκα στο ξέφωτο. Σήμερα…ίσα που ξεμυτάω, τους λόγους τους ανέλυσα. Οπότε, σας συνιστώ να κάνετε κάτι ανάλογο. Και φυσικά, δικαιώμα του καθενός να κάνει την δική του χημεία από τα παραπάνω. Ραντεβού στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras