1899

Billaras

Μεγάλα και πολύ μεγάλα!

Κοιτάξτε τι είναι το ποδόσφαιρο: Μιά εβδομάδα πριν, η Μάντσεστερ Σίτι χάνει από τη Νιουκάστλ του Ράφα Μπενίτεζ (ex Liverpool, έχει σημασία). Και όλοι λέμε “πωπω, να η ευκαιρία γιά… μισό τίτλο στο Ανφιλντ, να κερδίσει την Τετάρτη εντός και να πάει στο +7”. Μιά εβδομάδα μετά, αντί γιά +7 το ταμπλό λέει +3 μόνο και που μπορεί να γίνουν…μηδέν αν η Σίτι κερδίσει το αυριανό με την Εβερτον (και να περάσει κι από πάνω με διαφορά γκολ).

Θα μου πείτε “ναι, αλλά με ματς παραπάνω” και θα σας πω ότι γιά ψυχολογικούς και μόνο λόγους, αυτό μετράει πάρα πολύ, μετράει τρομακτικά! Και γιατί το ταμπλό λέει αυτά; Γιατί η Λίβερπουλ δεν κέρδισε τη Λέστερ, δεν κέρδισε και την Γούεστ Χαμ χθες (του ex City Πελεγγρίνι, έχει σημασία). Ολα τούμπα σε μιά εβδομάδα ακριβώς δηλαδή! Και φυσικά κανείς δεν αποκλείει να ξανάρθουν τούμπα υπέρ της Λίβερπουλ.

Είδατε τι έκανε (ξανά) και η Γιούβε (3-3 από 3-1), τι έκανε η Παρί (πρώτη ήττα), τι έκανε η Μπάρτσα (2-2), τι έκανε η Ντόρτμουντ (1-1), τι έκαναν και Ατλέτικο, Μπάγερν και τόσες άλλες. Αν δεν το προσέξατε, το τριήμερο καμία από τις πρωτοπόρους στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα δεν κέρδισε!

Αλλά εδώ όλα κρίνονται σε…δευτερόλεπτα, δεν θα κριθούν σε 24ωρα; Σας θυμίζω: Δευτέρα παίζω Μπάρνετ άσο, έρχεται 3-3 με δύο ανατροπές.

Τρίτη παίζω Μπράντφορντ άσο, έρχεται 4-3 με ισοφάριση στο 93′ και νικητηριο στο 96′! Κυριακή παίζω Τσβόλε, έρχεται 4-3 κι αυτό, με 1-3 ως το 80′ και γκολ στο 81′, στο 90′ και στο 94′!!!!!

Και γιά να το κλείσουμε με το τι είναι το …κανονικό ποδόσφαιρο, δείτε τι κάνανε οι διαιτητές στην Αγγλία. Γκολ Αγουέρο με χέρι, προχθές.

Ουδείς ασχολήθηκε. Χθες γκολ η Λίβερπουλ ενώ έχει προηγηθεί οφσάιντ στη φάση. Και τρελλή ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 93′ με τον Οριτζί που είναι….ίσαμε 2 μέτρα οφσάιντ (δείτε την φωτό της στήλης, αυτή η φάση είναι, πεντακάθαρη και ο επόπτης στη θέση του). Ποιός ασχολήθηκε; Μέχρι να φύγει από το γήπεδο, ο Πελεγκρίνι που αμόλησε μπηχτή του στυλ “έχει συνηθίσει να κερδίζει με οφσάιντ γκολ ο Κλοπ” (του το…φύλαγε του Κλοπ από ένα Μάλαγα-Ντόρτμουντ του 2013 που ήταν στους πάγκους αυτών των ομάδων, ματς γιά το Champions League παρακαλώ και η Ντόρτμουντ κέρδισε με γκολ στα χασομέρια με….

τέσσερις παίκτες της οφσάιντ, δείτε την φωτό ακριβώς από κάτω). Σήμερα ουδείς ασχολείται πιά, ας έγιναν τεράστια λάθη των διαιτητών. Ολοι επικεντρώνονται στο αγωνιστικό, μόνο αυτό μετράει, τα λάθη των διαιτητών είναι απλά ανθρώπινα που είναι μέρος του παιχνιδιού.

Αυτά, όλα τα παραπάνω, στο κανονικό ποδόσφαιρο. Οχι στο ελληνικό που προχθές πάλι έκοψα φλέβες με όσα διάβαζα από δημοσιοκάφρους και οπαδούς μετά το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1. Δεν έφτανε που είδαμε μιά σούπα ματς με ταμπούρι και γιόμοσέντρες, είχαμε μετά όλους να ασχολούνται με τη διαιτησία που όντως ήταν κακή, αλλά….

γιατί (πάλι και πάλι) να είναι αυτή το θέμα μας;

Σε λίγους μήνες φτάνω 50 χρονών. Μεγάλωσα αλλιώς. Και με άλλους φιλάθλους και με άλλους δημοσιογράφους (και άλλους παράγοντες). Τότε οι κάφροι ήταν η εξαίρεση. Δεν πουλάγαν. Τώρα είναι ο κανόνας. Οπαδιλικί, σανό κάργα, διαιτητολαγνεία, κλάψα, μίρλα, μίσος, επεισοδια, οχετός. Ακόμα και σε ματς που δεν έγινε κάτι φοβερό και τρομερό, η κασέτα έπαιξε απαράλλαχτη.

Να πορώσουμε τα χουλιγκανάκια, να πουλήσουμε σανό, αλλά να μην ασχοληθούμε με το τόπι. Πόσο πιό χαμηλά…

Αυτά με όσα έγιναν, στοιχηματικά έγινε ένα….όμορφο, τσιμπήσαμε ένα θηριάκι (Εξέλσιορ), αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω. Anyway, καλά ήταν, χαμηλά η μπάλα και συνεχίζουμε.

Πάμε στα φρέσκα. Οσα έγραψα στην Kingbet, τα ίδια ισχύουν.

Κοιτάω 4 σημερινά (Μπάρνετ, Νιούπορτ, Μπορντό και Μπαστιά) και 4 αυριανά (Χολστάιν, Λαμία, Πανιώνιο και Γουέστ Μπρομ). Επτά από τα οκτώ είναι κυπελλικά.

Να τα πάρουμε από την αρχή: Η Μπάρνετ είναι 50% “τιμής ένεκεν” και 50% “καθαρό σημείο”. Γιά το 3-3 και την μάχη που έδωσε. Αν μπορεί; Μπόρεσε ένα γύρο πριν στο Μπράμαλ Λέιν με τη Σέφιλντ (0-1) άρα…θαύματα ξαναγίνονται.

Ολοι την είδατε ως ομαδούλα. Η Μπρέντφορντ πάντως ειναι στο ανέβασμα, είναι αλλη ομάδα εντός (ενώ εκτός το έιχαμε τονίσει ότι έχει τρομερό θέμα) και αν πέσει και τρίμπαλο δεν κάτσω να σκάσω. Συνηδητοποιημένο σημείο-στεκιά, οποιος θέλει ακολουθεί, στο 19,00 παίζουμε, στο 17,00 του dnb θα πάω, δεν είναι απλό.

Η Νιούπορτ στο 4,75 είναι κάτι διαφορετικό.

Το θέλει σαν παλαβή. Απέκλεισε τη Λέστερ εκεί μέσα, άρα δεν θα μασήσει. Το πρεστίζ και κυρίως η…τσέπη είναι τεράστια κίνητρα. Αν δεν κάνω λάθος, το μπόνους πρόκρισης έιναι 250,000 λίρες, αλλά αν περάσει θα πάει να παίξει με την Μάντσεστερ Σίτι και τότε θα έχουμε…εκτίναξη εσόδων (ειδικά αν το δείξει η τηλεόραση). Σαν να λέμε “καθαρίζω γιά 2 χρονάκια το μπάτζετ).

Η Μίντλεσμπρο…αμφιβάλλω αν το θέλει. Ο Πούλις τα κύπελλα δεν τα κυνηγούσε ποτέ ιδιαίτερα, ανοδο θέλει, με τη Λιντς παίζει καπάκι, εκείνο τον κόφτει. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο rotation θα κάνει, αλλά σίγουρα δεν καίγεται σαν την μικρούλα.

Μπαστιά-Καέν είναι κι αυτό σκέψη…τιμής ένεκεν. Πέμπτη κατηγορία πήγε η άλλοτε κραταιά ομάδα της Κορσικής.

Ούτε φυσικά ξέρω κάτι από την φρέσκια ιστορία της. Αλλά ένα ξέρω: Οτι εκεί μέσα κάποτε δεν πέρναγε μύγα.

Και τέλος, το πρωταθληματικό Μαρσέιγ-Μπορντό. Σκαλώνω λίγο γιατί και η Μπορντό δεν είναι καλά. Αλλά αν υπήρχε “κλιματόμετρο”, στην Μπορντό θα έδειχνε πχ 4 απο 10, ενώ στην Μαρσέιγ θα έδειχνε….-5! Αδειο γήπεδο σήμερα.

Προπονητής στην κερκίδα. Τοβέν έξω, Παγιέ έξω, Ραμί έξω, Λουίς Γκουστάβο έξω, Μπαλοτέλι έξω δεν έχει δικαίωμα. Και από (νέα ήττα). Και νέα γκρίνια. Μόνιμη γκρίνια. Χάος κανονικό.

Να τα κάνω σούμα; Από τα αυριανά κρατάω από τώρα Γουεστ Μπρομ. Εχω δεδομένο ότι την Μπράιτον “την έχει”, ενώ η Μπράιτον…το ματς με την Μπέρνλι θα κοιτάζει, πολυτέλεια το κύπελλο.

Γιά τα άλλα θα τα ξαναδώ και αν παίξω θα δείτε update. Από τα σημερινά, έξω η Μπαστιά λόγω απόδοσης και άγνοιας. Ηταν στο 7,00 και το σκεφτόμουν, τώρα στο 5,5 δεν παίζω.

Οπότε, τι έμεινε; Μπάρνετ μοναχή της στο 17,00 dnb, το ανέλυσα, είναι μιά στεκιά γιά το θαύμα.

Νιούπορτ, Μπορντό επίσης μόνες τους, απλώς θα παίξω και μιά δυάδα τα δύο “μικρότερα” Μπορντό και Γουέστ Μπρομ.

Και έκλεισα. Νέα στήλη Σάββατο, προσοχή γιά update αύριο και απόψε κλασικά στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras