3366

Billaras

Μεγάλα σημεία γιά διήμερο!

Πρώτα απ' όλα, ξεκινάμε με…ευχές! Οχι, μην μπερδεύεστε, δεν θα ευχηθώ τίποτα στους ερωτευμένους, δεν πιστεύω σε Βαλεντίνους! Θα ευχηθώ στον…γλυκό μου καράφλα! Στον Μάκη. “Να ζήσεις Μακούλη και χρόνια πολλά, μεγάλος να γίνεις, να…βγάλεις μαλλιά”! Οπως καταλάβατε, αυτό το παιδί που γεννήθηκε την ημέρα των ερωτευμένων έχει γενέθλια.

Παράλλαξα λίγο το γνωστό τραγουδάκι, γιατί γιά να ασπρίσουν τα μαλλιά του, πρέπει να…έχει (χεχεχεχε). Να πάτε όλοι κάτω απο τη στήλη του να του ευχηθείτε, εγώ τον θυμάμαι από…νεογέννητο, τον θυμάμαι με..μαλλιά, έσεις τον γνωρίσατε μερικά χρόνια τώρα, πρόσθεσε -πέρα από πάρα πολλά στοιχηματικά στοιχία- και άφθονη…λάμψη στο site (οκ, την κόβω την πλάκα, μη βαράς ρεεεεε).

Μετά, πάμε στα δικά μας. Θα είναι στήλη διημέρου, καθότι αύριο θα ασχοληθώ με το άλλο αγαπημένο μου σπορ, αυτό με τα αγκίστρια και τα καλάμια. Κι επειδή θα γυρίσω απόγευμα, ας γράψω από σήμερα και τα αυριανά. Λοιπόν, στο νησί σήμερα είναι μετρημένα τα κουκιά. Εξώθαλμη η απόδοση της Γουλβς, μεγάλη και της Τζίλιγχαμ που μας πλήρωσε και μεσοβδόμαδα.

Δύο στο χέρι. Τα σημερινά κυπελλικά δεν τα ακουμπάω, κοιτάω τις κατηγορίες και τι άλλο παίζει; Σκέφτομαι Τσάρλτον (μπαχαλάκι στην Μπρέντφορντ), σκέφτομαι Κρου (αλλά σε καλό φεγγάρι και η άλλη), σκέφτομαι Λέιτον (γνωστή…ψυχανώμαλη αλλά γίνεται μπάχαλο κι εδώ, πως να την εμπιστευτώ;), σκέφτομαι και…Νιούπορτ. Κακή δεν ήταν ποτε, πλήρωσε τα άνω-κάτω με τον προπονητή, τώρα δείχνει να ηρεμεί και η Γουίκομ έρχεται από μιά φάπα, σαν να…πήγε όσο πήγε (και πήγε παρά φύση, δεν έχει υλικό γιά τόσο ψηλά).

Τα μετράω όλα, κρατάω Νιούπορτ που είναι και το πιό ψηλό σε απόδοση από τα παραπάνω. Και κάνω ένα patent με Γουλβς-Τζίλιγχαμ-Νιούπορτ, δύο του 4.75 κι ένα του 4.50. Και κλείνω με το νησί. Ή μήπως δεν κλείνω; Τα ανέφερε κι ο Μάκης, έχει και δύο καλά over σε Ολνταμ και Πιτέρμπορο, ίσως αξιοποιήσω κάποιο σε παρολί. Εκτός νησιού, δεν έχει και λίγα. Αλλά σε όλα…κάπου σκαλώνω.

Θα σκοράρει η Στουτγάρδη μέσα στο 2015; Θα σπάσει την απίστευτη αρνητική παράδοση και την άχαστη έδρα της Λεβερκούζεν η Βόλφσμπουργκ; Θα κάνει “κηδεία” αυτό το…ψιλοσίχαμα που λέγεται Μονακό; Θα κάνει διπλό μετά από μήνες η Μπαστιά; (έχω κι ένα κόλλημα με την Μπαστιά εκτός, σπάνια την αγγίζω εδω και πολλά χρόνια). Μπας και το κάνει η Νις το διπλάκι; Σε όλα τα γαλλικά, ακροβατεί το σημείο, από το 0-0 στο 0-1.

Οριακά δηλαδή, αλλά με προκαλούν οι αποδόσεις. Εχω και λίγο πιό μικρό την Σταντάρ Λιέγης, έχω και ένα καλό over (Παλέρμο-Νάπολι), έχω κι ένα…ίσως αβανταδόρικο, το Ζιλ Βιθέντε-Πάσος. Θα'χει κρατήσει κανένα κονέ ο κόουτς Μότα της Ζιλ, που'ταν χρόνια στην Πάσος και παίκτης και προπονητής και πολύ αγαπητός; Είναι και σε άνοδο η Ζιλ, σηκώνει κουβέντα… Αυτό είναι το σήμερα.

Αποφασίζω: Το patent το εγγλέζικο, ένα παρολί με τα τρία over (Πιτέρμπορο, Ολνταμ, Παλέρμο) και ένα trixie με Ζιλ Βιθέντε-Νις-Βόλφσμπουργκ. Τα ζύγισα πολύ, εδώ ελπίζω να έκανα καλή χημεία. Αυτό θα είναι το σήμερινό παιχνίδι. Αύριο τώρα. Ακόμα ένα patent, αυτή τη φορά κυπελλικό, εγγλέζικο και…γουστόζικο. Εδώ είναι το βάρος μου. Και Μπράντφορντ στο 3.

80 (μην πέσει παρακάτω, χάνει όλη την αξία, οριακά είναι κι εδώ), Πρέστον τη Δευτέρα στο 7.50 και Μίντλεσμπρο αύριο επίσης στο 7.50. Γιά Μίντλεσμπρο ουδέν σχόλιο, τα έχουμε πει πολλάκις. Ούτε γιά Μπράντφορντ. Χρόνια τώρα είναι…αγαπημένες σε αυτούς τους θεσμούς. Γιά την Πρέστον, να πω ότι έχει το ειδικό βάρος, έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα, έχει τεχνικό που…την έχει ξανακάνει στην Γιουνάιτεντ (το 2010 απο τον πάγκο της Λιντς), ακόμα και.

.φορ που την έχει ξανακάνει (Μπέκφορντ, ομοίως το 2010 στο ίδιο κυπελλικό ματς, με τη φανέλα της Λιντς, σε σημείο που το'χα πιάσει κι ήταν…10ρικο). Εκτός νησιού, αύριο έχω δύο χινάρια (Χιρόνα αγωνιστικά και Κιέβο….και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά), έχω Αταλάντα, έχω Χέρενφεν (σε ντέρμπι μίσους), έχω Γκινγκάμπ, έχω over Λοριάν (αν παίξει ο Λακαζέτ στην Λυών), έχω και νορμάλ διπλό την Βιγιαρεάλ.

Γιά να μην το ψειρίζω, Κιέβο Χ-Γκινγκαμπ 2-Αταλάντα 1 θα μπουν σε ένα trixie και αυτά είναι. Τα υπόλοιπα ξαναδείτε τα ως αύριο εσείς, ενώ -σας δίνω ιδεά- μπορείτε να κάνετε και κάτι….μικτό σημερινό-αυριανό! Είτε με τα εγγλέζικα, είτε με τα εκτός Αγγλίας (η αλήθεια μου είναι ότι τα Γουλβς-Τζίλιγχαμ-Πρέστον-Μπράντφορντ-Μίντλεσμπρο είναι η…καλύτερη μου πεντάδα βάση διαλογής).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 10/2: 285 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.895 μονάδες. Ποντάρισμα 14/2: Patent: Γουλβς 2 (4.75)-Τζίλιγχαμ 1 (4.75)-Νιούπορτ 2 (4.50) με 55 μονάδες κάθε μονό, με 15 κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα, όλο μαζί 215 μονάδες. Παρολί με over: Πιτέρμπορο-Ολνταμ-Παλέρμο (6.49) με 70 μονάδες. Trixie: Ζιλ Βιθέντε 1 (2.90)-Νις 2 (4.33)-Βόλφσμπουργκ 2 (3.10) με 45 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα.

Ολο μαζί 150 μονάδες. Συνολικό ποντάρισμα Σαββάτου: 435 μονάδες. Ποντάρισμα 15/2: Trixie: Αταλάντα 1 (3.40)-Γκινγκάμπ 2 (2.90)-Κιέβο Χ (3.10) με 45 μονάδες σε κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, σύνολο 150 μονάδες. Patent: Μπράντφορντ 1 (3.80)-Πρέστον 1 (7.50)-Μίντλεσμπρο 2 (7.50) με 40 μονάδες στα δύο μεγάλα, 85 στην Μπράνφορντ. Και ακολούθως, 10 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα.

Ολο μαζί 200 μονάδες. Ανοιχτά μπετ Κυριακής-Δευτέρας: 350 μονάδες. Συνολικά ανοιχτά μπετ: 785 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.110 μονάδες. Προφανώς και τα μεγάλα σημεία σηκώνουν και κάλυψη, εσεις το αποφασίζετε αυτό. Προφανώς επίσης ότι ο στόχος είναι αρχικά να μαζέψω πίσω το αρχικό μου μπετ (ή τουλάχιστον το 80%) κάθε μέρα. Γιά την Κυριακή είναι…απλό, μπορεί να το καταφέρω ακόμα και με ένα σημείο, τη Δευτέρα το βράδυ.

Προφανώς επίσης και είναι…πολύ ζόρικα. Το παιχνίδι μου είναι νορμάλ ανά μέρα, η μόνη διαφορά είναι το παρολί με τα over, αλλιώς θα έπαιζα τα ίδια. Και ξαναλέω, μπορεί όποιος θέλει να κάνει άλλη χημεία. Εγώ δίνω το στίγμα, όπως και ο Μάκης. Δεν θα τα πούμε αύριο, ραντεβού την Τρίτη ξανά, έχουμε και…σεντονάκι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras