1070

Μάκης Μηνδρινός

Μεγάλες αποδόσεις για τα δεδομένα

Χαιρετώ! Οντως είχε τις εκπληξούλες της η προτελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ δεν κέρδισε εντός έδρας τη Φούλαμ (1-1), η Σίτι έχασε στο Μπράιτον (3-2), η Τότεναμ εντός από την Αστον Βίλα (1-2)… Δεν τα λες και λίγα!

Στα πλέι οφ, ορισμένα πράγματα ξεκαθάρισαν από τα πρώτα ματς. Στη Λιγκ 1 η Μπλάκπουλ είναι με το ενάμιση πόδι στον τελικό μετά το 3-0 επί της Οξφορντ στο πρώτο ματς, ενώ σημαντικό προβάδισμα πήρε και η Λίνκολν μετά το 2-0 επί της Σάντερλαντ.

Βλέπω πολλούς κύκλους ακόμα στη σειρά «Sunderland Til I die»…

Στη Λιγκ 2 η Νιούπορτ κέρδισε πολύ εύκολα 2-0 τη Φόρεστ Γκριν και με την εικόνα αυτή του πρώτου αγώνα, φαίνεται ότι χάνεται το στοίχημα της ανόδου της Φόρεστ Γκριν. Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τίποτα, όμως η εικόνα της Φόρεστ Γκριν ήταν πολύ κατώτερη των δικών μου προσδοκιών.

Δεν με νοιάζει τόσο το 2-0, όσο η εμφάνισή της. Προβάδισμα πήρε και η Μόρκαμ με το 2-1 στην έδρα της Τρανμίρ την Πέμπτη.

Πάμε να δούμε αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από τις ρεβάνς και από την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Στοίχημα

Στην Πρέμιερ Λιγκ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην έξοδο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι όπως τα κατάφερε η Λέστερ, με μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα χάσει την τετράδα, θα τερματίσει πέμπτη. Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι ο Χόγκσον θα κόψει βαθμούς από τη Λίβερπουλ, ή ότι η Λέστερ θα κερδίσει την Τότεναμ με τόσα γκολ διαφορά ώστε να καλύψει και το -4 στα γκολ από τη Λίβερπουλ.

Ή ότι εδώ που έφτασε η Τσέλσι θα αφήσει βαθμούς στην έδρα της αδιάφορης Αστον Βίλα. Προφανώς και γίνεται, αλλά δύσκολα νομίζω.

Οπότε αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω φυσιολογικό σενάριο (ότι η Τσέλσι και η Λίβερπουλ θα κερδίσουν), η Λέστερ γίνεται αδιάφορη. Και υποδέχεται την Τότεναμ, η οποία προφανώς καίγεται γιατί μόνο σίγουρη δεν είναι η θέση της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν μπορεί η Τότεναμ να βγάλει διπλό στο Λέστερ. Αγωνιστικά δεν είναι στα καλύτερά της, υπάρχει και το μπέρδεμα με τον Κέιν, γενικότερα η συγκυρία δεν δείχνει να είναι καλή για τους Λονδρέζους. Για να μην το κουράζουμε, στο 3,60 που ήταν το διπλό μπορούσα να το συζητήσω, αλλά στο 3,35 που είναι δεν τρελαίνομαι.

Στα υπόλοιπα, προφανώς στέκεται ο άσος της Γουλβς κόντρα στη Γιουνάιτεντ, η οποία κάνει focus στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όμως πλέον οι γηπεδούχοι είναι φαβορί, χάθηκε η όποια αξία.

Ισως έχει νόημα και η κόντρα της Σίτι απέναντι στην Εβερτον: οι γηπεδούχοι έχουν επικεντρωθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Εβερτον καίγεται στην προσπάθεια να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κλείνω με την ισοπαλία στο Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον. Οι φιλοξενούμενοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, η Γουέστ Χαμ με ένα βαθμό θα είναι σίγουρα 6η.

Ισως βέβαια να μην τον χρειαστεί καν τον έναν βαθμό, αν η Τότεναμ δεν κερδίσει στο Λέστερ. Όπως και να έχει για μια ισοπαλία που βολεύει, τελευταία αγωνιστική, το 4,10 δεν το προσπερνάς εύκολα.

Στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, γράφαμε και την Τρίτη ότι η Σουόνσι ήταν εξαιρετική απέναντι στην Μπάρνσλεϊ. Και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης (1-0 έληξε).

Για κάποιο λόγο οι μπουκ δίνουν αουτσάιντερ τον άσο και στη ρεβάνς, είναι στο 2,75. Κακώς, το σετ έπρεπε να είναι ανάποδα.

Στο Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ τίποτα στοιχηματικά. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα σημείο θα ήταν ο άσος, αλλά ως εκεί, το 2,00 είναι σωστό.

Στη Λιγκ 1, τίποτα στο Μπλάκπουλ – Οξφορντ. Στο Σάντερλαντ – Λίνκολν μη γίνει νέα έκπληξη.

Η Σάντερλαντ ψάχνει την ανατροπή αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Η πίεση είναι μεγάλη, ίσως γίνει μεγαλύτερη με την παρουσία του κόσμου, η Λίνκολν μπορεί να γίνει επικίνδυνη στην κόντρα.

Στη Λιγκ 2, θα ήθελα η Φόρεστ Γκριν να θυμηθεί τον καλό της εαυτό και να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Νιούπορτ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.

Οσο για το Μόρκαμ – Τρανμίρ, πάει οπουδήποτε. Ισως αν το διπλό ήταν λίγο ψηλότερα να το σκεφτόμουν πιο σοβαρά.

Για να κλείσω, αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι η ισοπαλία στο Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον και ο άσος της Σουόνσι. Με αυτά θα πάω και έκλεισα. Τα λέμε στις 17:30 και ραδιοφωνικά!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος