1638

Μάκης Μηνδρινός

Μεγάλο πρόγραμμα, μικρή διαλογή

Χαιρετώ! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, έτσι δεν λέμε; Ενίοτε και η κακή, όπως το Σάββατο. Ανοιγω τους Αγγλους το πρωί, βλέπω pitch inspection παντού, ειδικά από τη μέση του Νησιού και πάνω. Και μετά από λίγο πάρε και τις αναβολές. Ξεκινάμε, λοιπόν, ένα yankee στις 17:00 χωρίς τα δύο ματς που πιστεύαμε περισσότερο: Τσέλτεναμ και Φόρεστ Γκριν αναβλήθηκαν.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, ένα να έβγαινε από Νιούπορτ ή Μπλάκπουλ κάτι θα παίρναμε. Και εντάξει, η Νιούπορτ έχασε καθαρά. Η Μπλάκπουλ όμως… Όχι μόνο είχε ευκαιρίες όσο οι δύο ομάδες ήταν με 11 παίκτες, αλλά είχε κι ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ (δοκάρι) στο φινάλε και ενώ έπαιζε από το 57’ με παίκτη λιγότερο. Αυτό έπρεπε να το πάρουμε!

Αυτά με τα του Σ/Κ.

Μεσοβδόμαδα το πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλο, παίζουν όλοι. Αλλοι εμβόλιμες αγωνιστικές, άλλοι Κύπελλα. Σαν ένα μικρό Σ/Κ είναι. Στην Αγγλία διεξάγεται η φάση των 16 του Κυπέλλου, εμβόλιμη αγωνιστική στη Νάσιοναλ Λιγκ και κάποια σκόρπια σε Βορρά/Νότο και Τρόφι. Παρά το γεγονός, όμως, ότι το κουπόνι είναι πολύ μεγάλο, το πρόγραμμα είναι κακό.

Αγγλία

Στο Λιγκ Καπ είμαστε στη φάση των 16. Και συμμετέχουν δύο ομάδες από τη Λιγκ 2 (Κρόουλι – Κόλτσεστερ) και τρεις από τη Λιγκ 1 (Μπέρτον, Οξφορντ – Σάντερλαντ). Ο,τι και να γίνει, στους 8 θα είναι σίγουρα μία από τη Λιγκ 1 και μία από τη Λιγκ 2. Εχει καλά ζευγάρια η συγκεκριμένη φάση, βασικά και τα τρία της Τετάρτης είναι σούπερ: Λίβερπουλ – Αρσεναλ, Αστον Βίλα – Γουλβς και Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ξεκινώντας από τα σημερινά, ο Σίλβα στην Εβερτον είναι με την πλάτη στον τοίχο και το Λιγκ Καπ προφανώς είναι βασικός στόχος. Υποδέχεται τη Γουότφορντ που προσπαθεί από κάπου να πιαστεί όμως το μυαλό της πλέον είναι αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Αναμενόμενα χαμηλός ο άσος, πάμε παρακάτω.

Στα Κρόουλι – Κόλτσεστερ και Οξφορντ – Σάντερλαντ δεν είναι να μπλέξεις.

Πάνε οπουδήποτε, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από το σετ αποδόσεων. Σχεδόν ισορροπημένα είναι και τα δύο. Εχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον το ένα από τα δύο θα λήξει ισόπαλο…

Το Σίτι – Σαουθάμπτον είναι σαν να μην υπάρχει. Και να ήθελα να την κοντράρω τη Σίτι, έτσι όπως είναι η Σαουθάμπτον μετά την 9άρα από τη Λέστερ, δεν παίζεται.

Στο Μπέρτον – Λέστερ θα μπορούσαμε να συζητήσουμε λίγο πιο σοβαρά. Η Μπέρτον είπαμε και στο ξεκίνημα ότι δεν ήταν καλή κόντρα στη Μπλάκπουλ και ο βασικός λόγος που την κοντράραμε το Σάββατο ήταν ότι παίζει Λιγκ Καπ με τη Λέστερ. Ο Κλαφ θα το παλέψει όσο πάει. Θα επιχειρήσει να καταστρέψει το παιχνίδι της Λέστερ, να το πάει στην ένταση και το… ξύλο και ό,τι βγει.

Το θέμα μου όμως και εδώ είναι ότι δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή σηκώνει κόντρα η Λέστερ. Ερχεται από 9άρα κόντρα στη Σαουθάμπτον, η ψυχολογία είναι στα ύψη, το Λιγκ Καπ την ενδιαφέρει και –στην τελική- γιατί να μη το κυνηγήσει; Οπότε πάσο και εδώ…

Στα αυριανά, το Τσέλσι – Γιουνάιτεντ επίσης δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον στοπιχηματικά.

Η Τσέλσι έχει βρει ρυθμό και λογικά θα κυνηγήσει μια διάκριση μέσω Κυπέλλων, η Γιουνάιτεντ από την άλλη έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Πρέμιερ Λιγκ και με τη γενικότερη γκρίνια που υπάρχει δεν την παίρνει να διαλέξει διοργανώσεις.

Στο Αστον Βίλα – Γουλβς βλέπω άσο. Για τη Γουλβς έχουμε πει πολλά κατά καιρούς, δεν είναι εύκολο να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα, έχει επηρεαστεί.

Και εκεί που άρχιζε να βρίσκει ρυθμό ήρθε η προηγούμενη διακοπή και την αποσυντόνισε. Η Αστον Βίλα είναι καλή ομάδα, η εντός προγράμματος ήττα από τη Σίτι ήρθε να διακόψει ένα αήττητο σερί τριών αγώνων. Το ματς έχει χαρακτήρα ντέρμπι και αυτό ίσως κάνει τη Γουλβς να είναι λίγο πιο προσεκτική, όμως και πάλι συμφωνώ με τους, η Αστον Βίλα έχει ένα προβάδισμα.

Αφησα για το τέλος το Λίβερπουλ – Αρσεναλ, το οποίο είναι το ματς που ξεχωρίζει. Δεν έχει αλλάξει κάτι στη Λίβερπουλ σε σχέση με όσα είπαμε στον προηγούμενο γύρο του Λιγκ Καπ, όταν έπαιζε στην έδρα των ΜΚ Ντονς. Με σειρά προτεραιότητας, το Λιγκ Καπ είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Κλοπ. Είναι δεδομένο πως και πάλι θα κάνει πολλές αλλαγές, όπως έκανε και στον προηγούμενο γύρο.

Το 2-0 επί των Ντονς ήταν η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Είναι ξεκάθαρο πως από τότε που η Λίβερπουλ έγινε σοβαρή διεκδικήτρια του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, το Λιγκ Καπ έχει περάσει σε δευτερότριτη μοίρα. Λέω κάτι που συχνά αναφέρω: το ότι ο Κλοπ θα κάνει αλλαγές δεν σημαίνει ότι θα κάτσει να χάσει.

Άλλο, όμως, να παίζουν Αλισον, Φαν Ντάικ, Αρνορλντ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο και άλλο Αντριαν (ή Κέλεχερ), Λόβρεν, Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν, Μπρούστερ και Ελιοτ (αυτοί έπαιξαν με ΜΚ Ντονς).

Και πάμε στο κρίσιμο ερώτημα. ΟΚ, κοντράρουμε Λίβερπουλ. Αρσεναλ εμπιστευόμαστε; Δεν ξέρω, ειλικρινά. Αγωνιστικά δεν έχουμε να πούμε κάτι, γνωστά είναι.

Τα δεδομένα προβλήματα στην άμυνα, η δεδομένη ποιότητα επιθετικά. Εκεί που στηρίζω τη σκέψη μου είναι περισσότερο στο κίνητρο. Θεωρώ ότι η Αρσεναλ έχει περισσότερους λόγους να κυνηγήσει την πρόκριση απ’ ότι η Λίβερπουλ. Το κλίμα στράβωσε και πάλι για τον Εμερι μετά τη γκέλα κόντρα στην Πάλας, ο κόσμος φωνάζει, έσκασε και η ιστορία με τον Τζάκα, δεν νομίζω ότι την Αρσεναλ την παίρνει να κατέβει με δευτερότριτα.

Και στην τελική δεν είναι δα και χορτασμένη από τίτλους τα τελευταία χρόνια…

Μία ακόμα ένσταση έχει να κάνει με την απόδοση. Στο 4,20 το διπλό, η αλήθεια είναι ότι το ήθελα λίγο παραπάνω. Το να κοντράρεις εντός έδρας τη Λίβερπουλ, έστω και με τις συνθήκες που αναφέραμε, είναι από μόνο του ένα ρίσκο. Οπότε η απόδοση θα πρέπει να είναι τέτοια που να καλύπτει τις όποιες σκέψεις υπάρχουν.

Σε ματς πρωταθλήματος το διπλό θα έδινε σίγουρα πάνω από 5,00. Τώρα είναι με το ζόρι στο 4,20. Ο καθένας αποφασίζει…

Στη Νάσιοναλ Λιγκ, σε Βορρά και Νότο, πάρα πολύ λίγα πράγματα. Για την ακρίβεια, τίποτα σπουδαίο. Η Φάιλντ χθες ήταν αουτσάιντερ, σήμερα γύρισε καθαρό φαβορί. Η Νοτς Κάουντι ήταν ελαφρύ φαβορί, τώρα είναι καθαρό.

Η Στόκπορτ δείχνει σημάδια ζωής, αλλά δεν θέλω να κοντράρω τώρα την Μπρόμλι που πάτησε κορυφή. Μόνο την Ιστλι κοίταξα λίγο παραπάνω, αλλά στο 3,20 όχι, δεν ψήνομαι. Οπότε πολύ απλά, σβήνονται όλα!

Εκτός Αγγλίας

Εκτός Αγγλίας γίνεται της κακομοίρας, παίζουν όλοι. Αλλοι πρωτάθλημα, άλλοι Κύπελλο. Αυτά που σηκώνουν κουβέντα βάσει απόδοσης/φόρμας είναι Γκλάντμπαχ στο Κύπελλο Γερμανίας (5,25 στο Ντόρτμουντ), Αταλάντα (3,50 στο Νάπολι), Κάλιαρι (2,75 εντός με Μπολόνια) στην εμβόλιμη Ιταλίας, Γρανάδα (4,33 στη Χετάφε) στην εμβόλιμη Ισπανίας.

Δείτε τα και αποφασίστε αν και τι σας κάνει.

Προσωπικά, οι σκέψεις μου στριφογυρίζουν σε Αρσεναλ (4,20), Αστον Βίλα (2,38) και Κάλιαρι (2,75). Και στο No Bet. Λέω να ρίξω τη δυάδα Αστον Βίλα και Κάλιαρι. Αρσεναλ θα έχω το νου μου, προς το παρόν δεν παίζω. Μια δυάδα και τέλος. Στήλη κανονικά την Παρασκευή, όπως και εκπομπή.

ΥΓ. Εκεί εσείς επιμένετε.

«Γράψε για Ευρωλίγκα». Επαναλαμβάνω για να μη παρεξηγηθώ. Εχω «αρρώστια» με το μπάσκετ. Παίζω από τα 6 μου, βλέπω αγώνες, έχω άποψη. Μπορώ να συζητήσω εύκολα για μπάσκετ. Στοίχημα όμως έχω παίξει ελάχιστες φορές στη ζωή μου. Πιο πρόσφατη στη σύναξη Θεσσαλονίκης, όταν με έψησε ο GregInter να βάλω 50 λεπτά σε ένα κορεάτικο γυναικών (γέλια!).

Μπορώ να προσεγγίσω ένα παιχνίδι, αλλά όχι στοιχηματικά. Εντελώς καφενειακά λοιπόν, λέω άσο Χίμκι, διπλό Μιλάνο, άσο με χάντικαπ +4,5 Βιλερμπάν στα σημερινά. Στα αυριανά under 73,5 πόντοι Ολυμπιακού, Under 154,5 Ζαλγκίρις – Ζενίτ, over 161,5 Μπάγερν – Ρεάλ. Και αν διάλεγα μια έκπληξη απ ‘όλη την αγωνιστική θα ήταν η Βιλερμπάν. Αυτά! Ξαναλέω, προγνωστικά καφενειακού επιπέδου είναι, έτσι για να ‘χουμε να λέμε.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος