1747

Κώστας Ζαφείρης

Μερικές φορές η “σιωπή” είναι χρυσός…

Γεια χαρά σε όλους! Μερικές φορές η «σιωπή» είναι χρυσός… Οσοι είναι «κολλημένοι» με το NBA ή παρακολουθούν έστω τους τελικούς, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οι τίμιοι Ράπτορς του τεράστιου Καουάι Λέοναρντ (η αλήθεια είναι ότι είχε άξιους συμπαραστάτες κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, την ίδια ώρα που οι «πολεμιστές» διεκδικούν Οσκαρ ατυχίας.

Και δεν το γράφω αυτό ως οπαδός του Γκόλντεν Στέιτ από τα 8 μου χρόνια (πάντα στην καρδιά μου και στα καλά αλλά κυρίως στα δύσκολα), αλλά ως ένας οπαδός του μπάσκετμπολ που κάθε μέρα που περνούσε τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθούσε να βγάλει άκρη με τα δεδομένα των αγώνων, αλλά δεν μπορούσε. Κάθε μέρα και ένας τραυματισμός, κάθε μέρα και ένα ξενέρωμα.

Γι’ αυτό και η «σιωπή» μάλλον μας βγήκε σε καλό…

Πάμε στα υπόλοιπα. Σε λίγη ώρα στην Τουρκία θα γίνει το τζάμπολ στον 4ο τελικό του πρωταθλήματος (στις 4 νίκες κρίνεται ο τίτλος) με την Εφές να προηγείται 2-1 της Φενέρ. Από ένα μπρέικ έχουν κάνει οι δύο ομάδες, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στην ομάδα του Αταμάν. Σήμερα, το παιχνίδι είναι στην έδρα της Φενέρ, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα: έξω οι Βέσελι, Λοβέρν, ίσως επιστρέψει ο Γκριν, θα παίξει κοντά στα 20 λεπτά ο Ντατόμε.

Αν χάσει (και) σήμερα η ομάδα του Ομπράντοβιτς, λογικά θα πρέπει να ξεχάσει τον φετινό τίτλο. Πιο πιθανό βλέπω το 2-2.

Το βράδυ, η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο Game 1 των τελικών της ACB (στις 3 νίκες κρίνεται ο τίτλος). Τόσο ο Λάσο όσο και ο Πέσιτς βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν όλους τους παίκτες τους ετοιμοπόλεμους. Οι Μαδριλένοι φέτος έχουν φάει τέσσερα χαστούκια σε πέντε αναμετρήσεις από τους μπλαουγκράνα σε πρωτάθλημα, Σούπερ Κόπα και Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει ότι το 1,30 που πληρώνει η νίκη τους δεν «λέει» την αλήθεια.

Όμως, από την άλλη το χέρι μου δεν πάει στο +7,5 της Μπάρτσα κι αυτό γιατί η Ρεάλ θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά. Μία Ρεάλ που έχει ανανεώσει τα συμβόλαια σχεδόν όλων των παικτών που θέλει να κρατήσει (μόνο ο Αγιόν θα κουνήσει μαντήλι, καθώς θέλει να αλλάξει παραστάσεις μετά από μία εξαετία στη Μαδρίτη), την ίδια ώρα που στη Βαρκελώνη κάποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και κάποιοι άλλοι έχουν ήδη συμφωνήσει να γίνουν κάτοικοι Ισπανίας (σ.

σ. ο Κόρι Χίγκινς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων με 10 εκατομμύρια ευρώ).

Παράλληλα, σήμερα έχουμε και την έναρξη των τελικών της γαλλικής λίγκας (στις 3 νίκες κρίνεται ο τίτλος), με την Βιλερμπάν (έχει το πλεονέκτημα έδρας) να αντιμετωπίζει την περσινή φιναλίστ, Μονακό. Υπενθυμίζω πως μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι στον πάγκο των Μονεγάσκων καθόταν ο νυν κόουτς της Βιλερμπάν, Ζβέζνταν Μίτροβιτς (φωτό).

Ο προπονητής της Μονακό, Σάσα Ομπράντοβιτς ανέλαβε τους Μονεγάσκους τον περασμένο Φεβρουάριο αντικαθιστώντας τον Σάσο Φιλιπόφσκι και η αλήθεια είναι ότι τους μεταμόρφωσε… Στη σειρά βλέπω Βιλερμπάν, με τον ιδιοκτήτη Τόνι Πάρκερ (τώρα που σταμάτησε και το μπάσκετ) να ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη νέα σεζόν (όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος) η Βιλερμπάν θα παίζει στην Ευρωλίγκα.

Σήμερα, πάντως, δεν θα ασχοληθώ με «καθαρό» σημείο και θα πάω με το Under κι αυτό γιατί όσο προχωράμε πιο… βαθιά στα πλέι οφ, η Βιλερμπάν ανεβάζει σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά της στην άμυνα.

Καλό απόγευμα σε όλους!

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης