4255

Billaras

Μετά από ένα χρόνο…

Σήμερα το κείμενο θα είναι κάπως διαφορετικό. Δεν έγραψα γιατί θα παίξω κάτι. Εγραψα γιατί το Betsellers έχει γενέθλια!! Χρόνισε! Ηταν πριν απο ένα χρόνο ακριβώς. Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη του 2011, στις 12.10 το πρωί, που το site μου (ή μάλλον ΜΑΣ) “ανέβηκε” στο διαδίκτυο. Πέρασε ένας χρόνος. Πως περνάει αλήθεια… Νομίζω ότι πριν γράψω λίγα πράγματα, καλό θα ήταν να ξαναβάλω αυτό, το πρώτο κείμενο.

Οσα έγραφα εκείνη την ημέρα, ένα χρόνο πριν: “H τεχνολογία δεν έχει….εφεύρει ακόμα με ποιόν τρόπο θα …μπαίνουμε με το δεξί σε ένα καινούργιο site. Θα μου μου πείτε “το site δεν είναι σπίτι γιά να μπαίνουμε με το δεξί”. Αμ δε! Εδώ κάνετε λάθος. Γιατί το betsellers.gr, ή οποιοδήποτε site είναι δικό σου, είναι το σπίτι σου. Και μάλιστα σπίτι που θέλει να έχει….

χιλιάδες καλεσμένους, να είναι πάντα με ανοιχτές πόρτες. Να το νοιώθετε κι εσείς λοιπόν σαν το σπίτι σας. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος….. Χρόνια τώρα, πολλά χρόνια, πολλοί φίλοι μου έλεγαν “γιατί δεν φτιάχνεις κάτι δικό σου; εχει γεμίσει ο τόπος sites γιά στοίχημα και δεν έχεις ένα δικό σου, που είσαι τόσα χρόνια στον χώρο”. Ε, να που ήρθε η στιγμή.

Θέλετε γιατί δεν ένοιωθα πως δεν είχα τις αντοχές; Θέλετε γιατί δεν ήθελα τόσες ευθύνες ή γιατί ένοιωθα ότι δεν είχα τα κουράγια; Θέλετε γιατί δεν είχα χρόνο; Θέλετε γιατί δεν είχα βρει τους κατάλληλους συνεργάτες να με βοηθήσουν όπως τώρα; Θέλετε γιατί ένοιωθα σαν το σπίτι μου όταν ήμουν στο kouponi πριν μερικά χρόνια; Πολλοί οι λόγοι, αλλά δεν έχουν πλέον σημασία.

Σημασία έχει ότι εδώ είναι πλέον το www.betsellers.com. Ενα site δικό μου….. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος, όσο και….πολύ αγχωμένος. Θέλω να…μαζευτούμε, να τα λέμε, να συζητάμε, να μαθαίνουμε γιά το στοίχημα, να….πληρωνόμαστε φυσικά και να γίνουμε μιά μεγάλη παρέα. Να μην είναι ένα απρόσωπο site, να είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Τόσα χρόνια έχω γνωρίσει είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά χιλιάδες ανθρώπους.

Όλοι με την …ίδια καψούρα, το στοίχημα. Ο απώτερος λοιπόν στόχος, ο ύψιστος αν προτιμάτε, είναι αυτός. Να μαζευτούμε όλοι εδώ. Τι έχει ήδη και τι θα έχει στο άμεσο μέλλον αυτό το site; Εχει…περίπου τα πάντα που θέλει ένας παίκτης γιά να παίξει στοίχημα. Αναλύσεις (γραμμένες από ανθρώπους έμπειρους και γνώστες), προτάσεις, στατιστικά, τζίρους, σύγκριση αποδόσεων, live scores.

ΠΟΛΥ συντομά (και όταν λέω σύντομα, μιλάω γιά το επόμενο 15θήμερο) θα έχει και live chat και forum. Γιατί αν δεν τα έχει αυτά, πως θα γίνουμε μιά παρέα; Προς το παρόν, οποισδήποτε μπορεί να αφήσει το σχόλιο του κάτω από τα κείμενα, ένα το κρατούμενο. Επίσης, υπάρχει και facebook, εναλλακτικη πρόταση. Το βλέπετε στο κάτω μέρος της σελίδας. Εχει “τοίχο” γιά σχόλια και…αν σας αρέσει, κάνετε και ενα like! Επίσης έχουμε πολλά extras.

Από βιντεάκια, προγραμμα τηλεόρασης, πρωτοσέλιδα, ψηφοφορίες. Και επίσης σύντομα (στους επόμενους μήνες ως τις γιορτές) θα έχουμε και διαγωνισμούς, δυνατούς διαγωνισμούς, με ….σούπερ δώρα (ξέρω τί σας λέω). Τι ΔΕΝ έχουμε; Δεν έχουμε ειδήσεις εκτός Αγγλίας. Δική μου επιλογή. Το site είναι σαφώς, ξεκάθαρα προσανατολισμένο, στο….νησί.

Πάντα ήμουν υπερ της εξειδίκευσης στο στοίχημα. Για αυτό, θα διαβάζετε τα…πάντα από τη Βρετανία, αλλά….τίποτα εκτός αυτής. Ή μάλλον σχεδόν τίποτα. Γιατί στα κείμενα μου, στις αναλύσεις μου-παρότι δεν θα υπάρχουν ειδήσεις- θα έχω και κάποιες επιλογές εκτός νησιού. Αν υπάρχει καλό σημείο, παίζουμε και ….Ζουαζιλάνδη, ειδικά από Μάρτιο και μετά που… “ανθίζουν τα ωραία ματσάκια”.

Βλέπετε λοιπόν ότι δεν θα υπάρχουν ειδήσεις εκτός νησιού, αλλά (θα) υπάρχουν προτάσεις όταν χρειαστεί. Επίσης, ΔΕΝ θα έχουμε παίχνίδι κάθε μέρα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και οι περισσοτεροι γνωριζόμαστε χρόνια, άρα ξέρετε την φιλοσοφία μου. Δεν θα παίζουμε γιά να παίζουμε, όταν δεν θα έχει κάτι που κρίνω ότι αξίζει πονταρίσματος, δεν θα βλέπετε νέο κείμενο μου.

Γιά παράδειγμα, μεσοβδόμαδα έχει τρία ματς Λιγκ Τρόφι. Οι ειδήσεις γιά αυτά τα παιχνίδια φυσικά θα υπάρχουν, αλλά αν δεν μου αρέσει κανένα από τα τρία γιά ποντάρισμα, τότε δεν θα υπάρχει νέο κείμενο. Αυτό το ρόλο παίζουν και οι ενημερώσεις, τα updates. Εκεί θα βλέπετε τι νέο “ανέβηκε” στο site, ακόμα κι αν προστέθηκε ή αφαιρέθηκε σημείο στο κείμενο μου την τελευταία στιγμή! Να τις τσεκαρετε λοιπόν τις ενημερώσεις….

Τέλος, ΔΕΝ θα βλέπετε….φτηνιάρικα σημεία. Κι αυτό γνωστό σε όσους με διαβάζουν χρόνια. Όσοι δεν με έχουν ξαναδιαβάσει, σε λίγο καιρό θα μπείτε, θα καταννοήσετε, την συγκεκριμένη φιλοσοφία. Εξου και το “μοτό” του site. Το bet or not to…? Νομίζω ότι γιά αρχή…. είπαμε πολλά. Θέλω να μου συγχωρήσετε οτιδήποτε δυσλειτουργίες ή ελλείψεις τώρα στην αρχή.

Δουλεύουν πολλοί από πίσω από μένα, τους οποιούς ευχαριστώ πολύ και τους…τρέχω πολύ. Όλα θα διορθώνονται μέρα με τη μέρα. Με την λειτουργία βρίσκεις τις ατέλειες. Γι αυτό, φανείτε λίγο ελαστικοί στο ξεκίνημα, ξέρετε καλά ότι ο πλέον απαιτητικός όλων είμαι εγώ ο ίδιος, θέλω όλα να δουλεύουν ρολόι. Και θα δουλεύουν. Πέρα από τα σχόλια που μπορείτε να κάνετε κάτω από το κείμενο, πέρα από το facebook, πέρα από το chat και το forum (τα οποία σύντομα -το ξαναγράφω- θα είναι έτοιμα και απλώς θα χρειάζεται πλέον να κάνετε ένα login), στη διαθεσή σας και το προσωπικό μου e-mail, το bill33gr@yahoo.

gr. Καλώς σας βρήκα όλους, παλιούς και νέους αναγνώστες! Όπως λέει και ένα αγαπημένο μου τραγούδι: “Ήμασταν στον αέρα, σ' ένα άλλο ταξίδι πρίγκιπες μιας νιότης τόσο μακρινής. Περάσανε τα χρόνια και είναι σαν μια μέρα όσα κάναμε δεν τα 'σβησε κανείς… Και ξαφνικά, ξαφνικά… είμαστε στον αέρα όπως παλιά, όπως παλιά… Είμαστε στον αέρα όπως παλιά.

.” Αυτά έγραφα ένα χρόνο πριν. Και γιά να τα πάρουμε από την αρχή, όπως…ξέρετε πολύ καλά, όσα έγραφα έγιναν πράξη. Και forum και chat και…πολλά άλλα. Τι εκτιμώ ότι πέτυχε αυτό το site στον ένα χρόνο ζωής; Κατ'αρχάς, κάτι που εγώ θεωρώ το πλέον σημαντικό, καθιερώθηκε ως μιά μεγάλη (και ολοένα μεγαλύτερη) στοιχηματική κοινότητα. Δεν έγινε απλά το site “μπαίνω, παίρνω σημεία, φεύγω”.

Αν έτσι είχε καταλήξει, θα το θεωρούσα προσωπική αποτυχία. Γιατί πέρα από το στοίχημα αυτό καθαυτό, έδωσα πολλές, πάρα πολλές ώρες προσωπικής ζωής εδώ. Τις κατέθεσα. Πέρναγα και περνάω ώρες με όλους εσάς. Γίναμε ΦΙΛΟΙ. Γνωριστήκαμε. Κάνουμε και παρέα. Το chat έχει γίνει-πέρα από ένα…εργαστήρι ή φροντιστήριο- ένα μέρος συνάντησης.

Ξέρετε, γιά μένα που είμαι δημιουργός όλου αυτού εδώ, δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών, βιωμάτων, προσωπικών πιστεύω, στρωμάτων, γνώσεων, να βρίσκονται κάθε μέρα εδώ, να γνωρίζονται, να μιλάνε σαν φίλοι, να γίνονται φίλοι, να βρίσκονται και έξω από το site. Το Betsellers τους έφερε όλους κοντά. Αυτό, δεν το λέω μόνο εγώ, ούτε το βιώνουν μόνο όσοι μπαίνουν σε chat ή forum.

Το λένε τα νούμερα: Απο 5/9/2011 ως και σήμερα, σε ένα χρόνο, έχουν μπει εδώ 212.517 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ επισκέπτες. Ακόμα κι αν το νούμερο δεν είναι 100% σωστό (γιατί κάποιοι, οι ίδιοι, μπαίνουν κι από άλλο ip), είναι…τεράστιο. Με …τρομάζει ώρες-ώρες και με γεμίζει ευθύνη. Συνολικές επισκέψεις; Εφτασαν τις 1,6 εκατ.!! Μέσος όρος επίσκεψης; Γύρω στις 10.

000 τις ημέρες που έχει αγώνες. Μέλη του site (ενώ όλα είναι free και δωρεάν); Είναι 4.591!!! Απίστευτο νούμερο. Που δεν περίμενα ποτέ. Πάνω από 4.500 μέλη σε ένα χρόνο; Tα likes στο Facebook; Εφτασαν τα 1746. Αυτά τα νούμερα λοιπόν, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω λεγόμενα μου. Τι άλλο πέτυχε; Θα πάω στον…τελευταίο “στόχο” που είχα. Ναι, τον τελευταίο. Οξύμωρο, αλλά έτσι το βλέπω.

Ποιός ήταν αυτός ο στόχος; Να σας…πληρώσει. Ε, σας πλήρωσε. Επίσης δεν το λέω εγώ. Το λέει η περσινή κάβα. Με 6.200 καθαρές (χωρίς live και trading) μονάδες κέρδους στην 1η σαιζόν. Εγιναν και μεγάλα ταμεία και “απόλυτα” και χτυπήσαμε ψηλά. Δυστυχώς (το ξαναγράφω: δυστυχώς) πάντα θα υπάρχουν λίγοι που απλώς μπαίνουν-βλεπουν τις προτάσεις (ούτε καν το κείμενο) και φεύγουν.

Ακόμα κι αυτοί παραπονεμένοι δεν έμειναν (εγώ έχω παράπονο από αυτούς). Τι άλλο πέτυχε; Εκανε νεωτερισμούς. Και έδωσε τα κλειδιά σε…εσάς. Η προσπάθεια που γίνεται στο forum, όχι ως “διαγωνισμός” αλλά ως εξάσκηση, με excel και κάβα, είναι εντυπωσιακή και δείχνει πρόοδο. Το καλοκαίρι, στις διακοπές, τρεις από εσάς, ούτε κανονικοί δημοσιογράφοι, ούτε επ'αμοιβή, έγραφαν εδώ αντί εμού.

Αυτό ήταν ένα ρίσκο που το χάρηκα και θα το ξαναπάρω. Την ημέρα που κάποιοι θα γίνουν καλύτεροι από τον -υποτίθεται, δεν μου αρέσει η λέξη- δάσκαλο τους, τότε εγώ θα είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος. Και δεν θα αργήσει αυτή η μέρα, αν δεν ήρθε ήδη!! Και το 2ο πιό σημαντικό: Εμαθε σε πολλούς ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Πως παίζεται!! Ανοιξε μάτια σε αρκετούς, τους έξυσε το μυαλό, τους παρακίνησε να δοκιμάσουν κάτι άλλο.

Εναν άλλο δρόμο. Οχι τον δρόμο “φέρε μεγάλε μιά τετράδα άχαστα”. Αυτοί εξ'αρχής είτε έφυγαν από το site, είτε εγκλιματιστηκαν, κατάλαβαν, ΑΛΛΑΞΑΝ! Προσπάθησα πάρα πολύ και θα συνεχίσω να προσπαθώ να δείξω σε όλους πως παίζεται αυτό το άθλημα. Οτι δεν είναι γιά να σε κάνει πλούσιο. Οτι δεν είναι τζόκερ. Οτι έχει κανόνες. Οτι δεν είναι τζόγος.

Οτι θέλει πειθαρχία.καρτέρι, υπομονή. Ο ΤΡΟΠΟΣ παιχνιδιού είναι απείρως σημαντικότερος από ένα-δύο-πέντε σημεία. Και το ψάρι έτοιμο αλλά -πρωτίστως- ο σωστός τρόπος ψαρέματος. Αν κατάφερα (και νομίζω αυτό το πέτυχα) να αλλάξω τη νοοτροπία του 20% αυτών που με διάβασαν, πέτυχα. Ευστόχησα. Κέρδισα το πιό μεγάλο στοίχημα από όλα. Με εμπιστεύθηκαν κάποιοι άνθρωποι, όχι με την έννοια “τα βάζω στην τάδε που δίνει ο Billaras”, αλλά με εμπιστεύθηκαν ότι αυτά που τους γράφω χρόνια είναι τα …σωστά.

Ο τρόπος ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ και κατά συνέπεια -σε βάθος χρόνου- να κερδίζεις. Να είναι υπονετικοί. Να περιμένουν. Να εκτιμούν αποδόσεις. Να “διαβάζουν” τζίρους. Και πολλά-πολλά άλλα… Επεται συνέχεια. Αυτό είναι υπόσχεση. Το Σάββατο θα γίνει μιά σύναξη φίλων. Θα..κόψουμε και τούρτα. Θα γνωριστούμε (ακόμα περισσότερο). Και θα ξανασυμβεί.

Οπως θα δείτε κι άλλες ιδέες να εφαρμόζονται, κι άλλες τεχνικές, κι άλλα “μαθήματα”. Δεν σταματάμε. Κάποιοι λένε “στην κατακλείδα, στο φινάλε, μετράει πάντα το αποτέλεσμα”. Σωστό. Ολόσωστο. Μόνο που εδώ στο Betsellers μάθατε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ενός 90λεπτου αγώνα. Θα χαθούν πολλοί, θα κερδιθούν πολλοί. Καλές στιγμές, κακές στιγμές.

Νίκες, ήττες. Φεγγάρια. Ρέντα και ατυχία. Λάθη (έγιναν και θα ξαναγίνουν, μόνο αν δεν προσπαθείς δεν κάνεις λάθη). Ολα μέσα. Ομως, το αποτέλεσμα δεν είναι στο 90λεπτο. Είναι στο εννιάμηνο!!! Ισως να μην είναι καν εκεί. Είναι στην πενταετία, στην δεκαετία, στην εικοσαετία. Είναι-όπως σε όλα όσα κάνουμε- σε όλη μας τη ζωή. Πολεμάμε, κρινόμαστε καθημερινά.

Εκεί λοιπόν κρίνεται το αποτέλεσμα. Και αυτό, το μαθαίνουμε όλοι μαζί, συνέχεια, εδώ. Στο Betsellers. Αυτά ήθελα από καρδιάς να γράψω, να'στε όλοι καλά, ακόμα μιά φορά ένα τεράστιο ευχαριστώ, νέα στήλη την Παρασκεύη το μεσημέρι, πριν την εκπομπή στο www.betradio.com, στις 5.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras