249

Germanos

Μετά από εθνικές, πριν από Ευρώπη!-UPDATE

Καλησπέρα φίλτατοι! Τα κεφάλια μέσα, τέλος οι εθνικές, επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς. Πριν λίγες μέρες «έκραξα» ουσιαστικά τον Φλικ, πολλά λόγια λίγες πράξεις. Η «τεσσάρα» από την Ιαπωνία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έτσι ο Φλικ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Γερμανίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας απολύεται προπονητής.

  Αλλά όλα αυτά θα τα συζητήσουμε ήρεμα όταν θα έρθει η στιγμή.

Τώρα έχουμε και πάλι δράση, ενδιαφέρον Σ/Κ, μετά από εθνικές και πριν από την πρώτη αγωνιστική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Υπάρχουν αρκετά που μπορούν να συζητηθούν. Όπως πλέον καθιέρωσα, η πρώτη διαλογή, κάθε Τρίτη ή Τετάρτη.

Δοκιμάζεται ο Αλόνσο

Στην Μπουντεσλίγκα προφανώς και έχω σημαδέψει το διπλό της Λεβερκούζεν.

Στο 5,50 άνοιξε το διπλό, στο 4,75 είναι τώρα, είχε φτάσει και 4,33. Το estimation μου λέει ότι μία στις 4 φορές η Λεβερκούζεν θα κερδίσει παιχνίδι επί της Μπάγερν, δηλαδή απόδοση 4,00. Το 4,75 θεωρώ πως θα πάρει προς τα επάνω, αφού δύσκολα κανείς ποντάρει κατά της Μπάγερν. Η μάζα θα πάει στο άσο, ειδικά από την στιγμή που ακούγεται ότι Μουζιάλα και Κίμιχ είναι πάλι καλά.

Τα δεδομένα τα ξέρετε, η Μπάγερν είναι Μπάγερν, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, παρότι προσωπικά δεν με πείθει αυτό που φτιάχνει ο Τούχελ. Από την άλλη η Λεβερκούζεν μοιάζει πληρέστατη, μοιάζει να έχει εμφυτεύσει ό,τι της έχει μάθει ο προπονητής της, ο Ξάμπι Αλόνσο. Όπως τόνισα και τις προάλλες, στα 8 περίπου χρόνου που βλέπω την Γκλάντμπαχ στο γήπεδο, έχοντας ζήσει από Γιουβέντους μέχρι Σίτυ και Μπαρτσελόνα, η Λεβερκούζεν μου έκανε απίστευτη εντύπωση.

Με ενθουσίασε. Αφήνω λοιπόν το ποντάρισμα για σήμερα, μέχρι την Παρασκευή θα δείτε ποντάρισμα από μένα αν μείνει ίδια απόδοση ή πάρει προς τα πάνω. Στην περίπτωση που πέσει, προφανώς δεν θα έχω αξία για να ποντάρω.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος κρατάω το διπλό της Χόφενχαϊμ στο 3,10, μέσα στην έδρα της Κολωνίας, που όπως είδαμε έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ η παράδοση της Χόφενχαϊμ είναι εξαιρετική, συν του ότι ποιοτικά είναι ένα κλικ πάνω.

Ασφαλώς και κρατάμε τον άσο της Φράιμπουργκ στο 3,25, ένας άσος που έπεσε, έχοντας ανοίξει στο 3,50. Όσο είναι πάνω από 2,80 υπάρχει αξία. Περιμένω ασφαλώς αντίδραση από την Φράιμπουργκ μετά τα πέντε γκολ που δέχτηκε από την Στουτγάρδη.

Στο 2,87 (πλέον) ο άσος της Μπόχουμ, που εντός έδρας παρουσιάζεται πολύ δυνατή και ασφαλώς η Άιντραχτ είναι στα μέτρα της.

Μένω αμέτοχος στο Βόλφσμπουργκ – Ουνιόν, με την Ουνιόν να έχει μπροστά της το παιχνίδι της ζωής της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος, παιχνίδι με γκολ μπορεί να είναι το Χάιντενχαϊμ – Βρέμη, με το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου να πληρώνει 3,75.

Μέτρια πράγματα σε Β και Γ Γερμανίας

Ξεκινώντας από τη Β κατηγορία, Παρασκευή είναι το μεγάλο ματς της Νυρεμβέργης, τοπικό ντέρμπι με μίσος.

Οι κάρτες ασφαλώς και έχουν λογική (ακούς Θάσσιε;). Σωστό πάντως το σετ, με τη Νυρεμβέργη να είναι το φαβορί. Κρατάω επίσης το διπλό της Λάουτερν στο 3,25, με τον Στιντελ να τραυματίζεται, προβληματίζοντας συμπαίκτες και προπονητικό τιμ. Από τα πολύ πιθανά παιχνίδια για γκολ είναι το Σάλκε – Μαγδεμβούργο, με το γκολ/γκολ ημιχρόνου να πληρώνει δίκαια στο 3,40.

Ομάδες που «γουστάρουν» ροντέο.  

Το Κυριακάτικο πρόγραμμα της Β κατηγορίας έχει δύο μεγάλα outsider που μπορούμε να συζητήσουμε. Δεν νοείται η Μπράουνσβαϊκ να πληρώνει 5,50 μέσα στο Βερολίνο. Η Χέρτα έχει καταφέρει να επικρατήσει μόνο της Φιρτ φέτος, ενώ η άμυνα της είναι απίστευτα ασταθής. Παρόλα αυτά να πούμε πως η Μπάουνσβαϊκ δεν είναι καμία top ομάδα.

Το έτερο ματς που έβαλα στο μάτι είναι η Χόλσταϊκ Κιλ, με την Πάουλι να έχει σοβαρότατο θέμα στο σκοράρισμα. Το 4,00 του διπλού για ένα ντέρμπι σίγουρα είναι πολύ, όμως έχω άφθονο σεβασμό στην αμυντική λειτουργία των «πειρατών».

Στην Dritte Liga κρατάω μονάχα το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Βάλντχοφ Μάνχαϊμ με την Ουλμ σε απόδοση 4,00.

Έτσι όπως παίζει η Μάνχαϊμ, δύσκολα να μείνουμε σε χαμηλό σκορ, με την Ουλμ να ξέρει να εκμεταλλεύεται στημένα και αντεπιθέσεις.

Έχει ολόκληρη Liverpool μπροστά της

Στην Αυστρία δεν γίνεται να μην παίξω Κλάγκενφουρτ και ας φάω 4 γκολ. Κάπου στις περασμένες στήλες ανέφερα το πόσο έχει εξελιχθεί ως ομάδα, πόσο έχει βελτιωθεί και το ότι κοντράρει στα ίσα τις μεγάλες λέει πολλά.

Απέναντι της η Λίντσερ που λίγες μέρες μετά αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ σε ένα από τα μεγαλύτερα highlight της ιστορίας της. Ασφαλώς και το μυαλό της θα είναι στην Ευρώπη. Βρίσκω μεγάλη αξία στο 3,75, σημείο που έπρεπε να πληρώνει μια μονάδα κάτω.  

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα κρατάω μονάχα το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Λούστεναου με την Βάττενς στο 3,75, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία παιχνίδια με γκολ μπορεί να γίνουν Λάφνιτς – Χορν και Στουρμ ΙΙ – Μπρέγκενς.

Επίσης, ψήνομαι ιδιαίτερα να ποντάρω το διπλό της Κάπφενμπεργκ στο 6,00.   

Αυτά από την πρώτη διαλογή. Ποντάρω από σήμερα Κλάγκενφουρτ, ενώ μέχρι την Παρασκευή ανάλογα με τα νέα και τις αποδόσεις, ίσως δείτε επιπλέον πονταρίσματα. Εμείς θα τα πούμε πάλι Σάββατο νωρίς το πρωί! Τα φιλιά μου!

UPDATE-15/09

Καλησπέρα φίλτατοι, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η πρώτη εκπομπή του Μπιλάρα με τον Άγγελο, αποφασίζω να παίξω Λεβερκούζεν.

Δεν ανέβηκε στο 5,00, πήγα μάλιστα στο 4,50, ενώ πριν λίγο ώρα “τσίμπησε” στο 4,75 πάλι. Όπως τόνισα από την Τετάρτη, για 4,00 το έχω το σημείο, έχω αξία, μου αρέσει τρελά η Λεβερκούζεν, επομένως πάω με την Werkself.

Εμείς θα τα πούμε ξανά αύριο το πρωί και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας (chat). Χαιρετώ και καλή μας τύχη για σήμερα το βράδυ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS