2200

Billaras

Μετά από…πολύ σβήσιμο (UPDATE)!

Bad day in the office το λένε το χθεσινό οι αμερικάνοι. Από νωρίς είχα την αίσθηση ότι δεν ήταν η μέρα μου. Η πλάκα είναι ότι από νωρίς…πληρώθηκα (και αρκετοί από εμάς) γιατί εκεί που παίζω στα δύο γκολ προβάδισμα σε πληρώνει κανονικα. Η Σαουθάμπτον με…πλήρωσε εν ολίγοις, αλλά αυτό δεν αφορά στην κάβα, δεν θα φανεί, αφορά στη τσέπη μου.

Φάνηκε όμως αυτό που είπα. Αμα στο 70' είσαι 2-0 και παίζεις την κατηγορία, τρως τη μπάλα, δεν μαζεύεις τρία γκολάκια σε 8 λεπτα (70-73-78). Λίγο μετά είδα την Βαλένθια, εκεί…έφυγα στο ημίχρονο, πήγα γιά καφέ, το είχα πάρει το μήνυμα (γέλια). Στρέμματα είχε από χώρο η Βαλένθια, απανωτές κατεβασιές (το βλεπα και έλεγα “τώρα το γκολ”), απανωτές φάσεις, αλλά…1-0 και μετά 2-0 και χαίρετε.

Η Μπάρτσα ήταν όπως την περίμενα, αλλά η Βαλένθια ήταν αυτή που δεν έριξε αλάτι στις πληγές της από ατυχία. Ας ειναι, θα το δεχθώ, όλο το 2018 πάει καλά, θα έρθει και μιά κακή μέρα, εντος πρόγράμματος είναι αυτά. Πριν πάω στο σήμερα, μιά στάση εξωαγωνιστική. Δείτε την φωτό της στήλης. Είναι το πρωτοσέλιδο της χθεσινής Gazzetta dello Sport, όπου ο κεντρικός της αρθρογράφος, ο Γκαρλάντο, παραδίδει δωρεάν μαθήματα ήθους-αθλητικής παιδίας και…κυρίως δημοσιογραφίας! Κορνίζα να το κάνουν οι έλληνες αθλητικογράφοι αυτό πρέπει.

Δείτε το λίνκ, διαβάστε το: http://www.sport24.gr/football/omades/Giouventous/arthrografos-ths-gazzetta-dello-sport-leei-ston-mpoyfon-na-zhthsei-syggnwmh.5159981.html . Καλεί με επιχειρήματα, τον Τζίτζι Μπουφόν να ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Από τον διαιτητή Ολιβερ. Γιά όσα δήλωσε μετά το Ρεάλ-Γιούβε. Πραγματικά αδιανότητο γιά τα δικά μας μυαλά, αλλά…τόσο κοντινό, στην Ιταλία είναι, όχι στην Αγγλία ή την Γερμανία.

Εδώ αναπαράγουμε το μίσος, την έχθρα, την αντιπαλότητα, τον άκρατο οπαδισμό, χθες είδα έλληνα βουλευτή να τραγουδάει “να καεί η Βουλή” και πρώην έλληνα διεθνή να μιλάει γιά χωρισμό της Ελλάδας στα δύο, μιλάμε γιά ρεσιτάλ ανευθυνότητας και ηλιθιότητας και καφρίλας και πολλών άλλων. Αν τα βάλουμε δίπλα αυτά-ας μείνω στο συνάφι μου που το χει ξεφτιλίσει το θέμα- είναι σαν να εχει γραφτεί από…εξωγήινο το άρθρο στην μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα… Τα είπα και ξεθύμανα, σκάω από τη ζήλια μου γιά τον ιταλό, του υποκλίνομαι, και παράλληλα ξερνάω με την ελληνική καφρίλα που μας έχει φτάσει ως το μεδούλι (σε συνέχεια του χθεσινού που έγραφα).

Παμε στο κουμάρι. Επεσε…πολύ σβήσιμο. Αρχικά είχα επτά σημεία. Και πρόσθεσα και ακόμα ένα, την Νυρεμβέργη. Από τα άλλα επτά που ήταν οι Χιχόν-Αλαβές-Νιουκάστλ-Σαραγόσα-Ρόντα-Αούστρια-Αλμπαθέτε, έσβησα …σβέλτα Αούστρια (άνευ Χολτζχάουζερ δεν το παίζω) και Αλμπαθέτε (έπαιξε και Πέμπτη, φοβάμαι κούραση). Μετά έσβησα Ρόντα γιατι ναι μεν έχει φόρμα, αλλά έμπλεξε και η Γκρόνιγκεν, θα γίνει μάχη και δεν είναι εύκολο.

Ακολούθησε η Αλαβές. Είναι νωρίς αυτό. Είναι βάσκικο ντερμπάκι, αλλά έχουν καθαρίσει και οι δύο, δεν αποκλείω μιά μοιρασιά και μετά…αγκαλίτσες (αν δεν είχε μαξιλαράκι +9 η Αλαβές θα πήγαινα στο διπλό). Και τέλος, έσβησα Χιχόν. Και χωρίς τον πρώτο της σκόρερ και έπεσα στην κέντα, στη αλλαγή προπονητή της αντιπάλου της. Και έμεινα με Σαραγόσα και Νιουκάστλ, μαζί με την Νυρεμβέργη που ανέφερα.

Θα πορευθώ με αυτά τα τρία… ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1 (3.40): Η Αρσεναλ φέτος πάσχει εκτός έδρας. Κι αυτό πληρώνει και είναι εκεί που είναι. Να προλάβει 4αδα δεν παίζει. Πήγε στη Μόσχα, τα..είδε όλα, κουράστηκε και οριακά πήρε το Χ και δεν έπαθε κανένα κάζο. Στην Αγγλία έχει το τραγικό 3-4-8! Είναι….12η στη βαθμολογία εκτός έδρας! Και στο τελευταίο εκτός την έιχα ξανά κοντράρει.

Η Νιουκάστλ είναι καλά (4-3-1 στα τελευταία οκτώ και η μοναδική ήττα από τη Λίβερπουλ), χωρίς άγχος, ο Ράφα έκανε το θαύμα του, εκεί μέσα λίγοι περνάνε, θα το ρισκάρω. ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ- ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 2 (3.60): Αυτό μου…προέκυψε χθες. Απαξ και κέρδισε η Χολστάιν και άπαξ την άλλη εβδομάδα έχει Χολστάιν-Νυρεμβέργη, η μάχη της 2ης θέσης έχει φουντώσει.

Η Νυρεμβέργη είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα, η Ινγκολσταντ δεν έχει κίνητρο βαθμολογικό (πέραν του γεγονότος ότι είναι ντερμπάκι), έχει μόλις 2 νίκες σε 8 ματς, θα το πάρω το διπλό. ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ 2 (6.00): Τώρα θα μου πείτε…που πάω να μπλέξω; Μπλέκω γιατί το 6.00 είναι απιθανιά. Οσο κι αν είναι καλή η Βαγιεκάνο, όσο κι αν είναι 2η, όσο κι αν έχει έδρα κάστρο, δεν στέκει το 6.

00 στην Σαραγόσα. No way. Mε 9 νίκες στα 11 τελευταία, με 4 σερί διπλά (τα δύο τα “φαγαμε” και εμείς), με στόχο την άνοδο και με σούπερ παράδοση στο Βαγιέκας, έχει να χάσει εκεί από το 1996 (4-4-0 από τότε) και συνολικά 7-6-2 απολογισμό εκεί. Μακελειό θα γίνει, καλές ομάδες, αλλά 6.00; Θα το εδινα στο 3.80-4.20 ταβάνι. Καθαρά μπετ στην εξωπραγματική απόδοση του διπλού… ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ: -8 μονάδες.

Ποντάρισμα 15/4: Βαγιεκάνο-Σαραγόσα 2 (6.00), 1 μονάδα. Ινγκολσταντ-Νυρεμβέργη 2 (3.60), 2 μονάδες. Νιουκάστλ-Αρσεναλ 1 (1 μονάδα). Ανοιχτά μπετ: 4 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -12 μονάδες. Νέα στήλη την Τρίτη, καλά να περνάτε, διαβάστε ξανά και ξανα το άρθρο του ιταλού, εμείς όταν τα ξαναπούμε θα είμαι…ένα χρόνο μεγαλύτερος (γέλια). UPDATE: Γιά αρχή, ευχαριστώ γιά τις ευχές σας.

Καλά να είμαστε του χρόνου να…πενηνταρίσουμε (γέλια). Κατά δεύτερον, επέλεξα το update από νέα στήλη και γιατί δεν έχω να γράψω πολλά και γιατί η Τετάρτη είναι μέρα μελέτης του επόμενου κουπονιού. Θα σταθώ σε τρία ματς. Απόψε Ροντα-PSV. O άσος ήδη…βούλιαξε, αλλα από εδώ και πέρα θα το συνηθίσουμε αλλιώς θα το σταματήσουμε. Στο 6.00 είναι βέβαια ακόμα, στο 4.

50 το dnb. Θεωρώ ότι η Ρόντα “κάτι” μπορεί να πάρει, σε ανοδική πορεία και με κίνητρο είναι. Η PSV…το γλεντάει ακόμα το πρωτάθλημα, φιέστες, ρεπό, καμιά μπυρίτσα παραπάνω, μπορεί να είναι χαλαρή. Αν δεν είναι, θα πέσει τρίμπαλο. Τα άλλα δύο είναι τα αυριανά εγγλέζικα. H Σαουθάμπτον αυτοκτόνησε με την Τσέλσι. Με 2-0 ως το 70' δεν τρως τρία σε οκτώ λεπτά.

Το παλεύει πάντως, ειδικά επιθετικά, 3-2 απο Αρσεναλ και Τσέλσι, στέκεται καλά, και σίγουρα η Λέστερ δεν είναι Αρσεναλ ή Τσέλσι. Αρκεί να μην…φάει τρία πάλι η Σαουθάμπτον. Σαφώς και το 3.10 είναι εκπτωτικό με τη σειρά του, αλλά απάντησα ήδη σε αυτό. Υπάρχει και η παράμετρος Πιέλ, ήταν στους “αγιους”, κακώς απολύθηκε, κάκιστα. Αλλά…δεν κράτησε κακία.

Η Λέστερ ξεφουσκώνει, αυτό μου δείχνει, δεν πάει γιά τίποτα, θα το ρισκάρω. Και τέλος, η Μπέρνλι. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, η …πιό φορμαρισμένη ομάδα στην Premier League! Ο άνθρωπος της χρονιάς γιά μένα είναι ο Ντάις. Θαύμα έχει κάνει. Με τι ρόστερ και τι μπάτζετ και πάει γιά Ευρώπη. Δεν “μασάει” από “μεγαλους” αντιπάλους, την (άνοστη και με κύπελλο μπροστά της) Τσέλσι την κέρδισε και στο Λονδίνο, μου κάνει εδώ το 4.

50. Αυτά τα τρία, χαλαρά, θα ποντάρω όσα μου έδωσε η Νιουκάστλ την περασμένη Κυριακή. Και νέα στήλη πλέον το Σάββατο! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ: -12 μονάδες. Επιστροφές από 15/4: 3.4 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -8.6 μοναδες. Ποντάρισμα 18-19/4: Ρόντα-PSV 1 draw no bet (4.50), 1 μονάδα Λέστερ-Σαουθάμπτον 2 (3.10), 1.4 μονάδες Μπέρνλι-Τσέλσι 1 (4.50), 1 μονάδα. Ανοιχτά μπετ: 3,4 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: -12 μονάδες.      

Παλαιότερα άρθρα του Billaras