3387

Billaras

Μετά απ’ τα…πυρηνικά!

Ρε τι πλάκα έγινε χθες… Αυτά δεν ήταν απλές βόμβες, πυρηνικά ήταν! Αυτό το FA CUP θα το θυμούνται όλοι γιά καιρό. Βρείτε βιντεάκια και απλά ακούστε περιγραφές, είναι “όλα τα λεφτά”. Και γιά εμάς εδώ πέρα, είναι η μεγαλύτερη δικαίωση. Και που παίζουμε Αγγλία κατά κύριο λόγο και που κυνηγάμε παικτικές αξίες και αουτσάιντερ. Πιό τρανή απόδειξη δεν υπάρχει ότι στο νησί ειδικά, κανείς μα κανείς δεν είναι χαμένος από χέρι.

Και τίποτα δεν τελειώνει αν δεν ακουστεί σφύριγμα λήξης, ακόμα κι αν είσαι δύο κατηγορίες κάτω και χάνεις 2-0 στο μισάωρο από την Τσέλσι εκτός έδρας, χαμένος δεν είσαι. Τέζα λοιπόν οι “μεγάλες”, από την πρώτη δεκάδα της Premier League ήδη αποκλείστηκαν πέντε (οι τρεις πρώτες συν Τότεναμ και Σουόνσι), δύο πάνε σε ρεβάνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -που.

.είναι σαν να έχασε, με την μοναδική ομάδα της…αντίστοιχης Δ' εθνικής έπαιζε- και Λίβερπουλ), τρεις παιζουνε σήμερα-αύριο (Αρσεναλ, Στόουκ, Γουέστ Χαμ), δηλαδή…ακόμα δεν έχει περάσει ΚΑΜΙΑ!! Ε αυτά, δεν υπάρχουν σε άλλο μέρος του πλανήτη… Το χαρήκαμε κι εδώ με την Μίντλεσμπρο. Μετανοιώνω γιά την Πάλας, αλλά οκ, όλα θέμα μομέντουμ είναι.

Πολύ πρόσφατα κόντραρα Σαουθάμπτον (με Ιπσουϊτς) και πήγε ρεβάνς, πρόσφατα κόντραρα Τότεναμ (με Σέφιλντ στο Χ) και ήρθε 1-0 με πέναλτι, πρόσφατα έπαιξα και Μπράντφορντ (με Μίλγουολ) και είχε πάει και τότε ρεβάνς. Συμπέρασμα: Μόνο λάθος δεν έβλεπαν τα μάτια μου. Απλά “πρέπει να πέσεις πάνω στη μέρα”. Οσο γιά τη Μίντλεσμπρο; Μάλλον.

.άνετα ήρθε το 11αρακι. Ματς όπως ακριβώς το περιμέναμε. Εδώ το μομέντουμ ήταν καλό. Δεν μας τα'δωσε με τη Λίβερπουλ αν θυμάστε, στο Λιγκ Καπ (είχε πάει στα πέναλτι), μας τα'δωσε μαζεμένα χθες! Και -εδώ καμαρώνω- έγινε το τρίτο φετινό σημείο απόδοσης άνω του 10.00 που δόθηκε στο Βetsellers. Ο Μάκης με την Χάμιλτον κόντρα στην Σέλτικ (10.00), εγώ με την Θέλτα κόντρα στην Μπάρτσα (17.

00) και χθες από κοινού Μίντλεσμπρο (11.00). Τρία σε πέντε μήνες. Κι έχοντας προτείνει 6 ο καθένας. Αν δηλαδή σε έξι τέτοια πιάνω δύο εγώ κι άλλα δύο ο Μάκης, τι άλλο να ζητήσω; Μόνο να χαμογελάω μπορώ… Πάμε στο σήμερα-αύριο. Θα..περάσει τώρα κάποια “μεγάλη της δεκάδας” από τις τρεις που (απ)έμειναν στο FA CUP; Το βέβαιο είναι, το έγραψε ο Μάκης, ότι θα…μαζευτούν πολύ παραπάνω.

Το βλέπουν σαν ευκαιρία πλέον. Δεν θα παίξω Μπόρνεμουθ (γιατί μου κάνει νερά, μόλις την Τρίτη την κόντραρα επιτυχώς) κι έχει χαμηλή απόδοση. Ούτε Μπρίστολ Σίτι (γιατί η Γουέστ Χαμ με τον Αλαρντάις θα πάει…όσο πιό κλειστά θέλει, να μην την πατήσει). Ούτε Μπράιτον (έχει μομέντουμ η Αρσεναλ αυτή την στιγμή). Θα παίξω όμως Ροτσντέιλ αύριο με την Στόουκ.

Γιατί στο 6.00; Το 6αρι εντός είναι σαν να την δίνουν 9.00 εκτός. Οκ, το δέχομαι. Καλά είναι η ομαδούλα, έχει αναθαρρήσει βλέποντας τι έγινε χθες, δεν με τρομάζει και τόοοοσο πολύ η Στόουκ. Το κρατάω. Και εκτός Αγγλίας; Συμφωνώ με Αλμερία κατ' αρχας. Είδα το Βαλένθια-Αλμερία, ξέρω ότι εκτός κάνει ζημιές, η Εσπανιόλ έχει τη ρεβάνς κυπέλλου μπροστά, ακόμα ένα 6αρι.

Πολύ μεγάλο, παίζεται. Δύο…θηριάκια δηλαδή ήδη. Εχω και μιά δυάδα φαβορί. Παρί (τα έγραψε ο Μάκης) και Θέλτα (αύριο, στο 2.40 με την κάκιστη Χετάφε). Στο σακούλι κι αυτά. Τι έμεινε; Μπας και υπάρχουν κι άλλα αουτσάιντερ, όχι….6αρια, αλλά έστω με μικρότερη αξία. Στο μίξερ έβαλα Μάλαγα, Σεβίλλη, Μιραντές και Παλέρμο. Αυτά τα τέσσερα. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να πάω σε yankee, είναι γύρω στο 3.

50 η καθεμιά. Η Μπιλμπάο δεν έχει φόρμα, δεν έχει Μουνιαϊν και έχει και…ρεβάνς με Μάλαγα μεσοβδόμαδα πάλι, γιά το κύπελλο). Η Σεβίλλη είναι μιά χαρά, η Βαλένθια δεν είναι, ξέρω τι βλέπουν τα μάτια μου. Η Μιραντές πάει σε έδρα που..έχει ξεχάσει να σκοράρει (και συνολικά εδώ και καιρό να κερδίζει) η γηπεδούχος. Και τέλος, η Παλέρμο είναι καλά και ζυγίζω πολύ τις δυνάμεις που έχασε μεσοβδόμαδα η Σαμπντόρια.

Την εκτιμώ πολύ μεν, θέμα στιγμής είναι τώρα. Θέλω να αφήσω ένα έξω, να πάω σε trixie. Θα πάω…αμιγώς ισπανικά τελικά. Ας αφήσω την Σαμπντόρια έξω. Κρύβουν και Χ και τα τρία ματς, αλλά αξίζει ένα ρίσκο. Και έτσι έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 24/1: 495 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.235 μονάδες. Ποντάρισμα 25/1: Μονό αποδεκτό: Ροτσντέιλ-Στόουκ 1 (6.

00) με 45 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Εσπανιόλ-Αλμερία 2 (6.00) με 45 μονάδες. Δυάδα Ροτσντέιλ-Αλμερία (36.00) με 10 μονάδες. Δυάδα: Παρί 2-Θέλτα 2 (4.92) με 95 μονάδες. Trixie: Σεβίλλη 2 (3.20)-Μιραντές 2 (3.50)-Μάλαγα 2 (3.80), με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 20 η τριάδα, όλο μαζί 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 335 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.900 μονάδες. Προφανώς και μπορώ ακόμα και με ένα σημείο να έρθω ουσιαστικά πάτσι.

Επίσης προφανές ότι θα περιμένω και αύριο γιά να δω το τελικό αποτέλεσμα. Παίζω νορμάλ, ούτε καν όσα μου έδωσε η Μίντλεσμπρο! Οτι έρθει καλοδεχούμενο, δεν είναι…αμάν-αμάν η μέρα, ούτε μπορεί να συμβαίνει κάθε μέρα ότι έγινε χθες! Καλό βόλι και ραντεβού (χαλαρά ελέω χαλαρού κουπονιού) την Τρίτη. Και καλή ψήφο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras