815

Tzini

Μεταξύ Αλγερίας και Αγκόλας! (UPDATE)

Καλησπέρα σας! Σταθήκαμε λίγο άτυχοι με τη Horoya την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε πολλές ευκαιρίες να προηγηθούμε αλλά δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να κλέψει το ματς στο τέλος η Setif. Μεγάλο διπλό για την ομάδα από την Αλγερία σε μια έδρα όπου δεν νομίζω να κερδίσει άλλη ομάδα του ομίλου. Τα μεσοβδόμαδα εξ αναβολής παιχνίδια σε Μαρόκο και Αίγυπτο δεν είχαν κάτι αξιόλογο να μας δώσουν και αισίως φτάνουμε στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων CAF Champions League και Confederation Cup.

Μια αρκετά δύσκολη αγωνιστική, η οποία όμως μου αρέσει αρκετά. Οι περισσότερες “καλές” ομάδες, σε αυτή την αγωνιστική αγωνίζονται εκτός έδρας και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν οι χαμηλοί άσσοι του 1,20 και 1,30 που είχαμε την προηγούμενη βδομάδα. Μιας και έχω αποφασίσει ακριβώς τι θα παίξω, πάμε να πούμε δυο λόγια για την κάθε επιλογή.

Ξεκινώντας με τα εύκολα, θα πάμε με μια δυάδα νικών για Mamelodi και Zamalek. H τιμή της Zamalek είναι εκεί που την περίμενα, όμως τα περιθώρια στένεψαν μετά την εντός έδρας γκέλα με 2-2 απέναντι στην Petro Atletico από τη Λουάντα της Αγκόλας. Τώρα αντιμετωπίζουν την έτερη Αγκολεζικη ομάδα του ομίλου τη Sagrada Esperanca στην Αγκόλα φυσικά. Θεωρώ ότι το πήραν το μάθημα τους και η Esperanca είναι πιο βατός αντίπαλος από την Atletico.

Την επόμενη αγωνιστική έχει ντερμπάρα Wydad-Zamalek και ούτε που θέλουν να σκέφτονται ότι θα πάνε στο Μαρόκο με δύο στις δύο γκέλες.

Η Mamelodi αντιμετωπίζει την έτερη Σουδανέζικη ομάδα μετά την Al Hilal, την Al Merrikh. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι η έδρα της Al Merrikh δεν έχει έγκριση από την CAF για να φιλοξενήσει διεθνής αγώνες με αποτέλεσμα το ματς να γίνεται σε ουδέτερο στην Αίγυπτο.

Προφανώς και δεν το γνωρίζουν αυτό οι στοιχηματικές εταιρείες και βρίσκουμε το διπλό στο 2,15 που θα ήταν σωστό αν έπαιζαν κανονικά στο Σουδάν. Τίμια δυαδούλα, την κρατάμε.

Πέρα από τη δυάδα με τα δύο φαβορί έχω κρατήσει και ένα τρίξι ισοπαλιών. Την προηγούμενη βδομάδα είχα αναφέρει δύο πιθανά Χ τα οποία πέρασαν σβηστά με 0-0 αλλά έμειναν αποντάριστα.

Η πρώτη πιθανή ισοπαλία έρχεται από την Αλγερία και το Setif-Raja. Μεγάλο ντέρμπι μίσους μεταξύ των δύο χωρών, όμως βρίσκουμε τις ομάδες να προέρχονται από νίκες και μια ισοπαλία εδώ δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Πολύ πιθανό και το 0-0 καθώς έχουν πολύ ξύλο τα ματς αυτά και πολύ λιγότερο ποδόσφαιρο.

Το επόμενο Χ μας έρχεται από την Αγκόλα και τον όμιλο της Zamalek και της Wydad.

Και σε αυτή την περίπτωση η ισοπαλία θα είναι ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες. Μου έκανε λίγο εντύπωση που είναι οριακά φαβορί το διπλό αντί του άσσου, το περίμενα ανάποδα το σετ αλλά η διαφορά είναι μικρή και πάλι το Χ θα ήταν η επιλογή και εδώ.

Η τρίτη ισοπαλία είναι και αυτή από την Αλγερία. Η έτερη Αλγερινή ομάδα της διοργάνωσης υποδέχεται την Esperance από την Τυνησία.

Γειτονικό ντέρμπι αλλά όχι μίσους μιας και δύο χώρες αυτές έχουν άριστες σχέσεις. Και γεωγραφικά αν το δείτε , η Τυνησία αποτελεί ένα παραχωρημένο κομμάτι της Αλγερίας. Η Belouizdad πήρε το Χ την προηγούμενη αγωνιστική στο Σάχελ, ενώ η Esperance κέρδισε εύκολα με 4-0 την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης. Και τα τρία αυτά Χ είναι πολύ πιθανά αγωνιστικά αλλά και βολικά αφού καμία ομάδα δεν θα πει όχι σε μια πιθανή ισοπαλία.

Ενδιαφέρον βρίσκω και στην αγωνιστική του Μαρόκου αλλά και στο CAF Conf. Cup όμως δεν υπάρχουν ακόμα τιμές στην αγορά. Όπως πάντα, έχετε το νου σας για update αν δω ότι μου αρέσει κάτι! Καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ.

Η σημερινή φώτο της στήλης με τις ψαρόβαρκες από το λιμανάκι της Λουάντα είναι αφιερωμένη στον Billara όπου φήμες λεν ότι με το που πάτησε το πόδι του στο νησί δεν έχει σταματήσει να ψαρεύει! Μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε κι άλλες ψαροφωτο αυτό το ΣΚ!

UPDATE

Καλησπέρα σας.

Η δεύτερη αγωνιστική του CAF Champions League δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενα με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια επιστροφή. Τα ξεχνάμε γρήγορα και πάμε στο σήμερα. Από το Μαρόκο είναι το ένα σημερινό σημείο με τη Mouloudia να έχει κάνει καλές κινήσεις το Γενάρη, έφερε καμιά 10αρια παίκτες και νέο προπονητή και έχει κάνει ένα 2/2 με την επανέναρξη. Από την άλλη η Safi, ναι μεν πήρε και αυτή αρκετούς παίκτες αλλά δίχως να ξεχωρίζει κάποιος.

Έχουμε τον άσσο στο 2,30 και το -0,25 ασιατικό χάντικαπ στο 2,00. Θα κρατήσω το ασιατικό όπως και στο επόμενο ματς και θα αποτελέσουν τη σημερινή δυάδα μας. Η δεύτερη επιλογή έρχεται από το μέρη μας και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης με την αύρα του νέου προπονητή Ερμάν Μπούργος, δεν έχει και πολλά περιθώρια απώλειας βαθμών αν θέλει να είναι στην 6αδα και τα πλει οφ.

Βρίσκει τον ΠΑΟΚ εν μέσω των αγώνων με τη Μιντιλαντ όπου το μυαλό των παικτών θεωρώ ότι θα είναι εκεί. Περιμένω έναν Άρη να θέλει το ματς πολύ περισσότερο και το -0,25 στο 2,22 είναι αρκετά καλό. Θα μπορούσα να ρισκάρω με τις καθαρές νίκες αλλά στην προκειμένη προτιμώ να έχω μια μικρή κάλυψη στα Χ με τα ασιατικά. Καλό υπόλοιπο Κυριακής, θα τα πούμε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini