227

Thassios

Με ένα δίλημμα – UPDATE!

Καλησπέρα Betsellerades μου!

Δυστυχώς δεν μας έκαναν τη χάρη τα δικά μας τα παιδιά στο ντέρμπι να μας χαρίσουν ένα ωραίο τρίξι. Άνετα βγήκε το g/g στο παιχνίδι της ΑΕΚ απλά δεν προηγήθηκε ο Ολυμπιακός όπως θέλαμε. Από εκεί και πέρα το Περού μας έφαγε στο σκορ αφού αν έμπαινε ένα γκολ θα έβγαιναν πάνω από μία κόκκινες. Ένα παιχνίδι που είχε πολύ ένταση όπου μέχρι και οι προπονητές στο τέλος έπαιξαν κουτουλιές και πήραν κόκκινες.

Δυστυχώς όμως όσο περνούσε η ώρα, και με το σκορ στο 0-0, οι ομάδες ήταν λίγο φοβισμένες για το λάθος και έτσι δεν είχαμε ρυθμό ενώ έπεφτε η ένταση του παιχνιδιού.

Πάμε μεσοβδόμαδα τώρα όπου έχουμε φουλ Ευρώπη αλλά από εμένα μην περιμένετε πολλά. Κρατάω μια τριάδα παιχνιδιών όπου περιμένω πέναλτι (δύο σημερινά και ένα αυριανό) ανάμεσα σε ομάδες που περιμένω πολλές φάσεις ενώ πατάνε και εύκολα περιοχή.

Φυσικά μέσα στο κόλπο είναι και οι διαιτητές όπου δείχνουν συχνά την άσπρη βούλα. Τα αποψινά είναι το Παρί – Ντόρτμουντ όπου σφυρίζει ο Ισπανός Manzano (1 πέναλτι ανά 3 ματς είναι ο απολογισμός του σε όλες τις διοργανώσεις ) και το Σίτι – Σαχτάρ όπου περιμένω τη Σαχτάρ να κάνει αμυντικό λάθος υπό την πίεση της Σίτι (κακός ρέφερι για πέναλτι εδώ) ενώ στο αυριανό Σοσιεδάδ – Ίντερ δε χρειάζονται συστάσεις για τον Michael Oliver.

Ο Μιχαλάκης ειδικά στο Champions League έχει 15 πέναλτι σε 36 παιχνίδια. Περίπου δηλαδή 1 πέναλτι ανά δύο ματς. Οπότε τρία παιχνίδια για πέναλτι.

Πάμε τώρα στα δικά μου χωράφια όπου θα πορευτούμε πάλι με τους Περουβιανούς φίλους μας.

Η Σπορτ Μπόις λοιπόν (τα παληκάρια με τα ροζ) για όσους δε το ξέρουν , θεωρείται ο 4ος πιο μεγάλο σύλλογος του Περού.

Μετά τις Αλιάνζα Λίμα , Ουνιβερσιτάριο και Σπόρτινγκ Κριστάλ είναι η ομάδα με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές (Libertadores κ.λ.π.) ενώ έχει κερδίσει και 6 πρωταθλήματα. Γιατί όμως την αναφέρω;;; Γιατί σκοπός της είναι να κοντράρει τις μεγάλες αυτές ομάδες όπου έχει έχθρα και με τις τρεις. Ενα κλικ παραπάνω με την Ουνιβερσιτάριο όπου στα μεταξύ τους παιχνίδια σκοτώνονται.

Με την Αλιάνζα λίμα ας πούμε έχουμε και νταλαβέρια με παίκτες (παίρνει συχνά η Σπορτ Μπόις παίκτες από τη 2η ομάδα της Λίμα). Τι κάνουν στο Clausura λοιπόν τα παληκάρια με τα ρόζ;;Βρίσκονται στην 9η θέση και έχουν κερδίσει τη Λίμα ενώ έφεραν 1-1 με την Κριστάλ όπου έμειναν και με 10 παίκτες. Τη Πέμπτη τα ξημερώματα λοιπόν περιμένω να τα δώσουν όλα ώστε να κόψουν βαθμούς και από την Ουνιβερσιτάριο (η οποία λογικά χαιρετάει τη πρώτη θέση άμα δε κερδίσει) και να πετύχουν το σκοπό τους.

Δύσκολο το έργο τους γι αυτό και περιμένω να ρίξουν μπόλικη κλωτσιά ώστε να σταματήσουν τους γηπεδούχους. Τι καλύτερο να στερήσουν το τίτλο του πρωταθλητή για την Ουνιβερσιτάριο. Πολλές κόκκινες στα μεταξύ τους γι αυτό και θα ποντάρω τις πολύ καλές αποδόσεις που βρίσκω στις κάρτες. Το ειδικό ”όβερ 1,5 κάρτες ημίχρονο + κόκκινη” δίνει 5 και έχει αξία.

Θα ρίξω και λίγο στο όβερ 1,5 κόκκινες σε απόδοση 12.

Κλείνοντας πάμε και σε ένα ακόμη ματς του Περού. Σέζαρ Βαγιέχο – Σπόρτινγκ Κριστάλ λοιπόν είναι το ζευγάρι και το όνομα Roberto Mosquera (προπονητής της Σέζαρ Βαγιέχο) είναι αυτό που θα μας απασχολήσει. Ο Mosquera λοιπόν (φώτο στήλης) σαν νέος ποδοσφαιριστής είχε ξεκινήσει τη καριέρα του από τη Σπόρτινγκ Κριστάλ στην ομάδα νέων (67′-74′) και έπειτα ανέβηκε στη πρώτη ομάδα (74′-80′) όπου πήρε 2 πρωταθλήματα αλλά τον κάλεσε και η εθνική ομάδα του Περού την τριετία 1978-81 όπου πέτυχε 4 γκολ σε 19 εμφανίσεις.

Μετά από το κλείσιμο της καριέρας του σαν ποδοσφαιριστής , επιστρέφει το 1996 στην Κριστάλ σαν βοηθός προπονητή για 3 χρόνια. Από τότε πήγε σε διάφορες ομάδες σαν προπονητής για να επιστρέψει στη παλιά του αγάπη και τη Κριστάλ τη χρονιά 2012-13 αλλά και τη χρονιά 2020-2022 σαν προπονητής αυτή τη φορά. Με λίγα λόγια είναι ”δικό” της παιδί.

Τον Νοέμβριο του 2022 η ομάδα αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο και ουσιαστικά πλήρωσε την διπλή ήττα στα ημιτελικά με την Μελγκάρ ώστε να πάει στον μεγάλο τελικό με την Αλιάνζα Λίμα. Σε δηλώσεις του τότε είχε πει ”συγνώμη που απογοήτευσα για πρώτη φορά τους φίλους της Σπόρτινγκ Κριστάλ”.

Και τώρα πάμε στα φρέσκα.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει πιο εύκολο το έργο της Κριστάλ για τη πρωτιά του Clausura τη Παρασκευή τα ξημερώματα και να δώσει τη χρωστούμενη χαρά στους φίλους της Κριστάλ;;; Ή θα πορώσει τους παίκτες και θα πέσει ξύλο (4 σερί ματς βλέπουμε κόκκινη μεταξύ των ομάδων) επειδή τον έδιωξαν;; Αυτό το δίλημμα με βασανίσει μέρες τώρα.

Λοιπόν επειδή δεν είμαι 100% κάπου (αν και θεωρώ ότι θα το παίξει στα ίσα) θα κάνω το εξής.

Θα κρατήσω το πέναλτι στο ματς αφού αγωνιστικά βγαίνουν αρκετά πέναλτι στα παιχνίδια των δύο ομάδων , ενώ και δωράκι να θέλει να δώσει η Σέζαρ Βαγιέχο , μπορεί να το κάνει με πέναλτι. Από εκεί και πέρα κρατάω και την ομαδική κόκκινη των γηπεδούχων (4 κόκκινες στα 4 τελευταία μεταξύ τους έχουν πάρει) αφού περιμένω να ρίξουν το πιο πολύ ξύλο στο γήπεδο αλλά καλύπτω και το σενάριο που θέλουν να μείνουν με 10 παίκτες σαν δωράκι πάλι.

Στο 2,85 το πέναλτι και στο 6αρι βρίσκω το ειδικό ”όβερ 3,5 κάρτες Βαγιέχο + κόκκινη Βαγιέχο”.

Αυτά από εμένα. Κάνω ένα τρίξι με τα πέναλτι (αφήνω το πέναλτι της Σίτι) και μετά έχω τα τρία μονά με τις κόκκινες στα ματς του Περού. Αν θα έχω κάτι άλλο για τα μεσοβδόμαδα θα κάνω Update. Έχουμε τα Ευρωπαϊκά της Πέμπτης που θέλω να τα ξαναδώ.

Τα λέμε το βράδυ στο chat!

*Διαβάστε τη στήλη του Billara (όχι μόνο τον πίνακα προτάσεων) όσοι δεν το έχετε κάνει. Αυτές τις στήλες θα πρέπει να τις διαβάζουμε ξανά και ξανά , να μας μας βάζουν σε σκέψη και αξίζουν ίσα με δέκα εκατομμύρια προτάσεις.

UPDATE!!

Καλησπέρα παικταράδες μου! Τα της προηγούμενης στήλης θα τα πούμε στην επόμενη.

Πάμε γρήγορα στο αποψινό update όπου πρώτη στάση θα κάνω στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Σιγά μην φοβηθούμε τα Αγγλάκια μωρέ (δεν είμαι Αεκτζής αλλά στηρίζω όλες τις Ελληνικές ομάδες απόψε)!

Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα σκοράρει αλλά θα πιέσει κιόλας , ειδικά άμα βρεθεί πίσω στο σκορ. Είπαμε καλή η Μπράιτον αλλά κι αυτή πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση.

Τι θα ποντάρω λοιπόν;; Κάτι που κάνω σπάνια και είναι αρκετά funbet. Αλλά ακόμη κι αυτά έχουν τεκμηρίωση. Η ΑΕΚ λοιπόν εκτός έδρας έχει πάρει 11 κόρνερ μέσα στην Άντβερπ (άλλα 9 κόρνερ εντός) και 12 κόρνερ μέσα στην Ντιναμό. Βέβαια σήμερα έχουν πιο δύσκολο αντίπαλο αλλά υπάρχουν εξαιρετικές αποδόσεις σε πιο χαμηλά όρια. Αν βρεθεί και σήμερα πίσω στο σκορ δε νομίζω να καθίσει ταμπούρι ώστε να μην φάει κι άλλα.

Θεωρώ ότι θα βγει μπροστά και θα κερδίσει κόρνερ από μία Μπράιτον που εντός έδρας έδωσε στη Λούτον 7 κόρνερ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και γενικά δέχεται κόρνερ.

Θα πάρω ένα τριπλό ποντάρισμα με τα κόρνερ της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα με βάση αυτά που πιστεύω μου αρέσει πολύ το ειδικό ”Μπράιτον να κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ + g/g + όβερ 3,5 κόρνερ ΑΕΚ” σε απόδοση 9 που με την ”ενίσχυση κερδών” πάει στο 11.

Ποντάρω κι αυτό και έκλεισα σήμερα. Όλο το update πάνω στο ματς της ΑΕΚ και φοράμε κιτρινόμαυρο κασκόλ σήμερα (χοχοχοχ).

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS