1596

Μάκης Μηνδρινός

Με ένα σύστημα

Χαιρετώ! Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το μεσοβδόμαδο. Στην Πρέμιερ Λιγκ είδαμε τη Γιουνάιτεντ για δεύτερη φορά φέτος να βγάζει πολλή ένταση σε μεγάλο ματς (είχε προηγηθεί εκείνο με τη Λίβερπουλ) και κέρδισε δικαιότατα, η Αρσεναλ… απλά Αρσεναλ, ο Σίλβα ήταν αναμενόμενο ότι θα απολυθεί αργά-γρήγορα, η Γουλβς συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις…

Πάμε στα φρέσκα, πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα στο Νησί και ένα πρόγραμμα μάλλον μέτριο.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Με το ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν θέλω να ασχοληθώ στοιχηματικά, αν και εικάζω πως το ματς δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει το 1,30 του άσου. Η Γιουνάιτεντ μπορεί γενικά να έχει τα χάλια της, αλλά έρχεται από γεμάτη εμφάνιση, όπως ήδη είπα βγάζει ενέργεια και πάθος στα μεγάλα ματς και τα ντέρμπι πάντα είναι ιδιαίτερα.

Και όχι μόνο αυτό, δεν πείθει τόσο και η Σίτι φέτος, δείχνει να έχει περισσότερα τρωτά σημεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στοιχηματικά, το μοναδικό που με ενδιαφέρει είναι το Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας, όσο το διπλό είναι πάνω από 3,00. Ας μου πει κάποιος έναν σοβαρό λόγο που σ’ αυτό το ματς είναι φαβορί η Γουότφορντ.

Ή, μάλλον, είναι τόσο φαβορί η Γουότφορντ (2,35). Μιλάμε για την ουραγό της βαθμολογίας, για μια ομάδα που εντός έδρας δεν έχει ακόμα νίκη, εξακολουθεί να είναι με υπηρεσιακό μετά τις δύο απολύσεις προπονητών και έχει σκοράρει μόλις 9 γκολ σε 15 αγωνιστικές! Η μοναδική της νίκη έως τώρα ήταν κόντρα στην προτελευταία Νόριτς, εκτός έδρας.

Η Πάλας είναι 7η, συνήλθε μετά τις σερί ήττες σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, έρχεται από δύο διαδοχικά τρίποντα και μάλιστα μεσοβδόμαδα έδειξε χαρακτήρα: από το 19’ με παίκτη λιγότερο, σκόραρε στο 76’ και πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ.

Τσάμπιονσιπ

Παρόμοιο με το Γουότφορντ – Πάλας είναι το ΚΠΡ – Πρέστον.

Αν και εδώ το διπλό φαίνεται να έχει καθοδικές τάσεις, στο 3,00 είναι κι αυτό συζητήσιμο. Για την ΚΠΡ τα είπαμε και πρόσφατα πως είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δέχθηκε γκολ σε όλα της τα παιχνίδια. Εχει να κερδίσει από τις 19/10 (3-2 τη Χαλ εκτός), ενώ εντός δεν έχει νίκη εδώ και δύο μήνες (είχε επικρατήσει της Μπλάκμπερν). Εντυπωσιακό επίσης ότι στα 7 τελευταία εντός δέχθηκε τουλάχιστον δύο τέρματα στο καθένα! Η Πρέστον δέχομαι ότι εκτός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική απ’ ό,τι εντός.

Αν και σε σχέση με πέρσι έχει βελτιωθεί. Είναι εντός ζώνης πλέι οφ και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, στο τελευταίο με την Γουέστ Μπρομ ήταν πολύ καλή (έχασε 1-0).

Από ‘κει και πέρα τρία ύπουλα: Χάντερσφιλντ – Λιντς, Φούλαμ – Μπρίστολ Σίτι, Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι. Πολύ δύσκολα και τα τρία, όμως τα φαβορί (Λιντς, Φούλαμ, Γουέστ Μπρομ) αντιμετωπίζουν επικίνδυνες ομάδες και ίσως έχουμε εκπλήξεις σε κάποιο/α εξ αυτών.

Λιγκ 1

Τίποτα. Σβήσιμο όλη, δεν μου αρέσει τίποτα!

Λιγκ 2

Στο Κέμπριτζ – Πλίμουθ η φιλοξενούμενη άνοιξε ως αουτσάιντερ, έστω και οριακό. Χωρίς κανέναν λόγο! Ακόμα και το 2,70 που υπάρχει αυτή τη στιγμή (ισορροπημένο σετ) μπορεί να παιχτεί. Η Πλίμουθ μετά από ένα μίνι ντεφορμάρισμα έχει αρχίσει πάλι να παίρνει τα πάνω της, 4 νίκες στα 5 τελευταία, ενώ έφτασε πολύ κοντά και στην πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Μπρίστολ Ρόβερς, 1-1, έχασε πέναλτι στο τέλος).

Η Κέμπριτζ, από την άλλη, είναι σταθερά σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, μόλις μία νίκη στα 5 πιο πρόσφατα, στα τρία εξ αυτών δεν σκόραρε καν. Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, είναι ένα διπλό του 2,30 που μας το δίνουν στο 2,70.

Είναι κάποιες ομάδες που δυσκολεύομαι να τις κοντράρω στο γήπεδό τους ακόμα κι όταν δεν είναι καλά.

Μία από αυτές είναι και η Εξετερ. Εδώ και καιρό δεν πατάει καλά, ακόμα και οι νίκες το τελευταίο διάστημα δεν συνοδεύτηκαν από καλές εμφανίσεις. Και, είπαμε, εντός έδρας είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Από την άλλη έρχεται μια πολύ φορμαρισμένη Νορθάμπτον, στα 9 τελευταία έχει μόλις μία ήττα και 7 νίκες. Μεσοβδόμαδα έπαιξε με πολλές αλλαγές και ηττήθηκε στο Τρόφι από την Πόρτμσμουθ.

Εχει και καλή παράδοση στο Εξετερ, αήττητη στα 4 τελευταία (2-2-0). Παρά τις επιφυλάξεις και την εντός έδρας δυναμική της Εξετερ δεν γίνεται η Νορθάμπτον να μη μπει στην κουβέντα στο 3,75.

Εδώ πολύ ύπουλο είναι το Φόρεστ Γκριν – Σκάνθορπ, με τη φιλοξενούμενη να έχει ανεβάσει στροφές και τη Φόρεστ Γκριν να βγάζει κούραση στα τελευταία.

Αλλά όσο το πιστεύουμε εμείς ότι είναι ύπουλο άλλο τόσο το πιστεύουν και οι μπουκ. Ηθελα κάτι παραπάνω από το 3,60 για να πάρω το ρίσκο.

Νάσιοναλ

Ετσι όπως είναι Γέοβιλ και Χάλιφαξ το διπλό δεν είναι για 3,75. Αμφότερες είναι εντός ζώνης πλέι οφ ανόδου, με τη Γέοβιλ να παραμένει χωρίς νίκη από τις 26/10 (0-4-1 έκτοτε) και την Χάλιφαξ από τις 29/10 (0-3-1 έκτοτε).

Απλά πρέπει να αναφέρουμε ότι η Χάλιφαξ στα δύο τελευταία εκτός είχε δύσκολη αποστολή με Χάρογκεϊτ (2-2) και Γουόκινγκ (0-0) και ότι εκτός έδρας έχει 6 διπλά, μόνο η πρωτοπόρος Μπάροου έχει περισσότερα. Στο 3,75 το διπλό, συζητιέται.

Κι εδώ έχω ύπουλο, το Ιστλι – Εμπσφλιτ. Μεσοβδόμαδα είπαμε ότι μπορεί κάποιος να κοντράρει την Ιστλι απέναντι στη Ρέξαμ, στη λογική ότι τα έδωσε όλα στο Κύπελλο και ίσως ήταν επηρεασμένη.

Δεν έπαιξα κυρίως λόγω Ρέξαμ, η οποία δεν ήταν καλά. Παρ’ όλα αυτά το διπλό ήρθε. Τώρα η Ιστλι υποδέχεται μία επίσης προβληματική ομάδα, την ουραγό Εμπσφλιτ. Πάλι το… κόλλημά μου είναι το ίδιο με μεσοβδόμαδα: θέλω να κοντράρω την Ιστλι, που είναι πιο επιβαρημένη και μεσοβδόμαδα έχει τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Κρου, αλλά δεν ξέρω αν αυτή η Εμπσφλιτ μπορεί.

Η γενικότερη εικόνα της έως τώρα δεν ήταν καλή και ορθώς θεωρείται από τα φαβορί για υποβιβασμό. Από την άλλη, τελευταία το παλεύει. Κέρδισε τη Ρέξαμ την προηγούμενη εβδομάδα και στα τελευταία 7 έχασε μόνο από την Μπάρνετ, μετρώντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Εκτός έδρας έχει περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι εντός και είναι χαρακτηριστικό ότι στις 9 τελευταίες εξόδους της έχασε μόνο από Ρέξαμ, Χάρογκεϊτ και Μπάρνετ.

Στο 4,33 το διπλό, με… τρώει!

Ακόμα πιο σοβαρή σκέψη είναι η Φάιλντ στην έδρα της Μπάρνετ. Τη Φάιλντ η αλήθεια είναι ότι την έχω σταμπαρισμένη από τότε που την ανέλαβε ο Τζιμ Μπέντλι. Υπενθυμίζω ότι τέλος Οκτωβρίου ο Μπέντλι παράτησε τη Μόρκαμ της Λιγκ 2, στην οποία ήταν (και παραμένει) σημαία, προκειμένου να αναλάβει τη Φάιλντ, η οποία τότε ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού.

Σιγά σιγά η Φάιλντ αντιδράει. Δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχθεί γκολ και άλλη μία στο Κύπελλο απέναντι στην αδύναμη Κινγκστόνιαν (2-0 εκτός) έχει στα τρία πιο πρόσφατα. Η Μπάρνετ εξακολουθεί να μην ενθουσιάζει και έχει να κρατήσει το μηδέν από την 1η Οκτώβρη. Βέβαια, τελευταίο ματς που κράτησε το μηδέν ήταν το Φάιλντ – Μπάρνετ 0-4! Αλλα τα δεδομένα όμως τώρα… Στο 3,00 το συζητάω!

Βορράς/Νότος

Σε Βορρά τίποτα, σε Νότο λίγο τη Μπρέιντρι είδα στην έδρα της Σλάου.

Είναι το μοναδικό που βρίσκω λάθος στην απόδοση, το 5,60 του διπλού ξεφεύγει. Μιλάμε για δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, τα πλέι οφ. Προφανώς είναι εκεί η απόδοση γιατί η Μπρέιντρι δεν είναι στην καλύτερή της φάση και προέρχεται από σερί σφαλιάρες. Δεν ξέρω ποια Μπρέιντρι θα εμφανιστεί: αυτή των πρώτων μηνών της σεζόν ή εκείνη των τελευταίων εβδομάδων; Και επίσης, ΟΚ, η Μπρέιντρι σκοράρει πολύ εύκολα αλλά μιλάμε για μια ομάδα με 40 γκολ παθητικό σε 19 ματς! Και είναι 8η.

Φαντάσου η ουραγός Σεντ Αλμπανς (22η) έχει φάει 34… Οπότε, εντάξει, μεγάλο το 5,60, αλλά…

Στη σούμα. Από Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για Κρίσταλ Πάλας (3,10), από Τσάμπιονσιπ για Πρέστον (3,00), από Λιγκ 1 τίποτα, από Λιγκ 2 Πλίμουθ (2,70), Νορθάμπτον (3,75), από Νάσιοναλ Λιγκ Χάλιφαξ (3,75), Εμπσφλιτ (4,33) και Φάιλντ (3,00). Με ένα σύστημα θα πορευθώ: Πάλας, Πλίμουθ και Φάιλντ.

Και αν προκύψει κάτι, βλέπουμε… Νέα στήλη κανονικά την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος