4435

Billaras

Με βάρος στα εγγλέζικα!

Γιά όσα έγιναν την Τρίτη, τα είπαμε στα σχόλια κάτω από το κείμενο που υπήρχε ως και πριν από λίγο, τα είπαμε στο chat, τα είπαμε στο www.betradio.com, ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουμε από το…πουθενά ένα σούπερ μεροκάματο, να περάσει η κάβα ακόμα και τις 30.000 μονάδες, αλλά η μπάλα στα χασομέρια αποφάσισε αλλιώς. Κανένα πρόβλημα, χιλιογραμμένα αυτά, τα θεωρώ “δανεικά”.

Απείρως σημαντικότερα ήταν όσα γράφτηκαν περί διαχείρισης κεφαλαίου, το R.O.I και όλα τα υπόλοιπα. Ας παίζουμε εμείς σωστά και η μπάλα όπως μιά φορά μας στέρησε κέρδη, την άλλη θα μας τα δώσει… Πάνε αυτά λοιπόν, έχω να παίξω στοίχημα από την Τρίτη, γιά τα φιλικά ουδέν σχόλιο, ούτε χθες πόνταρα, κοίταγα πιό μπροστά. Και όταν λέω πιό μπροστά, δεν εννοώ μόνο το σήμερα.

Εννοώ το επόμενο δίμηνο. Την τελική ευθεία. Ελέω EURO (που είναι ένα άλλο, ξεχωριστό κεφάλαιο), όλα θα έχουν τελειώσει πριν τα μέσα Μαίου. Ούτε 2,5 μήνες. Ουσιαστικά, είναι 8-9 εβδομάδες, άρα 16-18 κουπόνια. Και εδώ θα κριθούν όλα. Δείτε πχ το επόμενο κουπόνι, φουλ πρόγραμμα στις μικρές Αγγλίας, “σεντονάκι”, Europa League, χαμός γίνεται. Με δεδομένο ότι αφού μπει Απρίλιος θα αρχίσει να…μεταβάλλεται (στο σύνολο των παικτών) και η στοιχηματική συμπεριφορά τους (ξέρετε, αντί γιά πινακάκι φόρμας, θα κοιτάμε πινακάκι…επόμενων αγώνων και κιτάπια με …χρωστούμενα), ξέρω ότι γιά στοίχημα όπως το ξέρω και το θέλω (κι όχι μόντες, μιλημένα, στημενάκια, νταραβέρια, φήμες κλπ), έχω ένα μήνα περίπου ακόμα.

Θέλει σωστή διαχείριση όλο αυτό, δεν είναι παίξε-γέλασε κι ότι κάτσει… Με αυτό στο μυαλό θα πορευτώ και σήμερα και στη συνέχεια… Σήμερα λοιπόν. Καλό είναι το νησί. Και…ξεραίλα έξω από το νησί. Ειδικά αύριο, αναρωτιέμαι αν θα μαζέψω τρία σημεία (όχι εγγλέζικα) γιά έστω ένα παρολί! Αύριο λοιπόν, εκ των προτέρων ξέρω ότι δεν θα “χωθώ”.

Γιά πολλούς λόγους (αύριο θα τους αναλύσουμε), έχω διαγράψει ένα κάρο ματς εκτός Βρετανίας. Αλλά αυτά… αύριο. Σήμερα στο νησί, έχω πολλά σημεία. Πολλά. Πρέπει να τα ξεδιαλέξω. Εχω και ισοπαλίες (Λίβερπουλ, ΚΠΡ, Γουέστ Μπρομ), έχω και μεσαία φαβορί από 2.10 ως 2.50 (πχ Τσάρλτον, Σουίντον), έχω και μεγαλύτερα, μικρά και μεγάλα αουτσάιντερ (Νότιγχαμ, Μπράιτον, Σουόνσι, Π.

Βέιλ, Γουίμπλετον, Νταμπάρτον). Και όλα αυτά, αφού…πέταξα εξ' αρχής ένα κάρο ακόμα που έμειναν σκέψεις (θα τα μελετάω όμως, να δω τι αποτέλεσμα θα φέρουν οι Γέοβιλ, Εξετερ, Πρέστον, Γουίκομ, Χάτερσφιλντ, Ρόδεραμ, Ρέντινγκ). Ηδη δηλαδή έχω τρία χινάρια, δύο μεσαία φαβορί και έξι μεγαλύτερα σημεία. Σε αυτή την εξίσωση προσθέστε και το καλό over της Λιντς (περιμένω ματσάρα εκεί), προσθέστε και τα αυριανά μου εγγλέζικα (Χ σε Νιουκάστλ, Χ και g/g σε Τότεναμ, διπλό Γουέστ Χαμ) και…κλείσατε.

Στα χινάρια, που είναι…λόττο, κοίταξα και παραπέρα. Προς Αρσεναλ και Γουέστ Μπρομ ας πούμε. Τα ζύγισα, παρότι οι αποδόσεις είναι προκλητικές, έμεινα στην ξερή ισοπαλία που περιμένω να αυξηθούν. Εγραφα στην Kingbet ότι πρέπει να γίνει μια “επανόρθωση” στη στατιστική. Μόλις πέντε σε 29 ματς τριών αγωνιστικών είναι λίγα. Πολύ λίγα.

Και η αγωνιστική τώρα “βοηθάει”. Φυσικά, το ξαναλέω, είναι λόττο. Κυνηγάμε δύο ομάδες, όχι μιά. Μετά, πήγα στα άλλα σημεία, τα ασόδια. Εδώ, έχω αποφασίσει (δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, ζυγίστε το κι εσείς), να “χωρίσω” τα ματς. Από τη μιά, έχω τις τρεις αντικειμενικά καλύτερες ομάδες κάθε κατηγορίας. Γουέστ Χαμ (αύριο), Τσάρλτον, Σουίντον (σήμερα, σε ματς μεγάλο ντέρμπι αυτή εδώ, με τον Ντι Κάνιο να θέλει το αίμα του πίσω από τον πρώτο γύρο).

Τις ποντάρω σπάνια, γιατί…σπάνια τις βρίσκω σε αποδόσεις που να με ικανοποιούν (εντός είναι σε κάτι 1.40, εκτός συνήθως σε κάτι 1.80-1.90). Τώρα όμως, έχω τρείς άξιες, τρεις δυνατές και φορμαρισμένες ομάδες σε καλή απόδοση. Γιατί να περάσουν…έτσι; Και τέλος, έχω και την “υπόλοιπη” εξάδα ((Νότιγχαμ, Μπράιτον, Σουόνσι, Π.Βέιλ, Γουίμπλετον, Νταμπάρτον).

Αυτά είναι γιά το…αγαπημένο μου παιχνίδι, να ξεδιαλέξω τέσσερα και να πάω σε ένα yankee, σε ένα 2-3-4. Γιά όλες έχω καλή άποψη και μου κάνουν. Η Νότιγχαμ έκανε 2η κολλητή νίκη και…όχι όπου κι όπου, αλλά μέσα στην Μπέρμιγχαμ. Συν τοις άλλοις, καμιά από τις δύο δεν φέρνει ισοπαλίες (η Μπάρσνλεϊ έχει να φέρει από τις 27/9/2011)! Η Μπράιτον σαν να μην συνετρίβη ποτέ από την Λίβερπουλ, συνέχισε σταθερά την ανοδική της πορεία.

Η Σουόνσι έχει…ιδανικό αντίπαλο. Πριν μιά εβδομάδα, πολλοί λέγατε γιά διπλό της στην Στόουκ και επέμενα ότι με το στυλ της Στόουκ θα τα βρει μπαστούνια. Οπως και τα βρήκε. Τώρα όμως η Γουίγκαν παίζει τη μπάλα κάτω, θα ανοιχτεί γιατί καίγεται, η Σουόνσι μπορεί να παίξει το ωραίο της παιχνίδι και να…κερδίσει (και να πονέσει και τον “προδότη” Μαρτίνεζ).

Η Πορτ Βέιλ έχει μεν ένα κάρο εξωαγωνιστικά θέματα, αλλά αυτά περιμένω να την συσπειρώσουν, βρίσκει μιά Ακριγκτον που ψάχνεται και που όχι μόνο έχει απανωτές ήττες αλλά δεν σκοράρει καν. Η Ντάμπαρτον…πετάει, μας πλήρωσε και την Τρίτη, παίζει με ομάδα που έχασε από την τελευταία πριν λίγα 24ωρα και τέλος, έχω την Γουίμπλετον που ενώ έχανε 3-1 από την Κρου, γλύτωσε από πέναλτι και ισοφάρισε σε 3-3.

Την ίδια ώρα, η Χέρεφορντ από 0-2 και 2-4, έχασε την Τρίτη με 5-4, ενώ… είχε χάσει και πέναλτι στο 90'! Μιλάμε ότι η μιά βγήκε από τις στάχτες της κι άλλη έφαγε τέτοιο στραπάτσο που ακόμα δεν έχει συνέλθει. Να “ανακάτευα” τα σημεία; Το απέρριψα. Προτιμώ να τα διαχωρίσω. Και έκανα μιά ακόμα σκέψη. Θα παίξω ένα σύστημα με χινάρια (βάζοντας μέσα και την αυριανή Νιουκάστλ).

Θα παίξω κι ένα 2-3-4 με ζητούμενα. Να πάω και σε ένα ακόμα 2-3 με τις τρεις μεγάλες; Μήπως θα ήταν καλύτερο να αφήσω την Γουέστ Χαμ γιά αύριο που έτσι κι αλλιώς το κουπόνι είναι ισχνό;; Καταλήγω πως ναί, αυτό θα ήταν πρέπον, σωστή κίνηση. Καλύτερα “ξερή” δυάδα με Σουίντον και Τσάρλτον. Κι έτσι, το μόνο που έχω να κάνω πλέον, είναι να αποφασίσω ποιά τέσσερα θα βάλω στο yankee και ποιά δύο θα αφήσω έξω.

Εδώ είναι ένστικτο, έμπνευση. Αποφασίζω το ένα που θα πετάξω να είναι η Ντάμπαρτον. Είναι με 8-1-0, μπορεί το 10ο ματς να βγάλει μιά κοιλιά, φυσιολογική. Η δεκάδα είναι το ταβάνι φόρμας. Και η άλλη δεν είναι ψοφίμι. Μου μένει άλλο ένα. Ποιά είναι σε βάθος σαιζόν η πιό μέτρια από τις πέντε; Η Νότιγχαμ. Και ταυτόχρονα, η Μπάρνσλεϊ δεν είναι ούτε Γουίγκαν, ούτε Ακριγκτον, ούτε Χέρεφορντ, ούτε Ντόνκαστερ.

Οι τρεις από τις τέσσερις αυτές είναι…μπάζα, αποδεδειγμένα! Αρα, έκλεισα. Σύστημα…λοττο με χινάρια (Γουεστ Μπρομ, Λίβερπουλ, ΚΠΡ, Νιουκάστλ), ξερή δυάδα με Σουίντον, Τσάρλτον και yankee με Πορτ Βέιλ, Σουόνσι, Μπράιτον και Γουίμπλετον. Αυτά είναι. Η χημεία ελπίζω να είναι καλή, αυτό εσείς αν θέλετε το αλλάζετε. Εκτός νησιού; Λίγα πράγματα.

Ορντουσπόρ, Θέλτα, Βαλενσιέν από μεγάλα. Χέρενφεν, Σεντ Ετιεν ασος και over, Λας Πάλμας, Παλέρμο over. Αυτά είναι. Εχω και ένα over της Λιντς στο..χέρι από το νησί. Τα ξανακοιτάω. Εχω ήδη ανοιχθεί, ελέω των ισοπαλιών και της ξερής δυάδας. Οπότε, έξω όλα τα μεγάλα, ιδέες σας δίνω αν σας αρέσουν, αλλά εγώ τα αφήνω. Και πάω με μιά απλή τριάδα, με δύο οver μέσα.

Χέρενφεν 2-Σεντ Ετιεν over -Παλέρμο over. Οριακά δεν έβαλα αυτό της Λιντς, ελπίζω να έχει γίνει κι εδώ καλή χημεία. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.500 μονάδες. Κέρδη από 28/2: 364 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.864 μονάδες. Ποντάρισμα 3/3: Σύστημα yankee (2-3-4) με ισοπαλίες: Γουέστ Μπρομ (3.10)-Νιουκάστλ (3.10)-Λίβερπουλ (3.10)-ΚΠΡ (3.20). Από 35 μονάδες στις έξι δυάδες (210 μονάδες), από 12 στις τεσσερις τριάδες (48 μονάδες) και 10 στην τετράδα.

Σύνολο 268 μονάδες. Σύστημα yankee (2-3-4): Πορτ Βέιλ 2 (2.80)-Γουίμπλετον 2 (2.70)-Μπράιτον 2 (2.40)-Σουόνσι 2 (2.90). Από 60 μονάδες σε κάθε δυάδα (360 μονάδες), από 20 σε κάθε τριάδα (80 μονάδες) και 10 στην τετράδα, σύνολο 450 μονάδες. Δυάδα: Τσάρλτον 2-Σουίντον 2 (5.63), επί 100 μονάδες. Τριάδα: Χέρενφεν 2 -Σεντ Ετιέν over-Παλέρμο over (5.57) επί 116 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 934 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 24.930 μονάδες. Είναι σαφές ότι ξανοίχτηκα, αλλά κάτι το γεγονός ότι μου αρέσουν τα εγγλέζικα, κάτι ότι πρόσθεσα χινάρια στο παιχνίδι μου, κάτι ότι αύριο θα είμαι σε…ρηχά νερά (μάξιμουμ 300 μονάδες), μου έφεραν αυτό το παιχνίδι σήμερα. Ραντεβού στο chat, να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε σήμερα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras