2902

Billaras

Με γκολ και…φαβορί!

Είδαμε δύο τελικούς, πάμε γιά…άλλους επτά τούτο το weekend! Καλημέρες, εδώ είμαστε, με πολλές ευχές στους εορτάζοντες, τις εορτάζουσες, Κωνσταντίνου και Ελένης, άρα…χρόνια πολλά σε πάρα πολλούς και πολλές! Με άριστη και άκρως χαλαρή διάθεση πλέον η στήλη. Ηταν καλό (γιά μένα) το μεσοβδόμαδο. Και εύκολη πληρωμή (και πλούσια) στον τελικό του Europa League και κύπελλο η ΑΕΚ που όλοι ξέρετε ότι είναι η ομάδα μου.

Αλλά πάνω από όλα, η χαλαρή διάθεση έρχεται από την ημερομηνία. Σήμερα είναι 21 Μαίου, αύριο 22. Που σημαίνει…εννιά μήνες ακριβώς που “άνοιξα” με κάβα τη σαιζόν, τα πρώτα κείμενα ήταν αρχές Αυγούστου. Εχοντας μπροστά μας και το EURO, έχοντας πίσω μας εννιά μήνες “μάχης”, είναι μονόδρομος πως κινούμαι ως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Σβηστός. Και γιατί έτσι πρέπει στοιχηματικά και γιατί… το ζητάει ο οργανισμός μου. Ο μέσος παίκτης δεν μπορεί να καταλάβει. Παίρνει μιά εφημερίδα, μπαίνει σε μερικά sites, μελετάει, επιλέγει, παίζει. Οταν όμως γιά εννιά μήνες έχεις να κάνεις πρωτογενή εργασία, δεν έχεις να…διαβάσεις κανέναν, αντίθετα πολλοί περιμένουν να διαβάσουν εσένα, το πράγμα αλλάζει.

Η μελέτη ξεκινάει μέρες πριν, δεν εφυσηχάζεις ποτέ, το βάρος, το άγχος, η πίεση, φυσικά τεράστια. Κι αυτό γιά εννιά μήνες και…πολλά χρόνια. Ε, αναλογιστείτε το λίγο… Οπότε, μην περιμένετε μακροσκελείς αναλύσεις και σοβαρά μπετ. Ετσι κι αλλιώς, είναι λίγκες εκτός πεδίου μου αυτές που παίζουνε τώρα. Και τι..παίζουμε λοιπόν; Μελέτησα Β' Ισπανίας, αποφασίζω να την προσπεράσω και να τηρήσω το.

.χαλαρό των ημερών. Και να παίξω όπως…μεσοβδόμαδα. Τι έκανα μεσοβδόμαδα; Πήρα έναν τελικό, έκανα ένα κόμπο, κέρδισα 520 μονάδες με σχετική ευκολία. Ε, έτσι λέω να κάνω και τώρα… Εχουμε επτά τελικούς κυπέλλων. Ιταλία-Ισπανία-Αγγλία-Σκωτία-Πορτογαλία-Γαλλία-Γερμανία! Και μπορεί μεσοβδόμαδα να βγήκαν δύο αουτσάιντερ, αλλά τώρα η αλήθεια είναι ότι “γέρνω” προς τα φαβορί.

Βέβαια, να παίξω Γιούβε ή Μπάρτσα ή Παρί ή Πόρτι σε αυτές τις αποδόσεις, δεν το σκέφτηκα καν. Γιά Μάντσεστερ, Ρέιντζερς και Μπάγερν το σκέφτηκα, αλλά μετά είπα “δεν έπαιξες σημείο κάτω από 1.80 όλη τη χρονιά, δεν έπαιξες πάνω από τέσσερα (!) παρολί όλη τη χρονιά, τώρα θα το κάνεις;”. Και έτσι προσπέρασα κι εδώ. Και στράφηκα..στα γκολ, όπως και μεσοβδόμαδα! Σε τέσσερις από τους επτά τελικούς, το g/g είναι σε απόδοση αουτσάιντερ.

Δεν πάω σε over. Πάω σε g/g. Στο Μίλαν-Γιούβε στο 2.35. Στο Παρί-Μαρσέιγ στο 2.00. Στο Πόρτο-Μπράγκα στο 2.00. Στο Πάλας-Μάντσεστερ στο 2.05. Και φαβορί είναι σε Μπάρτσα (1.66), Μπάγερν (1.66), Ρέιντζερς (1.75). Ούτε παρολί με g/g γουστάρω να παίξω. Είπαμε, με χαλαρή διάθεση, κάνω παίχνιδι λίγο… εξτρίμ, λίγο χαλαρό, λίγο…ερασιτεχνικό, λίγο…πονηρό. Ολα μαζί.

Οπότε, ψάχτηκα στα κόμπο… Γιούβε και g/g είναι στο 4.50! Παρί και g/g στο 3.10. Πόρτο και g/g στο 4.00. Μάντσεστερ και g/g στο 4.33. Μπάρτσα και g/g στο 2.40, Μπάγερν και g/g στο 3.75 και Ρέιντζερς και g/g στο 3.50. Βλέπετε, παίρνω τα επτά φαβορί. Με λίγα λόγια, δεν ψάχνω κάτι….τρελλό, αλλά που μπορεί να πληρώσει. Ενα γκολ δεν μπορεί η Μίλαν; Η Πάλας; Η Ντόρτμουντ; Η Μαρσέιγ; Νομίζω πως μπορούν….

Σβήνω τη Μπάρτσα (χαμηλό το 2.40), μένουν ακόμα έξι. Σβήνω και το Πόρτο-Μπράγκα, περιμένω αμυντική προσέγγιση από την Μπράγκα. Και κοιτάω τα άλλα πέντε… Δεν…ζητάω πολλά. Να κερδίσει το φαβορί, αλλά να φάει κι ένα γκολ! Τις ξανακοιτάω. Θέλει και έμπνευση. Γιούβε + g/g (4.50)-Παρί + g/g (3.10)-Μάντσεστερ +g/g (4.33)-Μπάγερν +g/g (3.75)-Ρέιντζερς + g/g (3.60).

Ξέρω ότι αυτό το απλό και…ερασιτεχνικό παιχνίδι θα τραβήξει κόσμο. Αλλά δεν παύει να είναι όπως το χαρακτήρισα. Anyway, ας σβήσω ακόμα ένα και ας πάω σε ένα yankee. Θα σβήσω το σκωτσέζικο. Γιατί ήταν σε απραξία 20 μέρες η Ρέιντζερς και το φοβάμαι αυτό, θέλω ομάδες σε εγρήγορση. Οπότε έκλεισα. Γιά να δούμε αν Μίλαν-Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ-Πάλας είναι ικανές να βάλουν ένα γκολάκι και μετά…ας φάνε δύο τουλάχιστον.

Με λίγη τύχη μπορεί ένα ερασιτεχνικό παιχνίδι να δώσει καλά κέρδη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 18/5: 520 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.870 μονάδες. Ποντάρισμα 21/22-5: Yankee με κόμπο: Γιούβε + g/g (4.50)-Παρί + g/g (3.10)-Μάντσεστερ +g/g (4.33)-Μπάγερν + g/g (3.75). Με 10 μονάδες η τετράδα, με 20 κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 40 η κάθε δυάδα (ακόμα 240). Ολο μαζί 330 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.

540 μονάδες. Βλέπετε, δεν έπαιξα καν όσα κέρδισα την Τετάρτη. Τα δύο μικρότερα να βγουν, μου δίνουν πίσω λίγο πάνω από 11 φορές, άρα υπερκαλύπτουν τις στήλες του yankee. Μιάς και δεν είναι ισόποσα μπετ, μου δίνουν και κέρδος! Θα ξαναπαίξω…δεν ξέρω πότε, θα απολαύσω μπαλίτσα στους τελικούς κι αν θέλει, με πληρώνει. Θέλω να είναι καλό το θέαμα, να δούμε ψηλά σκορ, τοτε θα έχω καλές τύχες.

Νέα στήλη μεσοβδόμαδα (Τρίτη ή Τετάρτη), στο ίδιο στυλ. Ζυγώνει η ώρα του απολογισμού και του EURO.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras