200

Germanos

Με διαλογή και… Κύπελλο!

Καλησπέρα φίλοι! Αρκετά κοντά σε ένα τεράστιο ταμείο, όμως μας γύρισε λίγο την πλάτη η τύχη. Η Χόμπουργκ ξεκίνησε ιδανικά επικρατώντας της Φιρτ, η Λέομπεν έχασε πέναλτι και μια απίθανη ευκαιρία πάνω στη γραμμή για το 2-1 και εν τέλει προκρίθηκε στα πέναλτι. Αυτά τα μονά και η δυάδα έδιναν από μόνα τους πολλά κέρδη. Τέλος, η Αρμίνια άντεξε 81 λεπτά, όταν και ισοφαρίστηκε.

Μετά το τέλος των παιχνιδιών ο Θασσούλης μου είπε «μπράβο ρε συ, κανένα από τα outsider της διαλογής και αυτών που επέλεξες, δεν έχασε». Ναι, σύμφωνοι, όμως δεν μου αρκεί αυτό, αφού η κάβα μας αδικείται για δεύτερη φορά και με το «αν» δουλειά δεν γίνεται. Σίγουρα μένουμε στο καλό διάβασμα, όμως από την άλλη αυτές οι λεπτομέρειες είναι που στο τέλος της σεζόν κάνουν τη διαφορά.

Ένα απόλυτο τώρα θα μας έδινε πάνω από 200 μονάδες κέρδος. Όπως και να έχει νιώθω καλά και αυτό φαίνεται.

Πριν ξεκινήσω να αραδιάζω σκέψεις για το Σ/Κ, πρώτα θέλω να κάνω μια αναφορά σε ένα παιχνίδι που τελικά θα ποντάρω, ενώ θα ποντάρω και κάτι από την Παρασκευή. Να τονίσω πως Παρασκευή, πέραν του ματς που θα ποντάρω δεν έχω κάτι άλλο, οπότε πάμε μετά σε στήλη Σαββάτου.

Το παιχνίδι που με ενδιαφέρει για σήμερα είναι αυτό της Γκράτσερ με την Στουρμ Γκρατς. Η πρώτη μου σκέψη είναι πως είναι παιχνίδι ειδικών συνθηκών, για αυτό και αρχικά ήταν στο «τσουβάλι» των no bet. Μετά τα τελευταία νέα και τις απουσίες της Γκρατς, συν το ροτέισον που θα προβεί ο κόουτς Ίλτσερ, μου κάνει ο άσος. Δεδομένα που επίσης μου έκαναν το κλικ είναι ότι η Στουρμ σε 3 μέρες παίζει με την Λίντσερ για το πρωτάθλημα και έπειτα πάει στην Ιταλία για το ευρωπαϊκό ματς και έπειτα στο Κλάγκεφουρτ.

Σημαντικά παιχνίδια, όπου εκεί θα δώσει βάση η ομάδα. Η Γκράτσερ είναι πρώτη στη Β κατηγορία, είναι άνετη και έχει εστιάσει σε αυτό το παιχνίδι. Πάμε λοιπόν με τον άσο του 5,5.

Το δεύτερο παιχνίδι που θα παίξω από το πρόγραμμα της Παρασκευής, είναι ο άσος της Έλφερσμπεργκ στο 3,40. Ξεκούραστη η Έλφερσμπεργκ, ενώ η Πάουλι είχε το Σάββατο δύσκολο ματς όπου κέρδισε στο 93’, ενώ την Τρίτη έδωσε ματς Κυπέλλου, 120 λεπτά, απέναντι στη Σάλκε.

Αυτό είναι too much. Ασφαλώς και είναι σούπερ ομάδα, ασφαλώς και είναι αήττητη, όμως τώρα έχω κάποια στοιχεία στα χέρια μου, που μου επιτρέπουν να την κοντράρω.

Πολλά «μεσαία» σημεία

Ας ξεκινήσω από την Μπουντεσλίγκα την διαλογή. Εκεί σίγουρα ξεχωρίζει τηλεοπτικά το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου, δύο αήττητες ομάδες και σίγουρα ο άσος στο 4,20 είναι λίγο υψηλός, το θέμα είναι αν θα βρει το… ύψος η Ντόρτμουντ να σταθεί απέναντι στην Μπάγερν, της οποίας έχει γίνει καλύτερη «πελάτισσα».

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν μπορώ να παραβλέψω το διπλό της Άιντραχτ στο 2,90 στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου. Ανεβασμένη η Άιντραχτ καιρό τώρα, έχουν επιστρέψει οι τραυματίες, η Ουνιόν βίωσε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ενώ έχει μπροστά της ματς στην έδρα της Νάπολι, συν του ότι μετράει 11 σερί ήττες ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

Για να κλείσω από την Μπουντεσλίγκα, θεωρώ καλούτσικο γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου το Φράιμπουργκ με την Γκλάντμπαχ. Τα ματς της Γκλάντμπαχ εκτός έδρας έχουν πάντα γκολ, ενώ η ίδια βρίσκει δίχτυα, στο 3,75 η συγκεκριμένη επιλογή.

Στην Zweite Liga τώρα όλοι ξέρετε πια ότι η Φιρτ εκτός έδρας είναι για… κλάματα.

Αντίθετη ψυχολογία με την Λάουτερν, η οποία πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Γνωστό και ότι οτ Μπέτσενμπεργκ είναι μια καλή έδρα. Να ορίστε λοιπόν, ένα σωστό φαβορί, η Λάουτερν στο 2,20 και φυσικά μπορείτε να το συνδυάσετε με οτιδήποτε έχει να κάνει με γκολ, από over2,5 μέχρι γκολ/γκολ.

Από γκολ έχω ξεχωρίσει το Κάρλσρούη – Πάντερμπορν, με το γκολ/γκολ του πρώτου ημιχρόνου να πληρώνει 3,75.

Κατά τα άλλα δεν με ελκύει κάτι άλλο, αφού οι αποδόσεις είναι πολύ μικρές.

Εκεί που κάνω στάση είναι το Νυρεμβέργη – Σάλκε. Οι δύο ομάδες έχουν τρομερά καλές σχέσεις, αδερφοποιημένοι οπαδοί, πολλές μεταγραφές «βοήθειας», οι διοικήσεις διατηρούν άψογες σχέσεις, γενικότερα είναι δύο σωματεία που «αγαπιούνται». Η Σάλκε βρίσκεται σε τρομερή κρίση, έχει ανάγκη από βαθμούς επειγόντως, ενώ η Νυρεμβέργη είναι άνετη.

Προσοχή, δεν λέω πως η Νυρεμβέργη θα το δώσει, όμως υπάρχει μια περίεργη ατμόσφαιρα γύρω από το παιχνίδι, πως η Σάλκε θα κερδίσει. Προσωπικά το κρατάω το διπλό στο 2,87.

Στην Dritte Liga κράτησα μόνο δύο παιχνίδια για γκολ, το παιχνίδι της Σαντχάουζεν με την Σάαρμπρουκεν και το παιχνίδι της Ίνγκολστατ με την Ντόρτμουντ ΙΙ.

Και τα δύο σημεία πληρώνουν 4,00.

Λίγα πράγματα από τις αυστριακές Άλπεις

Κατηφορίζοντας νότια και περνώντας τα σύνορα της Γερμανίας, μπαίνουμε στην Αυστρία. Εκεί δεν έχω πολλά να γράψω, κακό πρόγραμμα. Μονάχα την Κλάγκενφουρτ κράτησα από σημεία, την οποία ο Book την προσφέρει στο 2,87 με την ΒΑΚ εκτός έδρας.

Η ΒΑΚ ήταν κάκιστη στο Κύπελλο, είναι καιρό κακή και απέναντι σε μια σούπερ σταθερή Κλάγκενφουρτ δεν μπορώ να πω όχι σε αυτήν την απόδοση.

Κατά τα άλλα κρατάω δύο παιχνίδια που μπορεί να έχουν γκολ και πληρώνουν αρκετά καλά. Το ένα είναι το Χάρτμπεργκ – Μπλάου Βάις, με το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου να πληρώνει 4,33, ενώ το δεύτερο είναι από τη Β Αυστρίας, το Κάπφενμπεργκ – Φιρστ Βιέννα, επίσης στο 4,33.

Αυτά για το Σ/Κ, έχω στο νου μου περίπου τι θα παίξω, προέχει όμως πρώτα το κυπελλικό της Γκράτσερ και το Παρασκευιάτικο της Έλφερσμπεργκ. Καλή τύχη λοιπόν, καλή μελέτη!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS