4189

Billaras

Με διαφορετικό παιχνίδι!

Αυτο το έργο το'χω ξαναδεί! Το είδα…την Τρίτη ας πούμε! Να μην είμαι στα καλύτερα μου, αλλά… τσουπ, ένα καλο γκολ αρκεί. Και τι γκολ και απο ποιόν;; Στο 93', με πέναλτι, από τον Τσβίτανιτς της Νις! Ναι, ναι, αυτόν που ενα Σάββατο πριν είχε…χάσει πέναλτι κι εμείς ένα παρολί άδικα. Τώρα…πατσίσαμε. Ολα δανεικά είναι, δεν θα πάψω να το γράφω….

Εκτο γκολ στα…χασομέρια λοιπόν, από Τρίτη ως Σάββατο. Και η κασέτα…δεν αλλάζει. Τα χαίρομαι, ευπρόσδεκτη η ρέντα, είναι το Α και το Ω να μην χάνεις ή να χάνεις ψίχουλα. Δείτε εδώ και μιά εβδομάδα: Σάββατο κέρδος-Κυριακή ισοπαλία- Τρίτη ισοπαλία-Τετάρτη ήττα 93 μονάδων- Πέμπτη κέρδος-Σάββατο ήττα 173 μονάδων. Μόνο την Τετάρτη που έπαιξα ένα μοναδικό παρολάκι δεν πήρα κάτι πίσω.

Ολες τις άλλες μέρες, η δουλειά μας έγινε. Αν μέσα σε μιά εβδομάδα κάποιος μου πει θα έχεις απολογισμό 2 Ν-2 Ι-2 Η, υπογράφω και…με τα πόδια! Μακάρι να πηγαίνει έτσι όλη η σαιζόν στο απολογιστικό κομμάτι! Αν θυμάστε, πρόσφατα σε κείμενο του Γιώργου Παρασκευά που είχα βάλει εδώ, έγραφε ο δάσκαλος “μετά από δύο νίκες, “πρέπει” να χάσω οκτώ φορές σερί”!! Και αυτή είναι όντως η “σωστή” στατιστική.

Μιά νίκη-τέσσερις ήττες. Γι αυτό και το 2-2-2 είναι εξαιρετικό σε βάθος χρόνου… Φυσικά, δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από γκολ στο 90φεύγα. Τώρα μπαίνουν, αύριο δεν θα μπαίνουν, όπως δεν έμπαιναν (ή έμπαιναν εναντίον μου) εδώ και δύο μήνες. Και γιά να κλείσω με το χθες, θα μπορούσε να έχει βγει και η δυαδούλα Πιτέρμπορο-Πρέστον, ενώ γενικά οι εγγλέζες δεν ήταν άσχημες, θέμα χημείας ήταν.

Α, και κάτι ακόμα! Οποιος δεν είδε το ματς Αντμίρα-Αούστρια 4-6, δεν ξέρει τι πάει να πει στημένο. Οχι, δεν ξέρω τίποτα, απλώς το είδα. Και κατάλαβα από το…2ο λεπτό ότι ήταν μιλημένα και τα…δοκάρια! Πολύ γέλιο πραγματικα… Πάμε στο σήμερα. Ξεκινάω γράφοντας ότι κοίταξα κάμποσα μεγάλα σημεία αλλά…λίγα με κέντρισαν. Κοίταξα και Χιχόν και Λάτσιο και Ζυρίχη και Λυών ας πούμε.

Το…πρώτο και το τελευταίο με τσιγκλάνε κάπως. Η Χιχόν και η Λυών. Αλλά από το “με τσιγκλάνε” ως το “ποντάρω”, η απόσταση είναι μεγάλη. Αποφάσισα εν τέλει να μην παίξω κανένα μεγάλο σημείο. Δεν πείστηκα 100% ότι κάποιο αξίζει και ότι έχει σοβαρή παικτική αξία. Καιρός πανιά-καιρός κουπιά. Το παιχνίδι παίζεται και με (σωστά) φαβορί, ασχέτως αν δεν είναι το αγαπημένο μου.

Πάω λοιπόν στα φαβορί. Τι είχα κρατήσει;; Γιούβε, Γκρασχόπερς, Ιντερ, Νιουκάστλ, Αννόβερο, Μπιλμπάο και δύο over σε Σαουθάμπτον και Ρόμα. Κοιτάξτε…πόσο απλό θα γίνει σήμερα το παιχνίδι μου! Τα δύο over 2,5 που πληρώνουν…ένα και τίποτα, θα τα “μεταλλάξω” λίγο. Θα τα πάω στο over 3,5! Δείτε τι κάνουν Ρόμα και Σαουθάμπτον φέτος και εξηγήσεις άλλες δεν χρειάζονται.

Και θα τα παίξω…πακέτο, στο 2.50 την εγγλέζα και στο 2.15 την ιταλίδα. Να μιά ωραία δυάδα απόδοσης 5.37! Θα σβήσω την Γιουβέντους που και το 1.70 είναι οριακό και εκεί στην Κατάνια ζορίζεται. Είναι και νωρίς το ματς, δεν θέλω να βιαστώ. Θα σβησω και το Αννόβερο, ίσως επηρεασμένοs από την Πέμπτη. Εχασε….100 γκολ γιά να βάλει δύο στην αδιάφορη Χέλσιμποργκ, ενώ η Γκλάντμπαχ έκανε καλή εμφάνιση και νίκη με την Μαρσέιγ.

Και τι έμεινε; Γκρασχόπερς, Ιντερ, Νιουκάστλ, Μπιλμπάο. Μόλις τέσσερα!!! Καμιά φορά, το…απλό είναι και το καλύτερο. Πριν μιά εβδομάδα το “τυράκι” της Σεν Γκάλεν δεν το έφαγα. Σήμερα θα…δοκιμάσω λίγο. Κανονικά, έχουμε καθαρή παικτική αξία, είναι η μέρα με τη νύχτα οι ομάδες. Η Ιντερ έχει ζεσταθεί, ή μάλλον έχει στρώσει. Και εκτός έχει μόνο νίκες, έχει παράδοση, είναι ντεφορμέ η Μπολόνια.

Η Νιουκάστλ γιά μένα, είναι πάνω στο turning point. Με παίκτη λιγότερο είναι εξαιρετική κόντρα στην Σάντερλαντ, ο Καμπάιγ παίρνει μπροστά, ο Κολοτσίνι γύρισε. Οπως γράφω ότι πάνω από 2-2,5 μήνες είναι αφύσικο μιά ομάδα να πηγαίνει με χίλια, έτσι και το ανάποδο. Η Νιουκάστλ θα πάει προς τα πάνω τώρα. Και η Γουέστ Μπρομ (που ως τώρα ήταν παραπάνω από τα δεδομένα της) προς τα κάτω.

Αυτή έπαιζε με…παίκτη παραπάνω, αλλά τίποτα με την Σίτι. Δεν είναι ότι έχασε. Είναι ότι δεν απείλησε. Τέλος, η Μπιλμπάο σαφώς βγαίνει από την κρίση. Τρία ματς εντός δεν δέχεται γκολ, ήταν καλή και με Βαλένθια-Λυών εκτός. Από λεπτομέρειες έχασε, κυριολεκτικά. Οι εμφανίσεις της με κάλυψαν όμως. Κι έτσι, πάμε σε ένα…απλό παιχνίδι.

Μιά δυάδα με over 3,5 και τα τέσσερα φαβορί. Το ζουμί είναι η χημεία! Αν…περάσουν και τα τέσσερα, τότε….απαξιώ γιά την χημεία. Αν περάσουν τρία, τότε σίγουρα πληρώνομαι την μιά δυάδα. Αν όμως όχι, αν περάσουν δύο, τότε “πρέπει” να πάνε μαζί πχ τα δύο καλά. Είναι το τελευταίο στάδιο. Εδώ, ο καθένας κάνει την δική του, είναι σαφές αυτό.

Πάντως, επειδή…χαλαρά είναι σήμερα, θα κάνω και κάτι ακόμα. Το έκανα-μου το θύμισε ο Ντίνος στο chat χθες- πέρυσι μιά φορά. Επαιξα “σκάλα”. Δηλαδή, δύο “κολώνες”, μετά τρίαδα με ένα τρίτο, μετά…όλη την τετράδα. Ε, μιά φορά τη σαιζόν, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ, αλλά παίζεται κι αυτό. Είναι λίγο (ως πολύ) “προπατζήδικο” στοίχημα.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 27/10: 507 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.577 μονάδες. Ποντάρισμα 28/10: Δυάδα με over 3,5 goals: Σαουθάμπτον-Ρόμα (5.37), με 100 μονάδες. Δυάδα Γκρασχόπερς 2-Ιντερ 2 (4.00), με 140 μονάδες. Δυάδα Νιουκάστλ 1-Μπιλμπάο 1 (3.8), με 150 μονάδες. Δυάδα Γκρασχόπερς-Ιντερ (4.00), τριάδα με Μπιλμπαό (7.44), τετράδα με Νιουκάστλ (14.88), από 20 μονάδες στην δυάδα (έχει ήδη πονταριστεί μόνη της), 70 μονάδες στην τριάδα και 37 στην τετράδα όλη.

Ολο μαζί 127 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 517 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.060 μονάδες. Αυτά ήταν. Μιά δυάδα θέλω και πέρασα κι από πάνω. Το παιχνίδι είναι εύκολο μεν σήμερα, αλλά και “περίεργο”, θέλει…ελιγμούς γιατί κρύβεται ο κίνδυνος να σπάσει ένα και να σε “στείλει”. Και ναι, είναι και…ασυνηθίστο (γιά μένα), αλλά έτσι τα είδα, έτσι πράττω.

Ραντεβού στο chat, νέα στήλη την Τρίτη, όπως και www.betradio.com (3-5, με …έναν guest μαζί μας). Υ.Γ1 : Σήμερα νομίζω ότι κακώς λέμε “χρόνια πολλά”. Είναι επέτειος. Εθνική επέτειος. Σήμερα τιμούμε. Και τιμούμε με τη μνήμη. Να μην ξεχνάμε τον Βασίλη Τσαβαλιάρη, από την Πιαλεία Τρικάλων, τον πρώτο νεκρό του 1940 και τους χιλιάδες άλλους που έπεσαν.

Επεσαν γιά εμάς. Γιά την πατρίδα, γιά τη σημαία. Υ.Γ2: Επί προσωπικού: Σαν σήμερα, πριν 22 χρόνια, το 1989, ζω από πολύ κοντά, στα 20 μου,  μιά ιστορική, όμορφη, συγκλονιστική στιγμή. Ο Θωμάς Μαύρος είναι αντίπαλος της ΑΕΚ γιά πρώτη φορά μετά από χρόνια. Ισοφαρίζει σε ματς ΑΕΚ-Πανιωνιου (7-1). Παρότι είναι ισοφάριση, το γκολ δεν μπαίνει ας πούμε στο 5-0, ΟΛΟ το γήπεδο σηκώνεται όρθιο, ας είναι κατά της ΑΕΚ.

Και τον αποθεώνει. Και σείεται γιά ώρα, πολλή ώρα, από την γνωστή ιαχή “ποιός-ποιός-ποιός, ο Μαύρος ο Θεός”. Αυτά έχει ανάγκη σήμερα (και πάντα) το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο…. Υ.Γ3: Κακοκαιρία και…ντέρμπι. Το καλύτερο μου. Πρώτα Εβερτον-Λίβερπουλ, μετά Τσέλσι-Μάντσεστερ, μετά Ρίβερ-Μπόκα. Τώρα μάλιστα. “Χειμώνιασε” γιά τα καλά!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras