1352

Billaras

Με δυαδούλα και με ημίχρονα/τελικά

Πήγε καλά, πάει σταθερά καλά, μπορούσε καλύτερα. Αυτές οι επτά λέξεις αποτυπώνουν όσα έγιναν στο παιχνίδι μου. Δεν επέλεξα πχ τη Σαρλερουά, πχ την Μινέιρο, αλλά κέρδισαν. Και η Εουπεν μπορούσε, πολύ καλύτερη ήταν, άνετα έβγαινε και η δυάδα με την Πουέμπλα (εδώ κολλάει το “καλύτερα”). Εκανα δηλαδή ένα…μίνι γύρο του πλανήτη και πλην του νορβηγικού που έπεσα έξω, τα ματάκια μου καλά έβλεπαν.

Συνεχίζω χαλαρά και χωρίς άγχος, δεν το πιέζω και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε. Ειμαστε στις 11/8, όλοι έχουμε κατεβάσει ρυθμούς, τα γκάζια θα πατηθούν σε ένα μήνα, μετά τις 12/9 ουσιαστικά. Ούτε πρέπει ντε και καλά να γκαζώσω επειδή έχει Europa League και Champions League. Εδώ δεν γκαζώνουν οι…παίκτες και οι διαιτητές (εντελώς ντεφορμέ οι δεύτεροι, απιθανιές σφυρίζουν), εγώ θα το κάνω; Φυσικά, ούτε χαζός είμαι, ούτε τυφλός είμαι, ούτε βέβαια πρωτάρης (το…ανάποδο, μάλλον διεκδικώ τον “τίτλο” της πιό παλιάς καραβάνας).

Βλέπω προτάσεις αριστερά-δεξιά, μικρά, μεσαία (μεγάλα αγνοούνται), ειδικά, μακροχρόνια, ότι γουστάρει η ψυχούλα του καθενός. Εδώ η ρότα όμως -εδώ και χρόνια- είναι άλλη. Εδώ στο χαλαρό αναφέραμε 5αρια και 6αρια που ήρθαν και δεν τα έπαιξα καν εγώ. Η διαφορά όμως αυτή ακριβώς ήταν και θα είναι….

Παμε παρακάτω. Το αβίαστο συμπέρασμα όσων βλέπω είναι ότι οι μισές ομάδες τα’χουν φτύσει (πχ θυμάμαι τη Ρόμα ή και την Γιούβε), άλλες είναι στο όριο τους (πχ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χθες ή η Γουλβς με τον Ολυμπιακό), γενικώς όπως έγινε άνω κάτω η χρονιά δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Να σας βαλω λίγο στο ζουμί: Ενας προπονητής κοιτάει το λεγόμενο καλεντάρι: Πότε τα ντέρμπι, πότε τα ευρωπαικά, πότε οι διακοπές εθνικών, πότε η τελική ευθεία. Και φτιάχνει προπονητικό πλάνο ανάλογο. Εγινε ότι έγινε φέτος. Φτάσαμε 11 Αυγούστου! Οι παίκτες απορυθμίστηκαν εντελώς, και σωματικά και νοητικά. Δύομισι μήνες είτε καραντίνα-είτε δειλά δειλά προπονήσεις πρώτα σε μικρα γκρουπ.

Ο οργανισμός του ανθρώπου, πόσο μάλλον του αθλητή, πόσο μάλλον του επαγγελματία, δεν είναι…κουμπάκι να το πατάς. Είναι καλό να έχεις ματς στα ποδάρια σου; Δεν είναι; Εχεις δυνάμεις; Εχεις συγκεντρωθεί νοητικά; Τι πλάνα έβγαλε εκ νέου σκίζοντας τα παλιά ο κάθε προπονητής; Τι ρόστερ είχες; Χώρια τα γήπεδα-φούσκες και την έλλειψη θεατών και όλα τα γύρω-γύρω με μάσκες και απολυμάνσεις…

Οοοοοολο αυτό, πρέπει εμείς να το “ξεψαχνίσουμε”; Να μαντέψουμε; Ξέρω εγω πως θα είναι η Αταλάντα χωρίς Ιλισιτς; Ξέρω εγώ πως θα είναι η Παρί με ένα επίσημο ματς εδώ και 4 μήνες;; Ξέρω εγώ πως θα δούμε Λειψία χωρίς Βέρνερ; Ξερω εγω πως θα είναι η Ατλέτικο που στερήθηκε έστω και μιά προπόνηση εξ’αιτίας δύο κρουσμάτων; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Απλως ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ. Είδα πχ τη Σεβίλλη καλά και με δυνάμεις κόντρα στη Ρόμα. Υποθέτω ότι θα είναι ξανά έτσι. Εχω δει τι κομβικό ρόλο έπαιζε ο Βέρνερ στη Λειψία και υποθετω ότι θα της λείψει πάρα πολύ. Οπως και να έχει, δεν έχουμε φόρμα-δεν έχουμε συνεχή ματς, δεν έχουμε ροή/αλληλουχία αγώνων. Οπότε…καλες μαντεψιές.

Ενας λοιπόν ακόμα λόγος που το πάω χαλαρά (πέρα από τον προσωπικό δικό μου τον οποίο τον έχω αναλύσει πρόσφατα), είναι αυτός παραπάνω.

Και είναι ο πλέον σοβαρός.

Να πάω στο παρασύνθημα; Τα κοίταξα ξανά όλα. Οχι μόνο τα ευρωπαικά. Παράδειγμα; Μου κάνει το κλικ η Εργκρίτε στη Σουηδία στο 2,70. Μου το κάνει ο άσος της Χουαρές στο Μεξικό αύριο μαύρη νύχτα, κι αυτός στο 2,70 (στην Τσίβας “φάγαμε” τον προπονητή, αλλά αυτός έφταιγε που έχουν -και θα έχουν ξανά- απόντες λόγω κρουσμάτων;).

Με τριβελίζει και η εξαιρετική Πουέμπλα. Οκ, η Τίγκρες του Ζινιάκ δεν είναι Τσίβας, αλλα εχει ξεκινήσει νωθρά και αυτά τα 6αρια στην Πουέμπλα βγάζουν μάτια (όπως λάθος έχει και το under που αγγίζει το 2,00).

Οσο γιά τα ευρωπαικά; Μπορώ να πω μιά δυάδα Σεβίλλη/Ατλέτικο και να καθαρίσω; Τίμια φαβόρι τα βλέπω, αλλά ως εκεί, ανέφερα παραπάνω τι ενδοιασμούς έχω και οριακά ήμουνα να πω no bet.

Να πάει κάποιος με ρίσκο σε ημ/τελ τύπου Χ/2 στη Σεβίλλη και Χ/2 στην Ατλέτικο; Αταλάντα ήθελα να προσεγγίσει το 4,00 να ασχοληθώ, θυμίζω ότι απουσίες έχει και η Παρί (Βεράτι και Ντι Μαρία είναι σημαντικές ενώ ο Μ’μπαπέ είναι 50-50% πάντως όχι έτοιμος).

Τα βάζω όλα στο μίξερ. Στο σβηστό παίζω δυάδα ξερή Σεβίλλη/Ατλέτικο. Απλώς τίμια.

Δεν είναι το παιχνίδι που μου αρέσει αυτό. Στα ίδια ματς, παίζω μονά/δυάδα τα ημίχρονα/τελικα. Στο Χ/2 και τα δύο, πιθανά είναι, να πάρω κάποιο-α απ΄τα 5αρια και 5,5αρια. Λίγο fun bet αυτό. Και τέλος, από τα μη “λαμπερά” που ανέφερα, δείτε τα κι εσείς, λέω να μην παίξω κανένα. Δείτε τα όμως, επιμένω. Είναι τρία λαθάκια που αξίζουν δεύτερης ματιάς.

Τίποτα άλλο, δεν εύχομαι καλή Παναγιά, αφού θα τα ξαναπούμε με νέα στήλη την παραμονή, την Παρασκευή δηλαδή. Και βέβαια, και στο chat θα είμαστε μπας και προκύψει κάτι live.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras