2229

Μάκης Μηνδρινός

Με δύο διπλά

Χαιρετώ! Το’ χουμε ξαναπεί, άμα το… ρημάδι δεν θέλει, δεν θέλει, τελείωσε. Όπως, βέβαια, ισχύει και το ανάποδο. Αν θέλει, ό,τι και να γίνει στο τέλος θα πληρώσει. Είναι από τις φορές που δεν ψάχνεις ούτε ιδιαίτερες εξηγήσεις, ούτε δικαιολογίες, ούτε τίποτα. Απλά πάμε παρακάτω. Αναφέρομαι φυσικά στο γκολ της Γκέισχεντ στο 94’ (και ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το ξεκίνημα του ματς) την Τρίτη και στο γκολ της Γουίγκαν στο 91’ την Τετάρτη.

Στα μη στοιχηματικά, ξεχώρισε προφανώς ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ από τη Σεβίλλη. Είμαι Γιουνάιτεντ, ποτέ δεν το έκρυψα, αλλά… καλά να πάθουμε! Ρε φίλε, έχεις μία από τις καλύτερες κληρώσεις που θα μπορούσε να σου τύχει, με όλο το σεβασμό η Σεβίλλη στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα μικρομεσαίο μέγεθος (πέρσι αποκλείστηκε από την πρωτάρα Λέστερ).

Αντί να κατέβεις, να βγάλεις την ποιότητά σου, το ειδικό βάρος, τη φανέλα, πας και ταμπουρώνεσαι λες και παίζεις με τη Ρεάλ. Αντε, πες, στο πρώτο ματς που ήταν εκτός έδρας, ως ένα βαθμό να το δικαιολογήσω. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πως σκέφτεσαι όλα αυτά τα χρόνια και πως προσεγγίζεις νοκ άουτ ματς. Βλέπεις, όμως, ότι με αυτή την τακτική που κατέβηκες ήσουν πολύ τυχερός που δεν έχασες, ο τερματοφύλακάς σου σε έσωσε, για μία ακόμα φορά.

Οπως και να ‘χει δεν έχασες, πήρες αυτό που ήθελες. Και πάμε στη ρεβάνς της Τρίτης. Εντός έδρας, στο «Ολντ Τράφορντ». Μα, ίδια τακτική ξανά; Μηδέν προσπάθεια για να επιτεθείς; Ο κόσμος στο γήπεδο απηύδησε: «attack, attack, attack», φώναζε! Κι εσύ προσπαθείς τι; Να κρατήσεις το 0-0; Πριν μερικά χρόνια, τέτοιου είδους προκρίσεις η Γιουνάιτεντ της έπαιρνε πριν καν μπει ο αντίπαλος στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ».

Ψάρωνε, κόμπλαρε, πνιγόταν. Πλέον, η Γιουνάιτεντ έχει μικρύνει σε μέγεθος, ο μικρομεσαίος αντίπαλος το πιστεύει. Το απέδειξε (και) η Σεβίλλη. Και αφού έχουν πονέσει τα μάτια μας και αναπολούμε τις παλιές καλές ημέρες, σκάνε και οι δηλώσεις: «Δεν νομίζω ότι η εμφάνιση ήταν κακή», είπε αρχικά και μου ’φυγαν και τα τελευταία -λίγα- μαλλιά που μου έχουν απομείνει (αυτά που βγαίνουν στο πλάι).

Και συνεχίζει: «Είναι συνηθισμένη κατάσταση για τη Γιουνάιτεντ, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Κι εγώ την είχα αποκλείσει, δύο φορές: με την Πόρτο και τη Ρεάλ». Δηλαδή έχει προηγηθεί ό,τι έχει προηγηθεί και μου λες αυτές τις παπάτζες; Αρχισαν να πέφτουν και τα μούσια… Δεν θα μείνει τρίχα για τρίχα! Να με συγχωρείτε για να το ξέσπασμα, αλλά πραγματικά θα μπορούσα να γράψω κάνα 10άρι χιλιάδες λέξεις για όλα όσα έχουν ακολουθήσει στη μετά-Φέργκιουσον εποχή στη Γιουνάιτεντ.

Anyway, ξεφύγαμε, πάμε στα δικά μας. Με εξαίρεση την Πρέμιερ Λιγκ, που έχει 4 ματς όλα κι όλα λόγω προημιτελικών Κυπέλλου, τα υπόλοιπα παίζουν κομπλέ. Υπενθυμίζω την άλλη εβδομάδα έχουμε διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Πρέμιερ – Κύπελλο * Στα της Πρέμιερ Λιγκ, τίποτα σε Μπόρνμουθ – Γουέστ Μπρομ (ΟΚ, ο άσος προφανώς έχει τον πρώτο λόγο) και Λίβερπουλ – Γουότφορντ.

Η αρχική μου σκέψη στο Χάντερσφιλντ – Κρίσταλ Πάλας ήταν για διπλό. Αν, βέβαια, έκαναν κάνα λάθος οι μπουκ και μου την έδιναν στο 3.00+. Τρομερά διαβασμένο, άνοιξε ισορροπημένο, τώρα φαβορί είναι η Πάλας, μάξιμουμ στο 2.70. Η Πάλας έχει επιστροφές, ο Ζαχά την ανεβάζει επίπεδο, έχει και την εμπειρία σε τέτοιου είδους ματς, σε αντίθεση με την Χάντερσφιλντ.

Επίσης, κακώς το over είναι τόσο ψηλά (2.30): εντός έδρας η Χάντερσφιλντ συνήθως σκοράρει (μη κοιτάτε το 0-0 με τη Σουόνσι στο τελευταίο, είχε 30-0 τελικές και 3 δοκάρια!), ενώ η Πάλας έχει σερί goal/goal και, είπαμε, με τον Ζαχά είναι πολύ πιο δυνατή επιθετικά. * Στο Στόουκ – Εβερτον, θεωρώ δίκαιο τον άσο στο 2.50. Όχι καμιά τρελή ευκαιρία, αλλά νομίζω η Στόουκ μπορεί να το πάρει.

Είναι 6 ματς χωρίς νίκη, αλλά στο διάστημα αυτό έχει 4 ισοπαλίες (στις περισσότερες άξιζε το τρίποντο) και 2 ήττες: από την Μπόρνμουθ με ανατροπή και από τη Σίτι, από την οποία χάνουν όλοι. Για τη Στόουκ ακολουθούν Τότεναμ και Αρσεναλ, που σημαίνει πως το αυριανό είναι σούπερ κρίσιμο! Από την άλλη, η Εβερτον επί Αλαρντάις είναι ο ορισμός του… άγευστου.

Ο κόσμος διαμαρτύρεται γι’ αυτό που βλέπει, σίγα μην άλλαζε βέβαια ο έμπειρος προπονητής στα γεράματα τον τρόπο που παίζει. Εντός έδρας κουτσά-στραβά βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει, γι’ αυτό βρίσκεται στο +10 από τη γραμμή υποβιβασμού. Εκτός έδρας, όμως, από τον Φεβρουάριο του 2017 (23 ματς) κέρδισε μόνο στο Νιουκάστλ! * Στο Κύπελλο τίποτα στο Γιουνάιτεντ – Μπράιτον, σαν να μην υπάρχει.

Μικρές σκέψεις για κόντρα της Τότεναμ στο Σουόνσι, καθώς θα είναι χωρίς τον Χάρι Κέιν και ίσως και τον Ντέλε Αλι, έχει όμως και η Σουόνσι απουσίες (δεν παίζουν τα αδέρφια Αγιού). Το Γουίγκαν – Σαουθάμπτον είναι περίεργο. Προφανώς όταν έγινε η κλήρωση το μυαλό πήγε στον άσο, στη λογική ότι η Γουίγκαν έχει ήδη αποκλείσει τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ αλλά και Μάντσεστερ Σίτι), είναι η καλύτερη ομάδα της Λιγκ 1 και η Σαουθάμπτον δεν βλέπεται.

Αλλαγή δεδομένων μετά την προηγούμενη αγωνιστική. Όχι για τη Γουίγκαν, για αυτήν τα ίδια ισχύουν. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να προσθέσω είναι ότι είναι περισσότερο επιβαρημένη καθώς έπαιξε την Τετάρτη, στο πρωτάθλημα. Στη Σαουθάμπτον, το πήραν απόφαση, και νομίζω άργησαν. Πελεγκρίνο τέλος, νέος προπονητής ο Χιουζ. Από την αρχή δεν έδεσε ο Αργεντινός, είναι ένας προπονητής που παραδοσιακά δίνει βάρος στην άμυνα, η Σαουθάμπτον όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να λειτουργεί διαφορετικά, ποτέ δεν έδεσε η χημεία του.

Συμβαίνει, απόλυτα λογικό είναι. Ζητούμενο ήταν στη φάση αυτή να βρει έναν έμπειρο προπονητή να τη σώσει. Ο Χιουζ είναι ένας έμπειρος μάνατζερ, που μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση προπονητικά, αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά για να σωθεί η Σαουθάμπτον, ίσως αρκεί μόνο η αλλαγή ψυχολογίας.

Γιατί το υλικό της Σαουθάμπτον παραμένει εξαιρετικό. Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του έκανε συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν. Μετά απ’ όλα αυτά, προφανώς το Γουίγκαν – Σαουθάμπτον γίνεται No Bet. Ή για να το πω διαφορετικά, με τα νέα δεδομένα δεν θα έπαιζα με τίποτα άσο στο 3.50. Ο Χιουζ θέλει να ξεκινήσει καλά, θα τους έχει στην τσίτα, το πρωτάθλημα μπορεί να περιμένει (ακολουθεί διακοπή) και ίσως για τον Χιουζ το Κύπελλο αποτελέσει το «κλειδί» για να διατηρήσει τη θέση του και του χρόνου (μαζί, βέβαια, με την παραμονή).

* Στο Λέστερ – Τσέλσι, οι μπουκ το πάνε πολύ έξυπνα. Ασος στο 3.50, διπλό στο 2.15. Για να καταλάβετε τη διαφορά, στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος ο άσος έφτανε και στο 5.00 και το διπλό ήταν κάπου στο 1.75. Φοβούνται πολύ την έκπληξη οι μπουκ, ίδια σκέψη κάνουμε. Η Τσέλσι έκανε μεγάλη προσπάθεια στο «Καμπ Νόου», την αδικεί το 3-0, γενικά τα έδωσε όλα.

Η Λέστερ είναι ομάδα που έχει το Κύπελλο βασικό στόχο (όπως, πλέον, και η Τσέλσι) και εντός έδρας σου βγάζει τη… γλώσσα στο τρέξιμο. Αν είχα τις αποδόσεις που είχαν δοθεί στο πρωτάθλημα πιθανότατα θα έπαιζα άσο. Τώρα, τίποτα. Τσάμπιονσιπ * Μιλήσαμε και μεσοβδόμαδα για την Μπρέντφορντ, σαν να κολλάει αυτό το διάστημα, τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία με το 1-3 από την Κάρντιφ την Τρίτη.

Από την άλλη, αρχίζει και βρίσκει την άκρη ο Πιούλις στη Μίντλεσμπρο (όχι που δεν θα την έβρισκε!). Τρεις σερί νίκες, πέντε αήττητη, ζητούμενο να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και στα εκτός έδρας για να παίξει στο τέλος πλέι οφ ανόδου. Δεν είναι κάνα τρανταχτό λάθος το 3άρι του διπλού, αλλά στην αρχική διαλογή προφανώς μπορεί να μπει.

Και βλέπουμε… * Πολύ ύπουλο το Σέφιλντ Γιουν. – Νότιγχαμ, έξι αήττητη είναι η φιλοξενούμενη που σιγά σιγά αρχίζει και μαζεύεται αμυντικά, αποκτώντας ταυτότητα Καράνκα. Λιγκ 1 * Τσάρλτον – Φλίτγουντ το διπλό στο 3.80. Η Τσάρλτον έρχεται από τρεις σερί ήττες, η τελευταία την Τρίτη, στο Μπλάκπουλ. Στα 9 τελευταία εντός νίκησε μόλις τα δύο, υπάρχει γκρίνια στα αποδυτήρια, γκρίνια και στην εξέδρα με τον κόσμο να ζητά την αλλαγή ιδιοκτησίας, οι συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές δεν έχουν προχωρήσει και η πίεση για όλα τα παραπάνω προφανώς είναι μεγάλη.

Η Τσάρλτον, με λίγα λόγια, είναι για κόντρα. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η Φλίτγουντ: οι αριθμοί λένε 10 ματς χωρίς νίκη: 8 ήττες και δύο σερί ισοπαλίες. Η πιο… ψύχραιμη ματιά λέει ότι οι δύο ισοπαλίες ήταν από τότε που άλλαξε προπονητή: με τον Σέρινταν έχει δύο σερί 1-1: με Ντονς και Πλίμουθ. Ξεκούραστη, δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα, ενώ εκτός έδρας έχει περισσότερες νίκες απ’ ό,τι εντός.

Λιγκ 2 * Νέος προπονητής στη Σουίντον ο Φιλ Μπράουν, που καλείται να τη συμμαζέψει μετά τις πρόσφατες εξελίξεις (την απομάκρυνση του Φλίτκροφτ που προτίμησε την Μάνσφιλντ) και να την επαναφέρει στη ζώνη των πλέι οφ. Καλός προπονητής γενικά κι ας μην έπιασε στη Σάουθεντ. Το ντεμπούτο του θα γίνει στο Κέμπριτζ, η οποία η αλήθεια είναι ότι πατάει αρκετά καλά τελευταία.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι η Σουίντον είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας. Στην αρχική διαλογή το 3άρι. Νάσιοναλ Λιγκ/Βορράς/Νότος * Τίποτα από Νάσιοναλ Λιγκ. Στον Βορρά, θέλει προσοχή το Αλφρετον – Κιντερμίνστερ. Πιο κουρασμένη η φιλοξενούμενη που έπαιξε την Τρίτη με τη Γιορκ, κέρδισε δύσκολα 2-1. Ετσι κι αλλιώς η Κιντερμίνστερ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο εκτός έδρας.

Στο 4.00 ο άσος. * Υπουλο και το Γιορκ – Σάουθπορτ, η φιλοξενούμενη είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Απλά εκτός έδρας από τον Σεπτέμβρη και μετά έχει κερδίσει μόνο τις δύο τελευταίες του πίνακα… * Αν η Σπένιμουρ δεν είχε το μεσοβδόμαδο με την Μπρόμλι για το Τρόφι (Τετάρτη μάλιστα), που αποκλείστηκε με ανατροπή (1-2), θα τη σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Σάλφορντ.

Κάνει νερά η Σάλφορντ, στα δύο τελευταία σώθηκε στις καθυστερήσεις, γενικά δεν φαίνεται να πατάει καλά. * Στο Νότο, υπάρχει ένα Γκλόουτσεστερ – Χάνγκερφορντ. Για την Χάνγκερφορντ μιλήσαμε και στις προηγούμενες στήλες, κέρδισε τη Δευτέρα τη Σεντ Αλμπανς, γενικά δείχνει σημάδια ζωής, ενώ εκτός έδρας στα περισσότερα παιχνίδια της ήταν ανταγωνιστική.

Δύο σερί νίκες για την Γκλόουτσεστερ, αλλά χωρίς να βγάλει μάτια ούτε στο 1-0 επί της Τσίπενχαμ, ούτε στο 1-0 επί της Ιστμπουρν Μπόρο. Γενικά εντός έδρας δεν τη λες σταθερή… Στο 4.20 το διπλό, υπερβολικό το βρίσκω. Στη σούμα. Στόουκ από μικρά (2.50) στην Πρέμιερ Λιγκ. Μίντλεσμπρο από Τσάμπιονσιπ, Φλίτγουντ από Λιγκ 1 και Σουίντον από Λιγκ 2.

Αλφρετον και Χάνγκερφορντ από τις μικρές της Νάσιοναλ Λιγκ. Αυτά είναι που έχω ξεχωρίσει. Λίγα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Φλίτγουντ (στο 3.80) και Χάνγκερφορντ (στο (4.20) είναι οι τελικές επιλογές μου. Προφανώς μπορεί κάποιος να παίξει σύστημα με τα πιο μικρά (Στόουκ, Μπόρο, Σουίντον). Μένω με τα δύο μονά αποδεκτά, εννοείται πως με το ένα θα είμαι από πάνω.

Νέα στήλη κανονικά, την Τρίτη. Και ό,τι άλλο προκύψει θα γίνει με update. Τα λέμε, κλασικά, και στο twitter.   Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (13/03): 42 μονάδες Νέο υπόλοιπο (16/03): 42 μονάδες Ποντάρισμα (17/03) Μονά Τσάρλτον – Φλίτγουντ 2 (3.80): 30 μονάδες Γκλόουτσεστερ – Χάνγκερφορντ 2 (4.20): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 50 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -8 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος