165

Skotostrious

Με δύο εξαιρετικά αουτσάιντερ…

Καλημέρα σε όλες και όλους !! Κλείνει με τη σημερινή ημερίδα το November Meeting στο ιπποδρόμιο του Cheltenham, ένα από τα πολλά μικρής διάρκειας φεστιβάλ που θα βρούμε μπροστά μας από τώρα μέχρι και το Μάρτιο όταν θα έχουμε τις σπουδαίες διοργανώσεις. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ιπποδρομίες με πιο σημαντική την τέταρτη από αυτές, την Grade 2 Shloer Chase, μια κούρσα που αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν σε αυτή 2 από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας των 2 μιλίων στα ψηλά εμπόδια (fences).

Στοιχηματικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ευκαιρία καθώς οι μόλις 4 συμμετοχές δείχνουν καλά σεταρισμένες από τις εταιρείες, οπότε θα την παρακολουθήσουμε απλά για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι συγκεκριμένοι ίπποι ενόψει των μεγάλων ιπποδρομιών που έρχονται. Μετά από αυτό το μικρό πρόλογο ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το κυριακάτικο κουπόνι.

Η πρώτη μας στάση θα γίνει στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα Premier Handicap στα ψηλά εμπόδια (fences) και την απόσταση των 3 miles 3 furlongs (5,400 μέτρα περίπου) και ανάμεσα στις πολύ καλές συμμετοχές αυτή που δείχνει να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ένας εκπρόσωπος της ιρλανδικής αποστολής, η φοράδα MALINA GIRL (each-way). Είχε μια αξιοσημείωτη καμπάνια για τη σεζόν 2022-23 η οποία την είδε να εμφανίζει συνεχή πρόοδο στις κούρσες της στους φράκτες με κορυφαίες στιγμές της τις 3 νίκες σε Fairyhouse, Roscommon και Down Patrick σε πολύ ανταγωνιστικά handicap.

Ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με μια έξοδο σε Grade A κούρσα χωρίς μεγάλη επιτυχία καθώς αγωνίστηκε και σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση απ΄ότι δείχνει να αντέχει. Στην φετινή της πρεμιέρα έδειξε αναμενόμενα “σκουριασμένη” σε κούρσα στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) άλλα με αυτό τον αγώνα στα πόδια της αναμένουμε σήμερα να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική κούρσα δείχνει η πιό ενδιαφέρουσα συμμετοχή από τις πάντα πολύ ισχυρές ιρλανδικές ομάδες.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην πέμπτη ιπποδρομία της ημερίδας, ένα ακόμα Premier Handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και την απόσταση των 2 miles (1,600 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε ένα άλογο που δείχνει να πατάει πολύ καλά στα αρχικά στάδια της σεζόν, τον KNICKERBOCKERGLORY (each-way). Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε αρχικά στα ψηλά εμπόδια με μία νίκη και μια δεύτερη θέση στους 2 αγώνες που έτρεξε και μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν 4 μηνών επέστρεψε στα χαμηλότερα εμπόδια για να φέρει μια εξαιρετική δεύτερη θέση στο Imperial Cup (Premier Handicap) στο Sandown το Μάρτιο.

Εκανε την επανεμφάνιση του πριν 15 μέρες σε δυνατό handicap στο Ascot σκοράροντας με μεγάλη άνεση (4 μήκη σώματος). Μόνο 5 lbs ποινή στα βάρη μετά την επιτυχία αυτή, η οποία ουσιαστικά εξισορροπείται με την παρουσία ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού τζόκεϋ ο οποίος έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τους επαγγελματίες. Ο στάβλος έχει πολύ καλό ρεκόρ σε παρόμοιου προφίλ κούρσες και στη συγκεκριμένη ιπποδρομία έχει στείλει 2 νικητές τα τελευταία χρόνια.

Συνοπτικά :

Κυριακή 19/11 16:20 Cheltenham Jewson Handicap Chase : MALINA GIRL (11,00 each-way).

Κυριακή 19/11 17:30 Cheltenham Unibet Greatwood Handicap Hurdle : KNICKERBOCKERGLORY (13,00 each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 029, αρ : 8 // κωδ : 034, αρ : 7).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious