728

Μάκης Μηνδρινός

Με δύο καλές ομάδες

Χαιρετώ! Όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, νωρίς μελέτη, νωρίς στήλη και πολλές ώρες με αγαπημένα πρόσωπα και ηρεμία. Είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο το φετινό Πάσχα, από τη στιγμή που τα δύο προηγούμενα ήμασταν σε καθεστώς καραντίνας και ανήμποροι να κάνουμε πολλά πολλά.

Περαστικά σε όσους νοσούν, ο Βασίλης έπεσε και αυτός θύμα του Covid, γενικά πάμε προς το «θα νοσήσουμε όλοι» και στο «θα συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ένας απλός ιός».

Εξάλλου τα βλέπετε, καταργούνται τα πιστοποιητικά, καταργούνται και οι μάσκες, οπότε… βουρ και ο Θεός βοηθός!

Προσωπικά, θα είμαι στο νησί μου, κλασικά πράγματα. Είναι η καλύτερη εποχή για το νησί, γενικά για τα νησιά. Πράσινο, νερά, μυρωδιές, είναι ωραία. Ελπίζω να περάσετε όλοι καλά, να απολαύσετε ό,τι κάνετε και να προσέχετε!

Στα δικά μας, πλήρωσε η Χάντερσφιλντ τη Δευτέρα, ήσυχο το μεσοβδόμαδο, δεν έπαιξα τίποτα.

Όπως έχουμε πει, οι στροφές έχουν πέσει στην Αγγλία, είμαστε μία ανάσα από το φινάλε, 2-3 αγωνιστικές έμειναν στις μικρές κατηγορίες.

Εδώ που φτάσαμε είναι μετρημένα κουκιά η κατάσταση. Στην Πρέμιερ Λιγκ θέλω να ξαναδώ το δευτεριάτικο, τη Λιντς στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, η οποία ξεκάθαρα είχε κάνει focus στο Κύπελλο και βγάζει μια απογοήτευση.

Στην Τσάμπιονσιπ, επίσης ελάχιστα πράγματα: Λίγο ΚΠΡ είδα και λίγο Σουόνσι. Αλλά από λίγο και τα δύο.

Στη Λιγκ 1 όμως κοιτάζω Πλίμουθ (στη Γουίγκαν, στο 4,75), Τζίλιγχαμ (στην Πόρτσμουθ, στο 5,00) και Οξφορντ (στη Ρόδεραμ, έπεσε από το 3,80 στο 3,50). Και στη Λιγκ 2 μια Τρανμίρ στο 3,10 απέναντι στη Στίβενεϊτζ.

Ξεκινάω από το τελευταίο, από την Τρανμίρ.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είναι τόσο ξεκάθαρο φαβορί η Στίβενεϊτζ. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας, που χάρη στα τελευταία αποτελέσματά της βρέθηκε στο +4 από τη γραμμή υποβιβασμού. Το κρατάμε αυτό το +4, γιατί –έχοντας και ένα ματς λιγότερο από την Ολνταμ- είναι πιθανό να σημαίνει και παραμονή.

Από την άλλη, η Τρανμίρ δέχομαι ότι εκτός έδρας δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά… τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Τρία ματς της έχουν απομείνει, αν θέλει να μπει στα πλέι οφ, ε, θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας μία από τις πιο προβληματικές ομάδες στην κατηγορία. Προσέξτε, η Τρανμίρ έχει ματς περισσότερο από τη Μάνσφιλντ που ακολουθεί. Που σημαίνει κανένα περιθώριο για γκέλα.

Βάσει δυνατοτήτων των δύο ομάδων, το 3,10 του διπλού είναι λάθος.

Στα της Λιγκ 1, η Γουίγκαν είναι αγκαλιά με την άνοδο αλλά και την πρώτη θέση. Στο +5 από Ρόδεραμ και ΜΚ Ντονς, έχει και ένα ματς λιγότερο από τους Ντονς. Μένουν τα τυπικά για να επιστρέφει στην Τσάμπιονσιπ! Στα τελευταία βγάζει μία κούραση, έχασε στο πιο πρόσφατο εντός (1-2 από την Κέμπριτζ), ενώ έχει και δύο ισοπαλίες στα τρία τελευταία, με Ιπσουιτς και Μπέρτον.

Η Πλίμουθ έχει και αυτή «σκαλώσει» και θέλει οπωσδήποτε βαθμούς για να διατηρηθεί στην 6άδα. Προφανώς είναι καλή ομάδα, νομίζω ότι το 4,75 ξεφεύγει.

Η Ρόδεραμ είναι φανερά ντεφορμέ, κάτι που βλέπουν και οι μπουκ, ρίχνοντας το διπλό της Οξφορντ από το 3,80 στο 3,50. Είπαμε και τις προάλλες για την Οξφορντ, δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, αλλά δείχνει να ξύπνησε και να το παλεύει μήπως και τρυπώσει τελευταία στιγμή στα πλέι οφ.

Καλή συγκυρία ότι αντιμετωπίζει τώρα τη Ρόδεραμ, η οποία ξεκάθαρα δεν πατάει καλά.

Οσο για τη Τζίλιγχαμ; Είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας και ένα ματς παραπάνω από τη Φλίτγουντ που ακολουθεί. Τρεις σερί ισοπαλίες, το παλεύει. Μπορεί να μην πετάει φωτιές με την απόδοσή της, αλλά το παλεύει. Το ίδιο θεωρώ θα κάνει και στο Πόρτσμουθ απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα είναι αδιάφορη, ειδικά στο «Φράτον Παρκ» μπροστά στο απαιτητικό κοινό της.

Καταλήγω σε Οξφορντ και Τρανμίρ. Σε δύο καλές ομάδες δηλαδή. Εχουν κίνητρο και –πολύ βασικό- είναι σε καλές αποδόσεις. ΟΚ, η Οξφορντ έπεσε, αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι 22 Απριλίου. Τη Δευτέρα θα ξαναδώ τη Λιντς, μήπως φύγει και εκεί μία ψιλή.

Εύχομαι καλή Ανάσταση, να περάσετε καλά και να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος