2719

Billaras

Με δύο συστήματα!

Μιά λαχτάρα την έχω. Και γιά στοίχημα, αλλά κυρίως γιά να δω μπάλα. Οι εθνικές μου…έφεραν στέρηση, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι τελευταίο ματς που είδα ήταν αυτό της Εθνικής! Παεί να πει …διψάω γιά καλή μπάλα. Και -εδώ είναι το καλό- σήμερα (και αύριο) έχει ματσάρες. Σε λίγες ώρες έχω Μουρίνιο-Βενγκέρ. Πως να το χάσω; Καρφωμένο στην τηλεόραση με βλέπω σήμερα (γέλια).

Στοιχηματικά, όλο το…γυρίζω γύρω γύρω κι όλο μου στραβώνει. Με ψιχουλάκια έστω, αλλά και πάλι, μιά η Γουόλσολ το περασμένο Σάββατο, μιά μεσοβδόμαδα οι μικρές που το πήγαν ως το Χ και την παράταση, ένα “κλικ” ήταν. Και όταν λέμε ένα κλικ μιλάμε γιά σημεία-βουνά, δεν θα τολμούσα να γράψω κάτι αντίστοιχο παίζοντας κάτι του 1.70 ας πούμε! Never mind, είναι ήδη πολύ πίσω αυτά, πάμε στα φρέσκα.

Καταντάει βαρετό, αλλά επιβάλλεται να το λέμε και να το ξαναλέμε: Οταν έχει διακοπή (άρα η φόρμα έχει ψιλοχαθεί) και καπάκι “σεντονάκι”, πρέπει να φυλαχθείτε. Πάει σε επίπεδο…μαντεψιάς πλέον. Και γενικά το κουπόνι δεν έβγαλε πολλά σημεία. Λίγα είναι, μακάρι να αποδειχθούν καλά. Στην Premier έριξα ένα…σβήσιμο. Ομολογώ ότι κοίταξα κάμποσα (από Χαλ και Σαουθάμπτον ως Γουέστ Χαμ και Πάλας), τελικά προσπέρασα γιά διάφορους λόγους.

Θα δω όσα περισσότερα ματς μπορώ μεν, δεν θα παίξω κάτι από εδώ δε. Στην Championship θα…φορεθεί αρκετά σήμερα η ΚΠΡ, μαζί της κι εγώ. Λίγοι μπορείτε να καταλάβετε τι εστί Χάλογουεϊ και τι αύρα έφερε ήδη στο Λόφτους Ρόουντ. Τον πάω με τρέλλα. Οχι απλά γιατί είναι επικοινωνιακός και έξω καρδιά, αλλά γιατί είναι άνθρωπος επιπέδου. Κάποτε έκανε 300 χλμ καθημερινά γιά να πηγαίνει τα παιδιά του σε ειδικό σχολείο κοφών (ναι, έχει παιδιά κώφάλαλα, δύο από τα τέσσερά του, τα δίδυμα).

Κάποτε πήγε στο Μπλάκπουλ και με τη μετακόμιση πήρε μαζί του τις κότες του, τα άλογα του, τα σκυλιά του και τις πάπιες του. Κάποτε -ως φανατικός Μπρίστολ Ρόβερς- ανάγκασε όσους παίκτες της είχαν αμάξι κόκκινου χρώματος να το…βάψουν κάτι άλλο, να μην βλέπει το κόκκινο της Μπρίστολ Σίτι! Μιλάει τη νοηματική, έχει γυναίκα με καρκίνο, είναι σε σύλλογο αντιρατσιστών, έχει γράψει αυτοβιογραφία.

Και…πολύ λίγα έγραψα! Το άλλο της Championship θα το δούμε…αύριο και είναι η Λιντς. Σε 1η και 2η; Μίλγουολ, Κόβεντρι, Σριούσμπερι, Εξετερ και Νιούπορτ τσεκαρίστηκαν. Ποιές θα κρατήσω; Σε ένα μονό…άγριο, θα παίξω Σριούσμπερι. Και θα κρατήσω Κόβεντρι και Μίλγουολ γιά να τα “κουμπώσω” με την ΚΠΡ. Προσέξτε κάτι: Πριν λίγο καιρό, έπαιξα Μίλγουολ-Μπόλτον διπλό, το είχαμε πιάσει πανεύκολα.

Τώρα, πάω…ανάποδα. Κοντράρω την ομάδα μου γιατί και σε τοπ φόρμα είναι η Μίλγουολ και η ομάδα μου μάλλον ξεκινάει νέο κακό σερί. Φυσικά κατέληξα εκεί και λόγω απόδοσης. Η Μίλγουολ από 3.10 πήγε στο 3.50 και πείστικα. Κι έτσι, έκλεισα με το νησί. Τρία σε σύστημα (ΚΠΡ στο 3.40, Μίλγουολ στο 3.50 και Κόβεντρι στο 3.50) και ένα μοναχούλι του, η Σριούσμπερι στο 8.

00 (εδώ όποιος θέλει καλύπτεται). Πέρα από το νησί; Ψιλοπράγματα. Κοίταξα Ντάρμσταντ, το έσβησα (πάντως Ινγκλοσταντ και… φαβορί είναι έννοιες ασύμβατες). Κοίταξα Κιέβο, την έσβησα, μικρούλι. Τίποτα η Γαλλία. Ενα “ψόφιο” g/g στο Ουντινέζε-Νάπολι. Ουσιαστικά, τρία σημεία κρατάω, μαζί με ένα αυριανό είναι τέσσερα. Το αυριανό το βάζω από σήμερα γιατί είναι νωρίς, αναφέρομαι στην Ταραγόνα.

Πήρε πάνω της, δύο νίκες, ξεκολλάει, αντίθετα η Ρέους παρά το καλό ξεκίνημα τώρα κατηφορίζει με σερί ηττών. Και το 3.80 μου κάνει. Σήμερα; Σάλκε στο 2.87, Είμπάρ σε combo άσου+over (στο 3.75) και Στούρμ Γκράτς στο 2.60. Αυτά είναι. Στο γερμανικό, εξ'αρχής όταν μελέτησα είπα μέσα μου: Λειψία-Ντάρμσταντ-Σάλκε έχουν λάθος απόδοση. Μπαμ κάνει. Ας έκανε νίκη η Βόλφσμπουργκ, η Σάλκε είναι καιρό αήττητη και σε φόρμα (τουλάχιστον προ διακοπής).

Στο ισπανικό, σήμερα ψήθηκα, όταν είδα ότι η Θέλτα (που έχει και μεγάλο ματς στο Europa να ακολουθεί), είναι χωρίς Ασπας και Ορεγιάνα. Πάει να πει…μισή. Και πάντα γουστάρω την Ειμπάρ, αυτό το ξέρετε. Σκέτος ο άσος δεν φτουράει, σκέτο το over πάει σε παρολί, εγώ πάω στο combo. Τέλος, το αυστριακό. Είσαι η μικρούλα Αλτάχ. Ανεβαίνεις. Πετάς. Είσαι…πρώτη! Και άξαφνα, ο καπετάνιος, ο δημιουργός σου, σε παρατάει σύξυλη να πάει στη Ραπίντ.

Εχεις τα αντισώματα, την εμπειρία, την φανέλα να αντιδράσεις; Εγώ θεωρώ πως όχι. Και η Στουρμ πήρε ανάσες στη διακοπή, ματς κορυφής είναι. Ως χθες μάλιστα ήταν και…αουτσάιντερ, τώρα “διόρθωσε” στο 2.60, εγώ δεν θα το έδινα πάνω από 2.40 το σημείο μετά από αυτό που έγινε στην Αλτάχ… Λοιπόν… εδώ πρέπει να καταλήξω. Να αφήσω ένα από τα τέσσερα και να παώ στο δεύτερο trixie της ημέρας.

Λέω να αφήσω το γερμανικό. Από ένστικτο. Και έτσι έκλεισα γιά σήμερα, χωρίς πολλές μονάδες θα κάνω δύο trixie. Δεν πάω σε patent ελέω αποδόσεων. Εχω εξηγήσει, θέλω να αγγίζω-περνάω το 4.00 γιά να παίζονται μονά. Αυτό βέβαια είναι προσωπική επιλογή του καθενός… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.430 μονάδες. Ποντάρισμα 19/11: Trixie: Μίλγουολ 2 (3.

50)-ΚΠΡ 1 (3.40)-Κόβεντρι 2 (3.50) με 20 μονάδες η τριάδα και 40 κάθε δυαδα. Ολο μαζί 140 μονάδες. Μονό απδεκτό: Σριούσμπερι 2 (8.00) με 20 μονάδες. Trixie: Ειμπάρ 1+over (3.75)-Ταραγονα 2 (3.80)-Στούρμ 2 (2.60) με 20 μονάδες η τριάδα, με 40 κάθε δυάδα, σύνολο 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 300 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.130 μονάδες. Μοιάζει πιό εύκολο (λόγω αποδόσεων) αλλά είναι πιό δύσκολο το παιχνιδι μου.

Γιατί ζητάω δυάδες, όχι μονά. Θέλω κάπου να κολλήσουν δύο εύστοχα μαζί. Αυτό το “μαζί” ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας. Αύριο νωρίς (πολύ νωρίς γιατί θα απουσιάζω όλη μέρα) η νέα στήλη, λίγα τα σημεία, είδα σας ανέφερα τη Λιντς κι έπαιξα την Ταραγόνα. Συνολικά- λόγω διακοπής- έχω κατεβάσει το ποντάρισμά μου. Ραντεβού και στο chat οπωσδήποτε σήμερα, να δούμε μαζί μπαλίτσα και μπάς και προκύψει τίποτα στο live.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras