2754

Billaras

Με δύο σύστηματα…

Μπαίνουμε λοιπόν ουσιαστικά στο δεύτερο δίμηνο της σαιζόν. Στις 13/8 ξεκίνησε η Premier, τώρα έχουμε 15/10. Παραδοσιακά αυτό είναι το (ένα από τα δύο) καλό δίμηνο γιά στοίχημα. Οι ομάδες συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων γιά να έχουμε άποψη περί της δυναμικότητάς τους, αποκτούν ρυθμό, αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι…ορμάμε.

Ή τουλάχιστον δεν ορμάμε άμεσα, σήμερα-αύριο. Κι αυτό γιατί έρχόμαστε από διακοπή και πολλές ανακατατάξεις σε πάγκους. Και ακολουθεί σεντονάκι, το νου σας. Χωρίς ας πούμε να έχω δει καν πρόγραμμα, λέω ότι το άλλο Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ πιό δυνατό.Τώρα στηριζόμαστε σε ότι ξέραμε προ διακοπής κι αυτό δεν είναι καλό… Κανένα σχόλιο αγωνιστικό σε ότι έγινε (με τις Εθνικές και ειδικά την δική μας) τις περασμένες μέρες.

Οπότε, χωρίς πολλά λόγια πάμε στο κουπόνι…. Η Αγγλία είναι μιά…ξενέρα. Χθες είχε όντως ένα καλό σημείο (Κάρντιφ, στο ντεμπούτο Γουόρνοκ), αλλά σήμερα ας πούμε η Championship είναι με κάκιστο μενού. Τι να παίξω; Πάνω στα ντεμπούτα του Μπρους (Βίλα) ή ΜακΛάρεν (Ντέρμπι); Ούτε κατά διάνοια. Την έσβησα όλη, λίγο Μπέρτον κοίταξα αλλά έφυγα κι από εκεί.

Και η Premier τα ίδια. Η Λέστερ δεν με πείθει καθόλου (στο πρωτάθλημα), η Γουέστ Χαμ δεν ξέρω πως θα ξημερωθεί, το ντέρμπι της Δευτέρας δεν κρύβει κάτι στις αποδόσεις. Μιά σκέψη έκανα μονάχα. Εβερτον στο 7.00. Εδώ κοντοστάθηκα. Βρε λές; Η Σίτι είχε ένα κακό 3-3 με Σέλτικ, ένα κάκιστο 0-2 με Τότεναμ, ενώ ακολουθεί η Μπάρτσα! Ελα που…είχαμε διακοπή όμως.

Κι εδώ κόλωσα… Οπότε, έσβησα και ολη την Premier, πήγα παρακάτω (σε 1η-2η) όπου δεν είχαμε διακοπή κι αυτό βοηθάει. Μετά από πολλή σκέψη, έσβησα και…όλη την 1η! Και Τζίλιγχαμ είδα και Ολνταμ (!) είδα και Νορθάμπτον είδα και Κόβεντρι είδα. Τα σβησα, δεν ψήθηκα. Κι έτσι, καταλήγω σήμερα να παίξω μόνο 2η Αγγλίας! Κρόουλι (3.80), Πλίμουθ (3.30), Εξετερ (2.

90), Νιούπορτ (3.00). Αυτά σημάδεψα. Ο Μάκης έπαιξε τα δύο εξ' αυτών, αλλά έκανε αναφορά και στα άλλα δύο. Δείτε φόρμα, ειδήσεις (η Νιούπορτ με νέο προπονητή τον Γουέστλι-φωτό), κλίμα απόδοση και θα συμφωνήσετε και στα τέσσερα. Κι επειδή κανένα δεν περνάει το 4.00, λέω απλά να κάνω το…αυτοννόητο, να ρισκάρω ζητώντας 50% ευστοχία και να πάω στο πρώτο yankee της σαιζόν.

Οποιος θέλει φυσικά, πάει σε κάτι άλλο, σε μονά-δυάδες, κόβει ένα και παίζει patent, η απόφαση δική σας. Κι έτσι απλά, κλείνω με το νησί. Τέσσερα της 2ης, όλα μαζί, χαίρετε. Εκτός νησιού; Θα σας πω κατ' αρχήν ποιά έσβησα από το πρωί: Την Αλτάχ, την Κολωνία (καλό φαβορί, αλλά…που να χωρέσει;), την Ααλεσουντ (τώρα να την παίξουνε άλλοι σε απόδοση φαβορί, not me, αρκετά μας…τάισε η ομαδάρα), το Αμβούργο, την Χέρενφεν.

Αυτές έφτασαν ως εδώ, αλλά δεν πέρασαν στα…ημιτελικά (γέλια). Ποιές πέρασαν; Το under στο Μπέτις-Ρεάλ (2.87 παρακαλώ), η Ανζέ (3.20), η Λωζανη (3.60), η Ρόμα (4.33), η Βέστερλο (7.50) και η Ριντ (6.50). Αυτές… Ξεκινάω ανάποδα, γιατί σκέφτομαι την κόντα της Στουρμ ενώ αυτή μας πλήρωσε μέσα στην Σάλτσμπουργκ; Γιατί ξέρω τι είδα. Και το πήραμε τυχερά εκείνο το διπλό.

Οταν βλέπω κάτι, σκαλώνω. Η Ριντ αμόλησε ντόρτια, η Στουρμ έχει και απουσίες στα χαφ σήμερα, σκάλωσα. Στο δε άλλο μεγάλο σημείο, την Βέστερλο, σκάλωσα λόγω απόδοσης και φόρμας! Τι δεν βλέπω; Γιατί αυτό το σετ; Με 2-2-5 είναι η Σεντ Τρούιντεν. Και η Βέστερλο αλλάζοντας τεχνικό έκανε 2 στα 2, το ένα ήταν διπλό…στην Αντερλεχτ! Τα άλλα είναι επίσης λάθη.

Ακου 4+ η Ρόμα! Οκ, διπλό δεν έχει. Αλλά είναι η Ρόμα, αλλοπρόσαλλη και ικανή γιά όλα. Και η Νάπολι πληγωμένη και με απόντες. Η δε Λωζάνη μιά χαρά ομάδα, πάει στην…όσα φαμε-όσα βάλουμε τελευταία Τουν (την είδαμε και πρόσφατα στο 2-2 με την Λουγκάνο). Οσο γιά το under; Ολοι ξερουμε πως πάει στα ματς ο Πογιέτ, ο Ρονάλντο έχει μείνει άκαπνος, η Ρεαλ έχει και απόντες (ειδικά του Μόντριτς δημιουργικά πονάει πολύ).

Εχοντας ήδη ένα yankee εγγλέζικο, δεν μπορώ να τα παίξω όλα όσα έφτασαν στα “ημιτελικά”. Θα σβησω το γαλλικό (κρύβει και Χ), θα σβήσω το under της Μπέτις, θα σβήσω και το βελγικό απλά και μόνο επειδή δεν εχω εικόνα από αυτές ακόμα. Ολα όμως δείτε τα και αν θέλετε αξιοποιήστε τα. Ποιά πέρασαν στα τελικά; Ρόμα-Ριντ-Λωζάνη. Μιά τριπλέτα.

Εδώ έχω μεγαλύτερες αποδόσεις, είναι και μόλις τρία, άρα πάω σε patent. Κι έκλεισα. Φυσικά κι εδώ εσείς αποφασίζετε, αν θέλετε κάνετε…μίξη εγγλέζικων-μη εγγλέζικων. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.420 μονάδες. Ποντάρισμα 15/10: Yankee (2-3-4): Κρόουλι 2 (3.80) -Πλίμουθ 1 (3.30) -Εξετερ 2 (2.90) -Νιούπορτ 2 (3.00). Με 5 μονάδες η τετράδα, με 15 κάθε τριάδα και με 30 κάθε δυάδα.

Ολο μαζί 245 μονάδες. Patent (1-2-3): Ρόμα 2 (4.33)-Ριντ 2 (6.50)-Λωζάνη 2 (3.60) με 5 μονάδες η τριάδα, με 20 κάθε δυάδα. Και στα μονά βάζω 50 σε Λωζάνη, 40 σε Ρόμα, 30 σε Ριντ. Ολο μαζί 185 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 430 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.990 μονάδες. Προσέξτε πως παίζω. Τι ζητάω; Ενα από τα τρία στο patent, δύο από τα τέσσερα στο yankee. Δηλαδή με 3 στα 7, είμαι καλά ως βάση.

Ανοίχτηκα κάπου 70-100 μονάδες παραπάνω, γιατί και κέρδη έχω και δεν έπαιξα τίποτα όλες αυτές τις μέρες και γιατί έπαιξα και το πρωτο φετινό yankee, δηλαδή ανέβασα στήλες. Δείτε -το ξαναλέω- και όσα άφησα. Ολα όσα ανφέρθηκαν έχουν αξία. Και τα λέμε πάλι αύριο, ίδια ώρα με νέα στήλη. Νέο chat Από χθες έχουμε το…καινούργιο μας “καφενεδάκι”.

Εκεί που μαζευόμαστε και τα λέμε. Σας το είχαμε τάξει, μετά την αναβάθμιση στο υπόλοιπο site, έμενε το chat. Ενα chat που -στην παλιά του μορφή- έχει γνωρίσει…ένδοξες μέρες (κυριολεκτικά). Μετά από 5+ χρόνια όμως, θέλαμε κάτι παραπάνω. Και το έχουμε πλέον, αφού κάποιοι άνθρωποι (τους οποίους ευχαριστώ) το πάλεψαν πολύ, να δημιουργήσουν κάτι εντός site.

Το νέο chat δεν είναι αγορασμένο ή σε άλλο server (όπως ήταν το παλιό). Είναι μέσα στο Betsellers, είναι δημιούργημα του site. Οπότε, το πρώτο, άμεσο κέρδος μας; Δεν θέλουμε ξεχωριστό log in ή log out όταν μπαίνουμ-φεύγουμε. Εκανες Log in γενικα στο site; Μπήκες και τσατ και γράφεις. Και μετά, απλά σερφάρεις-κινείσαι όπου θέλεις! Τι άλλο κερδίσαμε; Αυτό που καιρό θέλατε και θέλαμε.

Μπαίνεις κανονικά και από το κινητό σου, από το τάμπλετ, από παντού. Και απ' όλους τους browsers. Μεγάλη υπόθεση. Πανεύκολο στο χρήση του, ήδη τα σχόλια είναι πολύ θετικά, έχει κι άλλα πλεονεκτήματα (ποστάρεις φωτογραφίες και links αν θες, αντέχει μέχρι…500 άτομα,οταν μπαίνεις βλέπεις πρώτα ιστορικό των προηγούμενων 500 μηνυμάτων και άλλα πολλά).

Αρα, θα…βολευτούμε αναπαυτικά πολλές ώρες εκεί πλέον, απ' όπου κι αν βρισκόμαστε. Σημειώστε κάτι: Τυχόν ατέλειες (που διαπιστώνονται μόνο κατά την χρήση και ήδη εντοπίστηκαν) θα διορθωθούν το συντομότερο. Τα φτιάχνουν αυτά οι άνθρωποι που έλεγα. Παράλληλα, επειδή προβλέπω μαζική εισροή νέων μελών (ή και παλαιών που απλά δεν έμπαιναν στο chat), καλό θα είναι να ξέρουν τους κανόνες: ΔΕΝ διαφημίζουμε οτιδήποτε, ΔΕΝ βρίζουμε, ΔΕΝ προσβάλλουμε, ΔΕΝ μιλάμε οπαδικά, ΔΕΝ σπαμάρουμε, ΔΕΝ ειρωνευόμαστε, ΔΕΝ γράφουμε greeklish.

Μέχρι και αυτόματο διορθωτή βάλαμε, γιά να μην ξαναδώ αυτά τα αναθεματισμένα greeklish. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, θα είμαι (είμαστε, οι πέντε moderators), πολύ αυστηρός-οι. Και όπως έγινε αναβάθμιση συνολική, έγινε και γιά την προστασία του συνόλου. Ενα κουμπάκι και… αντίο όποιος δεν σεβαστεί τον χώρο και τους άλλους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Απολαύστε το, ξημεροβραδιαστείτε, γιά όλους εσάς έγινε, 8.500 μέλη είμαστε, ζωή να'χουμε! Και να έχουμε και καλές νίκες εκεί, όπως στο παλιό. Εγώ θα σκάσω μύτη σήμερα κατά τις 16.30, και…όσο αντέξω (αλλά πλέον, αφού μπορώ να μπαίνω από παντού, θα είναι πολύ πιό συχνή και απρογραμματίστη η παρουσία μου).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras