1210

Skotostrious

Με εορταστική διάθεση…

Καλημέρες σε όλες και όλους και χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία και αφθονία για εσάς και τις οικογένειες σας ! Η παραδοσιακή Boxing Day είναι εδώ με το κλασικό πλούσιο πρόγραμμα σε διάφορα ιπποδρόμια σε όλο το νησί. Δυστυχώς τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας λόγω του ιού δεν επιτρέπουν την παρουσία θεατών στα περισσότερα από αυτά οπότε θα λείπει το εορταστικό πνεύμα που έχουμε συνηθίσει αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι έβγαλε η σημερινή διαλογή.

Πρώτη μας στάση στο ιπποδρόμιο του Kempton όπου διεξάγεται η σημαντικότερη ημερίδα της Boxing Day και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη κούρσα του προγράμματος όπου αγωνίζεται ο SHAN BLUE. Είχε μια καλή καριέρα ως αρχάριος στα χαμηλά εμπόδια άλλα εμφανίζεται κυριολεκτικά μεταμορφωμένος στη φετινή του καμπάνια στους φράκτες.

Με άψογο βήμα και εντυπωσιακά άλματα κατάφερε να σκοράρει δύο φορές χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια (συνολική διαφορά από τους δεύτερους σε αυτές τις κούρσες 30 μήκη σώματος). Η καλύτερη από τις δύο εμφανίσεις του ήταν στα 3 μίλια, απόσταση στην οποία αγωνίζεται σήμερα και καθώς εκπροσωπεί κορυφαίο στάβλο σε πολύ καλή φόρμα αξίζει να το στηρίξουμε.

Για την επόμενη επιλογή μας ταξιδεύουμε στο ιπποδρόμιο του Wincanton όπου διεξάγεται ένα ενδιαφέρον χάντικαπ στα χαμηλά εμπόδια. Δείχνει αρκετά ανταγωνιστική άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις αξίζει να ρισκάρουμε στον TEDHAM. Η μοναδική επιτυχία στη μέχρι τώρα καριέρα του ήρθε στον ίδιο στίβο και απόσταση τον Ιανουάριο 2019.

Δεν έχει αγωνιστεί πολύ από τότε και στην φετινή του επανεμφάνιση δοκιμάστηκε στα ψηλά εμπόδια/φράκτες όπου και δεν έδειξε τίποτα καθώς αποσύρθηκε χωρίς να ολοκληρώσει την κούρσα. Είναι εύκολο να “συγχωρεθεί” για αυτή του την επίδοση καθώς δείχνει να είναι καλός ρολίστας στα χαμηλότερα εμπόδια έχοντας πολύ θετικό προφίλ σε όλους του τους αγώνες.

Εμφανίζεται στη σημερινή κούρσα σε ένα πολύ καλό rating στα handicap το οποίο γίνεται πολύ καλύτερο καθώς θα τον οδηγήσει εκπαιδευόμενος τζόκεϋ με επιπλέον 7 lbs πλεονέκτημα και εκπροσωπεί κορυφαίο εκπαιδευτή. Σε μια κούρσα στην οποία δεν υπάρχει το αδιαφιλονίκητο φαβορί αξίζει να τον εμπιστευτούμε.

Η τελευταία επιλογή για σήμερα έρχεται από τον επίπεδο συνθετικό στίβο του Wolverhampton όπου στην τέταρτη κούρσα, μια πολύ δυνατή Class 2 ιπποδρομία, βρίσκουμε σε τιμές αουτσάιντερ τον PAPA STOUT.

Δείχνει αναγεννημένος μετά την μετακόμιση του σε νέο στάβλο και επέστρεψε μετά από μεγάλη απουσία τον προηγούμενο μήνα με μια εμφατική νίκη σε πολύ ανταγωνιστικό χάντικαπ. Ο αγωνιστικός χώρος του είναι αρκετά οικείος καθώς έχει κερδίσει εδώ στο παρελθόν και στην ίδια με σήμερα απόσταση. Ο εκπαιδευτής έχει πολύ καλό ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες με ποσοστό 29% νικών.

Σίγουρα ο ανταγωνισμός σήμερα είναι μεγαλύτερος άλλα ερχόμενος στην κορύφωση της φόρμας του αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές.

Συνοπτικά

Σάββατο 26/12 15:50 Kempton Ladbrokes Kauto Star Novices’ Chase : SHAN BLUE (2,75)

Σάββατο 26/12 16:45 Wincanton Pertemps Network Handicap Hurdle : TEDHAM (4,50)

Σάββατο 26/12 17:30 Wolverhampton Bombardier British-Hopped Amber Beer Handicap : PAPA STOUT (6,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious